Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Mislio sam da je ovo opšte poznato:

Ali ok, izvinjenje s moje strane. :)

I u windowsu sam sad, radi sa "basic display driver", nije mi jasno kako ce mi Linux dati odgovore jel hardver :)
sad bar mogu da radim nesto u ovoj 1024 rezoluciji.
Lepo, u linuxu će raditi normalno (u full rezoluciji koja god da je kod tebe).
Ako radi normalno problem je unutar windowsa (drajveri, logitech drajveri,....).

Ako ne radi normalno ni u linuxu tada imaš dokaz da je hardverski kvar u pitanju.

Poslednja izmena:
Ovaj "antistaticki" majstor pravi gresku kod ovog postupka, to jest hladjenja graficke.
Posle ovih 10 minutia zagrevanja, iskljuciti rernu, otvoriti vrata rerne i pustiti da se tako ohladi.
Kljucni trenutak kod svakog pecenja, duvanja graficke je hladjenje iste.
Znaci da hladjenje bude postepeno i kontroisano.
Zato se koristi lasersko merenje temperature i duvaljkom moze lepo da se iskontrolise process hladjenja.

Mislio sam da je ovo opšte poznato:

Ali ok, izvinjenje s moje strane. :)

Da da moj ortak je na buvljaku uzeo siguran sam preko 10grafulja za 1000din, "pecenjem" na foliji :-D spasao 4 pa vi vidite, iako je to po meni nekako.... O n je profitirao, e sad koliko te karte traju posle toga, to je znak pitanja.
Uglavnom su bile ati, 4850 i stare serije 2xxx

Pekao sam pre neki dan GF 8600GT-M iz laptopa. Prošli put je držala skoro godinu dana, ovaj put videćemo. To je falična serija nVidia kartica koja mi je zapala, ali srećom moja je u MXM2 slotu, pa može da se vadi i zapeče. Oni koji su kupili laptopove sa tim čipsetom zalemljenim na ploču su bili pukli. Dosta HP-ovih laptopa sećam se su bili "pogođeni" tim problemom.

Bitno je da ne prepečeš, da ti ne otpadne neki kondenzator ili nešto kad lem omekša, i ovo hlađenje nakon je isto bitno što je rekao Vuk40, jer ako se naglo hladi oće da pukne mikro lem.

Elem, zvuči komplikovano ali je zapravo vrlo lako i jednostavno.

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/606658-THE-OVEN-TRICK-WORKED

Dakle vi hocete da mi kazete da pecenjem graficke u rerni odjednom Windows moze da je prepozna kad krenem da instaliram Radeon drajvere..

Sent from mTalk

Dakle vi hocete da mi kazete da pecenjem graficke u rerni odjednom Windows moze da je prepozna kad krenem da instaliram Radeon drajvere.
Upravo tako. U pitanju je samo hladan lem koji se pod toplotom ponovo "reflow"-uje, odnosno zalemi ponovo.

Makar ja znam za te probleme sa nVidia serijom, i ovi tutorijali se odnose na nVidia kartice, ali ako je isti problem, rešenje je isto. U svakom slučaju nemaš šta da izgubiš.

Ako je pečeš, okreni je tako da sve što bi eventualno moglo da otpadne bude okrenuto na gore.

Poslednja izmena:
Ali pre toga nista ga ne kosta da butuje neki linux preko fleske, kako bi bio siguran da nije nesto sa drajverima zabagovalo.

Probacu linux, mada opet mi nije jasno sta mi sad prikazuje sliku, onboard kartica? Nisam ni znao da je imam, sta, ona radi iako ne radi graficka, a monitor utaknut u graficku koja ne radi.. mindfuck.

A je li neko ima iskustva sa duvaljkom na laptopu grafičke koja je zalemljena na ploču?

Gigabyte GA-970A-DS3 tvoja ploca? koliko vidim nema integrisanu.
Sliku baca tvoja graficka, graficki cip kao i CPU kada izgubi neki pin
pa radi i dalje, ima vise paralelnih veza i moze da daje sliku.
Ali nema punu funkcionalnost i zato ne prihvata drajvere.
Simptomi mogu biti i drugaciji u zavisnosti koji kontakt je u prekidu.

Imam jedno pitanje za drustvo koje koristi win10 :) Je li neko probao, da li zna ili zna nekoga ko zna koga da je probao da pusti dva razlicita izvora zvuka na dva uredjaja? Tipa, da mi u filmu ide zvuk na slusalice a na zvucnike da ide, lupam, nesto sa tjuba.

Imam jedno pitanje za drustvo koje koristi win10 :) Je li neko probao, da li zna ili zna nekoga ko zna koga da je probao da pusti dva razlicita izvora zvuka na dva uredjaja? Tipa, da mi u filmu ide zvuk na slusalice a na zvucnike da ide, lupam, nesto sa tjuba.
Moze ako imas intergrisanu zvucnu na ploci i npr pci zvucnu..

Da, tako je moraš imati dve muzičke, svojevremeno sam tako držao na sedmici. Jedna je nameštena po default, a druga se mora podesiti u aplikaciji. Recimo youtube ti ide preko default, pošto u browseru nemaš podešavanja sa kojeg audio device da vuče (vuče iz sistema), film ili muziku ili šta drugo iz takve aplikacije koja ima podešavanja za sound source...
Čitao sam tamo pre par strana, imao neko problem sa 360 av, nisam ispratio do kraja, vidim odmah priče kako to ne valja i sl. Instalirao sam 360 TS, na bar 30 mašina: xp, 7, 8. 1 i 10ku, sa i bez bitdefendera i avirom i nigde nisam imao problema sa zauzećem cpu ili memorije, niti bilo kakvih problema. Godinama pre toga sam koristio nod32, dok ovi iz MS nisu ukenjali da baguje sa 10kom (v8xx). Po meni 360 je najbolji free av, mnogo bolji i od mnogih plaćenih, meni je sad već kao da koristim nod. Ako zbog nečeg može da se zaglupi, pre će biti da to uradi Windows update (neka zakrpa), jer pod opcijom patch (imate podešavanja za windows abdejt u samom antivirusu, što malo gubi smisao otkad u 10ki nemamo autonomiju, nego moramo isključivati servis ako ne želimo update) - opcije /advanced settings/disable notifications and do not patch i turn off Windows update - čekirano.

Poslednja izmena:
A je li neko ima iskustva sa duvaljkom na laptopu grafičke koja je zalemljena na ploču?
Kod integrisanih karti na lapu koristi se mala mlaznica na duvaljci.
Sve oko grafickog cipa se zastiti alu-folijom, dalji postupak je isti.
Ja koristim laserski merac temperature (dostupan mi je na poslu kao i kvalitetna duvaljka)

Poslednja izmena:
Šta je i čemu tačno služi ta duvaljka o kojoj toliko pričate?

Moze sa Virtual DJ da se izmiksuje, kao da imas virtualnu zvucnu kartu.

Eto posle skoro 12 god na forumu naucis sta je duvaljka i "rerna metod"

Tako što upališ FullScreen? Da mu nisi zabranio da ide u FullScreen?

Ništa ja njemu nisam zabranjivao.
Google ne daje konkretne odgovore, sve se odnosi na F11 fullscreen, a to nije tema, već yt klipovi koji su okačeni na forum, ne prikazuju se u fullscreen mod-u, tj. fs je na disable, isključen.
html5 je default player u ie11, a u podešavanjima za flashplayer nema te opcije za fs (nije mi jasno zašto se flashplayer instalira sa windows10,kad je html5 default player).
ActiveX filtering mi je isključen u address bar-u nema nikakvih podešavanja.

Problem rešen tako što se u Compatibility view setting doda benchmark.rs.
..al zato u Edge ne funkcioniše :D
Krasno, zaista.

Poslednja izmena:
Zavisi od klipa do klipa. Neki mogu fs direktno sa strane foruma, neki moraju prvo da se otvore u yt strani pa odatle fs. Ne znam zašto, ali to je do yt-a.

Isto je i kod tebe?
Meni sada otvara sve u fs, ali samo iz IE, u Edge sve po starom.
Problem je nejasan.
YT je prešao na html5,takodje..a ništa se ne dobija prebacivanjem na flashplayer.
Edge je , izgleda, zasebna priča..kao da nema veze sa IE.

Poslednja izmena:
Mora njihov domen ako hoćeš pune beneficije. Embedded je samo da na brzaka vidiš.
A HTML5 i treba da ti je default.

..a postoji opcija i da je forum, [benchmark.rs] isključio tu opciju za fs.

Pa dobro..ajde prosvetli me.
Kako da u Edge vidim fs, leba ti?
Ti voliš uvek da si tako tajanstven?

uzgred, da ne otvaram novi thread..imam problem na drugoj mašini.
Sinoć sam poisključivao servise za koje sam bio siguran da mogu i trebaju da se isključe..jer mi na toj mašini nije potreban Net ni networking.
Pored toga sam isključio i sve fancy opcije/visual effects, prebacio teme da bude osnovna, contrast..dakle..odradio sam lite tweaking..i kada sam restartovao sistem, više nije bilo ni Start meni-a, izgubio se taskbar, bukvalno ništa.
Pozadina crna, kursor miša je tu.
Mogu sa ctrl+alt+del da pokrenem task manager/run i iz njega pokrecem sve aplikacije normalno.
Prečica win+r ne funkcioniše.
Dakle..sve radi normalno,ali je GUI volšebno nestao.
Kada iz Run ukucam explorer.exe..na sekund vidim ,transparentno,deliće taskbar-a i ikonice start meni-a.
Windows explorer, kada ga startujem preko TaskManager-a/File/Run new task se pokreće normalno.
TotalCommander,takodje..dakle, sve radi normalno, samo je GUI nestao.
Vratio sam sve servise koje sam ubio, pokušavao svašta,ali ništa se ne dešava.

Iz ControlPanel-a ne mogu da pristupim opcijama za podešavanje taskbar-a ni start menia..
Osećam da je nešto negde 'krcnulo' u policy..ali šta..

Poslednja izmena:
To kad ne uđe u normalan desktop ne znam kakav je bag, crn ekran i kursor miša pomeraš, dešavalo se i kod mene. Ctrl+alt+delete /sign out dobiješ sign in screen, klikneš i sve radi normalno. Isto tako ako otkaže start meni i search, a radi task manager, run new task/ shutdown /L /f - izloguje se, i sign in, posle radi sve normalno.

To kad ne uđe u normalan desktop ne znam kakav je bag, crn ekran i kursor miša pomeraš, dešavalo se i kod mene. Ctrl+alt+delete /sign out dobiješ sign in screen, klikneš i sve radi normalno. Isto tako ako otkaže start meni i search, a radi task manager, run new task/ shutdown /L /f - izloguje se, i sign in, posle radi sve normalno.
Sinoć sam pokušavao..da se izlogujem i ponovo ulogujem,ali bez efekta.

Iz ControlPanel-a ne mogu da pristupim u Taskbar and Navigation. Takodje, kada ukucam u Run (preko TaskManager-a,jer jedino tako i moze..jer shortcuts ne rade,pa samim tim ni win+R) ms-settings: ne pokreće Settings.
Sinoć sam iz Settings kliknuo na Accounts /Sign-In Options i tu se zaglupeo kompletan Settings prozor..pa sam ga ubio.

Dalje..u System Properties je nepristupačno tj. disabled Comuter description: , ne mogu da ukucam opis za komp koji koristim, jedino pod To rename this computer or change its domain or wourkgroup kada kliknem na Change
mogu da ukucam Computer name: a Domain i Workgroup su ,takođe, nepristupačni, tj disabled.
Ulogovan sam kao Administrator.

Edit:
Sada sam pokušao preko Control Panel\User Accounts\User Accounts\Make changes to my account in PC setting dobio sam Class not registered

Prilozi

• Class-Not-Registered.png
    Class-Not-Registered.png
    35.2 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno