Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Рутеру је довољно да буде широк за 5 UTP конектора плус напајање и рупица за ресет. Па мој микротик рутер је мањи, таман како сам описао.
Jel ti ovaj lici na mikrotik?

Нисам ни написао да личи него да величина нема везе са квалитетом. Једнопортни рутер може да буде велики као кутија шибица и да буде добар. Ма нема везе.

Okej ovaj je velicine marlbora 100s i ima antenicu kao kornison i nije kvalitetan.

Koliko vidim ovaj ruter ima portove 10/100Base.Pitanje je ako se ubaci svoj ruter i veze sa ovim a ima portove 10/100/1000Base,hoce li biti Gb mreza.

150Mbit u N standardu sa jednom antenom će dati teorijskih 72Mbit/s u downstreamu protoka i to ukoliko se koristi 2.4GHz kanal duple širine tj. 40MHz. U praksi to baš i ne dunkcioniše pa će najčešće biti oko 36Mbit/s koliko je brzina na kanalu širine 20MHz. Dakle, ukoliko imate internet paket veće brzine i želite tu brzinu i preko WiFi morate da imate i klijenta i WiFi ruter u AC modu.

evo ako nekoga interesuje. Inace sam prastari korisnik IKOM-a.
Trazio sam im ruter na koriscenje. Paket FLAT4.

IKOM od 01.03.2016 godine, nudi mogucnost instalacije Wi-Fi rutera za
> nove korisnike usluge Interneta uz doplatu od 1500,00 dinara.
>
> Za dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

postovani,

znaci, kao stari korisnik, ne ispunjavam uslove ?

Da li mogu da dobijem ruter na koriscenje, bez vase instalacije ( tj. da ga
sam instaliram ) i doplate od 1500 dinara ?

poz

Poštovani,

Samo novi korisnici, prilikom potpisivanja ugovora za Internet, se mogu
opredeliti za instalaciju rutera uz plaćanje instalacione takse.
Iskljucivo radnici IKOM-a vrše instalciju naše opreme.

Za dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,

IKOM

Pa za soma i po mozes kupis sam svoj ruter i boli te za njih, ne mislim samo na tebe vec na sve mislim.
Glupo im je to sto ne mozes a da ne platis soma i po zato das i imas svoj ruter koji moze biti i bolji od tog sto oni daju.

Taj ruter kosta soma i po. Dodas jos toliko i uzmes krsten ruter a ne ovo djubre.

Ja sam im trazio ovo jos pre 2 ipo godine. Oni me gledali bledo... kakav wifi. Na kraju otisao u gigatron i tad kupio za nekih 2700 . Prvi koji sam ugledao.Dosao kuci. Sve povezao i super je radio.
Trenutno stoji u fioci...

ovo sam okacio kao novu informaciju za :

1. nove korisnike
2. stare korisnike
3. da vidite kakav im je odnos prema starim korisnicima
4. ruter imam, samo sam hteo da uzmem jos jedan pa da moj, postojeci ruter namestim da radi u repeater modu.

Evo ga... ja mislim da ovo danas ne vredi puno. D-link go-rt 150. Odlican.Mozda ga opet uskoro upalim.

45a028e65228c194ea3a24fb100508c2.jpg

evo ako nekoga interesuje. Inace sam prastari korisnik IKOM-a.
Trazio sam im ruter na koriscenje. Paket FLAT4.

IKOM od 01.03.2016 godine, nudi mogucnost instalacije Wi-Fi rutera za
> nove korisnike usluge Interneta uz doplatu od 1500,00 dinara.
>
> Za dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

postovani,

znaci, kao stari korisnik, ne ispunjavam uslove ?

Da li mogu da dobijem ruter na koriscenje, bez vase instalacije ( tj. da ga
sam instaliram ) i doplate od 1500 dinara ?

poz

Poštovani,

Samo novi korisnici, prilikom potpisivanja ugovora za Internet, se mogu
opredeliti za instalaciju rutera uz plaćanje instalacione takse.
Iskljucivo radnici IKOM-a vrše instalciju naše opreme.

Za dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,

IKOM

Pilićarska posla...

150Mbit u N standardu sa jednom antenom će dati teorijskih 72Mbit/s u downstreamu protoka i to ukoliko se koristi 2.4GHz kanal duple širine tj. 40MHz. U praksi to baš i ne dunkcioniše pa će najčešće biti oko 36Mbit/s koliko je brzina na kanalu širine 20MHz. Dakle, ukoliko imate internet paket veće brzine i želite tu brzinu i preko WiFi morate da imate i klijenta i WiFi ruter u AC modu.

Kada sam pitao nisam mislio na wifi,nego generalno ovaj i bilo koji drugi ruter ili modem koji daju provajderi,koji ima port ili portove 10/100Base.Kada takav povezem lan kablom sa mojim koji ima Gb portove da li ce biti Gb mreza?To je bilo pitanje,hvala.

Јадно јесте, тако раде сви. Тако xоће да привуку старе кориснике, већина стариx корисника не може да бира, бар не ја

Kada sam pitao nisam mislio na wifi,nego generalno ovaj i bilo koji drugi ruter ili modem koji daju provajderi,koji ima port ili portove 10/100Base.Kada takav povezem lan kablom sa mojim koji ima Gb portove da li ce biti Gb mreza?To je bilo pitanje,hvala.
Naravno da ne. Brzina je ograničena najsporijim povezanim interfejsom, što znači da ćeš preko kabla imati maksimum 100Mbps

Za pune brzine treba imati ruter sa gigabitnim WAN i LAN portovima i sa AC modom WiFi.

Dogovoreno. Posalo sam im mail. Bas cekam odogvor da vidim. Ocekujem nesto tipa :" jel vam download bio ugasen?" i slicno

merio sam opet malopre, jos gore, nije ni do 30mbita docailo a ping opet oko 40

Edit: evo ga najsveziji jednom recju: uzas

Poslednja izmena:
Chrome, Telenor/Vip server, Zvezdara. Sve radi odlicno

5202238991.png

Flat 5 / Voždovac / Wifi / Telenor Server / Chrome

Poslednja izmena:
Evo ga preko Chrome-a VIP server

Dosta bolje, ali i dalje fali 50mbita sto je 25% loss na paketu sto je i dalje previse

To preko zice? Kako idu torrenti/DL sa ftp, mani se ti speedtest-a :) Pogotovo onog TS servera na kome je uvek visi ping i u 30% ne pokazuje pravu brzinu.

Poslednja izmena:
To preko zice? Kako idu torrenti/DL sa ftp, mani se ti speedtest-a :) Pogotovo onog TS servera na kome je uvek visi ping i u 30% ne pokazuje pravu brzinu.

Da nista ja ne idem wifi kad kacim rezsultate :)

Pazi, do juce prekjuce, torrenti su leteli, FTP ne koristim tako da to ne bih znao... Torrente skidam sa privatnih trakera tako da su brzine uvek full, do danas... Danas jedva 2-3MB/s sto je ocaj zivi, sa sajta gde znam da sigurno ima bar neko sa sidboxom ako ne i vecina. Videcemo dal je trenutni bug ili sta, takodje cekam odgovor ikom-a :)

Ok :) Cisto sam pitao informativno. Nadam se da ce ti (se) srediti, jer onih 30Mb/s od ranije je uzas.

ruter koji imam ima 3db antene i danas nakacim jednu od 5 i dobijem malo bolje rezultate.

Narucio sam jednu od 15,a ako valja,narucicu jos dve.

Mislio sam da su od 5,a ono samo od 3.

Nazad
Vrh Dno