update-ova sam na poslednji build, 10586.29
U sustini, manje vise je isto sve.
Za sada jedina stvar koju vidim da su ispravili, jeste zatvaranje aplikacije iz switcher-a u 'phablet' modu, tj sa smanjenim skaliranjem gde gornji red ne mora da se vuce do samog dna (bukvalno preko celog ekrana ), dovoljan je normalan swipe na dole.
Fleshiranje ekrana jos uvek prisutno. Beli ekran mi i ne smeta sada toliko, jer traje do pola sekunde i javlja se u sustini kao zamena za neki splash screen ili loading kao na WP. Problem je iskljucivanje ekrana na manje od pola sekunde. Za sada sam video da se javlja na edge, store, settings, skroll kroz app list i na par wp aplikacija. Znam da se ekran iskljuci jer je meni ekran IPS pa se vidi lepo razlika u crnoj.
Edge je i dalje ocaj, mozda malo bolje renderuje html i js, ali u sustini je nedovrsen za touch uredjaje. Npr nikako da ubace back i forward (swipe levo i desno) sa IE koji je radio ekstra, sada sa back uvek ucitava stranu, a sto je najgore ne prikazuje nista dok ne ucita skoro sav sadrzaj. Srecom bar su ubacili opciju da se promeni bing kao podrazumevani pretrazivac.
Photos me zesce iritira
- one drive slike prikazuje na prvoj strani i izgleda da nema izgleda da nesto promene, npr da sami biramo sta se prikazuje na prvoj strani aplikacije.
- ima samo tamna tema
- zoom slika je spor, tj izostravanje slike. Nije do telefona, vec do aplikacije jer na WP nisam imao taj problem.
- dugi touch ne radi bas kako treba, umesto da sam izbaci dodatne opcije ne desva se nista dok se ne skloni prst sa ekrana.
Settings je u pojedinim sekcijama iritirajuce spor.
Storage ucitava vecno, a ne daj boze da se promeni sorting po app size...Battery saver ne prikazuje pre koliko je bio tel na punjacu.
Store i dalje sporiji od WP verzije, my library otvara celu vecnost, jos uvek fale mnoge informacije na app stranama koje imaju na WP verziji
Hamburger meni i dalje ne radi na swipe, koji su ga djavo dodali kad pravi vise stete

Ne znam sta su tacno sredili za stare WP aplikacije, ne vidim nikakvu razliku.
Srecom najbitnije stvari mi rade skroz kako treba, baterija nije losa, gura 20-25h.
Po meni za finalni build najbitnije da se crni flesh ekran ne javlja, da se doda swipe na hamburger meni, da egde bude vise touch friendly, da sve njihove aplikacije budu u skladu sa odabranom temom. Ostalo moze da se sredjuje u hodu.