Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

@mashoni1991
Ne ide ništa preko noći, pa ni to. Al hvala na kritici :)
Što god ne valja, ja kažem. Nema labavo. Kritiku doziram po slobodnoj procjeni, koliko je koji zasluži i kažem sve što mislim da ne valja, koliko god nekom banalno zvučalo :)

@proday
Ne znam proday što bih ti rekao. Ja imam između 60 i 90 minuta poziva, možda čovjek ne priča uopće. Možda ima bolju pokrivenost signala ili se ne kreće previše, dok ja nekad pređem i 300 km i izmjenim čudo baznih stanica. A i po Zagrebu dok se krećem napravim barem 50 km svaki dan od kojih je jedan dio na dosta lošoj pokrivenosti..

Poslednja izmena:
Čitam ovde hvalospeve koje već danima pišete o S7 edge, malopre sam odgledao i recenziju našeg člana, ali niko da pomene da je S7 edge ostao gotovo jednako oštar po bokovima kao i S6 edge. Izggleda da to samo meni smeta.

Čitam ovde hvalospeve koje već danima pišete o S7 edge, malopre sam odgledao i recenziju našeg člana, ali niko da pomene da je S7 edge ostao gotovo jednako oštar po bokovima kao i S6 edge. Izggleda da to samo meni smeta.
Apsolutna neistina.
S6e sece ruku, s7e nisam osetio

Ali je zakrivljen i iza. Svi koji su koristili telefon kazu da u poredjenju sa S6 Edge mnogo bolje lezi u ruci i da je laksi za koricenje.

Možda ne seče, ali je neprijatan osećaj pod prstima. Oštro je to još uvek, da se ne lažemo.

Meni nije bas ostar, ne znam.. Al je malo nezgrapan, postiscem cuda po zaslonu nekad

Taman ce do S9e svesti ivice da ne grebu uopste :-D

http://www.droid-life.com/2016/03/15/galaxy-s7-review/

Review on strane ljubitelja stock androida. Sve je manje vise ok sem baterije,mora da postoji neki bug sa s7 i s820

Samo cu uvod ostaviti.

Samsung is so good at design right now. Who thought we would ever say that, eh? But seriously, look at the phone above. I don’t even like gold, yet this phone in particular is such a stunner. The black and silver models are as well, by the way, I just happen to be reviewing a gold model. Those reflections, the jewel-like aesthetic and subtle curves, and that feeling that you are holding something of value that isn’t just another piece of “airplane grade” metal, all add to the aura of a phone that could mesmerize you for periods of time. The design of the S7 has depth, polish, and shine in its glass, with a sand-blasted, matte-like coating to its metal. Take a minute to stare into the reflections of the Galaxy S7 and you’ll quickly realize that there is no other phone on the planet this well-made.

Edit

galaxy-s7-display-compare-NEW3.jpg

galaxy-s7-display-compare-NEW2.jpg

Poslednja izmena:
Jesam li jedini koji deli misljenje autora ovog testa za platinasti i eventualno beli telefon? Crni je ok ali je nekako...obican. Bolje konture dolaze do izrazaja kada nije crna boja, ja bih definitivno gadjao zlatni ili beli S6/S7.

^ S7E super izgleda u 2 boje (zvanicni nazivi) - Black Onyx i Silver Titanium :) Jedino sto ne znam koliko sljaste uzivo, deluje da moze da predstavlja manji estetski problem.
Realno tesko bih odlucio koji da pazarim.. sudeci po promo slikama te Edge verzije izgledaju super za jedan Samsung android (setite se S5 nakaze od pre samo 2 godine).
Kapiram da je i izrada odlicna, mozda i malo bolja nego kod S6.

A obican S7 za mene ne postoji, ma koliko cudno zvucalo jer je 95% isti kao Edge na papiru. Jednostavno mi nesto tu smeta.
Nisam bas fan tih zakrivljenih ivica ali Edge jednostavno ima bolju autonomiju (jeste veci i ekran ali za sada prema mnogim testovima 600 mAh vise pravi lepu razliku, vecu od ocekivane) a i uopste telefon izgleda bolje, futuristicki a realno kada kosta vec toliko onda je bolje ici na veci ekran jer je samo kuciste relativno kompaktno za 5.5'' dijagonalu.

Jos neki testovi - http://www.digitaltrends.com/cell-phone-reviews/samsung-galaxy-s7-edge-review/

Ovi SWEdroid su posebno dobri:
S7
S7E

Ima tu dosta testova memorije, brzine, sintetike itd. Oba su Exynos naravno.

I na kraju test autonomije (razlikuje se malo od ovih na koje smo navikli, vrte to u nekom programu na 200 cd/m2):

WaVR85S.jpg

Aj Mate 8 je poseban slucaj ali S7E Exynos odlican. :)

Poslednja izmena:
Sta se desava sa duos varijantama? G935FD
Da li se onda gubi SD mesto za mem?
Kako rade kartice? Naizmenicno ili istovremeno ste dostupni na obe?

S7 mini? Da li je on vec predstavljen?

Blah, moje razočaranje baterijom se nastavlja.

Izgleda da Android još uvek nije sredio neke stvari, naročito što se tiče pozadinske muzike.

Konkretno, ista jutarnja rutina, 10 minuta feedly, 45 minuta TuneIn, 45 minuta audioknjiga... skoro 10% više izarčene baterije nego na ip6s.

Konačno sam nakon nekih 10-ak dana korištenja uspio kompletirati recenziju za S7 Edge, pa ako nekog zanima čuti ponešto o njemu i na poznatom jeziku, evo i linka :)

[YOUTUBE]YXQrHkgiBEQ[/YOUTUBE]

Fotke u punoj rezoluciji su u pisanoj recenziji, a trebao bi ovih dana dovršiti i usporedbu kamera s V10 i Nexusom 6P.. Znam da će to biti nekima zanimljivo vidjeti..
Meni je uvek najbitnije kakav je multitasking, je l ti palo na pamet da praviš tako neke klipove gde se može videti koliko aplikacija drži u ram memoriji i kako radi prebacivanje iz jedne u drugu?

Ko naruci do 23.marta sa Spigen sajta bilo koji case za S7/S7E dobija na poklon i neki prsten za drzanje telefona..nije losa ideja

Meni je uvek najbitnije kakav je multitasking, je l ti palo na pamet da praviš tako neke klipove gde se može videti koliko aplikacija drži u ram memoriji i kako radi prebacivanje iz jedne u drugu?

Nemoj kvarit review :D :D :D

Ma ne, kritika je na mjestu. Nažalost, uvijek i kad god idem isprobat taj multitasking, kao na Edge Plusu, uvijek se javi neki pametan koji ima kontra mišljenje kako bi to sve trebalo raditi.
U svakom slučaju, mislim da je multitasking bolji nego na Edge Plusu, ali da ima još uvijek mjesta za poboljšanje. Spašava ga uvelike iznimno brz SoC i memorija tako da 99% ljudi uopće niti ne shvati da se aplikacija zatvorila u međuvremenu.

Slažem se, pokušat ćemo u recenziji Nexusa 6P to popraviti ;)

6s vs S7e

6s

S7e

6s

S7e

@ ixon

Super je to kako se (zahvaljujuci odlicnom softveru) ajfon kamere sa starim, malim senzorima bore protiv najnovije konkurencije ali jednostavno kada je kameru u pitanju S7 je bolji i to je to, mozda ne mnogo ali su sedmice kao foto/video celina u prednosti.

Ko ima talenta i ko ume da iskoristi onakav kamkorder moci ce da snimi sjajan fhd/4k video materijal, bukvalno kao da ima 1'' senz. skupu kameru (osim u bas teskim LL uslovima).

Poslednja izmena:

Ovo je stvarno odlično, vrh je kamera, stvarno se neću buniti da koristim ovo uz 5D Mark 3, kad god mogu... Svakim danom me sve više mami da sad uzmem crni, da ne čekam srebrni, ali srebrni mi je lepši... Plašim se samo sa kojim zakašnjenjem će stići u ponudu kod Vip-a.

Rečeno mi je direktno iz Samsunga da hoće, kao što rekoh kraj aprila početak maja kako sam čuo, ali da li će to ispoštovati Samsung kod nas i koliko će trebati operaterima da ga nabave, to može predstavljati problem, da jednostavno kasne...

Vrh Dno