Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Koliko dana treba get windows 10 aplikaciji da skine windows? Laptop je acer es1-512, windows 8.1 single language

Ne.
Imam S5 galaxy.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Ja znam da sa dl i instalacijom novog insajdera prodje oko 3 sata mozda i manje.

Skidanje zavisi od brzine interneta a instalacija od brzine diska i da li ostavljaš nešto od aplikacija ili ide "klot".

Poslednja izmena:
ne znam da li je pitanje za ovu temu ali svakako ne mogu da nađem rešenje a imam win10. Komp mi je povezan na dva led uređaja ,jedan je monitor a drugi tv i rade u extend varijanti. Monitor ima svoje zvučnjake ali njih ne mogu da osposobim da rade. Inače je monitor povezan preko dvi to hdmi a led tv samo preko hdmi iz grafičke... Kad isključim hdmi iz grafe i restartujem onda radi ton na monitoru ali kad su oba uključena uopšte nema opcije da menjam default audio na playback device,stoji: not plugged in?

111.jpg

ne znam da li je pitanje za ovu temu ali svakako ne mogu da nađem rešenje a imam win10. Komp mi je povezan na dva led uređaja ,jedan je monitor a drugi tv i rade u extend varijanti. Monitor ima svoje zvučnjake ali njih ne mogu da osposobim da rade. Inače je monitor povezan preko dvi to hdmi a led tv samo preko hdmi iz grafičke... Kad isključim hdmi iz grafe i restartujem onda radi ton na monitoru ali kad su oba uključena uopšte nema opcije da menjam default audio na playback device,stoji: not plugged in?

Pogledajte prilog 200216

Ja sam imao isti takav problem promenio sam HDMI kabl (učio sam da je neispravan) i sve je proradilo. Isto tako sam na silu instalirao Realtek drivere (have disk...) za audio karticu. POsle toga sam instalirao AMD drivere bez problema. Preko stero mixera sam podesio da mi pušta zvuk na tvu i to je to.

Reinstalirao sam dssetku medjutim sad mi je vidljiva jos jedna particija,ona od 100mb.
Jel to neka promena u windows 10?

732-4b.gif

I kod mene ima system reserved, samo nije 100 nego 500mb. Windows 10 Enterprise LTSB

500mb odvaja 10 a 100mb 7. Tako je kod mene. Inace to je normalno. Kako do sada niste primetili :)

Ja sam imao isti takav problem promenio sam HDMI kabl (učio sam da je neispravan) i sve je proradilo. Isto tako sam na silu instalirao Realtek drivere (have disk...) za audio karticu. POsle toga sam instalirao AMD drivere bez problema. Preko stero mixera sam podesio da mi pušta zvuk na tvu i to je to.
Imam i ja tu kombinaciju: monitor i TV, monitor povezan DVI>HDMI adapter pa na HDMI u monitoru, TV povezan HDMI direktno na HDMI TV. Kombinacija Realtek integrisana zvucna i na nju povezani zvucnici na radnom stolu, TV zvuk dobija preko HDMI. Da bi pustio zvuk na TV kad gledam film moram da totalno diseblujem Realtek drajvere. Ne znam na koji to mikser misli sako je to ovo sa slike to je beskorisno u mom slucaju. Iz tog razloga prestao sam da gledam filmove iz windowsa jer u linuxu KDE samo udjem u setovanje i oznacim da zvuk id ena HDMI na TV i gotovo, 2 sekunde posla.

@M@jkl
Na Win 7 je uvek bilo, ali na Win 10 Pro nije, barem kod mene, pa sad opet ima na Enterprise....

Glupost je to za zvuk al sta cemo :) Kako ide ono za dark temu na win 10,stalno zaboravljam :)

500mb odvaja 10 a 100mb 7. Tako je kod mene. Inace to je normalno. Kako do sada niste primetili :)

Lose ste me razumeli.

13230352_987163941403733_7580761114173107328_n.png

Inace meni je ostalo 100mb kako je bilo na win 7,da li trebam povecati na 500mb?
Inace win verzija je home x64.

Poslednja izmena:
Sta radi ovaj update 1511, update adobe flash i Malicious Software removal; radi vec sat vremena, odavno je sve skinuto samo sad radi instalaciji, koliko sati ce otprilike trajati?

@amdpower

Nisam siguran da mozes da povecas iz windows-a tu particiju. Prilikom instalacije, obrises tu od 100mb, obrises system reserved i particiju na kojoj ti je sistem, posle opet napravis tu particiju i on ce sam da napravi i tu dodatnu particiju od 500mb :)

@lega99

3 dana najmanje :d
Restartuj komp, pa probaj opet, desavalo se i meni ranije tako nesto slicno, pa je restart resavao problem :)

Poslednja izmena:
Imam i ja tu kombinaciju: monitor i TV, monitor povezan DVI>HDMI adapter pa na HDMI u monitoru, TV povezan HDMI direktno na HDMI TV. Kombinacija Realtek integrisana zvucna i na nju povezani zvucnici na radnom stolu, TV zvuk dobija preko HDMI. Da bi pustio zvuk na TV kad gledam film moram da totalno diseblujem Realtek drajvere. Ne znam na koji to mikser misli sako je to ovo sa slike to je beskorisno u mom slucaju. Iz tog razloga prestao sam da gledam filmove iz windowsa jer u linuxu KDE samo udjem u setovanje i oznacim da zvuk id ena HDMI na TV i gotovo, 2 sekunde posla.

U drugom sheetu one slike postoji opcija recording. Tu imas budzicu koja se zove stereo mixer i tu mozes da podesis da ti se zvuk pusta na TV paralelno sa PC. Takodje ja koristim kodi tu imas opciju da ti se zvuk pusta sa AMD HDMI drajvera i nikakvo diseblovanje nije potrebno. Kada namestis pricu treba ti 0 sekundi za ponovnu aktivaciju :).

Imam jedan problem koji nije baš do Windows 10, nego do Outlook-a 2016.

Ne mogu da ga nateram da instalira i prihvati sertifikat za mail, bez da pri svakom paljenju upozorava da ne veruje sertifikatu.
Zna li neko šta sam prevideo i kako da prestane sa uporozenjem?

Poslednja izmena:
Inace meni je ostalo 100mb kako je bilo na win 7,da li trebam povecati na 500mb?
Inace win verzija je home x64.
Windows 7 прави 100, 8 прави 350 док десетка прави 500MB. Е сад, када се одради апгрејд са претходних верзија, остаје како је било па то можда буде правило проблеме. Сад сам погледао, од 500 је заузето 337 а углавном све иде на Recovery фолдер ... немам појма одакле и шта је унутра, могуће да ту чува неке резерве и бекапове. Када сам урадио апгрејд, било је 100 али сам касније из неког разлога реинсталирао и пустио га да направи 500.

Windows 7 прави 100, 8 прави 350 док десетка прави 500MB. Е сад, када се одради апгрејд са претходних верзија, остаје како је било па то можда буде правило проблеме. Сад сам погледао, од 500 је заузето 337 а углавном све иде на Recovery фолдер ... немам појма одакле и шта је унутра, могуће да ту чува неке резерве и бекапове. Када сам урадио апгрејд, било је 100 али сам касније из неког разлога реинсталирао и пустио га да направи 500.

Cekaj Calexx pa zar ti ne koristis samo LINUX i njegove derivate :d?

U drugom sheetu one slike postoji opcija recording. Tu imas budzicu koja se zove stereo mixer i tu mozes da podesis da ti se zvuk pusta na TV paralelno sa PC. Takodje ja koristim kodi tu imas opciju da ti se zvuk pusta sa AMD HDMI drajvera i nikakvo diseblovanje nije potrebno. Kada namestis pricu treba ti 0 sekundi za ponovnu aktivaciju :).
Sad me ovaj win10 u zdrav mozak. Prvo pokazuje na TV pogresnu rezoluciju, udjem u stelovanje AMD kartice namestim ok. Problem taskbar non-stop vidljiv na TV a na monitoru lepo se sakriva kako je namesteno. Zvuk nema ga nigde, na test ima ga na TV ali prevucem film nigde zvuka na TV, stavio sam onako kako si predlozio ali nista se ne desava.

Sad me ovaj win10 u zdrav mozak. Prvo pokazuje na TV pogresnu rezoluciju, udjem u stelovanje AMD kartice namestim ok. Problem taskbar non-stop vidljiv na TV a na monitoru lepo se sakriva kako je namesteno. Zvuk nema ga nigde, na test ima ga na TV ali prevucem film nigde zvuka na TV, stavio sam onako kako si predlozio ali nista se ne desava.

Radi sigurno eksperimentisi malo sa stero mixer podesavanjima. Idi na listen karticu u stero mixes i tu postavi tv ya listening device onda applay i reset. To ce ti resiti zvuk.

Namestio sam ga, prvo ko za klinac nabo film na kom je zvuk mnogo stisan :wall:, probao i na kompu moram da odvrnem posteno, ostali imaju ok ton. Sad sve radi a nasao sam i za taskbar mora se decekira da svuda prikazuje taskbar.:)

Imam jedan problem koji nije baš do Windows 10, nego do Outlook-a 2016.

Ne mogu da ga nateram da instalira i prihvati sertifikat za mail, bez da pri svakom paljenju upozorava da ne veruje sertifikatu.
Zna li neko šta sam prevideo i kako da prestane sa uporozenjem?

piratski ofis ?

Pisao sam o ovome juce u temi 771 na 775 mod.
U zelji da na maticnu sa 775 socketom ubacim Intel Xeon, odradio sam flash BIOS-a iz WIN10. BIOS sam skinuo sa sajta proizvodjaca i odradio flashovanje prema uputstvu.
Sistem se automatski restartovao, bipnuo jednom (tako valjda treba kad BIOS prepozna hardware) i krenuo da dize Win10. Usred podizanja sistema izbacio je komentar "Your PC run into a problem and needs to restart. We will restart for you" i krene u restart kada pokrene System recovery i nudi mi standardne opcije za recovery i reset sistema.
Do sada nisam imao takvu situaciju. Dao sam mu da uradi repair sistema, on je oko sat vremena nesto radio I radio I na kraju trazio restart I podigao Win kao da se nista nije dogodilo. Sada sve radi sasvim regularno.
Interesuje me zbog cega se ovo dogodilo. Ja sam mislio da sam nesto pogresno uradio i zeznuo BIOS. Nisam znao da se flashovanjem BIOS-a moze nesto poremetiti u OS.

Cekaj Calexx pa zar ti ne koristis samo LINUX i njegove derivate :d?
Написао сам безброј пута, користим Linux 99% а за онај 1% а и да се нађе колико да видим како напредује и шта се мења, ту је Windows. Једна углавном легална Седмица и једна Десетка направљена од поменутог. Пар пута месечно стартујем, одрадим апдејте и углавном на томе остане.

Ta vest kaže da je TPM 2.0 obavezan uslov za nove uređaje koji će dolaziti sa preinstaliranim Win 10 Redstone. Stari uređaji će dobiti Redstone iako ne podržavaju TPM 2.0.

Nazad
Vrh Dno