Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

@zhex
vidim iz napisanog da si isprobao sve kombinacije ali da li si probao da jedna karta bude direktno ubodena u x16 slot a ostale na extenderu ili su ti sve na extenderima pa kad dodaš drugu ne diže win...pitam jer neke ploče prvo traže popunjavanje x16 slota direktnim ubadanjem ili preko x16 extendera...

sve je islo preko extendera nju uvek vidi kako treba, a one druge 3 kako kad po jednu ali posle reseta cao.....evo sad sam instalirao 15.7.1 i pojavile se 2 na insistiranje par clanova pokrenuo sam miner i kopaju samo te 2 Pogledajte prilog 194416
verovatno kad resetujem sad komp opet ce biti stara prica ...sad cu da probam

Žuti krstić u Device Manageru znači da drajver za dotičnu kartu ima neki konflikt, prva stvar koju moraš da središ je to da u DM dobiješ 4 karte izlistane bez zutih krstića.
Da li si probao resetovanje BIOS-a ploče ?
Kad to središ, neko već reče, priključi samo jednu grafu, probaj kopanje, dodaj sledeću i tako redom.

Poslednja izmena:
Žuti krstić u Device Manageru znači da drajver za dotičnu kartu ima neki konflikt, prva stvar koju moraš da središ je to da u DM dobiješ 4 karte izlistane bez zutih krstića.
Da li si probao resetovanje BIOS-a ploče ?
Kad to središ, neko već reče, priključi samo jednu grafu, probaj kopanje, dodaj sledeću i tako redom.

nisam probao reset biosa evo sad cu, pa to i jeste po meni problem samo ne znam kako da ga otklonim, vec mi dodje da rasturam desk masinu i probam sa tom plocom....

Odradi update win-a ako vec nisi kad ubodes karte treba malo vremena da ih win poslozi tipa minutu gasi se pali monitor ali pustis da sve sam odradi... ne mora znaciti da je u svakoga tako, ali kod mene jeste i radi sve kako treba.

Aj nek proba i gpux6 mod, kako se vec zove, ne mora da znaci da ce da radi ali ne kosta nista da proba

isprobavam redom...neko je napisao da ubodem jednu direkt u 16x uradio i nista....sve po starom....probao sam i win update ali sa vec nekim drajverima pa je vrtio u prazno jedno pola sata....sad stavljam novi win (jedno 10x od sinoc) pa cu odma update....ah ne verujem da samo ja imam ovakva nejsra :S:

Ne valja ti taj win nesto tu nedostaje prilikom same instalacije, zato ga obavezno pusti da odradi update kladim se da ce proraditi, nema tu sta drugo da bude.

pa necu nista da pisem dok ne zavrsi ali od onda kad sam rekao da cu da uradim to jos traje....sad je na instalaciji update.... sad cekam i nadam se da je to....
naravno javim rezultat cim zavrsi...sunce ce da me obasja ako ne vidim zutu boju u DM :D

Poslednja izmena:
ma ta ploca je meni krv popila do pola 5 ujutru,prvo vidi jednu grafiku pa nekad drugu,a jednom se desilo da vidi i trecu,na kraju sam je izbacio i stavio drugu i od tada radi...nisam jedini kome ta ploca nije radila

Ako reset bios-a uradi posao - odlično...bojim se da će na kraju biti Pogledajte prilog 194418

nekad ni ovo ne pomogne... inace ako je ploca problematicna odmah odustanes od nje, jeftinije je promeniti plocu nego se ubivati danima, I ZASTO LEPO NE KUPUJETE ONE H61 ILI H81 PRO BTC PLOCE, kad su prvo jeftine a drugo rade bez problema sa 6 kartica????

Poslednja izmena:
malo puno kasnim sa odgovorom...i ja nista nisam uradio na kraju...vracam je u ww nadam se posto je kukljena pre 2 dana.....

Ako si probao drugu instalaciju windowsa, stavljao 15.7.1 drajvere, i isto se ponaša, onda je vraćaj, mada će možda da se bune, ta ploča je verovatno ispavna, ali u kombinaciji sa više grafika na extenderima se tako ponaša, i tu nema pomoći

sve moguce i nemoguce probano 30 sati nespavanja i raznih kombinacija....pokusacu da nabavim plocu koja provereno radi....

nekad ni ovo ne pomogne... inace ako je ploca problematicna odmah odustanes od nje, jeftinije je promeniti plocu nego se ubivati danima, I ZASTO LEPO NE KUPUJETE ONE H61 ILI H81 PRO BTC PLOCE, kad su prvo jeftine a drugo rade bez problema sa 6 kartica????

druze kupio bi nego nije bilo....pa sam uzeo alternativu za koju sam cuo da je neko cuo da radi...ispostavilo se da ne radi (na svojoj kozi) sad oprema stoji u kutijama i sacekace onu koja sigurno radi....

naravno nema...porucicu pa kad stigne, ali hvala u svakom slicaju!

samo proveri socket zbog cpu-a, ne treba ovog trenutka mnogo experimentisati vec kopati dok je ovakva zarada...

Nadji neke dve krs ploce sa procesorima i vozi

edit:

resen problem, nasao si plocu?

Poslednja izmena:
a bre imao si ovde na oglasima, planula odmah, mislio sam da si ti uzeo

ni u ludilu anniversary h97

ja uzeo jednu, radila ok, radila sa 6 grafa, naravno na extenderima, a onda je crkla (prva plojka koja mi je crkla za 3.5 godine majninga).
drugar naruchio po mojoj preporuci, u nedostatku pro btc ploja, dok je ova radila, naravno,
kad je stigla ta njegova nije htela da vidi niti jednu grafu na ekstenderu (totalno sve kombinacije isprobane), uspeo da reklamira i zameni, i ta druga nije htela,
i tu drugu zameni za h81 pro-g i ona shljaka ful.
znachi, ta njegova je radila samo sa grafom u slotu, ful normalno, ali ni na jednoj vrsti extendera i ni jednoj vrsti grafa na njima, ne baca sliku, win ne registruje nishta.

nismo hteli da budzimo sa pinovima a1 b17, to cu ja kad mi stigne ova moja, ako bude imala isti problem.

Poslednja izmena:
ok, hvala za info...verovatno je zato i ima na stanju posto ne valja.....

Nazad
Vrh Dno