Šta je novo?

Windows (phone) 10

Kao što kaže rotkod , mada nisam lično čuo da je neko izgubio garanciju. Kada se zezne nešto možeš sam vratiti . Ako skroz crkne oni probaju fleš ili menjaju ploču .

Kao što kaže rotkod , mada nisam lično čuo da je neko izgubio garanciju. Kada se zezne nešto možeš sam vratiti . Ako skroz crkne oni probaju fleš ili menjaju ploču .

Okej, onda se definitivno isplati probati, e sada interesuje me,kada izadje zvanicna verzija, jel mogu onda izaci iz Insider-a I nastaviti da primam update regularnim putem

Okej, onda se definitivno isplati probati, e sada interesuje me,kada izadje zvanicna verzija, jel mogu onda izaci iz Insider-a I nastaviti da primam update regularnim putem

Možeš , jednostavno u aplikaciji izabereš da nećeš više biti insider. Mada možeš samo da izbrišeš aplikaciju i isto nećeš primati više.

Kada si već čekao toliko sačekaj bolje zvanično, za tvoj model bi trebalo do kraja decembra ako baš ne izađe ti instaliraj insider .

Možeš , jednostavno u aplikaciji izabereš da nećeš više biti insider. Mada možeš samo da izbrišeš aplikaciju i isto nećeš primati više.

Kada si već čekao toliko sačekaj bolje zvanično, za tvoj model bi trebalo do kraja decembra ako baš ne izađe ti instaliraj insider .

Ma razmišljam se još, smorila me ova 8.1, kada vidim kakva je 10-ka. Koliko već čekam, ne bih me čudilo da izbace u martu... :d

Poslednja izmena:
Ta nemogućnost editovanja office fajlova koji nisu kreirani na samom telefonu je problem na Office Mobile koji dolazi sa WP 8.1. Office Mobile koji dolazi sa W10M edituje bez problema bilo koji office dokument, bez obzira da li je kreiran na samom telefonu ili ne.

Outlook na W10M može da šalje i druge priloge osim slika (izuzev .exe fajlova, valjda zbog bezbednosti) ali mu fali schedule mail opcija koja postoji na Android i iOS verziji. Ubacih ovo u Windows Feedback-u pa ćemo da vidimo kada će i to dodati.

Upravo to se meni desilo na 8.1. Ne zam kako je na w10. Cekam zvanicni, nisam ubacivao insider.

Koliko mi treba slobodnog prostora da bih sa 8.1 preshao na desetku??? Imam na fonu 1.83 gb i na sd kartici 3 gb...

Trebalo bi da je dovoljno. U svakom slučaju sama instalacija će te obavestiti da li imaš dovoljno prostora i bez toga neće ni pokrenuti postupak.

Sad i ja dolazim u isto iskusenje sa Lumiom 532, al probacu da se strpim jos malo... :D Inace, sve aplikacije koje si imao instalirane su instalirane sad opet i sve radi bez problema? Jel mi mozete reci kako mu se baterija ponasa, sad je isto kao i na 8.1?

Sad i ja dolazim u isto iskusenje sa Lumiom 532, al probacu da se strpim jos malo... :D Inace, sve aplikacije koje si imao instalirane su instalirane sad opet i sve radi bez problema? Jel mi mozete reci kako mu se baterija ponasa, sad je isto kao i na 8.1?

Sve aplikacije su instalirane, nista ne fali.Postoji par problema koje treba da isprave. E samo me muci blic,sta da radim sa istim.

Sent from mTalk

Instalirao sam ga, bas je veliki napredak u odnosu na 8.1,jedino mi Blic ne radi. Nadam se da necu morati hard reset.

Sent from mTalk

Ako imaš problema sa baterijom, pogledaj pozadinske procese i isključi neke aplikacije koje ti nisu potrebne u pozadini . Isto messaging aplikacija zna da vuče dosta bateriju ako ti je uključena skype integracija .

Ako imaš nekih ozbiljnih problema onda mora reset :)

Trebaće vreme da se sve sinhronizuje, instalira , tako da će biti veća potrošnja baterije prvi dan.

Blic je obična mobilna verzija , nije prava app . Možeš lagano preko Edge , isto je . Ja koristim Mondo ,Blic i ostalo preko Edge I dobro rade.

Poslednja izmena:
Ako imaš problema sa baterijom, pogledaj pozadinske procese i isključi neke aplikacije koje ti nisu potrebne u pozadini . Isto messaging aplikacija zna da vuče dosta bateriju ako ti je uključena skype integracija .

Ne mogu nigde da nadjem gde se gasi skype integracija.

Sent from mTalk

Ako imaš nekih ozbiljnih problema onda mora reset :)

Trebaće vreme da se sve sinhronizuje, instalira , tako da će biti veća potrošnja baterije prvi dan.

Blic je obična mobilna verzija , nije prava app . Možeš lagano preko Edge , isto je . Ja koristim Mondo ,Blic i ostalo preko Edge I dobro rade.

Imam problema sa Blic-om kamere,jednostavno ne zeli da se ukljuci. Nece ni flashlight.

Ne mogu nigde da nadjem gde se gasi skype integracija.

Sent from mTalk

Moglo je na Skype Video pa sign out a može i u messaging dole desno tri tačkice pa skype setup .

@Markic Izvini ja mislim aplikacija :D Napisao si velikim slovom pa zato . Ne znam kako mi to palo na pamet . Probaj soft reset započetak power I volume down I držiš 7,8 s . Mada mislim da moraš hard reset.

Poslednja izmena:
@Markic Izvini ja mislim aplikacija :D Napisao si velikim slovom pa zato . Ne znam kako mi to palo na pamet . Probaj soft reset započetak power I volume down I držiš 7,8 s . Mada mislim da moraš hard reset.

Problem resen, jednostavno blic ne radi dok je telefon na punjacu.

Desava mi se povremeno da nece da ukljuci Mobile data, i moram da restartujem fon. Al to se desava samo ppsle punjenja preko noci kad iskljucim Mobile data, i ujutru kad probam da ukljucim - nece.
Edge bolje radi, ali mi se desilo da je zakovao da sam morao da izvadim bateriju.

:-D Kad promenis accent color na neku drugu umesto cyan menja se i boja na sekundarnoj kartici. Meni je zelena , na nekoj tamno plavoj accent color.

:-D Kad promenis accent color na neku drugu umesto cyan menja se i boja na sekundarnoj kartici. Meni je zelena , na nekoj tamno plavoj accent color.

E ovo još prolazi, ono je bre stvarno očaj, mada nije ni ovo rešenje. Poslao sam im feedback po tom pitanju, mogli su da puste i tu vrstu customizacije za DUAL sim korisnike, ipak će da guraju 950 i 950XL u toj varijanti...

Kako vam se čini novi update ? Da li imate problema nekih , meni je dosta poboljšan Edge na 512 mb , nije se nijednom srušio koliko sam ga koristio, baš je stabilan . Drugih problema nisam ni ranije imao . Po meni ono što trebaju da dorade su neke aplikacije , ostalo je ok. Store moraju srediti , odnosno My Library.Photos pinch zoom to je nešto što sam primetio da mi smeta .

Edge je sam po sebi ******, nije mi se rusio ni pre, ovako malo bolje radi nego na proslom build-u. Sada imam vise flesiranja ekrana na wp aplikacijama (ekran se iskljuci na pola sekunde), na proslom build-u sam video par puta u toku dana, a sada zna, ne uvek-nema pravila kada ce, da flesira kao besan (4-5 puta za minut). Store je u sustini bas spor, tj kretanje kroz store je kao da milim, back ne reaguje odmah, ucitava app strane relativno dugo. Kada idem back sa prve strane store-a, moram 2 puta da bi izasao, jer prvi put load-uje ponovo tu pocetnu stranu. Ovako nije los dizajn, fali par informacija...Photos kao sto sam pisao mi se ne svidja raspored, nema light teme, fali sortiranje po datumu.
Ovako kretanje kroz aplikacije radi super, ni jednu ne zatvaram (iz app switcher-a) i otvaraju se bukvalno instant. Ovo mi je toliko u pocetku bilo zanimljivo, da sam cisto iz zezanja kliktao po aplikacijama i cudio se kako uspeva 15ak razlicitih da otvara bez ikakvog problema, vazi iskljucivo za nove w10m aplikacije, wp na back zatvara.
A da, u app switcher-u i dalje moze da ima samo 7 aplikacija(prozora) sto je stvarno sramota...Ne znam sta im to znaci kada preko tile-a opet otvara brzinski bilo da je u tih 7 ili je ispala ranije.
Moram da "pohvalim" bateriju...uz dosta koriscenja a i uz dosta bezveznog kliktanja (otkljucavanje svaki cas i proveru nekih glupih informacija vreme, vesti, mailovi, poruke, kalendar...) izdrzi 24h.

Ovi problemi izludjuju samo iz razloga sto bi telefon bio perfektan, definitivno je w10m bolji u svakom smislu od wp...bar CE biti

Sada imam vise flesiranja ekrana na wp aplikacijama (ekran se iskljuci na pola sekunde), na proslom build-u sam video par puta u toku dana, a sada zna, ne uvek-nema pravila kada ce, da flesira kao besan (4-5 puta za minut).

O kakvom fleširanju ekrana je reč ? Da li misliš kada se prvi put pokreće neka aplikacija pojavi se splash screen I pokrene aplikacija. Onda se pojavi posle splash screen crni ekran ali to je toliko brzo da se ne primeti . Jedino mi to pada na pamet, mada se to ne gasi ekran to su ubacili umesto loading ;) Nisam nikad video da flešira 4-5 puta za minut .

Ima negde klip na netu sa tim problemom ?

Poslednja izmena:
Tema mi je bela (light), tako da nije spash screen, a i ne desava se pri otvaranju aplikacije (kao sto rekoh aplikacije i ne zatvaram i otvaraju se skoro instant, retko kad vidim bilo koji splash screen).
Fleshira tako sto ja otvorim skype, dopisujem se, telefon stoji par sekundi i sam od sebe se gasi/pali, zanimljivo je da touch reaguje, posto sam imao situaciju da skrolujem u trenutku dok se desava problem. Nisam trazio da li je uobicajeno, ali npr juce kada sam na L720 instalirao poslednji build, desilo se 2-3 puta da se ekran ugrasi na pola sekunde.
Prvi put ovaj problem sam primetio na edge-u, pa na settingsu, pa skrolovanje kroz app list, pa na svakoj WP aplikaciji sem whatsapp xD jednom se desilo i na start screen-u

Nije strasno, ali se desava dovoljno cesto da smeta...Ko zna, mozda mi je insider zeznuo ekran...ako bude vecih problema radicu HR, ili cu da vratim skroz na wp...uglavnom za sada jos uvek nije doslo dotle, ali moram malo da se zalim :p

Tema mi je bela (light), tako da nije spash screen, a i ne desava se pri otvaranju aplikacije (kao sto rekoh aplikacije i ne zatvaram i otvaraju se skoro instant, retko kad vidim bilo koji splash screen).
Fleshira tako sto ja otvorim skype, dopisujem se, telefon stoji par sekundi i sam od sebe se gasi/pali, zanimljivo je da touch reaguje, posto sam imao situaciju da skrolujem u trenutku dok se desava problem. Nisam trazio da li je uobicajeno, ali npr juce kada sam na L720 instalirao poslednji build, desilo se 2-3 puta da se ekran ugrasi na pola sekunde.
Prvi put ovaj problem sam primetio na edge-u, pa na settingsu, pa skrolovanje kroz app list, pa na svakoj WP aplikaciji sem whatsapp xD jednom se desilo i na start screen-u

Nije strasno, ali se desava dovoljno cesto da smeta...Ko zna, mozda mi je insider zeznuo ekran...ako bude vecih problema radicu HR, ili cu da vratim skroz na wp...uglavnom za sada jos uvek nije doslo dotle, ali moram malo da se zalim :p

Nisam to primetio do sada , ja sam radio hard reset inače a I tema mi je crna . Možda je I do bele teme , ko zna ...

Ja sam im pronašao još jedan bug koji me izluđuje. Sredinom prošle nedelje sam podesio alarm na 7.00 jer sam morao nešto pre posla da rešim. U subotu ga podesim na 8.00 (nisam brisao, samo promenio vreme, jer mi je uglavnom podešen da zvoni 6 dana u nedelji na isto vreme). Sat je zvonio i u 7.00 i u 8.00 s tim da sam ja za 7.00 mislio da je 8.00 pa sam komotno otišao sat vremena ranije na posao :D

EDIT: i da, jutros je opet zvonio u 07.00 a namešten na 8.15 pa sam lepo uzeo i obrisao taj alaram i napravio novi pa ću da vidim da li će i sutra da zvoni. :mad:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno