Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ja sam im pronašao još jedan bug koji me izluđuje. Sredinom prošle nedelje sam podesio alarm na 7.00 jer sam morao nešto pre posla da rešim. U subotu ga podesim na 8.00 (nisam brisao, samo promenio vreme, jer mi je uglavnom podešen da zvoni 6 dana u nedelji na isto vreme). Sat je zvonio i u 7.00 i u 8.00 s tim da sam ja za 7.00 mislio da je 8.00 pa sam komotno otišao sat vremena ranije na posao :D

EDIT: i da, jutros je opet zvonio u 07.00 a namešten na 8.15 pa sam lepo uzeo i obrisao taj alaram i napravio novi pa ću da vidim da li će i sutra da zvoni. :mad:

Neki ljudi su javljali da im se zbrka alarm posle novog insider builda . Tako da za svaki slučaj treba proveriti to .

U krajnjem slučaju bar te ranije probudio :)

Daj bre jel moguce da se igraju sa alarmom?? Vec sam testirao raspolozenje poslodavaca prosli put, ajd jos jednom da se desi.. ne vredi, moram kupiti neki klasicni budilnik.

Daj bre jel moguce da se igraju sa alarmom?? Vec sam testirao raspolozenje poslodavaca prosli put, ajd jos jednom da se desi.. ne vredi, moram kupiti neki klasicni budilnik.

To važi za insidere dakle neoficijalni build i ne javlja se kod svakog . Nikad mi se nije desilo za ovih godinu dana koliko koristim windows .

Posebnu sam otvorio temu da bih postavio ovih nekoliko pitanja, al sve sad premestam ovde na tolerovu sugestiju. Ovo su bila moja pitanja.
Zdravo? Cini mi se da povezivanje tastature na Windows Phone 8.1 nije moguce, mada bi to bila super opcija, ali da li neko zna da li je ovo moguce sa Windows Mobile 10? Naravno, ukoliko je moguce i Windows Phone 8.1 povezati na tastaturu, isto mi recite, mozda samo nisam upucen. Cini mi se da ovakva opcija postoji na Androidu.

Hm, da, i jos jedna sitnija stvarcica... Koliko sam shvatio, na Windows Mobile 10 Office bolje radi - moze bez problema da otvara fajl koji je prethodno napravljen na kompjuteru, i jel ne poispremesta reci iz reda u red i slicno - sve ostane na svom mestu kad se unose izmene na telefonu?

A pored toga, ja za kucanje teksta koristim nekad LaTeX... Tj. Miktex koristim: i tom programu s jedne strane kucam kao sto bih u Notepadu, a onda od toga napravim pdf. Zgodno je za kucanje teksta sa dosta matematickih formula na primer. Da li mislite da ce ovo moci da se instalira na Windows Phone sad kad se vec toliko prica o univerzalnim aplikacijama, ili mozda da ce bar neko sad lakse moci da napravi takvu aplikaciju za Windows Mobile 10 nego sto je ranije mogao za Windows Phone 8.1?
Vezano za tastaturu, tolero mi je vec odgovorio da moze da se poveze tastatura i na Windows Phone 8.1. Izvini zbog glupog podpitanja, al jel to znaci da mogu bilo koju bezicnu tastaturu da povezem sa telefonom?

Poslednja izmena:
Telefoni koji su došli sa win 8.1.2 su lumia 640 ,640 xl I oni imaju tu podršku kao i windows 10 . Nigde nisam našao podatak koje su podržane , verovatno je vezano za neki standard . Ako nađem negde napisaću .

Možda je neko isprobao ?

Office na win 10 je mnogo bolji i radi kao i na pc-u . Što se tiče tih aplikacija za kucanje teksta koje tražiš , verovatno će biti nešto. Univerzalne aplikacije i sam windows 10 ima mnogo bolju podršku za pravljenje aplikacija . Izlazi dosta novih svakog dana pa će biti verovatno i to ako već ne postoji.

Našao sam ove ne znam da li ti vredi.

RepoTex https://www.microsoft.com/store/apps/9nblggh0kc34

My Formulary https://www.microsoft.com/store/apps/9nblggh0k7l3

Ne znam da li ti koristi

Poslednja izmena:
Aha, znaci, sad ako bih probao da povezem tastaturu na moju Lumiu 532 to mi ne bi uspelo dok jos imam 8.1 na njemu, al kad nam stigne WM 10 onda bi mi tastatura radila...

I da ne bude, lepo je imati opciju da povezem tastaturu, pa nema veze - mogu ja tako taj tekst da kucam "na slepo", pa kad stignem kuci samo kopiram sto sam otkucao u tex fajl i napravim pdf uz par ispravki, naravno. Naravno, bilo bi bas super da bude, nadam se da ce nekome to biti relativno lako da napravi, posto ce svakako imati program koji ce raditi na kompjuteru sa Windows 10.

EDIT: RepoTex je samo niz tutoriala, a MyFormulary cu sad da probam. Cini mi se da s time mogu da napravim samo jednu forumulu, ili tako nesto, ali probacu. Hvala. :)

Poslednja izmena:
Verovatno postoji neka aplikacija koja bi ti odgovarala ali ne razumem se konkretno pa ti ne mogu dati odgovor. Jeste , ne može na 8.1 na windows 10 podržava i bežični miš i tastaturu i bežično štampane preko štampača.

https://www.youtube.com/watch?v=XcxOWQodNIQ

Sad sam probao i My Formulary, nisam ukapirao skroz kako radi, ali u svakom slucaju, ta je samo za po jednu formulu, nije za kompletan tekst da se napravi - kao recimo ako bih hteo na telefonu da otkucam kontrolni zadatak.

Sacekacu jos Windows 10 da izadje, pa verovatno ce se nesto pojaviti. Zapravo, sto se 8.1 tice, ne cudi me da tako nesto za njega ne postoji. Ima na Androidu po koji takav editor, ali nije ni na njemu mnogo dobar. Sa druge strane, sad mi deluje da bi se za Windows Mobile 10 mogao pojaviti neki editor za takve stvari, ali za pocetak dovoljno je i sto je Office mnogo bolji.

Hvala za link za tastaturu. To je odlicno, rade mu i mis i tastatura! Bice to sve odlicno. :)

To važi za insidere dakle neoficijalni build i ne javlja se kod svakog . Nikad mi se nije desilo za ovih godinu dana koliko koristim windows .

Da al generalno sam izgubio poverenje u smartfone za to, svasta moze da odluci da uradi u toku noci.. treba imati budilnik kao bekap. Nije ni meni za 2.5 godine pa je dovoljno da se desi jednom.. spavao sam do 13h a smena bila od 9 :)

Poslednja izmena:
Nije valjda da nisi osetio da si prespavao pola dana? Ja se uvek razbudim 10-15 minuta pre alarma, navika ustajanja u isto vreme.

Poslednja izmena:
Ne moze uvek tako telep, posebno ne u toku jeseni/zime npr kada je previse toplo napolju za broj na kalendaru (ili ako danima pada kisa), tada mozes da se slogiras do 13h opusteno, posebno ako si umoran..

Poslednja izmena:
Dobro, preko dana se desi i meni da se onesvestim pogotovo tamo oko 3, iako nemam naviku da spavam u toku dana, ali ujutru mi se još nije desilo :-devil-:

Nije ni meni, ali izgleda mi se skupilo jer sve nesto po 5, 6 sati spavam kad radim prvu, i onda bez alarma mozak odlucio konkretno da odmori.. zaebana stvar. I ne radim uvek prvu smenu, zato nije naviknut organizam..

Poslednja izmena:
Samo da dodam, tolero, super je ono sto si pronasao My Formulary. Mislim, aplikacija radi samo ono sto sam rekao - napravi formulu koju vise korisnik ne moze da edituje niti bilo sta drugo osim da napravi screenshot. Pored toga, to sto aplikacija pravi ne mora biti nuzno bas formula, moze biti i tekst koji sadrzi odredjene matematicke simbole u sebi. Ono sto aplikacija ne moze to je menjanje postojece formule (iz nekog razloga), a sto bi bilo dobro to je da mogu postojeci tekstovi da se izmenjuju, ali i da se sacuva text fajl od koje bih na kompjuteru lagano napravio pdf.
Ono sto sam sledece uradio, a sto sam hteo da pomenem - poslao sam feedback autorima, mada sam sad dobio izvestaj da mejl nije poslat, izgleda da mejl adresa nije dobra. :D

No, bez obzira, ima nade, pronasao sam i ovu aplikaciju, zove se LawTex:
https://www.microsoft.com/en-US/store/apps/LawTeX/9NBLGGH16JQZ
Kosta 700 dinara, nema nikakvih ocena niti bilo cega, tako da necu ja biti prvo zamorce koje ce da pukne pare, ali mi se cini da bi to trebalo lepo da radi na Windows 10 kompjuteru i na Windows 10 Mobile telefonu. :) Mozda to nema veze s vezom, al ako ta aplikacija na kompu i na telefonu lepo radi, onda ce verovatno biti i drugih koji ce praviti slicne programe koji rade istu stvar, a koji ce onda biti i jeftiniji ili besplatni. :)

Ma ja sam zahvaljujući bagovitom alarmu prvi put u godinu dana dosao 20 min ranije na posao :) još sam usput popio čaj u kafani :D no, videćemo ujutru da li brisanje pomaže, ako opet zazvoni u 7.00, leti kroz prozor.

Meni se nekad desi da ne mogu da ugasim alarm ,pritiskam dismiss jedno 3,4 puta on i dalje iznova zvoni :D

Ma ubodem ja prekine se alarm al odmah istog sekunda pocne ispocetka :D

Izašao update za Phone
Vratili su trajanje razgovora , ne znam zašto su ga i izbacivali ali mi je falilo :)

Proble sa outlookom, odradio HR zbog speed diala i dodao dva gmail naloga ali nisam i hotmail... Sad kad probam da dodam prodjem sve korake ali se ne pojavljuje u listi naloga.. :/

...preko Insider-a?
Neću čačkati ništa..pustiću da izbace rtm,pa mozda tada padne jedan HR.

I meni je odradio isto to.
Ali od poboljšanja ni na pomolu.

Da li je to stigao i call recording?

Da li su ista menjali po pitanju tastature...
Meni se nakon prelaska sa androida na WP jedino tastatura ni malo ne dopada...
Konkretno za unos brojeva uvek treba dodatni klik... za donju crtu prvo klik na brojeve klika pa sa zadrskom u stranu...
Dalje nedostaju mi kursori za lakse korigovanje teksta...

Nisam baš pratio temu u poslednje vreme, pa upadam kao padobranac. Imam 920, apdejte sam dobijao ranije zbog preview for developers. Da li ću dobiti W10 i kad?

Nisam baš pratio temu u poslednje vreme, pa upadam kao padobranac. Imam 920, apdejte sam dobijao ranije zbog preview for developers. Da li ću dobiti W10 i kad?

Preview više nije u funkciji , zamenjen je insider programom. Dobićeš ali mislim da će za tvoj model biti zvanično tek sledeće godine.

Naravno možeš da instaliraš insider program I dobiješ već sada. Stabilan je trenutno , kao i developer verzija što je bila.

Instaliraj. Windows Insider https://www.microsoft.com/store/apps/9wzdncrfjbhk. Izabereš ili slow ili fast i to je.

Poslednja izmena:
Sta se desava kada instaliramo preview verziju a izadje u medjuvremenu zvanicna? Koja je procedura regularan abdejt (kao sto neki kazu ovde) ili mora rollback na 8.1 pa onda upgrade?

Vrh Dno