Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

3%? pa to je više od windows phone :) odakle ti taj info? pre neki dan sam gledao neke brojke i wp je sa svoja 2% bio treći koliko se sećam...

Tizen ima 1%, kolje se sa bb, ali kao i Bada ima procente zbog dobrih jeftinih telefona koji se prodaju po Bangladešu i Indiji.
3 miliona prodatih u 2015. god.
http://www.sammobile.com/2016/02/16/over-3-million-tizen-smartphones-were-reportedly-sold-last-year/

Prebacio se ja malo (jeste 3, ali ne %), mada više imaju nego bb - još malo stižu wp :D

Poslednja izmena:
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s7_edge-review-1409.php

gsmarena_001.jpg

Samo Edge, obican S7 necu nikada ni pomisliti da kupim :)
A i ta minimalna razlika u dizajnu meni deluje presudno, S7 5.1'' mi je klasican ''zenski sapun'' u rangu S3 ili nekog Alcatela dok Edge, koji se na prvi pogled mozda ne razlikuje previse, opet ima dosta mocniji izgled sto je najbitnije 600 mAh vise (znaci ta razlika za upotrebu gps-a uz ugasen displej npr). A i brate kad vec kosta toliko onda je bolje da je displej veci, posebno jer Edge za tu dijagonalu uopste nije ciglast fon - http://j.mp/1UclSWr (svi iz poredjenja su sa 5.5'' displejima mada samo Z5 ima stereo zvucnike napred + samo S7e/Z5 imaju IP68 a imaju i vece baterije od G4/IP6s+)

Nema sta da se polemise, ovaj S7E je najbolji potez Samsunga u poslednje vreme samo kad bi se konacno opametili sto se TW-a tice.. bar u N verziji da batale taj bloat-a i da promene ove symbian ikonice.

Gledam sad ove semplove, cini mi se da nisu toliko vestacki izostreni, nema tih halo efekata kao na nekim do sada vidjenim semplovima. Imali su na testu Exynos verziju, moguce je da fotke sa isocell senzora imaju vise tog ostrenja/halo gluposti u odnosu na imx260, to se videlo i iz onog direktnog poredjenja od pre neki dan. Ili su jednostavno sredili, ''izjednacili'' softver na obe verzije.

Poslednja izmena:
I neka jos neko pljune na LG, pa moj V10 kesira 1.4GB !

Poslednja izmena:
^ moram da pitam, zbog cega je kesiranje bitno u svakodnevnom, realnom koriscenju? Jer zbog toga v10 cini boljim telefonom od s7e?

Pa kako nije bitno. Gledam youtube, dopisujem se na viber i facebook, prepirem se na tapatalk ovdje sa vama, 3-4 strane browsera, galerija i kamera i stalno saltam te aplikacije. Imao sam S6 i znam sta pricam. S6 kesira isto kao i Flex 2, cak Flex 2 i malo bolje iako ima samo 2gb rama.
Svako kupuje ono sto njemu treba. Ja sam S6 prodao jer nisam bio zadovoljan njime. A oni ni na S7 nisu ispravili najbitniji propust. Samo se pitam za sta njemu sluzi 4gb rama?

Poslednja izmena:
Da bi neko imao problema pri koriscenju mora bukvalno ovako da ide: igram need for speed, stigne viber moram da odgovorim, ali onda se setim da moram i preko whatsapp-a da posaljem nesto, ali kako se nalazim u kaficu moram da slikam kafu i cedjenu i izbacim na instagr, u medjuvremenu me rodjak iz usa zove na skype, onda malo citam b92 i blic, kada se vratim na need for speed imam problema :)

400mb kesha je 400mb kesha, pa vi racunajte kako god hocete :) Samo me znaima sta ce mu onda 4gb rama?

Da je bio super ne bih ga mijenjao ;) Ni o V10 ne pisem da je super, nesto si ti pobrkao, nego da kesira 1.4gb. O S7 pisem kao i 99% posto drugih korisnika ovdje i ne kazem da je S7 los, nego da su mu multitasking i kesiranje zesca katastrofa!

Odgledao sam par vs. klipova i ne videh nikakav problem sa MT. Nekad ucita jednu aplikaciju, previse je preterivanja na forumu.

Ne u pravu si, priznajem. S7, pa on ima najbolji MT i najbolje kesira od svih telefona, ja tako nesto nikad nisam vidio. Bolji je i od 6p! A kosta sitnicu. S7 je difinitivno "must have".
Aaaaaa dje ces rec na balkanu da ne valja samsung, kakva greska, odo u ignore listu kod 20tak forumasa :D :D

Ne, sredili su MT. Problem su TW i njegovi servisi, pa zato system usage skoci na 2GB.
Sto znaci da nema teoretske sanse da kesira vise od Nexus-a sa istom koliconom RAM-a. Sigurno 1GB manje...

Problem su TW i njegovi servisi, pa zato system usage skoci na 2GB.

Mislis skoro 3GB? :D Pa vec smo videli 2.5-2.8Gb.. bolesno :)

Imam utisak da je ovaj MT ''sredjen'' tako da radi dobro neki kraci vremenski period posle restarta telefona tj sve dok sistem ne pojede preko 2Gb rama a onda sledi poznata stara TW prica..

Nista, sad cekamo da sto vise ljudi sa foruma kupi S7 pa da vidimo kako se ponasa posle u toku ''radnog dana''.

Evo par semplova za ixon-a koji se zali na zutilo:
1 - https://www.flickr.com/photos/91265124@N03/25779162056/in/album-72157665797833031/
Cim rasveta nije ''amber-olika'' onda nema ni tog zutila, evo ovde cak vuce u hladno kakvo i jeste osvetljenje.

2 - https://www.flickr.com/photos/91265124@N03/25779164926/in/album-72157665797833031/

A evo i pri ''zutom'' svetlu kako se ponasa, kao i 99% ostalih kamera mada mozda one verzije sa isocell senzorom malo vise vuku u zuto.

Evo cele galerije - https://www.flickr.com/photos/91265124@N03/sets/72157665797833031

https://www.flickr.com/photos/91265124@N03/sets/72157665936663695

Poslednja izmena:
Ne, sredili su MT. Problem su TW i njegovi servisi, pa zato system usage skoci na 2GB.
Sto znaci da nema teoretske sanse da kesira vise od Nexus-a sa istom koliconom RAM-a. Sigurno 1GB manje...

Pa skoci i na V10 na 1.9-2gb, pa opet kesira 1.3-1.4gb. Kao sto rece hsv, prije ce biti da na sistem ode preko 2.6gb.
A sto se nerviram, pa "mozda" se nerviram se jer sam "mozda" imao namjeru da kupim taj S7, jer sam se nadao da su napokon "mozda" sredili taj problem. I da, naravno da mi smeta to i da me u neku ruku nervira. V10 sam uzeo samo kao prelazno rjesenje, jer sam mnogo vise ocekivao od S7ce.

Poslednja izmena:
Ja pricam za system usage ne system+user apps. 1.9GB je na prethodnom ss-u.

Sto znaci, cak i da puni do kraja RAM, manje ce kesirati od Nexus-a sa istom kolicinom RAM-a :)

Kako god, zar to nije fail u uredjaju od 700e? AKo uredjaj prodaju zbog antutu skorova onda ok, odlicni su, mora im se priznati.

Naravno da je fail. Ne znam kako neko moze da opravdava to sto telefon kesira 400MB a ima 4gb. Gde je logika tu?

Ajde ako nije problem da neko sa npr. 5-6 dana uptime-a postavi screenshot koliko mu sistem onda zauzima rama, bas me zanima.

^ Onda pozajmi jos malo memorije za ram sa cloud-a :d

[YOUTUBE]u9je1_3raQo[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]Sz4ngMGiEOQ[/YOUTUBE]

Au sta radi ovaj lik sa oba telefona.. a i nema sanse da S7 ima ovako kilavu stabilizaciju pri normalnom hodu, S6 i IP6/s su tu bili egal a ovde ispade da je sedmica losija

[YOUTUBE]GRWNx7DDR7g[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]o_yjvUK-w0k[/YOUTUBE]

S obzirom da je ovo IP68 fon ovaj mono zvucnik je sasvim solidan i upotrebljiv mada steta sto nije FF stereo, to je idealna pozicija za zvucnike na telefonu.

Poslednja izmena:
disclimer: nisam neko vreme bio na androidu...

Ne znam da li da se smejem ili plačem... Ali moj novi telefon ima opciju da se sam resetuje u određeno vreme :D. Ipak je tužno, imajući u vidu da sam prethodni telefon resetovao samo kada se software upgraduje...

[YOUTUBE]LwBAFMi-PP0[/YOUTUBE]

Kao i uvek, kvalitet video snimka je super.

[YOUTUBE]qemoHUoG5Co[/YOUTUBE]

Ne znam da li da se smejem ili plačem... Ali moj novi telefon ima opciju da se sam resetuje u određeno vreme :D. Ipak je tužno, imajući u vidu da sam prethodni telefon resetovao samo kada se software upgraduje...
Ima sta?

Edit: to je s7 feature izgleda, ko ce znati sta su zeznuli, imas na xda jos dosta ljudi sa tim problemom

Poslednja izmena:

Za sada sam cuo da kada se kamera pali dodje do restarta telefona nekada? Jel je i taj problem kod tebe prisutan,ili ipak nesto drugo?

Hsv,sta znam,ni sa ovim fotkama nisam nesto ocaran. Videcemo,bice jos primera

Zanimljivo, LL video zbog otvorenije blende jeste svetliji na sedmici ali u ovom primeru deluje kao da je u pitanju softverska stabilizacija, i AF je zabagovao nekoliko puta:

[YOUTUBE]_HzD9uqx8do[/YOUTUBE]

MT test od 05:10

[YOUTUBE]smY4FOeVdvs[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Crapwiz lagfest
Pa ovaj s7 laguje kao da je nexus s, nije ni poredjenje

Pa dobro, svakako ovaj MM TW radi bolje od starijih verzija, ako se potrude naravno da mogu dodatno da unaprede sledeci N touchwiz softver.

Nazad
Vrh Dno