Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Nein, noch nichts...

Win 10 mi nudi da instaliram novi NOD32 9 prilagodjen za ovaj OS. Da li je sam Windows Defender dovoljna zastita ili ipak treba instalirati NOD?

ja sam na defenderu vec jedno bar dve godine,nesto preterano i ne pazim sta skidam ali imam dovoljno iskustva da dablcekujem sumnjive stvari,ni najmanjih problema nemam,ne secam se da sam nesto krupnije zapatio u ove dve godine.

Ja roknuo 360 Internet security i on disablovao Defender ;-) mislim da je 360 bolji izbor ;-)

Mada preporucujem i malware bytes barem nedeljno da se proceslja sistem :)

hvala na drajverima ali nije realtek već m-audio usb kartica kojoj je podrška prestala u 2013-oj. super je što i ovako radi sa drajverima za 8icu :)

Pucanje Nvidijinog OpenGL drajvera dok korisitm Viber za Windows Desktop se nazalost nastavilo. Ovde nije kriv Microsoft vec Viber i/ili Nvidia. Bio sam prinudjen da instaliram MAC OS X El Capitan 10.11.2. Sve radi savrseno na masini iz poptisa. Jednostavno mi se nije vracalo na stariji Windows.

Prilozi

• Screen Shot 2015-12-17 at 5.02.07 PM.jpg
    Screen Shot 2015-12-17 at 5.02.07 PM.jpg
    387.9 KB · Pregleda: 126
Ja roknuo 360 Internet security i on disablovao Defender ;-) mislim da je 360 bolji izbor ;-)

Mada preporucujem i malware bytes barem nedeljno da se proceslja sistem :)

Ja na Win7 imam Nod, ali ipak povremeno pustim malware bytes da pronjuska po kompu.
Ovde mi nije jasno, zasto sam Win 10 nudi NOD, ako vec ima integrisan Defender. Volim da imam dobru zastitu, ali isto tako ne zelim da imam na disku nesto sto samo zauzima mesto a nicemu ne sluzi.....

Pa recimo zato sto su partneri ;-)
Nod je opet jaca zastita od defendera, defender je basic zastita mada za vecinu je ok, nemam nista protiv njega.

Nisu partneri, nego posle upgrade-a na Windows 10, OS proverava compatibility aplikacija i gleda da li postoji optimizovana verzija bas za 10. Isti slucaj i sa Kasperskim, kad se upgraduje. Nema nikakve veze sa tim da li su partneri ili imaju neki deal.

I meni ide na zivce ovaj problem. LAN je Intel I219-V, najnoviji drajveri (koliko vidim). Negde preporucuju downgrade na 18.5 ali nisam siguran da li se moze instalirati ta verzija na mom sistemu?
4hmWgoV.png

2Cqsb8w.png

Inace ume da bude mnogo gore nego sto je na gornjem screenshotu.

Ja stavih juce ove i za sada nemam problema sa latencijama (u pitanju je verzija 20.4.1). Imao sam probleme sa 82579 na prethodnoj masini i ostao sam na 19.0 verziji koja je OK. Ne znam da li su nesto resili u medjuvremenu.

P.S. Evo i objasnjenja:

https://communities.intel.com/message/309600#309600

219.png

UPOMOC!!!!!

Na SSD-u imam Win7. Sigurnosti radi napravio sam particiju na HDD-u i na nju klonirao Win7. Potom sam ga tu na HDD upgrade-ovao na Win 10. I sve je lepo radilo. Onda sam pozeleo da vidim kako Win 10 radi na SSD-u. Napravio sam particiju na SSD i tamo prebacio Win10. I to je radilo super. Jedino je uvek kod startovanja dizao Win10, nije davao mogucnost izbora izmedju dva OS. Onda sam ja uzeo da se igram sa Disc managerom i postavio neke particije kao "Activ". Posledica svega je da sada ne mogu da podignem sistem ni sa SSD-a ni sa Hdd-a Izbacuje mi komentar "BOOTMGR is missing, pres ctrl+alt+delete to restart" jedino mogu da udjem u BIOS. Ali ne znam sta tamo da radim da se izvucem iz ove brljotine. POMAGAJTE KAKO ZNATE I UMETE!!!!!!

Nije isti problem, jer je moj bio kompleksniji, ali evo ovde imas resenje za tvoj problem - prva recenica.

Da super ali ja npr ne zelim da ga stopiram nego da me samo obavesti ali da ne preuzme i instalira, nego kada ja zelim da preuzme isti ... to sam imao na rtm-u ima li sanse sada da setujem?

.36 kulmulativni, koji je došao i za Mobile. Ne piše doduše šta je ispravljeno.

Jel instalirao neko Office 2016? Instalirao sam VL izdanje ali nemam nikakav info o aktivaciji, ni kolko traje trial period. On kao radi, nikakav info mi u startu nije dao, niti mi je tražio ključ niti me obavestio koliko imam triala pa ne znam... A nije nikakva "torrent" verzija već regularni MSDN iso.

Apple@ - hvala druze, jedna ******stina, kako da izbaci ikonicu This PC na desktop?

Iato kao i na svim predhodnim verzijama Wina, udjes u Control Panel i kucaj u search polju Desktop icons...

Stigao 15.12 za crvene

Screenshot (553).png

Vrh Dno