Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Probaj drugi kabel i usb port kod mene note 3 prepoznao odma bez drajvera da instaliram

Jasnobdrajveri zezaju nije do wina to nista, ili te fon zaebava... Mass storage radi?

Skoro sam kačio tutorial kako u Edge vratiti bookmarks..ali..humbug!

BookmarksEdgeTut
Uradio sam clean install..pratio uputstvo I naravno, ništa se nije desilo.
Bookmarks sam uvezao iz Chrome-a, preko IE, pa sve u Edge.

Skoro sam kačio tutorial kako u Edge vratiti bookmarks..ali..humbug!

BookmarksEdgeTut
Uradio sam clean install..pratio uputstvo I naravno, ništa se nije desilo.
Bookmarks sam uvezao iz Chrome-a, preko IE, pa sve u Edge.
Zar ti nije bilo lakse direktno iz Chroma u Edge, imas opciju radi lepo...
Inace banana teska kada reinstaliras w10 edge ne pamti bokkmarks, ili ja nisam nesto dobro podesio.. Na IE11 sve slljaka ok, mada ga sada i ne koristim.
Edge za basic
Chrome za advanced

Treci mi ne treba ;-)

Poslednja izmena:
Zar ti nije bilo lakse direktno iz Chroma u Edge, imas opciju radi lepo...
Inace banana teska kada reinstaliras w10 edge ne pamti bokkmarks, ili ja nisam nesto dobro podesio.. Na IE11 sve slljaka ok, mada ga sada i ne koristim.
Edge za basic
Chrome za advanced

Treci mi netreba ;-)
Naravno, ali nisam hteo da instaliram Chrome, hteo sam Edge-u da dam šansu.
Malo sam ga utegao..pa ćemo videti.
Čitam ovde da planiraju adon za ad-blocker.
Mislim, obrni/okreni..i Edge , tj IE će da se svede na nivo Chrome-a i Mozile, što se tiče performansi tj, opcija.
Ne treba ti Chrome za advanced, sve mozes i iz Edge-a..ali prvo sredi sve bookmarks u IE,pa ih exportuj, pa tek onda import u Edge.
Ako baš voliš da imaš dva browser-a, onda možeš import iz Chrome-a ili Mozile..ili bilo kog drugog.

Na 7 radi normalno, na 8.1 isto.

Probao sam da instaliram drajvere za Asus maximus VIII hero ali nista.

Naravno, ali nisam hteo da instaliram Chrome, hteo sam Edge-u da dam šansu.
Malo sam ga utegao..pa ćemo videti.
Čitam ovde da planiraju adon za ad-blocker.
Mislim, obrni/okreni..i Edge , tj IE će da se svede na nivo Chrome-a i Mozile, što se tiče performansi tj, opcija.
Ne treba ti Chrome za advanced, sve mozes i iz Edge-a..ali prvo sredi sve bookmarks u IE,pa ih exportuj, pa tek onda import u Edge.
Ako baš voliš da imaš dva browser-a, onda možeš import iz Chrome-a ili Mozile..ili bilo kog drugog.
Edge je jos uvek u razvoju nema extenzije nema detaljnija podesavanja, ne moze biti on bolji od chroma.
Adblock uskoro planira da objavi za edge ta ad blocker, ja vec neko vreme koristim ovo

http://www.edgeadblock.com

Odradjuje posao, siguran sam da 9 od npr 10!reklama blokira na sajtu, super stvar i lako se aktivira.

Edge je jos uvek u razvoju nema extenzije nema detaljnija podesavanja, ne moze biti on bolji od chroma.
Adblock uskoro planira da objavi za edge ta ad blocker, ja vec neko vreme koristim ovo

http://www.edgeadblock.com

Odradjuje posao, siguran sam da 9 od npr 10!reklama blokira na sajtu, super stvar i lako se aktivira.

Tacno! Edge je jos u fazi razvoja, pa sacekajmo da vidimo kako ce izgledati finalni proizvod. Ono sto je sada ocigledno je da je Edge UBEDLJIVO najbrzi browser koji postoji. Razlika je bas ocigledna izmedju njega i svih ostalih.

Ljudi mogu li da drzim zvucnu kartu npr za izlaz na zvucnike a integrusu da mi bude na front panelu za sluske, znaci tako da radi, nije to problem?
Ja bih najradije front panel uvezao na zvucnu kartu ali nemam taj hd audio izlaz na Sound Blasteru.

Postoji li neko ubrzanje sto se tice dizanja sistema za Windows 10?
Moj se laptop mnogo sporo dize, cak se se sedmica brze dizala od desetke. Osmica je bila vrh u dizanju sistema.

Da li staviti Win 10 na novu mašinu, ili ipak Win 8.1? Nisam do sada koristio Win 10 ali sam sasvim zadovoljan sa Win 8.1 pa ne znam šta da očekujem i da li nešto konkretno dobijam sa Win 10 (brži?) osim DirectX 12. Kad se uopšte očekuju DirectX 12 igre? Neko reče da stavim Win 10 samo ako imam vremena da popravljam sve mane koje ima. Ako je zaista i dalje mušičav onda je stabilni i provjereni Win 8.1 bolji.

Da li staviti Win 10 na novu mašinu, ili ipak Win 8.1? Nisam do sada koristio Win 10 ali sam sasvim zadovoljan sa Win 8.1 pa ne znam šta da očekujem i da li nešto konkretno dobijam sa Win 10 (brži?) osim DirectX 12. Kad se uopšte očekuju DirectX 12 igre? Neko reče da stavim Win 10 samo ako imam vremena da popravljam sve mane koje ima. Ako je zaista i dalje mušičav onda je stabilni i provjereni Win 8.1 bolji.
Ako si na skylake onda idi na windows 10 ako si na ivy,haswell,sandy onda koji hoces

Uzimaću Haswell i7-4790K. Šta je to kod Skylake da je preporučen Win10?

sam mnogo bolji memory management cini desetku najboljim izborom za racunare gde su performanse najbitnije.

@umart
Misliš li na Memory Compression u Win10? Osjeti li se to u radu?

manje R/W ako koristis pejdz fajl,manji pejdz fajl inace...kapiram da je zgodno i ko ne koristi pejdzfajl uopste,nisam sam isprobao pa ne mogu da svedocim.

Ljudi greskom sam formatirao usb gde mi je bio skinut win 10,tj prilikom skidanja istog napravio sam butabilni usb.Ako ga sada ponovo skinem hocu li ponovo imati aktiviran win ili treba nesto drugo da uradim?

Windows se aktivira nakon instalacije, a ne tokom pravljenja bootabilnog USB-a.

Нисам пажљиво пратио тему, од како сам одрадио 1511 или мало после тога, у доњем десном углу се појавила нова информација. О чему се ради ... или само слабо читам поруке?

Prilozi

• Untitled3.png
    Untitled3.png
    3.5 KB · Pregleda: 202
Ljudi greskom sam formatirao usb gde mi je bio skinut win 10,tj prilikom skidanja istog napravio sam butabilni usb.Ako ga sada ponovo skinem hocu li ponovo imati aktiviran win ili treba nesto drugo da uradim?

Za te stvari napravis jednu particiju od 5 gb, i uvek ti stoji win koji nameravas da koristis.
Instalira se kao munja i nemas problema "gde mi je" i formatiranja usb.

Slobodno stavi Windows 10, brzo i stabilno radi.

Samo se postaraj da instaliraš najnoviji build, koji možeš naći ovde:
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Poslednja izmena:
Нисам пажљиво пратио тему, од како сам одрадио 1511 или мало после тога, у доњем десном углу се појавила нова информација. О чему се ради ... или само слабо читам поруке?

Odradio si cistu instalaciju i nisi aktivirao windows.

Za te stvari napravis jednu particiju od 5 gb, i uvek ti stoji win koji nameravas da koristis.
Instalira se kao munja i nemas problema "gde mi je" i formatiranja usb.

Zasto da se pravi bilo kakva particija ili USBovi otkako su stavili Reset This PC opciju u Windows 10?

Zasto da se pravi bilo kakva particija ili USBovi otkako su stavili Reset This PC opciju u Windows 10?
Ima situacija kada to ne moze da izvede, hoce cistu instalaciju, pukne system...
A i zgodan je sa system repair, boot repair...

Nazad
Vrh Dno