Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

imam mali problem ako moze pomoc...380-tke 4 komada win7 ...instaliram drajvere, restart i nece win da se digne nema leba...ako ima budnih a znaju o cemo se radi bio bih zahvalan :)
380x4
h81m loca
8giga rama

Sta radi kad nece da se digne, ima slike na ekranu ili ne, da li.se cuje.startovanje windowsa u pozadini

Neku r9 380 uzmi
Skuplje su od 280x, a manje daju hesha na eth-u koliko vidim u tabelama, tako da se najvise isplati uzeti po meni 280x zar ne, neku polovnu? Ona sama daje 25 mhs optimalno, trosi najvise 270 w, tako da mislim da bi se lepo uklopilo taman u ovu moju konfiguraciju, samo me zanima jel bi ovo bilo dovoljno napajanje Raidmax od 850 w da gura nju i dve 270-ice, procu intel celeron na 2.66, 4 gb rama i hardic od 40 gb? Jel bih mogao sa 4 gb rama da kopam eth sa njih 3? Cenio bih vase misljenje iskusnijih rudara.

svez win sve ok, instaliram drajevr restart, krene da se digne win ugasi se monitor i onda se samo resetuje komp ,kada vratim vreme nazad bez drajvera radi...
da dodam, kad poskidam sve karte i ostavim samo jednu i tkao instaliram drajver radi, cim steknem dodatnu kartu ..jovo nanovo

Poslednja izmena:
Zameni joj mesto sa ovom prvom sto radi pa probaj, ako isto mozda je crko extender, mozda slabo napajanje

Skuplje su od 280x, a manje daju hesha na eth-u koliko vidim u tabelama, tako da se najvise isplati uzeti po meni 280x zar ne, neku polovnu? Ona sama daje 25 mhs optimalno, trosi najvise 270 w, tako da mislim da bi se lepo uklopilo taman u ovu moju konfiguraciju, samo me zanima jel bi ovo bilo dovoljno napajanje Raidmax od 850 w da gura nju i dve 270-ice, procu intel celeron na 2.66, 4 gb rama i hardic od 40 gb? Jel bih mogao sa 4 gb rama da kopam eth sa njih 3? Cenio bih vase misljenje iskusnijih rudara.

280x ne daju 25mhs jedino ako nemas neki kupljeni miner,drugo,ne vuku 270w,trece ne isplati se kupovati polovnu 280x za 170-200e najcesce bez garancije jer se moze desiti da je rudarila i da ti crkne za nedelju dana i onda si bacio pare

Ne daje, ide do 22 max ali uglavnom je hrate ispod oko 20...govorim o stock

Hmm zanimljivo...Znaci opao je na 21,22?? Samo kod nje, ili i kod drugih? Koju onda kupiti, a da je do 25 000 din? Neko pametan predlog i koliko daje mhs kad predlozi? :)
Koliko daju 380-ice (bez x)?

Poslednja izmena:
Svima je pao hrate, pisemo to stalno...7950 oko 18, 280x oko 20 i mislim da ce padati jos zbog DAG-ova

Samo nek pada ali nek se kopa bar do kraja godine ja se ne bi bunio :) Zalicemo kad se Eth prestane kopati.

malo sam morao da odspavam...ljudi jel zna neko u cemu je problem...nece da mi rade grafe ( r9 380 )sve je ispravno, extenderi, graficke, napajanje ploca sve....posle instalacije drajvera ( bilo kojih 15.12 , 15.20 ) reset i krene load win-a...pa restart kompa i error....vracam vreme bez drajvera (vidi 4 grafe ali jednu prepoznaje) ostale 3 imaju zuti trouglic, od zilion pokusaja uspeo sam 2-3x da mi prepozna 2 ali posle drugog ili treceg reseta opet error i ispocetka...frustracija lvl 100....ako moze pomoc hvala

da ne listate gore sta sam pisao, plica h81m plus, 8gb ram, napajanje v1000 win 7 64 ulty

Poslednja izmena:
win sam instaliro od sinoc barem 4x ali 15.7.1 nisam probao...ali svi drajveri do sad su se isto ponasali restartujem komp posle instalacije i krene load win-a restartuje se komp i moram da vracam vreme

probaj drajvere 15.7.1, ako se ponaša isto nađi drugu instalaciju windowsa, i stavi Home Premium, nema potrebe za Ultimate verzijom

svez win sve ok, instaliram drajevr restart, krene da se digne win ugasi se monitor i onda se samo resetuje komp ,kada vratim vreme nazad bez drajvera radi...
da dodam, kad poskidam sve karte i ostavim samo jednu i tkao instaliram drajver radi, cim steknem dodatnu kartu ..jovo nanovo

Da li si probao kopanje na svakoj karti pojedinačno(karta ubodena u slot), čisto da se uveriš da je svaka karta ispravna? Ako je sve ok, onda preko jedne karte isprobaj sve ekstendere.

Da li si probao kopanje na svakoj karti pojedinačno(karta ubodena u slot), čisto da se uveriš da je svaka karta ispravna? Ako je sve ok, onda preko jedne karte isprobaj sve ekstendere.

nisam probao da kopam ali sam proverio pojedinacno da li daju sliku (do kopanja jos nisam ni dosao....) i svaka daje i svaki extender radi....mozda je problem u pciex1 ...drajveri ili ne znam ni sam...sad vec cu poceti i da lupam gluposti, iskreno ni ne znam gde su drajveri za tako nesto....

To što daje sliku nema puno veze. Probaj tako kako sam ti rekao, pa javi :)

jednu po jednu moras pustati u rad pa da redom smanjujes eventualne probleme. Tako ces doci do resenja, meni se to desavalo kada mi je kartica bila cao. Probaj prvo sve pa na kraju karticu nazad na reklamaciju ako je u garanciji.

kartice su nove, samo ne razumem zasto insistirate da probam kopanje sa svakom karticom ponaosob ako sam je probao samostalnu da li radi ( ne kopanje nego klasicno da li baca sliku ) i svaka radi savrseno sa drajverom i bez njega, kao sto sam napisao win vidi sve 4 samo sto na 3 stoje zuti trougli...kada sam zavrsio sa isprobavanjem pojedinacno, poceo sam da dodajem karte u svim mogucim kombinacijama (extenderi ,kartice, slotovi) i uvek isti rezultat cim dodam drugu win se ne dize
ranije sam naveo da mi se par puta dogodilo da prepozna dve karte (i sa zasebnim dodavanjem i kad su sve 4 u kompu pa stavim drajver) ali sposle drugog restarta se opet gubi i jovo nanovo
ako i dalje insistirate da bas za svaku probam kopanje probacu...

mozda nekakvo sudaranje sa BIOSom moze biti uzrok, ja bi stavio VBE7 biose onda bi radilo 100% samo pazi, garancija je off onda

radim sad sve moguce update...pa cu videti...nisam pametan a jos manje odmoran...

Ako kartica radi sama a ne radi sa drugim onda moze biti i do ploce neki bag(probaj fabricke postavke u Biosu), moze do BIOSa kartica i drugi 999998 mogucnosti

Ja juce smontirao 4xR9 280X CM v1000 GA 970 UD3P athlon II X2 270 8GB rama, ma sve za 2h (imao sam dignut win na HDD to me ubrzalo :D) ubo Usb Extendere sve prepozna iz prve pustio miner radi bez da stekne ;)

Preporuka za GA 970 i za neki athlon II procesor, dobirna kombinacija za 4 kartice. Hvala @nesicu na preporuci :)

Poslednja izmena:
@zhex
vidim iz napisanog da si isprobao sve kombinacije ali da li si probao da jedna karta bude direktno ubodena u x16 slot a ostale na extenderu ili su ti sve na extenderima pa kad dodaš drugu ne diže win...pitam jer neke ploče prvo traže popunjavanje x16 slota direktnim ubadanjem ili preko x16 extendera...

Vrh Dno