Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ja sam imao problem,odradio hard reset i sad opet radi..Sve bilo glatko do prekljuce i slucajno provalim..Meni su poruke isle ali da primim ni jednu nema sanse.

Ima li vesti o novom bildu, hoće da puštaju oni to ili šta...?

Ljudi ajd neko ko ima lumia 535 neka proba update. Izgleda da je krenuo zvanični update na w10. Dva moja ortaka bez insajder programa dobila upgrade na w10. Jedan telefon je nov iz kutije izvađen pre dva dana, znaći ništa nije prčkano po njemu i odmah odrađen update juče. A ovaj drugi ortak dobio update jutros na telefonu uzetom u mts-u. Pa me buni što nigde ništa ne piše da je zvanično krenulo.

Outlook mail dobio update i konačno postoji opcija "select all" :D

@ktarkocebe
imam 535 i 640lte nijedan nema insider cista oba i nema nikakvog updejta. ne lozi narod. oba su sa mts-a

Prvo ne ložim narod, drugo zato i pitam jer je i meni neverovatno. Treće nisam klinac da se *****avam po forumima i smaram narod. Prema tome ne znam čemu takav nastup.

Prvo ne ložim narod, drugo zato i pitam jer je i meni neverovatno. Treće nisam klinac da se *****avam po forumima i smaram narod. Prema tome ne znam čemu takav nastup.
nisam ni ja klinac, nisi video ni jedan ni drugi fon, vec je prica rekla kazala, ili oni tebe loze :) ovde 229 strana ljudi koji jedva cekaju zvanicni w10 da prestanu da restartuju telefone svaki cas i da to proradi napokon kako treba. Idi do drugara, vidi o cemu se radi, pa onda takve bombasticne izjave.

To je insajder build, nemam pojma na koju foru su dobili update bez insajdera...

U tome i jeste fora,drugi telefon je stigao iz comtrade-a i sam je ponudio update, taj telefon sam video i nema insider aplikaciju i lik koji je koristi i ne zna šta je insider aplikacija. A ovaj drugi je uzet na mts-u i on je dobio isto. Oba su na usa regionu.

Jel to znachi da je krenuo update na windows 10 zvanichno??? Ja sam na telenor mrezhi i nikakvih obaveshtenja o update-u nisam dobio...

Instalirah 10586.29. Nisam čitao kakva su unapređenja?
Na supruginoj L535 nema nikakve ponude za apdejtom. Naročito ne na wm10...

Negooo meni smetaju svi razgrupisani pozivi. Može li se to nekako grupisati i ako ne može, na koji link da im se obratim?

^^ Instaliraj opet Windows Insider.

Unapredjenja:
You will see additional improvements in upgrade experience, including devices with limited free space, map rendering on update, and RCS enabled device settings.
Improved application backwards compatibility for Windows Phone 8.1 Silverlight applications.
Edge performance and stability has been improved. Auto-completion has been updated to allow user to more easily edit the end of the URL in the address bar.
Additional Bluetooth stability improvements.
We have resolve issues on switching the active cellular connectivity profile on Dual SIM devices.
Data profiles are now correctly restored in the out of box experience that would prevent some devices from sending or receiving MMS messages.

update-ova sam na poslednji build, 10586.29

U sustini, manje vise je isto sve.
Za sada jedina stvar koju vidim da su ispravili, jeste zatvaranje aplikacije iz switcher-a u 'phablet' modu, tj sa smanjenim skaliranjem gde gornji red ne mora da se vuce do samog dna (bukvalno preko celog ekrana ), dovoljan je normalan swipe na dole.

Fleshiranje ekrana jos uvek prisutno. Beli ekran mi i ne smeta sada toliko, jer traje do pola sekunde i javlja se u sustini kao zamena za neki splash screen ili loading kao na WP. Problem je iskljucivanje ekrana na manje od pola sekunde. Za sada sam video da se javlja na edge, store, settings, skroll kroz app list i na par wp aplikacija. Znam da se ekran iskljuci jer je meni ekran IPS pa se vidi lepo razlika u crnoj.

Edge je i dalje ocaj, mozda malo bolje renderuje html i js, ali u sustini je nedovrsen za touch uredjaje. Npr nikako da ubace back i forward (swipe levo i desno) sa IE koji je radio ekstra, sada sa back uvek ucitava stranu, a sto je najgore ne prikazuje nista dok ne ucita skoro sav sadrzaj. Srecom bar su ubacili opciju da se promeni bing kao podrazumevani pretrazivac.

Photos me zesce iritira
- one drive slike prikazuje na prvoj strani i izgleda da nema izgleda da nesto promene, npr da sami biramo sta se prikazuje na prvoj strani aplikacije.
- ima samo tamna tema
- zoom slika je spor, tj izostravanje slike. Nije do telefona, vec do aplikacije jer na WP nisam imao taj problem.
- dugi touch ne radi bas kako treba, umesto da sam izbaci dodatne opcije ne desva se nista dok se ne skloni prst sa ekrana.

Settings je u pojedinim sekcijama iritirajuce spor.
Storage ucitava vecno, a ne daj boze da se promeni sorting po app size...Battery saver ne prikazuje pre koliko je bio tel na punjacu.

Store i dalje sporiji od WP verzije, my library otvara celu vecnost, jos uvek fale mnoge informacije na app stranama koje imaju na WP verziji
Hamburger meni i dalje ne radi na swipe, koji su ga djavo dodali kad pravi vise stete :p
Ne znam sta su tacno sredili za stare WP aplikacije, ne vidim nikakvu razliku.

Srecom najbitnije stvari mi rade skroz kako treba, baterija nije losa, gura 20-25h.
Po meni za finalni build najbitnije da se crni flesh ekran ne javlja, da se doda swipe na hamburger meni, da egde bude vise touch friendly, da sve njihove aplikacije budu u skladu sa odabranom temom. Ostalo moze da se sredjuje u hodu.

Ovo sto kazes za dugi pritisak je stvarno smesno kako ne mogu to da poprave :D

Mislim da je taj dugi pritisak namerno tako napravljen a ne da je to bug. Zadržiš i kada pustiš prst izađu ti dodatne opcije . Isto kao što sam mislio da je lock screen I pomeranje vremena na gore bug.

Poslednja izmena:
I meni se cini, ali jos uvek ne uspevam da skapiram korist od dugog pritiska koji ne radi nista :D

Metro Mail me izluđuje zadnja dva bilda, ne radi uopšte ali nije tema...TT isto, jedva šalje

Da li se još nekom restartuje fon nakon pokretanja W. Insider app?

Odradin HardReset na L520, instalirao je 10586.11, a ne 10586.29.
Pre HR-a, instalirao sam Insider, u nameri da odradi update na 10586.29, ali ne pročitah koji su modeli podržani za taj update.
U suštini..sve je isto..kamera ne radi i dalje..dakle..pre, i nakon HR-a, ista stvar.

Meni na 630 radi za nijansu bolje sa nekim aplikacijama, startuju se brže. Baterija = ili bolja , u prevodu dosta dobra .

Vibrira sve vreme dok zvoni telefon....

brent.gif

Jos uvek nije ni blizu fluidnosti kao wp8.1 ne znam sta misle, tolka kompanija, a nista ne rade :D

Ja sam izgubio zivce sa windowsom nakon 2 mjeseca, sve i da nema bugova nije to to... Htio sam platformi dati sansu, ali bez postenog browsera, jednako kvalitetnih esencijalnih aplikacija kao sto je viber, mozda neki drugi put...
Da sam koristio neki lowend phone pa hajde, ali 930-ka je vec ozbiljniji hardware... Koliki god sam entuzijasta, ovaj me windows kostao zivaca da nisam mogao da ga vise koristim kao daily driver telefon.

Poslednja izmena:
Vrh Dno