Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ako mu smeta samo kad je disk (bio) sistemski, onda će sigurno raditi posle formatiranja, ali nemam mesta za bekap, a pritom mi može zatrebati da butujem stari Windows (na staroj mašini), da proverim neke instalacije i podešavanja.

Ako mu smeta samo kad je disk (bio) sistemski, onda će sigurno raditi posle formatiranja, ali nemam mesta za bekap, a pritom mi može zatrebati da butujem stari Windows (na staroj mašini), da proverim neke instalacije i podešavanja.
Mozda nece zato sto system protection nije ukljucena za taj hard.

Mozda nece zato sto system protection nije ukljucena za taj hard.

Nisam siguran da te razumem. Ako system protection nije uključen (i nije, proverio sam, uključen je samo za C), onda bi baš trebalo da hoće da me pusti da radim sa diskom normalno?

Inače, ovaj problem se pretvara u noćnu moru. Sinoć sam priključio bivši XP sistemski disk i imao isti problem. Međutim, podešavajući privilegije kao na eksternim diskovima, dobio sam potpuni pristup! Onda sam potpuno iste privilegije podesio i na sistemskom za W7 (više puta) i neće.

EDIT: Fajl koji ne mogu da editujem ima Full Control privilegiju za Everyone, SYSTEM i Administrators.

Poslednja izmena:

Odradio sve to već puno puta. Administraors grupa je owner i na disku i na fajlovima, ali neće. Ne mogu ni da snimim fajl u root diska iz bilo čega osim Eksplorera (i to sa onim Continue). Probao sam i da owner budem baš ja, ali nema efekta. Sve to isto je prošlo na ovom drugom sistemskom disku koji prvo isto nije radio.

Btw, ima li neko sa istim problemom? Da je W10 instalirao na zaseban disk, a potom u mašinu ubacio sistemski disk neke stare verzije i da može normalno da snmi fajl u root tog diska iz bilo kog programa (browser, torrent) bez potvrđivanja na Continue? Vuče?

Btw, ima li neko sa istim problemom? Da je W10 instalirao na zaseban disk, a potom u mašinu ubacio sistemski disk neke stare verzije i da može normalno da snmi fajl u root tog diska iz bilo kog programa (browser, torrent) bez potvrđivanja na Continue? Vuče?
Pogledaj kako ti je podesen...

Screenshot (696).png Screenshot (697).png

Screenshot (699).png

Poslednja izmena:
Kako izaći iz insajder programa? Nudi mi samo da pauziram na dan,tri i pet?

SYSTEM je već bio isto tako i Administrators, kao i Everyone. Još dodao i Authenticated Users i Users, sve sa Full Control i ništa. Ne mogu da editujem fajl niti da snimim fajl iz Opere u root.

Još nešto čudno. Kada pokušam da menjam samo privilegije, za Recycle Bin i sve fajlove u rutu kao i neki pdf fajl u podfolderu prijavi mi Failed to enumerate. Ako menjam i owner-a, onda mi problem prijavi samo na System Volume Information i ničem drugom. Kada proverim privilegije za te fajlove u rutu, lepo stoji owner koji i treba i sve privilegije.

Prethodna je imala 1200 poboljsanja ispod haube,prepostavljam da ta ima 10000...
Vuce ajde lepo reci sta ima ta verzija.

Prethodna je imala 1200 poboljsanja ispod haube,prepostavljam da ta ima 10000...
Vuce ajde lepo reci sta ima ta verzija.
Hocu cim zavrsi, ja ta poboljsanja nisam do sada nasao...ili ih MS dobro krije?:D
Hocu da kazem radi i danas isto kao sto je radio i pre vise od godinu dana.
I to odlicno, brzo, sve iz prve...ja do danas sam video dva-tri baga svojim ocima...

Ajde da vidimo i taj build skok za 3000 i nesto(sa 11102 na 14251) , evo skidam esd pa cu ga konvertovati u iso.

Dostupan je i novi Cumulative Update za non-Insider korisnike u pitanju je 10586.71, uskoro će ovaj Update biti i za Mobile Edition.

Evo...sto se tice poboljsanja...? radi odlicno, ovo sto sam sigao da proverim.

Screenshot (702).png

Da li je moguce da se reprogramiraju quick action button-i u Notification Centru?
Off Topic: Ovo sto se radi sa 10 je preterivanje. Kalkulator trazi feedback?!? Notification update iskace preko celog ekrana ako update nije instaliran neko vreme? I to sve dok je korisnik u aplikaciji, igri? Neka hvala, ko hoce da se igra slobodno nek koristi Windows 10 i tamo gde ne moze da izbegne koriscenje istog. Windows 7 je stabilan sistem ne zato sto vrlo malo problema postoji u odnosu na Windows 10, vec zato sto je pola stvari uradjeno logicno i ne ostavljaju korisnika da se pita sta im je ovo trebalo. If it works don't fix it. Windows 7 je opcija dokle god moze da se koristi, a posle toga ako treba zagristi jabuku preci na OS X ili na Linux. Pitanje je samo dokle ce MS nastaviti da radi ovo sto radi sto se granici sa zdravom logikom. Verovatno dok trziste ne nadje alternativu.
Inace: http://qz.com/602928/floppy-disks-a...weapon-technology-is-hilariously-out-of-date/

Evo, evo konkretno...4K H265...
Duplo manje zauzece CPU.
Igre mnogo brze ucitavaju...to sam primetio za sad.

Screenshot (705).jpg

A inace ja licno nisam ocekivao nista, sve mi je bilo dobro i pre...

Evo i prodavnica...hoces nesto da ti kupim? samo reci...ciko kupi.:D

Screenshot (706).png Screenshot (708).jpg

Poslednja izmena:
Da li je moguce da se reprogramiraju quick action button-i u Notification Centru?
Off Topic: Ovo sto se radi sa 10 je preterivanje. Kalkulator trazi feedback?!? Notification update iskace preko celog ekrana ako update nije instaliran neko vreme? I to sve dok je korisnik u aplikaciji, igri? Neka hvala, ko hoce da se igra slobodno nek koristi Windows 10 i tamo gde ne moze da izbegne koriscenje istog. Windows 7 je stabilan sistem ne zato sto vrlo malo problema postoji u odnosu na Windows 10, vec zato sto je pola stvari uradjeno logicno i ne ostavljaju korisnika da se pita sta im je ovo trebalo. If it works don't fix it. Windows 7 je opcija dokle god moze da se koristi, a posle toga ako treba zagristi jabuku preci na OS X ili na Linux. Pitanje je samo dokle ce MS nastaviti da radi ovo sto radi sto se granici sa zdravom logikom. Verovatno dok trziste ne nadje alternativu.
Inace: http://qz.com/602928/floppy-disks-a...weapon-technology-is-hilariously-out-of-date/
Da bi koristio w10 treba malo i da si upucen a posto nisi, ne vidim zasto w7 nebi koristio bar jos 5-10god. No Hate, pozzz

Kralj je samo promasio temu, ima jedna za sve ucveljene od strane bezobzirnog win10.

Evo, evo konkretno...4K H265...
Duplo manje zauzece CPU.
Igre mnogo brze ucitavaju...to sam primetio za sad.

Pogledajte prilog 191092

A inace ja licno nisam ocekivao nista, sve mi je bilo dobro i pre...

Evo i prodavnica...hoces nesto da ti kupim? samo reci...ciko kupi.:D
:D
Pogledajte prilog 191094 Pogledajte prilog 191096

Recenice su ti ili vrlo ironicne ili je neki bag u win10 ili koristis telegrafski taster:D

Uh,neznam koju cu pre od tih "kvalitetnih" metro aplikacija.:D
MS je direktoru odeljena za wp10 dao godinu dana odmora,on pre neki dan pronasao sta fali wp10 naravno posmatrajuci to sa iphone-a
Vuce,forum ti poklanja nedelju dana odmora kao vrednom insideru da istrazis i otkrijes sta je to MS sakrio u ovoj novoj verziju.

P.S I da budes vredan u povratnim porukama o unapredjenju aplikacija iz prodavnice.

Sale...kad vec polemisemo lepo bi bilo da se predstavis. ;)
Napisi u "moja masina" koji to OS koristis?

Da bi koristio w10 treba malo i da si upucen a posto nisi, ne vidim zasto w7 nebi koristio bar jos 5-10god. No Hate, pozzz

Izgleda da neko nije upucen u Quality Assurance i Usability........
Kolicina zaslepljenosti u ovoj temi je za ne poverovati :trust: .Nedovrsen sistem:
UAC sistem je jos gori nego na 7
Tablet mode je gori nego na 8.1 - Zasto menjati nesto sto vec valja?
Cortana , zasto uopste postoji?
UWP aplikacije - U poredjenju sa Win32 dosta ogranicene.
Settings and Control Panel - 2 odvojena panela za podesavanje su tu .... zbog kog tacno razloga? Koji operativni sistem uopste ima 2 CP umesto jednog?
Lista je generalno mnogo veca. Jedino sto je ovde dobro jeste koriscenje memorije i Windows Defender koji je zaista ok u ovoj iteraciji. Ovde izgleda svaki fanboy cim neko ukaze na nesto sto ne valja krenu da napadaju korisnika kako ne zna da koristi sistem, kako je korisnik onakav kako je korisnik ovakav. Ocigledni promasaji oko nekih stvari su ocigledni. Zilots too much? Da bar neko ovde radi za MS pa i da covek shvati zasto brani nesto. Iskreno receno, licno nisam imao toliko problema sa sistemom kao drugi korisnici.

Izvedba je ocajna. Dosta dobrih stvari u ovom sistemu su u senci stvarno dubioznih odluka. Ok, Vista i problem sa driverima je bio sredjen, ali tu je mnogo veci problem bio hardver i OEM sistem prodaje. Windows 8 tek posle 8.1 je postao upotrebljiv. (I dalje mi ostaje misterija kako je Steven Sinofsky napravio toliki kiks sa Win8 posle Win7 Dokle god je Satya CEO veliko je pitanje sta ce biti sa Windows-om. Jedina svetla tacka je Office koji je sa svakom verzijom sve bolji.

Pitanje je sta se tu jos desava iza scene, Windows Mobile ogranak je izgleda toliko super da sef istog koristi iPhone :D
http://thenextweb.com/microsoft/2016/01/26/even-microsofts-windows-phone-chief-is-using-an-iphone/

Poslednja izmena:
@Lich_king2 ne moze se dopasti i odgovarati svima.
Zalis se ljudima kojima odgovara da koriste ovaj OS i nemaju problem sa tim?
Trazi od MS da ti vrate pare? sta znam? posalji im meil i sve im napisi...
Imas vec temu za takve price, veruj mi rado ce te saslusati i podrzati.

A cek a sta si ti ovde? Evangelista? Problemi su problemi i oni postoje. Ne mozes sve pod tepih i da pravis da ne postoje i da zanemarujes da odredjene stvari ne valjaju. Problemi postoje i nagomilavaju se. Ako nesto koristim postoji limit dokle cu da zazmurim na probleme i da budem zadovoljan. Npr. iako je meni licno BlackBerry 10 bolji od Android-a, postoje problemi i na njih ne moze da se zazmuri. Tj. moze ali kompaniji to ne pomaze i stanje postaje sve gore. Razlog mora da postoji da se ljudi zale na 8, 8.1 i 10. DirectX 12 jos cekamo. Licno, otkazivanje Windows Longhorn-a je bila greska (Sidebar koji je bio koristan :( )

Tebi je problem sto ti je bolji tablet mod na win 8.1?
Tebi je problem sto ima dva Settingsa i Control Panela?
UAC ti se ne svidja, mislim sta je gori?
Sve sto ti ovde navodis nije problem, to su resenja koja se tebi ne dopadaju.
To je tvoj i samo tvoj "problem". ne svida se ni meni tvoje pisanje...
Pa nista, ti opet pises...

Poslednja izmena:
Vrh Dno