Šta je novo?

Far Cry Primal

Ja poceo malo da gustiram, sta ja znam... kao da fali nešto mada tek sam na početku.Citao sam da je prica isprana tj skoro da i ne postoji sto je bas bzvz. Grafika je fina ali nije bas nesto na FC4 nivou.Ima da se poiskljuci sve zivo od onih hud pomagala i gluposti i igra dobija malo na survival trip.

Igra je jednostavno smesna. I ovo kazem kao neko ko je presao fc2/3/4 i te igre su mi bile gotivne i to nevezano za price koje su jedva prosecne (uglavnom jadne) vec zbog prostranih, detaljno odradjenih mapa, brojnih mogucnosti + improvizacija i na na trenutke veoma dobra atmosfera (pre svega u fc4).

I sada ce mapa biti velika, grafika odlicna, zvuk ok ali ova igra prosto nema potrebnu atmosferu i pored svega toga, pa pogledajte likove u igri, kao da su pokupili fensi ekipu iz nekog NY kluba vikendom uvece i da su ih presvukli u ''prehistoric'' krpe :d umesto da budu prljavi, musavi, gubavi, osakaceni, strokavi itd.

Sve ovo podseca na fc3 i fc4 presvucene u veoma neubedljiv ''prehistoric'' skin, ocigledno je to sve sto ova igra nudi.

Craft sistem je ovde besmislen, jer se oruzja svode na toljagu i luk i strelu. Pritom, quest se svodi na deer hunter, najveci challenge zastititi se od predatora i ostalih zivotinjki koji se nalaze na putu do quest-a. Protivnici relativno laki, ovi tezi se makljaju toljagom. Zaobici cu ovo u sirokom luku.

Mislim sta reci, Far Cry u kome nema vatrenog oruzja, gde se gadjaju kamenjem i kopljem!? Sta je sledece, Call of Duty sa macevanjem!?

dall of duty musketeers :d

Znate onaj osecaj kad zeljno iscekujete igru a onda vidite gameplay..pa vam se zakovitla u stomaku od muke? E bas to :D

Mislim sta reci, Far Cry u kome nema vatrenog oruzja, gde se gadjaju kamenjem i kopljem!? Sta je sledece, Call of Duty sa macevanjem!?

Pa zato se i zove Primal. Nije da nismo imali i dinosauruse u FC igrama.. Kako je CoD otisao napred od predobrog ww2 materijala tako svi furaju razne kombinacije sa svojim naslovima. Iznenadilo bi me kad bi neko ostao da ne promeni tematiku.

Ne znam da li si pratio možda ali BF Hardline uskoro dobija mačevanje. Btw uopšte nije za*ebancija :D

Umesto ovog primala bolje da su radili neki nastavak Blood Dragon-a.

Poslednja izmena:
na rewiewu dobila od 7 do 8 ocenu znaci korektna igra po njima... daj neko utiske ko igra?

I fc3 bese igra koja je kucala ocene 90+ pa cak i 99 na nekim poznatim sajtovima a u stvari je jedva prosecna igra kada se sve sabere i oduzme (jadna prica i likovi sem onog vaas-a, relativno dosadne misije + ogromna mapa, dobra grafika/zvuk, mogucnost za improvizaciju uz pracenje price ili lutanje po mapi u stilu gta).

Ne znam da li si pratio možda ali BF Hardline uskoro dobija mačevanje. Btw uopšte nije za*ebancija :D

Ahahah :D:D:smash::happy: Pojma nisam imao :) Covece, znaci iduce godine mozemo ocekivati Assassins creed u fazonu Splinter Cell-a :)

I fc3 bese igra koja je kucala ocene 90+ pa cak i 99 na nekim poznatim sajtovima a u stvari je jedva prosecna igra kada se sve sabere i oduzme (jadna prica i likovi sem onog vaas-a, relativno dosadne misije + ogromna mapa, dobra grafika/zvuk, mogucnost za improvizaciju uz pracenje price ili lutanje po mapi u stilu gta).

Mogao bi i FC serijal malo da odmori kao AC i da smisle nesto novo a ne da recikliraju jedno te isto :D

Vama se vaistinu ne može udovoljiti. Čuj, nisu dovoljno prašnjavi, a i nemaju dovoljno ideja. Ne znam samo šta biste hteli. Da su izbacili Blood Dragon 2 opet bi bilo kukanja kakav je taj Blood Dragon 2 i zašto to recikliranje. Da nisu objavili ništa bilo bi - što nisu objavili ništa.

Ne kontam šta je problem ovde. Posmatrate igru kroz prizmu gejmpleja jednog FPS-a. Ovo neće biti FPS, ne u klasičnom smislu. Posmatrano kroz prizmu događaja koji su se javili kao imperativ vremena©, Far Cry Primal je akciona avantura koja ima određenih veza sa ranijim Far Cry igrama, taman toliko da nosi Far Cry ime, ali uopšte ne želi da bude konvencionalna. Neće to biti ne znam koje razlike, ali će biti dovoljno velike da traže merenje po sopstvenom kalupu, a ne po tome koliko je zanimljiv YT video praistorijskog lova. Mislim, naravno da je "zanimljivije" gledati kako eksplodira svako parče terena i kako igrač leti grappling hook-om u Just Cause 3, dešava se svašta nešto na ekranu. Ovde toga neće biti. Možda će igra biti loša ili dosadna, ali to svakako nije zbog toga što ćemo mlatiti neprijatelje toljagama a žene pesnicama. Ili obrnuto.

Mislio sam da sam ja dežurni pljuvač, kad ono... :D

Vama se vaistinu ne može udovoljiti. Čuj, nisu dovoljno prašnjavi, a i nemaju dovoljno ideja. Ne znam samo šta biste hteli. Da su izbacili Blood Dragon 2 opet bi bilo kukanja kakav je taj Blood Dragon 2 i zašto to recikliranje. Da nisu objavili ništa bilo bi - što nisu objavili ništa.

Ne kontam šta je problem ovde. Posmatrate igru kroz prizmu gejmpleja jednog FPS-a. Ovo neće biti FPS, ne u klasičnom smislu. Posmatrano kroz prizmu događaja koji su se javili kao imperativ vremena©, Far Cry Primal je akciona avantura koja ima određenih veza sa ranijim Far Cry igrama, taman toliko da nosi Far Cry ime, ali uopšte ne želi da bude konvencionalna. Neće to biti ne znam koje razlike, ali će biti dovoljno velike da traže merenje po sopstvenom kalupu, a ne po tome koliko je zanimljiv YT video praistorijskog lova. Mislim, naravno da je "zanimljivije" gledati kako eksplodira svako parče terena i kako igrač leti grappling hook-om u Just Cause 3, dešava se svašta nešto na ekranu. Ovde toga neće biti. Možda će igra biti loša ili dosadna, ali to svakako nije zbog toga što ćemo mlatiti neprijatelje toljagama a žene pesnicama. Ili obrnuto.

Mislio sam da sam ja dežurni pljuvač, kad ono... :D

+1

Ja recimo nisam ni ulazio u celu ovu primal pricu sa nekim WOW očekivanjima nego kao fan FC serijala i zanimljivo mi je videti nesto drugačije od svega sto trenutno izlazi ovih dana. Kada sam video 12.5GB tezinu igre, znao sam da necu dobiti napucanu grafiku ili veliku mapu za istraživanje. (u ovo prvo sam se uverio). Sto vise igram, to me vise vuče ali ne one glavne misije nego osvajanje mape i sporedne stvari, budzenja alatki i beast mastera.

Ne znam ljudi, pada joj ocena na kritikama sad je 7.6 :D da li ovo vredi kupiti...

Igra obecava samo sto denuvo kvari planove :(

Još samo par dana. Jedva čekam :)

Ljudi igra je fina zabava-limunada a la FC i nista vise/manje od toga. Šuma je za medalju, pogotovo noću,i na hard relativno laka. Ako se koriste pomoći životinja igra gubi smisao, po pitanju funkcionalnosti preslikani FC4. Ona sova i ono tagovanje neprijatelja je totalna glupost i to nisam ni jednom koristio jer ubija draž igre. Ova igra je za ljubitelje prirode, pejzaža, istraživanje mape, prelepih dolina, predela i raznoraznih stvari. To mi se svidelo jos od FC2 i mene uvek mogu da računaju sa takvim naslovima.
U onom jeftinom firewatch-u sam više uživao nego ne znam u kojoj igri u poslednje vreme.
Ukusi su čudo.

Tako nekako i meni deluje. S tim što ovde arsenal oružja garantuje drugačiji gejmplej jer sada zapravo zaista ima smisla šunjati se, pripremati oružje, brstiti bilje, loviti po mapi. Koliko vidim, mnogi zameraju "loša priča a dobar gejmplej". Valjda se u praistoriji priča i odvija kroz gejmplej, barem bi meni bilo logično. Svakako će biti drugačiji osećaj igrati ovo. Da se ne zove Far Cry, nego Primordial Ancestry ili tako nekako, pa još da je neki indie developer iza igre, hailovali bi je u nebesa, a ja bih je svakako probao. Još 2 dana...

Tako nekako i meni deluje. S tim što ovde arsenal oružja garantuje drugačiji gejmplej jer sada zapravo zaista ima smisla šunjati se, pripremati oružje, brstiti bilje, loviti po mapi. Koliko vidim, mnogi zameraju "loša priča a dobar gejmplej". Valjda se u praistoriji priča i odvija kroz gejmplej, barem bi meni bilo logično. Svakako će biti drugačiji osećaj igrati ovo. Da se ne zove Far Cry, nego Primordial Ancestry ili tako nekako, pa još da je neki indie developer iza igre, hailovali bi je u nebesa, a ja bih je svakako probao. Još 2 dana...

Pa bi ti vjerovatno?

Bih, što da ne. Naravno, pod uslovom da ne ispadne da je gejmplej zapravo neka totalna propast.

Ne mozete od svake igre ocekivati nivo realizma neke simulacije, ko vam trese kavez?

Da se ne zove Far Cry, nego Primordial Ancestry ili tako nekako, pa još da je neki indie developer iza igre, hailovali bi je u nebesa, a ja bih je svakako probao. Još 2 dana...

Pa da je to što kažeš onda bi joj i cena bila od 9.99$ do 14.99$, što bi bilo i više nego realno. Ali ovako zalepiš FC i Ubisoft logo i to je dovoljno opravdanje za 59.99$?

Pa ubi sigurno mnogo vise ulaze u igru nego li neki indie studio... neka je I 30miliona, opet sigurno mnogo vise nego neki prosecan indie studio... da slazem se da ne vredi svih 60 jer je single only (vazi za Witcher isto) :)

Vrh Dno