Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

A koji update desetke urniše sistem?
Za sedmicu je bilo par system breaking update-a, uključujući onaj nakon kog sistem nije mogao da se digne. Pa je brzo povučen. Nije na svim sistemima pravio problem, na desktop okay, laptop sjebao, pa sam ja još mislio da je do laptopa. Nije mi ni palo napamet da je do update-a, dok nisam video vest.
Verovatno mu je build 1511 update obrisao CCleaner...:d

A koji update desetke urniše sistem?
Za sedmicu je bilo par system breaking update-a, uključujući onaj nakon kog sistem nije mogao da se digne. Pa je brzo povučen. Nije na svim sistemima pravio problem, na desktop okay, laptop sjebao, pa sam ja još mislio da je do laptopa. Nije mi ni palo napamet da je do update-a, dok nisam video vest.

Kriticno leto 2014.-e kad su povukli update, a nama koji smo ga skinuli su dali uputstvo od 2 strane sta da radimo kako ne bi vise bilo BSODa...

Za Redstone se nadam da će da unifikuju interfejs do kraja, izbace IE i Control Panel.

Pa 1511 (koji pa drugi), to što mi je brisao softver nije lepo, ustvari nije prihvatljivo ako u budućnosti bude obrisao nešto stvarno bitno, bez upozorenja. A urnisao mi je grafičke drajvere, nijedna igrica nije htela da se pokrene nakon apdejta. Ne znam šta je gore, to brisanje softvera jer je potencijalno katastrofalno ili sakaćenje sistema koji je prethodno radio stabilno. Poenta je u tome da ovi svakodnevni apdejti ne ulivaju poverenje, non stop si u nekom beta stanju.
Za Redstone se nadam da će da unifikuju interfejs do kraja, izbace IE i Control Panel.
Teško to, IE je neophodan za gomilu enterprise usera jer imaju custom aplikacije koje trče samo na IE. Meni PayPal traži IE za registraciju. Control Panel - isto teško, s obzirom da su settings razbacani na više mesta

Elem, kome trebaju Windows 10 1511 ISO (Retail i MSDN), može ih naći ovde:

Poslednja izmena:
Nista od toga nije tacno, nista ne brise, drajveri rade, igre rade...
Sve to je moglo da se desi samo ako je sistem totalno unakazen nestrucnim radom.

Svaki drugi post je neko kukanje na win 10. Malo malo pa nešto ne radi, ja ne znam kako je to moguće. Od kako sam instalirao win 10 ni jedan jedini problem nisam imao a odradio sam svaki update do sada. Radi bez greške.
Niko neće da prizna da samo nešto se čačka oko podešavanja, špijuniranje i mora drugih stvari a kad se nešto zezne onda je Windows kriv.
A i jedna stvar rodjaci, nerealno je ocekivati da na win 10 rade bez problema drajveri za zastareli hardver koji su poslednji put rađeni za win 7...

Ja evo nisam ništa "čačkao" oko podešavanja i "špijuniranja" i imam nov hardver.

Čuj ovoga, "nestručnim radom". Da stvarno je potrebno da si rocket scientist da bi instalirao Windows i drajvere. A pritom sam i sistem admin, Windows koristim još od 3.11.

Tako da što se mene tiče na pogrešnu adresu ste se obratili.

Jel moguce da se meni sam od sebe komp ukljucio dok nisam bio kuci i apdejtovao windows?! Imam win10, isti mi je vec nekoliko meseci... Dva-tri dana nisam bio tu, dodjem malo pre, komp ukljucen... a znam da sam ga iskljicio 100 posto. Niko od ukucana ga nije dirao. Prvo sto sam primetio,drugaciji prozori (boje)... onda da mi ne radi amd catalyst,a i realtek softver mi se resetovao... Sve mi se nesto poremetilo...

Teško to, IE je neophodan za gomilu enterprise usera jer imaju custom aplikacije koje trče samo na IE. Meni PayPal traži IE za registraciju. Control Panel - isto teško, s obzirom da su settings razbacani na više mesta

Elem, kome trebaju Windows 10 1511 ISO (Retail i MSDN), može ih naći ovde:

PayPal kad sam pravio, nisam ni prišao IE. A gluposti koje rade samo u njemu ionako treba da se eliminišu. Samo pravi haos.

Imam ja jedno pitanje za dnevnik. Posto me zabole patka da li ce i koliko da me spijuniraju, vise me muci jedna druga strana toga a to je koliko svi ti retardirani servisi trose mrezu? Jer ne zelim da mi se pojavi lag dok razgovaram sa bitnim ljudima (sav sam bitan xD) preko skajpa i onda da krenem da se teleportujem i warpujem. Isti scenario bih zeleo da izbegnem i tokom slanja projekata na svemrezje jer jos uvek nemam neki sjajan upload.

Nista od toga nije tacno, nista ne brise, drajveri rade, igre rade...
Sve to je moglo da se desi samo ako je sistem totalno unakazen nestrucnim radom.
Tebe kao da plaćaju da se toliko kuneš u Windows 10? Vidim da na svaku zamerku ti imaš nešto "pametno" reći, bez uvrede.

Evo ja sam pre mesec dana kupio sestri laptop (dakle nov proizvod iz 2015.), instalirao sam licenciran win 10, instalirao svoje drajvere (zvanične od asusa sa podrškom win10) i sve je to radilo ok par dana dok nisu počeli problemi. Zove me i kaže kao hvata wifi neko vreme i onda nestane mreže i nema šanse da se konektuje opet dok se ne restartuje laptop. Udjem remote na laptop, pogledam i vidim da je *****ni win sam skinuo i prebrisao stari (ispravni) drajver za wifi karticu i naravno taj neki "generic" pravi probleme. Nije problem, vratim ja sve kako je bilo, u gpedit-u definišem neke stvari za update, čekiram opcije da ne instalira drajvere u advance podešavanjima. Radilo je tako ok i nakon par dana opet ista priča...uz novi update eto ti i novog wifi drajvera, kao i generic sr**a za grafičku takođe. Nisam verovao da može nešto toliko *****no biti napravljeno. Opet vratim sve, itd da ne dužim priču. Pre 2 dana me zove opet i kaže kako joj se u sred kucanja seminarskog rada restartovao da bi izvršio update. Tada mi je pukao film i to veče sam instalirao win 7...zar je moguće da i pored toga što sam podesio da ne radi restart i update bez odobrenja opet zas**e stvar? Jel neko treba biti Hudini pa da koristi ovo go**o od sistema? Meni to nije problem, po struci sam programer i snalazim se odlično ali šta je sa osobama koje se ne razumeju naručito dobro u ovu problematiku? Tako da te vaše kletve u win 10 možete da obesite mačku o rep, jer ne pije vode za sve druge "normalne" odnosno standardne korisnike. Naravno, više ljudi mi se žalilo na iste i slične probleme oko konkretnog sistema. Meni se takođe desilo da mi je update instalirao neki genric drajver za zvučnu i slušalice nisu radile. Nedugo nakon toga sam se vratio na 7icu.
I da ne bude sad kako samo pljujem po win 10, ima par stvari koje su uradili odlično ali dok god budu imali ovakav katastrofalno realizovan sistem ažuriranja to kod mene se neće koristiti.
Slažem se sa ljudima koji su rekli da je osećaj kao da koristim neku alpha "unstable" verziju nego gotov proizvod, po pitanju svakodnevnog ažuriranja sistema.

Primijetio sam da mi je izbrisao driver grafike i instalirao neki drugi (stariji) može li se ovo izbjeći? I interesu je me dali mogu podesiti da mi ne radi apdejt dok igram igricu online? Dolazi do laga

Evo ja sam pre mesec dana kupio sestri laptop (dakle nov proizvod iz 2015.), instalirao sam licenciran win 10, instalirao svoje drajvere (zvanične od asusa sa podrškom win10) i sve je to radilo ok par dana dok nisu počeli problemi. Zove me i kaže kao hvata wifi neko vreme i onda nestane mreže i nema šanse da se konektuje opet dok se ne restartuje laptop. Udjem remote na laptop, pogledam i vidim da je *****ni win sam skinuo i prebrisao stari (ispravni) drajver za wifi karticu i naravno taj neki "generic" pravi probleme. Nije problem, vratim ja sve kako je bilo, u gpedit-u definišem neke stvari za update, čekiram opcije da ne instalira drajvere u advance podešavanjima. Radilo je tako ok i nakon par dana opet ista priča...uz novi update eto ti i novog wifi drajvera, kao i generic sr**a za grafičku takođe. Nisam verovao da može nešto toliko *****no biti napravljeno. Opet vratim sve, itd da ne dužim priču. Pre 2 dana me zove opet i kaže kako joj se u sred kucanja seminarskog rada restartovao da bi izvršio update. Tada mi je pukao film i to veče sam instalirao win 7...zar je moguće da i pored toga što sam podesio da ne radi restart i update bez odobrenja opet zas**e stvar? Jel neko treba biti Hudini pa da koristi ovo go**o od sistema?

U kuci imam tri Asus laptopa, dva N serije, jedan Rog i desktop sa Asus pločom. Svaki update je prošao relativno mirno ;) osim u jednom slučaju ( morao sam ponovo da instaliram drajver za omnikey čitač kartica )

Poslednja izmena:
Jel moguce da se meni sam od sebe komp ukljucio dok nisam bio kuci i apdejtovao windows?! Imam win10, isti mi je vec nekoliko meseci... Dva-tri dana nisam bio tu, dodjem malo pre, komp ukljucen... a znam da sam ga iskljicio 100 posto. Niko od ukucana ga nije dirao. Prvo sto sam primetio,drugaciji prozori (boje)... onda da mi ne radi amd catalyst,a i realtek softver mi se resetovao... Sve mi se nesto poremetilo...

Pa vidi, ja ne htedoh da pitam ništa na tu temu, da ne bude da sam fijukn'o :D Ali malo malo pa se iznenadim sa teko nekim vremenom apdejta. Noćas mi je recimo uradio neki apdejt o kome nisam obavešten :d , i to u vreme dok sam spavao ''snom čvrstijem'', mada je juče popodne prošao neki kumulativni. Ništa bitno se nije promenilo, ali se nešto plašim da kada se jedno jutro probudim, Win10 mi uzeo auto bez pitanje i otišao u život :) Uz to mi i lapio doručak :d

Prilozi

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    26.9 KB · Pregleda: 101
Evo vam samo jednog primera http://forum.benchmark.rs/showthrea...nstalacije-Thresholda-2&p=4471462#post4471462
Neosnovano i neobjektivno...toliko pritiskaju i traze greske da cak microsft pocinje da se vadi na nebuloze.
Ovo mogu da izvedem isto na preko 50 masina koje sam upgrade za ovu godinu dana.
Niko mi se nije pozalio na neki veci problem, mozda tipa nekog pogresnog drajvera i sl.

A za ove sto je kod nih Skynet postao svestan svog postojanja nemoj da krive win 10.
Ipak je Judgment Day blizu...:D

Poslednja izmena:
ima li neko ovaj ili slican tp link wireless adapter?

http://www.tp-link.com/en/download/TL-WN721N.html#Driver

odradio bih roditeljima win 10 jer citam da ume sam da forsira prelazak i ne bih da im se nesto zezne pa resih da im odradim sam.

koliko vidim ovaj adapter ima samo drajversku podrsku za vistu/7/8/8.1 pa me zanima da li postoji sansa da radi na win 10?

Imam ja sličan.
Skini drajver za win 8 i radiće bez problema.
Prilikom pokretanja instalacije idi na compability mode i to je to.

Imam ja 722, na sedmici je bilo problema da ga nateram da radi, na desetki radi i bez instaliranja drajvera.

e kul, ohrabrili ste me :). ma samo neka radi pa makar to bio i genericki drajver. nisu zahtevni korisnici, uglavnom koriste net za citanje i placanje racuna.

Pa ili ce raditi kako valja, ili uopste nece :D Ne verujem da ce biti problema, u principu radi sve sto ima podrsku od sedmice, pa navise. Evo sad sam probe radi ubo neki stariji adapter (TL-WN620G), koji nije mogao da se natera da radi na sedmici (zbog toga sam i kupio 722), opet je sam nasao drajvere.

Speedtest za 722
4928202002.png

je *****ni win sam skinuo i prebrisao stari (ispravni) drajver za wifi karticu i naravno taj neki "generic" pravi probleme. Nije problem, vratim ja sve kako je bilo, u gpedit-u definišem neke stvari za update, čekiram opcije da ne instalira drajvere u advance podešavanjima. Radilo je tako ok i nakon par dana opet ista priča...uz novi update eto ti i novog wifi drajvera, kao i generic sr**a za grafičku takođe. Nisam verovao da može nešto toliko *****no biti napravljeno.

Primijetio sam da mi je izbrisao driver grafike i instalirao neki drugi (stariji) može li se ovo izbjeći?

Ovo su baš zabrinajvajuće stvari. A ja upravo razmišljam da li da na novu mašinu stavim Win10 ili ipak Win8.1 koji me sasvim dobro služi. Koliko shvatam jedina konkretna prednost Win10 je DirectX12, mada tih igara još nema.

Ovo su baš zabrinajvajuće stvari. A ja upravo razmišljam da li da na novu mašinu stavim Win10 ili ipak Win8.1 koji me sasvim dobro služi. Koliko shvatam jedina konkretna prednost Win10 je DirectX12, mada tih igara još nema.

ugasis servis za update i ne bi trebalo da zeza...

ja ga ***** ukljicio skoro,ne znam ni sto...

@Jericho
hvala na trudu i sto si proverio. to znam, radice ili nece ali moze i da prekida ili gubi signal a to nikako ne valja :). ma fora je sto uopste nisam planirao sad ovo da radim pa mi se ne ostaje po par sati zbog nekog gupog problema na winu kao sto mi se desavalo ranije dok sam ga koristio.

javljam kad zavrsim, za sad sam bas optimista ;)

@Jericho
hvala na trudu i sto si proverio. to znam, radice ili nece ali moze i da prekida ili gubi signal a to nikako ne valja :). ma fora je sto uopste nisam planirao sad ovo da radim pa mi se ne ostaje po par sati zbog nekog gupog problema na winu kao sto mi se desavalo ranije dok sam ga koristio.

javljam kad zavrsim, za sad sam bas optimista ;)
Ne sekiraj se. Prekida nema. Skoro već mesec dana koristim i nikakav problem nisam imao.

prihvatio je drajvere od 8-ice i radi za sada ok. nije ih sam nasao nego sam morao rucno. hvala ljudi, odoh da podesavam ovo cudo...

Danas mi je win ponudio update, koji ne moze da se instalira, jer kao nije kompatibilan sa daemon lites koji koristim, pa bi njega morao da obrisem, da bi ga koristio.
O cemu se tu radi, jel neko imao slicnih problema?

Pa obrisi Daemon, pa ga posle instaliraj ponovo. Ja sam taj Daemon za W10 deinstalirao, jer su mu falile opcije koje ima starija verzija (ako je image file u formatu koji nije na listi, ne moze da se mount-uje - iako je podrzan) i stavio neku stariju verziju.

Dobro...hajdemo ovako, vi dajete aplikaciju, program, igru...ja instaliram.
Znaci win10 vs univerzum...

Nazad
Vrh Dno