Šta je novo?

Windows (phone) 10

Sta se desava kada instaliramo preview verziju a izadje u medjuvremenu zvanicna? Koja je procedura regularan abdejt (kao sto neki kazu ovde) ili mora rollback na 8.1 pa onda upgrade?

To je ustvari ta zvanična , jedino što može da se desi je da se pusti dodatno neki firmer I to dobijaš normalno . Poenta je samo da dobiješ ranije to je isti softver. Čak je ova insider verzija bolja i stabilnija od one verzije sa kojom se prodaju Lumia 950 I 550 .

Hvalaz.
Jel fura neko Insider verziju na 1320? Kako radi?

Ubacio ja kod sestrića pre 7 dana na njegov 1320,čačkao par dana nisam primetio neki problem...a i on mi se nežali :-D

Ubacio ja kod sestrića pre 7 dana na njegov 1320,čačkao par dana nisam primetio neki problem...a i on mi se nežali :-D

Koliko vidim po netu dosta se zale na freeze aplikacija, pogotovo sistemskih. Javljaju da se desava i da touch ne reaguje, to se i meni desavalo ali na dosta starijim buildovima.
Probao bih opet, ali ako ima tih frka ne zelim :)

The Alarm saga continues. Mamu mu, opet je zvonio u 7.00, iako sam obrisao sve alarme i kreirao novi. Videću da večeras podesim neki stari fon, a da ovaj ostavim bez alarma.

Svako muci svoju muku :)
Ja juce pop1zdeo i otvorio moju 1520 da vidim sta to ima unutra i sta se toliko greje. Za sad mi se cini da maaaalo bolje radi (posle otvaranja i "cackanja") Sledece sto planiram je da je rastavim u delice i ponovo sastavim. Nesto kao i sa PC-em. Kad ne mozes da nadjes gde mu je greska, lepo ga kompletno rastavis i sastvavis i obicno proradi :)

Koliko vidim po netu dosta se zale na freeze aplikacija, pogotovo sistemskih. Javljaju da se desava i da touch ne reaguje, to se i meni desavalo ali na dosta starijim buildovima.
Probao bih opet, ali ako ima tih frka ne zelim :)

Neznam,ja nisam imao tih problema,mozda zato što sam odradio hr posle...

Poslednja izmena:
Svako muci svoju muku :)
Ja juce pop1zdeo i otvorio moju 1520 da vidim sta to ima unutra i sta se toliko greje. Za sad mi se cini da maaaalo bolje radi (posle otvaranja i "cackanja") Sledece sto planiram je da je rastavim u delice i ponovo sastavim. Nesto kao i sa PC-em. Kad ne mozes da nadjes gde mu je greska, lepo ga kompletno rastavis i sastvavis i obicno proradi :)
:D :D :D
"Jel veruješ da u radio živu mali ljudi..."

Probaj da mu promeniš pasticu gde bakarni deo "hladnjaka" naleže na CPU telefona (tako je bilo na mom HTCu)

Ček,jel win 10 sad zvanično dostupan preko operatera tj jel oni samostalno šalju ili samo preko
insajder aplikacije?

Ops,vidoh na predhodnoj stranici :-S:$

Poslednja izmena:
The Alarm saga continues. Mamu mu, opet je zvonio u 7.00, iako sam obrisao sve alarme i kreirao novi. Videću da večeras podesim neki stari fon, a da ovaj ostavim bez alarma.

Čekaj je l nisi nešto zbrkao vremenske zone :) Da li si radio hard reset i kada ? Napravi par alarma da ti zvone u toku dana u različito vreme pa ga testiraj .

:D :D :D
"Jel veruješ da u radio živu mali ljudi..."

Probaj da mu promeniš pasticu gde bakarni deo "hladnjaka" naleže na CPU telefona (tako je bilo na mom HTCu)
Hteo sam da uradim nesto po tom pitanju, mada je ovde sve zapakovano u limove. Ne vidi se gotovo ni jedan smd elemenat.

Hteo sam da uradim nesto po tom pitanju, mada je ovde sve zapakovano u limove. Ne vidi se gotovo ni jedan smd elemenat.

Što ne pošalješ u servis da poprave? Što se zezaš sa tim pa još više da pokvariš. Možda je banalan prob možda je samo do baterije, ja ne bih čačakao da sam na tvom mestu, za sve je potreban alat, tako da ti bolje raazmisli pre nego kreneš u tu avanturu.

Sve je to lepo, samo sto za servis treba gomila para, stim da veliki servisi menjaju plocu odmah i ne zezaju se sa zamenama pasti i sl. A zamena ploce skuplja od telefona :)

Inace se L1520 bas zagreje kad se igraju igrice ili snima 4K video. Tesko da moze da se nesto puno popravi

Fora je u tome da se od vreline nesto kamera zeznula. Kada se instalira 10ka i kad krene da instalira programe, ova moja se toliko usijala (gore desno kod kamere - kada se gleda od nazad) da usne nisam mogao da drzim duze vreme. Zato sam je lepo otvorio, pogledao, procackao i sad vec mogu da snimam video i da koristim kameru skoro normalno :)

Poslednja izmena:
Ne znam da li je normalno ovo što se dešava - telefon se restartuje na svakih nekoliko minuta, mnogo toga ne radi. Office apps ne funkcionišu, tastatura se ne pojavljuje iako crtica treperi u polju za kucanje, Wallet app je nestala, Photos app nije više povezana sa OneDrive...

deluje baš loše

Pa kad si instalirao W10? Hard reset ? Kod mene na 640 xl ds radi sve.

Poslednja izmena:
Pre dva sata.
Dosad nisam imao probleme, a koristio sam PfD, tako da nisam nikad morao da odradim hard reset. Kapiram da se brišu poruke, slike, muzika itd, ali me zanima da li se sve aplikacije instaliraju automatski ili moram sve ispočetka, kao da je telefon nov?

Uradi hard reset, bez vraćanja bekapa. Sve aplikacije moraš opet da instaliraš. Prvo naravno, pusti da ti se apdejtuju sistemske ....

Pozdrav. Instalirao sam win10m na xiaomi mi4, onu prvu verziju 10586. Bilo je malo iskakanja iz aplikacija, smrzavanja. No onda sam odradio updejt na poslednju insajder verziju. Telefon radi mnogo bolje, stabilnije, tj potpuno stabilno, nema stucanja. Ja sam prezadovoljan.

Fali mu samo novi firmware i biće extra. Nadam se da će isti stići sredinom ovog meseca ...

Kako vidim, i dalje je 8.1 keva. :D

Ipak sam išao na hard reset + restore. Povukao je sa naloga sve, odlično izgleda zasad.

Vrh Dno