Apropo onog placanja za slike kao da su za dokumenta... za sta nam uopste trebaju one sada?
Cebe, dosta levo, ali ne skroz dole? (ako je to, cak i ja ga vidim, uz moje resenje o slabom vidu, mislim da je dovoljan dokaz da postoji)
Moje iskustvo sa MTSom - SVE reklamacije su neosnovane pri prvoj zalbiNe salim se, kao da neki robot automatski odbije sve prve reklamacije, ne citajuci NISTA od prigovora. (znam, pisao sam i duze i krace prigovore, prvi odgovor je uvek bio negativan zadnje dve godine, morao sam uvek da se zali vise od jednom - e drugi put ne cita robot, pa onda zavisi sta je u pitanju, pa cak i ko procita).
Znaci, kada reklamiras prvi put nesto u MTSu, sigurno ce biti vraceno kao neosnovano(jedini izuzetak su problemi sa internetom koje prijavis tehnickoj podrsci telefonom, ili za fixni - to se resava prilicno dobro i brzo, ukoliko je moguce)
Ako imas fiskalni/garanciju, odnesi direktno u servis telefon, zaobidji MTS. Ako ne treba zamena celog telefona, pre ces tako dobiti rezultat. Ovako ces morati da se zalis RATELu da bi nesto uradio. (jer kada vide da si se vec zalio na nesto, nece ni slati sledeci put u servis, odmah ce vratiti neosnovano za uredjaj)
Inace, ja se skroz slazem da se kod operatera ne uzimaju aparati. Ne smao da su derikoze nego su postali gori od Madjara extremno. (vise verujem garanciji iz Madjarske nego nasoj odavno, cak i kad kupujem telefone ili nesto vec duze vreme insistiram da budu strani primerci)
Nakon svake zamene rok pocinje da tece ponovo.Ako dobiješ zamenu, nastavlja da tece stari ugovor na osnovu kojeg si i dobio zamenu.
Tražio sam da mi kameru dostave u maloprodaju da bih je tamo isprobao. Kakav je postupak ako na licu mesta (u prodavnici - maloprodaji) ponovo kamera ne bude radila?
Da li imam pravo na produžetak garancije jer je praktično skoro dva meseca sa prekidom od par dana bila na servisu ("bio sam lišen upotrebe proizvoda") pošto garantni rok ističe 25.3.2016.
Nakon svake zamene rok pocinje da tece ponovo.
Da li je isti ugovor, ili ne, to nije previse vazno jer se garancija vezuje za predmet. A formalno pravno, vise se ne radi o istom ugovoru.Netacno. Ako je pod istim ugovorom ostaje stara garancija. Ako se ugovor raskida i pravi novi ide nova garancija.
...
Da li imam pravo na produžetak garancije jer je praktično skoro dva meseca sa prekidom od par dana bila na servisu ("bio sam lišen upotrebe proizvoda") pošto garantni rok ističe 25.3.2016.
Po ovome što ovde piše, rekao bih da je garantni rok je bio na pauzi u svakom vremenskom rasponu od izjave reklamacije do vraćanja aparata tebi, odnsno, produžen je za onoliko koliko fotoaparat nije bio kod tebe. Medjutim, ja se više ne bih zamarao sa njima, nego odmah sutra podnesi žalbu udruženju potrošača sa svom dokumentacijom koju imaš (svako slanje na reklamaciju i odgovor).Рокови и терет доказивања
Члан 53.
став 1
Продавац је одговоран за несаобразност робе уговору која се појави у
року од две године од дана преласка ризика на потрошача.
Захтев за отклањање несаобразности
Члан 52.
Ако испоручена роба није саобразна уговору, потрошач који је обавестио
продавца о несаобразности, има право да захтева од продавца да отклони
несаобразност, без накнаде, оправком или заменом, односно да захтева
одговарајуће умањење цене или да раскине уговор у погледу те робе.
Потрошач има право да бира да несаобразност робе трговац отклони
оправком или заменом.
Рокови и терет доказивања
Члан 53.
Рокови прописани у ставовима 1. до 3. овог члана не теку у периоду који
продавац користи за отклањање несаобразности.
4. Рекламација
Рекламација и начин решавања рекламације
Члан 56.
Потрошач може да изјави рекламацију продавцу ради остваривања
својих права из чл. 52, 54. и 81. овог закона, као и због погрешно обрачунате
цене и других недостатака.
...
Продавац је дужан да без одлагања, а најкасније у року од осам дана од
дана пријема рекламације, писаним или електронским путем одговори
потрошачу на изјављену рекламацију. Одговор продавца на рекламацију
потрошача мора да садржи одлуку да ли прихвата рекламацију, изјашњење о
захтеву потрошача и конкретан предлог и рок за решавање рекламације. Рок не
може да буде дужи од 15 дана, односно 30 дана за техничку робу и намештај,
од дана подношења рекламације.
Pisao sam prijavu trzisnoj insp. protiv jednog provajdera, na sta su mi odgovorili da njih samo interesuje da li mi je provajder odgovorio na moju prituzbu u roku od 8 dana, i da se nedavno promenio zakon i da su oni samo za to nadlezni, da li je istina?
Hteo sam da ustedim za postarinu.Vec sam bio u radnji 4 puta se cimam a kad bih ti opisao kakvo je rasulo u radnji ne znaju sta je microSD kartica a kamoli brzina.Te moras da nadjes menadzera treba da se pise zapisnik,za jednu je*enu memorijsku karticu.A sto si kupovao u radnji, sto nisi narucio sa sajta?
I, drugo pitanje, sto nisi vratio karticu kojom nisi zadovoljan? Ima li rok od 7 ili 15 dana za vracanje?
treba da se pise zapisnik,za jednu je*enu memorijsku karticu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari