Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

https://plus.google.com/113781386215450614303/posts/FC9zHiQVNba
The Galaxy S7 actually feels slightly less responsive and slower to load things in Google Chrome than the Galaxy S6. How can that be possible?
Me thinks Samsung isn't too happy with the 820's efficiency and has dialed performance back considerably to extend the battery life of the phones and keep them on par with the battery life of the Exynos versions.
But without more data, I can only really speculate. If the G5's battery life turns out to be terrible, that's another point to corroborate this narrative, though.

A dole se javlja ciganin franko..
G5 ce biti pravo merilo ,ako se bude klackao na oko 3h sot-a s820 je kanta

Poslednja izmena:
Note 5 kada je izašao imao je kod nekih 8-9h sot-a (što se pokazalo naravno kao netačno), G5 nije ni izašao još i već je na 3h sot-a :D

Samo da nema problem kao s810 ostalo će biti ok ...
4.5h SoT-a sigurno :)

Poslednja izmena:
Da, definitivno se cekaju LG G5/HTC 10 (S820). Cak sta vise, "prijavljuje" da je G5 fluidniji.

Google Octane:
Galaxy S7 (Exynos): 10,400
Galaxy S7 (SD820): 7,500
LG G5 (SD 820): 9,300

Nesto je Samsung zeznuo sa Snapdragon-om. Prvo ova S820 bootloader sprdacina, sada i njegova optimizacija.

Ja stvarno ne znam kako mozete da se smarate toliko sa tim placenim testovima telefona. Ali ono fo real ne razumem

Kojim placenim? Onaj Battery life grafik?

Ne vidim razlog zasto bi taj grafikon bio placen kada samsung dobija pare i prodajom s820.. Logika govori da je placen rez bi bili skoro isti

Na to mozemo dodati xda gde exynos izvlaci 1,2sata sot vise od s820. Mozda je i xda placen ? Indusi botovi ?

Poslednja izmena:
Ma sve je to jbn placeno, a samsumg je novi apple kada su testovi u pitanju

^ Pa ocigledno su sredili MT da radi dobro nekih 15-20 min posle restarta telefona i do 8 pokrenutih aplikacija :d Ej 4Gb rama, brutalan soc i ostatak hardvera a MT im i dalje ocajan.. jedino ako ga neka enkripcija usporava, kao sto rece ovaj lik, to ce se tek videti.

Ljudi, S7E ne mora da ima cist Android ako to nije realno, samo da ima UI kao novi Sense ili Sony kupio bih ga bez razmisljanja, 500-550e bih opusteno izvadio prvi put u zivotu za telefon (kad padne na tu cifru naravno).

Nego gledajte kako su ovde pokidale Exynos sedmice ;)

YpkxlWU.jpg

S7 je mozda tu negde u rangu sa Z3/c a Edge je jos bolji, realno jedino Mate 8 od svih novih telefona moze da ima malo bolju autonomiju. I to u surf testu, za pustanje videa Samsung telefoni sa amoledima odavno dominiraju. Na kraju ove brojke u minut su nebitne, bitna je cinjenica da sa ovim telefonom moze da se putuje npr bez cimanja oko punjaca u toku dana.

Sta vise da se kaze.. odusevljen sam sa autonomijom, posebno S7 Edge a i cinjenicom da ce kod nas biti najvise Exynos/sony imx260 verzija.
Samo taj prokleti TW da srede u narednih.. 12 meseci bar.

Poslednja izmena:
Koristio je S820 verziju i nesto je rekao za enkripciju.

Dodatnih 600mAh dosta znaci :)

*****ali su debelo ove godine sa razlicitim procesorima, kao prosle sa senzorom za kameru.
Debelo su *****ali i sa TW.
Imam neki osecaj da im je ovo zadnji put da *****avaju korisnike ovako, i ako to kazem iz god u god, nadam se da sa s8 nece biti ovakvih gluposti. Osakatili su ogromno trziste ovog puta, Ameriku, obice im se o glavu sada. Sreca pa sam ga dobio jako povoljno inace ili bi ga kupio u evropi ili bi presao nazad na htc ove godine.

S820 i MT, TW veliki minusi.
Povecavaju RAM iz godine u godinu a slobodne memorije uvek isto [emoji36]
Ako sa S8 ne oprave te 3 stvari ne znam sta ce vise. To je jedino sto fali telefonu, software i jednakost na svim trzistima a ne da gledam u pasulj koji ce biti bolji.

Poslednja izmena:
Kako je krenuo da failuje SD820 vidim da ce Ameri narucivati S7/E iz Srbije :d

Poslednja izmena:
Sammy fo real!?
Gledaj ga kako reload-uje.
Jel moguce da ga je ajfonjara ovako razbila?
Kao ima sammy brz nand ovo-ono a iphone ga razvalio i u prvom krugu :)
Ajfon je telefon,ovo ostalo su samo pokusaji. . .

Brzi nand ima iphone
Mada on u ovakvim testovima nije jedini bitan faktor

Poslednja izmena:
Sad sam video taj info,u pravu si.
Mada mi nije jasno odakle im toliko brza memorija i to na uredjaju skoro pola godine starijem.

Poslednja izmena:
Sad sam video taj info,u pravu si.
Mada mi nije jasno odakle im toliko brza memorija i to na uredjaju skoro pola godine starijem.

Kupili...

Anyway, neki prvi utisci o bateriji nisu sjajni, ali dobro videćemo kada se malo slegnu aplikacije i kada se malo manje drnda. A možda ću i morati da isključim always-on.

Po gsmareni always on dosta sece bateriju.. Ne mogu da zamislim koliko ce biti na g5 jer on mora da pali ceo ekran..

fff37737a39a878a4162d3890ffabaf2.jpg

Konačno sam nakon nekih 10-ak dana korištenja uspio kompletirati recenziju za S7 Edge, pa ako nekog zanima čuti ponešto o njemu i na poznatom jeziku, evo i linka :)

[YOUTUBE]YXQrHkgiBEQ[/YOUTUBE]

Fotke u punoj rezoluciji su u pisanoj recenziji, a trebao bi ovih dana dovršiti i usporedbu kamera s V10 i Nexusom 6P.. Znam da će to biti nekima zanimljivo vidjeti..

Nadam se da Nexus koristiš u hdr+ modu [emoji102]

Koristio HRD+, fotke ispadnu dosta bolje s njim nego bez njega.. Pogotovo u noći

5h sot...sasvim prosek, nadao sam se boljem. Ne znam samo kako onaj crnja Flossy uspeva da izvlaci po 6 ipo sa svim popaljenim, a garant ima jos sd820 verziju!?!

A čuj, ovo je za mene stvarno dobar rezultat. Kao što sam rekao, uvelike zavisi od načina korištenja.
Kad bi našao neki Twitter s dark temom, whatsapp stavio tamnu pozadinu i još par trikova primjenio, mogao bih i ja komotno i 7 sati izvuć :)

Odlican review, znam tvoje prve testove i iskreno bili su losi, dok ovaj i nekoliko proslih su odlicni. Samo tako nastavi i slobodno budi kritican malo vise, i to je to.

A čuj, ovo je za mene stvarno dobar rezultat. Kao što sam rekao, uvelike zavisi od načina korištenja.
Kad bi našao neki Twitter s dark temom, whatsapp stavio tamnu pozadinu i još par trikova primjenio, mogao bih i ja komotno i 7 sati izvuć :)
Sve znam, ali on bas koristi telefon, i ima sve moguce socijalne aplikacije takodje...to me i buni; da je obrnuta situacija rekao bih ok, taman, ovako misterija.

Nazad
Vrh Dno