Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Imam kantu, pa me zanima da li bi se dala složiti za mining.
AsusM2N Sli deluxe, 6 GB rama DDR2 na 800 Mhz, Amd X2 4800+ brisbane jezgra, i disk od 200 GB, koja mi grafička treba za mining?

poz svima

imam dvije r9 270x,koliko bi mi napajanje trebalo za njih...jeli dovoljno 550w ili da idem na jače

To zavisi od kvaliteta napajanja, ako je kvalitetno može 550W, ako je neko kung fu (wannabe 550W), ne može.

Ja bi ti savjetovao da uzmes obicnu R9 380 i to MSI Gaming model, slicno daje bez obzira sto je R9 380X na papiru jaca. Iskrene preporuke za MSI Gaming R9 380.
Ako vec mora biti R9 380X onda sam cuo da se gigabytu moze spustat napon, a za asus ne znam.

Trenutno imam samo X R9 280X I 270X i igranje sa naponom je više nego poznato...Hteo sam da malo pojačam, pa mi treba savet na kojim od ponuđenih može napon dole.
Gigabyte ima 1 x 8 pin za napajanje, pa me to malo buni...ne znam da li ta opcija ok?
U svakom slučaju bilo koji savet je ok...

Garant je neko pitao do sad, ali ne lista mi se cela tema-da li R9 380 sa 4gb daje vise MH majnujuci ETH od 2GB verzije?

285/380 sa koliko god ram-a sve je isto, bilo bi glupo da je drugačije....

i od minera ;) Ima li neko bat. za cuda miner u pitanju je R9 280X Rig?

Natjero sam ih na 22Mh/s nakon dugo pokusaja i mjenjanja minera, ovaj cuda miner daje najbolje ako bude stabilan.
New2 je oko 21Mh/s i perfektno stabilan.

za cuda miner sa komandom" --gpu-batch-size 21" dobio sam 22Mh/s po kartici kad stavim 20 dobijem manje da li je jos neko experimentisao cuda miner i ova podesavanja sta najbolje godi R9 280X kartama?

podesavanja za asus 270x dc2t? baca 12-13Mh u mineru

Probaj 1050-1450 na 1.07-1.12

285/380 sa koliko god ram-a sve je isto, bilo bi glupo da je drugačije....

Pa ne znam bas, primecujem da karte lepo skaliraju sa OCom memorije, pa bi logicki to mogle i sa kolicinom.

Nije bilo nigdje odgovora i mene je interesovalo to. Ono sto ti mogu reci 100% sigurno R9 380 4GB- Gaming baca okruglo 20Mh/s

Na kojim klokovima i brzini venta, koje su T? Koja je deff V i jesi li smanjio i na koliko. Pitam jer nameravam da dodam jednu u rig

isto se ponasa, jelk ima neko bat da da, jel trebaju da se dodaju one dodatne komande?

Poslednja izmena:
hvala za bat,
to je to onda, ne znam sto sam se tripovao da treba da daje 17-18 toliko daju bolje karte, daje skoro kao i 7850 2 gb sto imam, malo vise, sa dodacima cl work koa kod tebe mi je nestabilan hash,

fingon koliko tvoje daju? teram je na 950/1250 i neka je neka sapuce, u mineru oko 9-13-14

Poslednja izmena:
meni jedino ta varijanta za cl-global-work i cl-local-work radi kako treba, sve ostale varijante mi daju mnogo manje, kao i kad probam bez tih komandi, i hash varira u mineru trenutno izmedju 55 i 57 Mh.

malo sam ispao iz koloseka, koje napajanje preporucujete za
* 2x 290,
* 3x 290,
* 4x 290

pa da vidim sta mi pase

i od minera ;) Ima li neko bat. za cuda miner u pitanju je R9 280X Rig?

Natjero sam ih na 22Mh/s nakon dugo pokusaja i mjenjanja minera, ovaj cuda miner daje najbolje ako bude stabilan.
New2 je oko 21Mh/s i perfektno stabilan.

za cuda miner sa komandom" --gpu-batch-size 21" dobio sam 22Mh/s po kartici kad stavim 20 dobijem manje da li je jos neko experimentisao cuda miner i ova podesavanja sta najbolje godi R9 280X kartama?

Cuda miner i cuda komande jednostavno proizvode nestabilnost.
Sa cuda komandama ubjedljivo najbolji hash a i na poolu ide zarada extra, medjutim masine cesto zabadaju, cak mi je malopre izbacilo nekakvu fatal error.. Isprobao sam dosta ti verzija jednostavno ne ide.
Trenutno sam na new2 mineru koji je apsolutno stabilan, ali je i hash 8-10% manji nego sa cuda minerom i komandama u bat.file-u
Steta!

Ako neko ima iskustva sa Cuda minerom i R9 280X svaka prepruka i iskustvo dobro bi doslo.

Polaris izlazi na leto, ali 99% u obliku koji nas neće zanimati, ozbiljnije karte očekujem tek krejem godine. Za leto je potvrđen Polaris GPU za laptopove i još jedan o kojem se ne zna ništa( potencijalno neki ultra ultra high end, ili potpuna suprotnost). Elem 14.3. ćemo videti nešto zanimljivo.

ljudi pomagajte ako Boga znate...frustracija ogromna...sekira ce da radi.....stigla nova ploca.... h81 pro g....sve povezao...novi win...opet isto....prepoznao jednu karticu ostale ne...kada stavim drajver (15.12) reset plavi ekran...win odradi repair vrati vreme bez drajvera i to je to....ima li iko ideju...da li treba nesto u biosu (stavljao sam gen1,gen2,auto nista...) gde je caka....hardware 4x 380 gigabyte, plocu napisao,cm v1000 napajanje...da napomenem extenderi ispravni grafe ispravne sve isprobano ponaosob, sve ustekano molexi(molexi u ploci)

verovatno ti onda problem u nekompatibilnosti BIOSa kartica, VBE7 bi verovatno resio problem ali gubis garanciju...ja nemam trecu teoriju.

Da li graficke rade ponaosob SA drajverima? Ja sam na reklamiranu 7950 dobio GB R9 380 4GB koja nije htela da prihvati drajvere, mucio sam se 2 dana, i na kraju se ispostavilo da je neispravna - i na netu sam citao da je bas taj model i bas GB generalno falican, tj. mnogo ih dolazi neispravno iz fabrike.
Istestiraj SVAKU ponaosob, sa sve drajverima, pusti da kopa par sati, i ako su sve ispravne, onda idemo dalje da trazimo problem.

aha to nisam znao....probacu sad odmah sto se drajvera tice iako je na prosloj ploci nasumicno pri instalaciji drajvera prepoznacao onu u 16x i jednu u 1x i tako sam probao da kopam i radilo je do reseta (znaci prepozna uvek koja je na extenderu 16x jednu od ostale 3 na 1x) jos neko se javio na forumu sa istim problemom ali je resio prebacivanjem na drugu plocu....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno