Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma sta normalno, drzavni tvorovi, da ih nema isla bi sve za 1 dan! ne bi se krpelji hranili tim parama od PDV-a jer mi te pare definitivno ne vidimo!

Hvala Zale na informaciji.... Stigao mi telefon 5og i ne mogu da docekam, al ako danas rade 4 i 5 maj onda u ponedeljak...Jupiiii.

2belxi.png

Ovo moje nece skoro. Ne verujem da danas rade 4. i 5.-ti..

Ocarinjeno ...ponovo 7600 za tablet koji je poslat na reklamaciju jer nije radio...vec sam pisao ranije o tome. Doneo sam im 2 puta dokaz da saljem na reklamaciju svu dokumentaciju ali ne vredi..ponovo su ocarinili...nisam ga preuzeo..idem sutra ponovo posto carina i ako je velika guzva i kasne oni rade do 15h....Novi Sad je u pitanju....

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

posaljes nazad za prethodnom dekleracijom gde se vidi koliko je ocarinjen... dokaz o slanju nazad, screenshot iz prepiske sa prodavcem, odes i u postu sa kopijama :)

Vec bio pre carinjenja dok je paket bio tu 2 puta sa svim screenovima ...da ne bi ponovo carinili.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Ja koliko znam u NS ne primaju/ne zele dokumentaciju unapred...

21.04.2016 21:46:00 CN-51001020 Prijem
02.05.2016 15:11:40 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
02.05.2016 16:46:45 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
12.05.2016 08:20:52 62200 CARINA GPC NOVI SAD - Otprema

znaci da sutra stize paket ako sam dobro razumeo ili prekosutra ne?

U nekim mestima ide ako se ne varam ali uvek mozes otici na postu ako tracking pokaze da je prispela posiljka, i podici.

Drze se procedure, prvo pregledaju posiljku ako im nesto nije jasno posiljka se uvede pod carinskim brojem i salju ti pismo kuci, tek tada mozes dostaviti dodatnu dokumentaciju jer se pozivas na taj broj....
Zato trazi seficu carinarnice jer su ostali sluzbenici uglavnom bezobrazni, pogotovo ona debela mica-ubica sto uglavnom sedi u kancleariji gde udjes!

Ja sam ih isto pitao da im dostavim racune pre nego stigne, rekli su ne, pravio bi im guzvu, vec da pre nego nesto narucim da dodjem i tarzim savet da li je ok, mislio sma da im dolazim tako 2 nedelje svakih pet minuta i skacem na grbaci sa linkovima sta zelim ali sam odustao :d

Poslednja izmena:
SRAMOTA, ima nalepnicu da je u pitanju hrana - kvarljiva roba.
Imaćeš sreće ako ti to uopšte i puste bez cimanja pošto generalno hranu i piće ne smeš uvoziti mada "suva hrana" tipa sportski suplementi isl. prolaze.
Za normalnu hranu tipa japanska slaninica i kobaja :d mogu da ti traže fitosanitarni pregled...

Drugari, iz vaseg iskustva koliko treba da se ovaj step prodje, tj kada salju dalje:

12.05.2016 10:32:31 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

I jel posle ovoga ide direktno postom do mene ili? Tj dobijam da preuzmem u posti i tamo placam carinu+pdv?

Paket ti stize sledece nedelje izmedju Ponedeljka i Srede.

Nema šanse. Možda u ponedeljak, ali ne sledeće nedelje nego one tamo :)
Inače, paket ti donosi poštar na kućnu adresu, i njemu plaćaš carinske dažbine.

Imaćeš sreće ako ti to uopšte i puste bez cimanja pošto generalno hranu i piće ne smeš uvoziti mada "suva hrana" tipa sportski suplementi isl. prolaze.
Za normalnu hranu tipa japanska slaninica i kobaja :d mogu da ti traže fitosanitarni pregled...

zbogom umebosi. zbogom sake. vinjace i budimska salamo iz tempa, vracam vam se.

Upravo pokupio sluske iz Poste u NS-u, kazali da ce slati u ponedeljak a ja nisam mogao da docekam i mogu da kazem da nisam pozalio :)
Carina i sve dazbine 576 dinara :)

Paket ti stize sledece nedelje izmedju Ponedeljka i Srede.

Uf, to bi bilo super. :) Hvala na odgovoru!

Nema šanse. Možda u ponedeljak, ali ne sledeće nedelje nego one tamo :)
Inače, paket ti donosi poštar na kućnu adresu, i njemu plaćaš carinske dažbine.

Mislim tek tada? Lele.. :( Moze jos jedno pitanjce? :)
Ako ne budem kuci kada postar pokusa dostavu (a necu biti jer radim do 16h) - jel ostavlja priznanicu za podizanje, pa onda sa tim u postu i tamo placam sve dazbine pri preuzimanju?
Hvala :)

Uf, to bi bilo super. :) Hvala na odgovoru!

Mislim tek tada? Lele.. :( Moze jos jedno pitanjce? :)
Ako ne budem kuci kada postar pokusa dostavu (a necu biti jer radim do 16h) - jel ostavlja priznanicu za podizanje, pa onda sa tim u postu i tamo placam sve dazbine pri preuzimanju?
Hvala :)

Ostavi papirc odes u postu posle 5 i gotovo

Upravo zvao carinu Beograd. Kulturan momak se javio i objasnio da je zadrzavanje od prilike oko par dana. Danas na carini rade datume 4 i 5 Maj. Paket koji je meni stigao juce (11 Maj) kaze cika carinik da ce biti kod mene u toku sledece nedelje. Nije smak sveta, i totalno je prihvatljivo s'obzirom da sam pre par meseci cekao da se moj kineski telefon ocarini, citave 3 nedelje.

Pozdrav svima.

Ako su juce radili 4 i 5 maj ja sam princes krofna. Jedino kazem jedino da je 4 stigao citav kontejner pa ne mogu da postignu.

Ostavi papirc odes u postu posle 5 i gotovo

Super, Hvala!

Nego drugari nesto me uvek zanimalo:
Kupite nesto preko neta, sve platite stize DHL do nase poste, paket stigne i platite sve dazbine. Kada ga otvorite vidite da nesto fali / nije to. Ono sto me zanima da li je moguce da neko na carini nesto ukrade / zameni? Sta onda, kakva je procedura? Ko ce meni da veruje da kada sam otvorio paket ja nisam zamenio?
I koja je procedura ako se nesto polomi prilikom transporta? Koja posta je odgovorna? I kako dokazujem da je polomljeno stiglo do mene?

Da se razumemo nemam ovaj problem, nego me samo zanima "sta se radi - kada bi se desilo" :)

NS carina koga interesuje zetu stiglo na izmenicnoj 2.maja, juce preslo carinsku NS i danas stiglo kuci

U BG carini je očigledno haos, paket mi je stigao 2.5 i još nije krenuo dalje. Nije se radilo pitaj boga koliko dana

U BG carini je očigledno haos, paket mi je stigao 2.5 i još nije krenuo dalje. Nije se radilo pitaj boga koliko dana

pa ako iz NS regiona, taj paket je vec prvog radnog dana nakom 2-gog stigao u NS, tracking naravno nikad ni ne registruje pristizanje paketa u NS!, to sam vec par puta napomenuo, znaci ako danas stigne na Izmenicnoj posti BG on je vec sutra dan u NS ili NIS ako mu je ta carina odrediste!

Sta znaci status "napustila medjunarodnu izmenicnu ispostavu"?
To mi je poslednji status danas u 15h. Paket stize u ponedeljak?

Sta znaci status "napustila medjunarodnu izmenicnu ispostavu"?
To mi je poslednji status danas u 15h. Paket stize u ponedeljak?

Tako je. To gledas na trackitonline.ru verovatno kada ti tako pise...
Mozes i sutra da odes u tvoju postu da uzmes posto ce biti tamo 99 % sem ako nije neko selo ili sta ti znam.

Kada ti je prispela posiljka na carinu i gde pipadas ? BG ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno