Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

rudarski je hleb sa sedam kora...
svi to misle samo klik, klik , klik i eto pare same dolaze kroz adsl kabal...

U principu i jeste tako ali postoji veliko ali a to je da u tom slučaju mora sve top komponente da se pazare, počevši od napajanja, ploče, extendera i to može i 30% preko da izađe....

A najgore kad se spoje 2-3 problema u isto vreme :S:
zhex, proveri da li je ta memorija kompatabilna sa pločom...takodje hard može da bude poluispravan (povremeno blokira) i s*ebe win....***a, kreni redom, sistemom eliminacije...dug posao ali kad proradi nećeš više pipati ;)

videcemo, za sad sam ga ostavio da radi sa memorijom iz deska i opet ni tu nije moglo bez problema...nije hteo da prepozna 2x4gb corsair vengeance ...vidi samo jednu ploca....ostavio sam jednu i sljaka...bilo par restarta i sve ok...nisam imao vremena da testiram ovu memoriju u desku...veceras cu...i da probam da vratim onu iz 16x u extender...
jedino me to bunilo pri svezem insaliranom winu sve radi besprekorno...svaka grafa kopa sama...na extenderu.....sve sljaka...ali cim spojim sve cao....moguce da memorija ne podnosi opterecenje 4 grafe...ne znam lupam gluposti...

Pa vi kao da ste juce poceli kopati pa pisete mozda zavisi od klokova,jok bre od prasine na karti zavisi.
@Goldi https://www.dropbox.com/s/wo8nzd4qeabg8yk/ethminer-cuda Coinotron proxy.rar?dl=0

Hvala druze sad cemo ga isprobati, taktovi su kao u tebe. Imam ja i ranije sa cuda komandama u bat 86-87Mh/s ali nije bilo stabilno sad cemo pustiti ovaj tvoj miner pa javljam, ako ne pukne imas milku :p

Pogledajte prilog 194920

Ovo je rezultat sad samo da vidimo jel stabilno i koliko ce izdrzat nije bas kao sa onim proslim cuda minerom sa kojim sam imao 86-87 ali i ovo je super ako bude stabilno.

Poslednja izmena:
Cisto sumnjam da ti je do minera al probaj :)

Svaki put kad sam probao bila mi je ova komanda 21 sto je kod tebe 20 i kad stavim 21 vise mi daje :d mozda mi je zato i pucalo. Sad cemo ga testirati sa ovi 20 da vidimo. Sa opencl bat.om tj komandama u bat file-u potpuno stabilno danima tako da ne vidim da moze ista biti drugo problem nego miner i bat file.

ja to sto vi drzite na 20 stavljam na 0 a bese se zove --cl-ms-per-batch 0, kad ga stavim na 20 miner daje ujednaceniji h-rate ali prosecno manji nego kad je na 0... mozda gresim... :d

to je ovo --gpu-batch-size 20 a to je sto ti govoris cl-ms mislim za new2 miner opencl.

Uglavnom sada imam zakucani 85Mh/s sto je naravno bolje nego 80MH/s sa new2 minerom, ali na cointronu skroz slabo novcica zadnja 2h duplo manje Rig bacio novcica ranije je bacao 0.08 po satu sad jedva prebaca 0.04h nece ovo nista iskopat dzaba mu brzina u mineru kad na cointronu bice upola manje. Ostavicu ga malo nek radi ali slabo nesto skroz.

Uzmi u obzir da kad gasiš/pališ miner na 10 minuta treba mu bar sat vremena da se na pool-u vrati u normalu a na zaradu se odrazi kao da nisi kopao 3-4 sata...kad tome dodaš skok diff-a u zadnjih 24h....jako malo se dobije :whip:

nakon gasenja minera poceo je normalno da baca i onda sve manje i manje neka ga jos malo, sa starim minerom odma cim ga pokrenes nastavi normalno da daje nema nekog uticaja sa paljenjem gasenjem minera.
Ono sto je zanimljivo cointon sve vrjeme pokaziva tu oko 85Mh/S brzinu i u mineru je konstantno 85, ali samo novcica nema mozda je to ono sto je @nesic pisao zahvatilo sad i mene :p Sad cu ja njemu da zbrisem dagove pa cemo vidjeti hocel se sta promjeniti.

Koje su katre sad dobre za kopanje ispao sam iz stosa osposobio bih jedno 2 riga sa po 4 karte imam extendere maticne i napajanja da li tahiti jos suvereno vlada kao u doba lct ? Koliko sam video kopa se eth a valjaju li r9 380 ?

Pa s obzirom na potrosnju R9 380 izgleda kao best buy, mada i Tahiti je jos na vrhu ;) samo tesko vise ima R9 280 i 280X kartica.

@da jos dodam ovo gore sto sam pisao vezano za zaradu i kopanje dodao mi je cointron odredjeni iznos tako da mi je ispalo vise nego po kalkulatoru :) nesto je u mene bilo zastopalo ne diram vise nista sad radi extra ;)

Poslednja izmena:
resen problem...mora da mi je jedan molex sa extendera raskacen....nije bitno koji samo da nisu svi ukljuceni....sad radi ko sat!znaci nije memorija, nije ploca, nije win...
hvala jos jednom svima :D

Hm, zanimljivo. Ja ni na jednom svom rigu nemam ni jedan ekstender sa molexom, i evo rade par godina bez problema. Bitno je da napajanje bude adekvatno (po mogućstvu sa jednim railom), i da se priključi molex na ploču.

Hm, zanimljivo. Ja ni na jednom svom rigu nemam ni jedan ekstender sa molexom, i evo rade par godina bez problema. Bitno je da napajanje bude adekvatno (po mogućstvu sa jednim railom), i da se priključi molex na ploču.

v1000 mislim da je napajanje sasvim dobro, meni svi imaju molex...prikljuceni molexi i na plocu...

To je onda to. V1000 je jedno od najboljih napajanja za mining :)

Pa s obzirom na potrosnju R9 380 izgleda kao best buy, mada i Tahiti je jos na vrhu ;) samo tesko vise ima R9 280 i 280X kartica.

@da jos dodam ovo gore sto sam pisao vezano za zaradu i kopanje dodao mi je cointron odredjeni iznos tako da mi je ispalo vise nego po kalkulatoru :) nesto je u mene bilo zastopalo ne diram vise nista sad radi extra ;)
Kakav hash daju r9 380 koji brend je testiran od strane "nasih forumasa majnera" tj da radi obaranje voltaza situacija sa ventilatora ja sam pre imao 7970 dc2 v2 i nije im bilo premca shta sad valja uzeti ? Malo sam zarjao a teme su opsirne dosta ne mogu da pohvatam ako moze brzi kurs :-D hvala.

Model MSI GAming R9 380 20MH/S 1000/1425mhz napon se moze spustat kroz MSI afterburner ventilatori necujni.
Jos nesto?
Takodjer MSI R9 280X ista stvar 22MH/S 1020/1500mhz napon se spusta kroz MSI afb ventilatori ispod 30% mislm da se moze spavat kraj njih :d

sad je trenutno -50mV a probacu jos nize 770w iz ziada CM v1000 napajanje.
Mozda je malo veca potrosnja ali ne igra mi to neku ulogu sad nek su temperature ok.

To je oko 50€ manje na mesečnom nivou a ušteda struje 500 din

to moze da trosi 120w manje i da daje oko 80 mh

Nema tu racunice ako se to uradi, 8Mh/s trenutno je oko 2$ a 120w struje na dnevnom nivou 0.25$ cisti gubitak po danu 1.75$
Dok je ovakva isplativost nema cackanja uzelo bi to sve puno vremena.
Kao sto @Vojkan kaze na mjesecnom nivou to je oko 50€ a potrosnja struje maltene nebitna. Naravno racunica nije relevantna jer cisto sumnjam da ovo moze potrajati ovako mjesec dana previse je dobro da bude realno ;)
Bice jos jedan pokusaj napon na -75mV i ako prodje ostaje tako do daljnjeg :)

Naravno da ce diff da ode jos duplo gore i to je to sa ethom + kada ode u POS nema vise kopanja etha.

Naravno samo se jos ne zna kad ce u pos fazu, zato i kazem treba ovo iskoristit punom snagom :d

@goldi koji drajver koristis meni ne radi kontrola voltaze na msi 280x.

Zna li neko kako su se pokazale 380 karte na drugim novcicima?

15.7.1 driver u mene radi kad pretjeram zaledi komp, sa -50mV hladnija je neka 2c sto znaci da radi smanjenje napona stavi tamo u opcija gdje je unlock voltage control MSI standard u onom meniju sa strane i radi.

Imam te MSI 280x gaming grafike, slobodno iz afterburner -100mv, kod mene tako rade na default taktovima napon je 1.05v, uopšte se negreju kartice odlične su....

Cek oces reci da ti rade karte na 1020/1500 sa -100mv?

Vrh Dno