Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kupite nesto preko neta, sve platite stize DHL do nase poste, paket stigne i platite sve dazbine. Kada ga otvorite vidite da nesto fali / nije to. Ono sto me zanima da li je moguce da neko na carini nesto ukrade / zameni? Sta onda, kakva je procedura?

1- dobro pročitaj iskustva sa foruma kada je u pitanju DHL isporuka, ako ne znaš u šta se upuštaš biće ti jako žao kad ti pošalju fakturu za špediterske usluge, češaćeš se i tamo gde te ne svrbi...
2- naravno da može na carini neko nešto da ukrade mada, neko je ranije pričao da je procedura da ranik pošte zapravo otvara pakete a carinik samo stoji pored i gleda šta je u paketu i kucka na kompu deklaraciju za uvezenu robu sa dažbinama dok radnik pošte ponovo zapakuje paket ali svi su oni kolege tamo, neće jedni protiv drugih ići.
3-Uzmeš lepo telefon i snimaš paket, snimiš kako ga otvaraš, snimiš sve stvari koje su unutra (naravno znaš šta si naručio i šta treba da bude unutra), ako je nešto oštećeno snimiš i to ili ako nešto fali i to će se videti...
Posle ako je sve OK, sve šlajka kako treba obrišeš video i to je to a ako nešto nije uredu imaš neobori dokaz.

Poslednja izmena:
Stigla je 2-og maja, na prethodnoj strani su mi statusi.
Da, na trackitonline mi je ovo, a na posti mi je 61200 Otprema BG-KV, a ja sam iz NP, tako da ipak ce biti u ponedeljak kod mene. Bas sam baksuz, uvek mi ocarine petkom!!!

Stigla je 2-og maja, na prethodnoj strani su mi statusi.
Da, na trackitonline mi je ovo, a na posti mi je 61200 Otprema BG-KV, a ja sam iz NP, tako da ipak ce biti u ponedeljak kod mene. Bas sam baksuz, uvek mi ocarine petkom!!!

Znaci danas tek rade 2 sto znaci da su u zaostatku preko 10 dana.
Ispravices me ako gresim sutra ali to bi ujutru trebalo da bude bar u glavnoj posti u Pazaru ako ne u tvojoj. To se preko noci ''mulja'', bar je do sada bilo tako, tako da bi trebalo da ide iz BG za Kraljevo prvo i onda negde nocas da krene iz Kraljeva za Pazar, proveri ti sutra ujutru kada ustanes na Postinom sajtu :
http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/posiljke.asp

Ako stoji da je stiglo u postu u NP, zapisi kod otidji u postu u kojoj se nalazi i zatrazi reci da ti je hitno itd.

Mi imamo samo jednu glavnu postu :p Hocu, provericu bas ujutru, taman mi jedna poznanica radi tamo na salteru, pa moze i licno da proveri.
Hvala :) :)

Kao sto sam predhodno vec napisao, cim prodje Carinjenje i pise vam u kojoj je posti vi mozete podici.
Meni je juce stiglo u postu ali tamo oko 15h pa nisam mogao da odem, jutros nazvao i pitao, covek lepo rekao da ce pronaci i da nazovem za 20 minuta.
Nazovem, spremi, odem i pokupim :)
Sve je bilo jako korektno sa njihove strane.

Novi Sad Posta na Klisi zaduzena za razdeljavanje po ostalim :)

Ta posta na Klisi je dno dna, uglavnom kasne posiljke bas zbog njih... mada mozda ih je neki pretresao pa su se doveli u red

Paket koji je stigao 10.05.2016 danas je prosao carinu sto je veoma cudno s obzirom da drugi paket koji je stigao 08.05.2016 i dalje stoji na carinu..

capture013-20160514-115250.jpg

capture014-20160514-115442.jpg

To prvo nije iz Kine pa mozda ima neku prednost... Ovo drugo ces sigurno jos dosta cekati. Mozda stigne krajem sledece nedelje. Eto ovo moje je stiglo 5og i jos cekam. Znaci verovatno ce mi doci utorak ili sredu.

05.05.2016 12:35:44 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
05.05.2016 13:14:05 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
06.05.2016 10:24:58 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
07.05.2016 08:21:42 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
09.05.2016 07:46:49 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
10.05.2016 07:47:56 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
11.05.2016 07:32:25 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
12.05.2016 07:45:04 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
13.05.2016 07:53:59 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

Na to prvo verovatno nećeš platiti ništa, ali na to drugo 100% hoćeš.

juce mi je stigao paket - neocarinjen, placeno otvaranje. na carini je stajao od 27. pa vi vidite koliko se ceka i kasni...

paket od 6. V ce mozda biti ocarinjen krajem sledece nedelje.

Za paket koji je došao na carinu 05.05. promenjen je status na "61200 CARINA GPC BEOGRAD - Otprema", pretpostavljam da je krenulo, da li ikako mogu da znam da li je naplaćena carina pre nego što ga donese poštar?

Nikako...

Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока

Ajde na pravom mestu da pitam, nikad nisam naručivao skuplju robu iz kine, zanima me ako naričim tel od 100e koliko plaćam carinu i gde? Kako teče taj proces? Da lu ću nužno platiti carinu?

Carinu plaćaš postaru kad ti donese telefon kući. Iznos koji ces platiti se nikada ne zna, jer zavisi od slobodnog uverenja carinika, ali kao sto ti je rekao čovek iznad, otprilike oko 30 evra.

13.05.2016 07:53:59 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
14.05.2016 14:09:54 61200 CARINA GPC BEOGRAD - Otprema
14.05.2016 16:02:44 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema

Pretpostavljam da paket stize sutra ili prekosutra na adresu ?

Sutra necu biti kuci do uvece. Postar ce ostaviti paket u najblizu postu ili ne ?

Naravno da ce te cekati u tvojoj posti to jest koja je zaduzena za reon u kome ti zivis, nemoj da se ljutis ali ne znam kako ljudi mogu da postavljaju ovakva pitanja, ne znam samo gde bi drugde moglo da ih ceka...

Iz svega sto ovde ljudi iznose i postavljaju moze se samo zakljuciti da na carini trenutno rade po principu sta prvo dohvatis i sto ti je pod rukom to pregledaj i rokaj pdv, carinu...

Pitao sam jer nisam siguran, verujem da je ranije vazio sistem da ako postar ne uruci, on vraca u jednu ustanovu, a onda se posle dan-dva odatle dostavlja u tvoju postu.
Verovatno vise nije tako i on direktno ostavi u posti.
Hvala u svakom slucaju.

Kada ti je paket stigao na carinu?
Da znamo koliko je zadržavanje.

Poslednja izmena:
Pitao sam jer nisam siguran, verujem da je ranije vazio sistem da ako postar ne uruci, on vraca u jednu ustanovu, a onda se posle dan-dva odatle dostavlja u tvoju postu.
Verovatno vise nije tako i on direktno ostavi u posti.
Hvala u svakom slucaju.

Ako mozes da se setis bas me zanima koja je to ustanova bila u pitanju ?

@antagonist: stigao je 5.maja na carinu

@Animal: Sad sam se raspitao, ta druga ustanova je posta takodje :) Konkretno u mom slucaju (sa Zvezdare sam) paket se vraca u postu u Ustanickoj, a onda odatle posle dan-dva prebacuje u meni najblizu postu na Zvezdari

Moguce ko zna kako je to u Beogradu sve odradjeno, medjutim po pravilu ako te postar ne zatekne kuci mora ti ostaviti izvestaj da je pokusana dostava tada i tada i da mozes podici paket u narednih 5 dana u toj i toj posti u tom i tom vremenu... jednostavno su duzni da to ostave jer paket ima pracenje, a i na trackingu kada pogledas posle neuspesne dostave trebalo bi/mora da se promeni status da je pokusana dostava i da je bila neuspesna to jest da je ostavljen izvestaj i u kojoj se posti nalazi paket trenutno, eventualno ako se otpremi u neku drugu postu opet mora da se pojavi na trackingu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno