Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Jel se meni čini ili Windows Defender nije baš najlakši antivirus? Imam osećaj da mi sistem brže radi sa Avirom Free ili 360 Total Security uz Avirin skener. Instalirao bih opet Aviru Free ali me nervira onaj Avirin lančer koji se sam instalira.

Pa onemogući mu pokretanje.

Jel' koristi neko winfast tv2000 xp global + pvr2 na win 10? J*** me drajveri samo tako, a hvala Bogu, ima ih ko scolopacidae pa ne mogu da nadjem normalne. :)

Da li neko zna postoji li driver za stampac HP Laserjet 6L za Win10? I ako postoji gde moze da se skine?

Pokreni Live Update preko WinFast Wizarda i on će skinuti drajvere koji rade na win 10. :)

Jel mi može neko naći stranicu na kojoj je dat ovaj serial VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T i link ka Win 8.1 koji je za njega. Imam registrovan Win 10, ali znate već kako. Sad ću da ga reinstaliram jer sam kupio novu ploču pa bih, ako može, da bude legalno. Zahvaljujem unapred! :)

Smorio me win10 na kompu na poslu sto nece da se aktivira i uradio sam povracaj na win 7....medjutim sad je upao u boot loop, startup repair uzalud vrti.

Imam backup bitnih fajlova na D particiji, system image sedmice pred upgrade isto je na D particiji, takodje imam i disk instalacioni sedmice. Koje su mi opcije ujutro kad dodjem u kanc?

Sent from my Z5

Disk sedmice butuješ, izbrišeš iz njega sve sistemske particije od desetke (za svaki slučaj), potom uradiš restore bekapa sedmice.
Fajlovi ako su ti potrebni pre toga možeš ih prekopirati tako što ćeš butovati bilo koji live linux (Mint na primer, kao windows "friendly") sa optike ili fleške, pa sa njim obaviš kopiranje na flešku ili eksterni hdd.

Deco draga zamolio bih vas za pomoc ako je ima ..... Poslednji updajte Win`10 par veoma iritirajucih problema se pojavilo ... Ikonice na desktopu se konstantno refreshuju same od sebe ....i sta god da uradim ne mogu da dodelim drugu aplikaciju da otvaram fajlove sa njom ... recimo promenim kao i uvek do sad da JPEG fajlove otvaram uz pomoc nekog programa posle 2 min vrati se na default app Photos ...PDF namestim da mi ga otvara Adobe reader recimo ...posle dva minuta vrati se na default Win applikaciju itd itd ....

loool, pa zar to nisu smesne igre vec za vecinu pc konfa? mislim sta mi znaci ako mesto 100fps imam 150 :D

Pa jeste, to je pre svega za one koji imaju slabiju konfiguraciju, u dolphinu postoje postavke za grafiku internal resolution, aa, anisotropic filtering i moze grafika dosta da se poboljsa i za jace konfiguracije.

Ljudi jel se dešava nekom da mu posle restarta ili gašenja kompjutera neradi internet. Jednostavno samo se pojavi onaj žuti trougao sa znakom uzvika na ikonici za internet dole u desnom uglu. I jedino rešenje je da se isključi mrežni kabel i. Ponovo uključi posle par desetina sekundi. U pitanju je intel nuc i win 10 na njemu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Menjaj tj updateuj lan drajvere...

To se i meni desava...ne znam sta je a sve je update...

Sve je update od drajvera. Interesantno je da kad mi je 10 bila na 2,5" disku to se dešavalo samo kod restarta. A sad kad sam ubacio mSata karticu to se dešava i kod gašenja sistema...

U cemu je fora sa update-ima, secam se kad sam tek instalirao 10-ku da sam jasno znao kad se updatetuje, da li pri paljenju kompa ili sta god, onaj plavi ekran se pojavi i to je jasno vidljiv proces, vec nekoliko meseci nikad ne vidim kad se updateuje, bio sam ubedjen da mi se to nesto zabagovalo i da mi vise ne radi sam update, ali sad gledam vidim verzija .218, koja je valjda najnovija? Kad odradi on to?

Takodje, desava li vam se random da Start, Show desktop (dole desno) uopste ne reaguju? Moram da restartujem da bi proradilo.

Poslednja izmena:
Vecina problema na w10 je usled lose instaliranih drajvera za gpu, rekoh vecina.. Znaci DDU pa onda instalacija gpu drajvera.
W10 skida update u pozadini, takodje i fajlove priprema za upgrade u pozadini jasno kada se pc ne koristi, po nekom svom pravilu...
Mozes u services da disableujes win update i da skines Windows update mini tool i manuelno da proveris ima li update i po zellji instaliras sta ti treba...
http://www.majorgeeks.com/mg/getmirror/windows_update_minitool,2.html

10586.318

General user experience
Improvements for reliability and performance
Bug fixes
Fixed memory leak bugs in the PDF viewer
Fixed issues with text alignment for right to left languages in Internet Explorer 11 and Microsoft Edge
Fixed an issue that affected Bluetooth when a PC resumes from sleep
User accounts are now correctly locked out after a certain number of tries for authentication
Fixed issue with daylight saving times
Fixed an issue that corrupted CompactFlash cards
Fixed security issues with kernel mode drivers, remote procedure calls, the Microsoft Graphics Component, Internet Explorer 11, Microsoft Edge, Windows Shell, Windows Journal, Virtual Secure Mode, Schannel, and Jscript.
http://www.winbeta.org/news/microso...0-cumulative-update-kb3156421-build-10586-318

Novi insider build :) 14342

General user experience
Improvements to Bash on Ubuntu on Windows
Added dark mode to Skype UWP Preview app
Users can now switch between different Skype accounts
Updated Windows Ink Workspace icon
UAC dialog now supports dark mode
Middle-clicking on an Action Center notification will now dismiss it
Improvements to Feedback Hub to assist in which catergory one's feedback should belong
Credential UI now supports pasting into username and password fields
Settings app page icons updated to be more consistent
Cortana on lock screen now has more polished animation
Cropping images in Screen Sketch is more polished
Updated the “set location” notification so tapping anywhere in the notification will now enable users to set a default location
Added a “Clear Input History” option to the IME Settings page
Removed Wi-Fi Sense
Microsoft Edge
All extensions can now be downloaded directly from the Windows Store, rather than extracting and loading extensions from a local folder
Websites, when given permission, can now send notifications via the Action Center
Added forward/backward swipe navigation, similar to Windows 10 Mobile
Bug fixes
Desktop App Converter Preview should no longer be blocked
Tencent online games should work correctly now
Fixed DRM-protected content from services like Groove Music, Microsoft Movies & TV, Netflix, Amazon Instant Video or Hulu from being playable
Fixed an issue resulting in audio crashes for users who play audio to a receiver over S/PDIF or HDMI, and use a driver that supports real-time encoding via technologies like Dolby Digital Live or DTS Connect
Fixed an issue resulting in the ok/cancel buttons in the network flyout being clipped on high DPI devices
Windows Hello should no longer show messages on the screen while one was already logging in with a fingerprint
While in an app, clicking on a link longer than 260 characters should no longer pop up an "Open with..." dialog
While in the Photos app, trying to either move a photo while zoomed, or adjust a crop region should now work
Alt+Y to choose “yes” now works with the updated UAC UI
Fixed an issue where Action Center icon in Taskbar wasn’t displaying correctly at 175% DPI
Images in Screen Sketch should no longer default rotate 90 degrees
When using 24-hour format, Clock and Calendar flyout would sometimes still display some items in 12-hour format
Fixed an issue where the Clock and Calendar flyout couldn’t be dismissed by clicking on the date and time in the taskbar a second time
Fixed an issue where certain shortcuts weren’t working in UWPs
Fixed an issue where tapping the battery icon wouldn’t open the Battery flyout when in Tablet Mode
Clicking elements in the Start navigation pane should no longer result in the Store opening instead
Background audio tasks should no longer show up in the volume controls
Fixed an issue where doing an action on a file in a folder pinned to Quick Access after using the address bar might result in File Explorer unexpectedly navigating to Quick Access
Sharing an avatar with Cortana should no longer crash when sharing from the Xbox Avatars app
Fixed an issue causing the search box on the Language Settings page to not work
http://www.winbeta.org/news/heres-whats-new-windows-10-insider-preview-build-14342

Fora za One drive - univerzalna konacno :)
http://winaero.com/blog/you-can-try-onedrive-universal-app-for-windows-10/

Poslednja izmena:
Postoji li neka mogućnost da se potpuno disejbluju sve "aplikacije" (ne standardni programi), pošto mi ne trebaju? Neke sam kao deinstalirao, ali se vrate ubrzo :S:

Postoji li neka mogućnost da se potpuno disejbluju sve "aplikacije" (ne standardni programi), pošto mi ne trebaju? Neke sam kao deinstalirao, ali se vrate ubrzo :S:

Udji u store,i na coveculjka (ili nalog ) iskljuci "app updates".

Screenshot (1).png

OK, to pomaže da se ne vraćaju razne dosade od aplikacija :D

Hvala!

Da li neko zna mozda koji je ovo drajver:
12345.jpg

Vrh Dno