Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Za 1000 domacinstava koliko pokrivaju ;)

kakva su vam iskustva sa prebacivanjem adsl na vdsl, tj. koliko im je vremena trebalo da ukljuce? meni su juce rekli za sat vremena i jos je ista brzina sto sam imao protekle 2 godine

2 minuta, ako se sete da flipuju bit.

Ovo bit flip se ne zezam, nije neko prebacivanje kablova, vec stvarno neko treba na kraju da flipuje bit u bazi i prebaci na VDSL signal. A taj deo zaborave...

Pred kraj meseca mi ističe 50 po ceni 10, potpisaću nov ugovor za isti paket. Kad se izračuna zbog par meseci po dinar to ispadne baš povoljno. Inače perfektno radi još samo kad bi mogli da dokupimo odlaznu brzinu.

Zamenio ruter, ali problemi se nastavljaju :d
Prvo nisam imao net uopste, nakon cimanja sa podrskom, jedno 20 minuta, proradio je, ali i dalje je ADSL2+.
Ja stvarno ne znam sta oni rade :smash:
EDIT:
Na mts portalu i dalje stoji NET 10 iako mi je covek u poslovnici rekao da je podnesen zahtev za NET20 i dao mi novu opremu.

Poslednja izmena:
Zamenio ruter, ali problemi se nastavljaju :d
Prvo nisam imao net uopste, nakon cimanja sa podrskom, jedno 20 minuta, proradio je, ali i dalje je ADSL2+.
Ja stvarno ne znam sta oni rade :smash:
EDIT:
Na mts portalu i dalje stoji NET 10 iako mi je covek u poslovnici rekao da je podnesen zahtev za NET20 i dao mi novu opremu.
Koji router si dobio?

ZTE H367N

Meni je na 1370m kačenje sa VDSL-om 28/4 speedtest mi pokazuje 19.85/1.95 ping je 34ms, dok sam sa ADSL-om imao max. kačenje 16/1 a speedtest je davao 9,75/0.95 i ping 25ms. Meni je ovo super a pored svega radi stabilnije i modem se brže povezuje.
Pozdrav!

@Sam633 evo slika kako je radio ADSL 20/1 i kako sad radi VDSL 20/2

WwedtSs.jpg

PmqnNKm.jpg

WWDkBcK.jpg

Hvala, hvala.

Malo sam listao temu:

Takodje sam 1600m i 20/2 radi bez problema mesecima vec.Cak mi stoji da moze i oko 30/4 ali verovatno bi to pucalo dosta :)

Sad definitivno idem na VDSL. Još jednom, hvala ljudi!

Jel ima neko VDSL uz BOX paket a da to nije onaj od 50/2 vec neki sporiji na malo vecoj udaljenosti od centrale? Jel moguce uopste uzeti to, dogovoriti se nekako sa njima?

Ovo i mene zanima. Ali ne verujem. Box mi odgovara jer mogu da ubacim mts broj, ali brzina interneta ne.

Jel ima neko VDSL uz BOX paket a da to nije onaj od 50/2 vec neki sporiji na malo vecoj udaljenosti od centrale? Jel moguce uopste uzeti to, dogovoriti se nekako sa njima?
Ne postoji ta varijanta ZA SADA i ne mozes dobiti vdsl a da nije 50 brzina neta, vec samo 10.
Nazalost tako je. Nema dogovora.

Pustise i meni VDSL :type:
vdsl.PNG

Imam ja vdsl uz box 2( tv i fiksni) i internet od 10 koji mi nije u boxu zato sto je jos uvek pod ugovorom za tablet koji sam uzeo pre 18meseci. Vdsl sam dobio zato sto sam trazio dodatni stb a sa adsl nisu mogli da mi obezbede 2 stb sa hd kanalima i inernet 10/1. Ne znam koliko sam udaljen od centrale.

istekla mi je pretplata za box4, a sad se razmisljam da li da predjem na vdsl uz odjavu iptva. jel neko to radio?

Imam ja vdsl uz box 2( tv i fiksni) i internet od 10 koji mi nije u boxu zato sto je jos uvek pod ugovorom za tablet koji sam uzeo pre 18meseci. Vdsl sam dobio zato sto sam trazio dodatni stb a sa adsl nisu mogli da mi obezbede 2 stb sa hd kanalima i inernet 10/1. Ne znam koliko sam udaljen od centrale.
To nije to sto je on pitao ti imas 10 net a on pita za 20 predpostavljam cim kaze da nije zainteresovan za 50 i jos besto ti imas box 2 znaci net ti nije u boxu opet nije ono sto je on pitao.
Dakle ne moze 20/2 u boxu bilo kojem. Moze samo 10 i 50.

To nije to sto je on pitao ti imas 10 net a on pita za 20 predpostavljam cim kaze da nije zainteresovan za 50 i jos besto ti imas box 2 znaci net ti nije u boxu opet nije ono sto je on pitao.
Dakle ne moze 20/2 u boxu bilo kojem. Moze samo 10 i 50.

Posto sam relativno daleko od centrale (oko kilometar i po) 50 otpada, a znacilo bi mi nesto veci upload pa zato pitam. Onda jedino na varijantu Box bez neta pa posebno net 20 ali to bi bilo nesto skuplje.

Pa pitanje dal ces uopste moci tu brzinu da izvuces.
Sta si rekao jel ti treba iptv ili samo net, fix, mobilni?

Pa meni bi najvise odgovaralo da imam sve kao sad (Box 4)

Danas pokušao da podnesem zahtev za 50/2 Mb/s ali .....
Kako sam još pod ugovorenom obavezom ( još oko 7 meseci) za 20/2 Mb/s ne može nova akcija 5 meseci po1 din kad sam već imao akciju 3 meseca po 1 din kad sam potpisuivai ugovor za 20/1, i mora da bude najviše 3 meseca do kraja ugovorene obaveze.
Može samo povećanje brzine na 50/2 bez akcije a mesečna nadoknada bi iznosila 3700 din.
Nalazim se na 990 m od centrale i nebih mogao baš punu brzinu 50/2 da dobijem ali mogao bih oko 45 ...........

Kako 3700dinara? Ja sam isto pod ugovorom kao i ti i samo su mi povecali sa 10 na 50 i rekli su mi par puta da placam 1799, jedini downside je sto ne mogu da uzmem promociju posto sam pod ugovorom.

Danas pokušao da podnesem zahtev za 50/2 Mb/s ali .....
Kako sam još pod ugovorenom obavezom ( još oko 7 meseci) za 20/2 Mb/s ne može nova akcija 5 meseci po1 din kad sam već imao akciju 3 meseca po 1 din kad sam potpisuivai ugovor za 20/1, i mora da bude najviše 3 meseca do kraja ugovorene obaveze.
Može samo povećanje brzine na 50/2 bez akcije a mesečna nadoknada bi iznosila 3700 din.
Nalazim se na 990 m od centrale i nebih mogao baš punu brzinu 50/2 da dobijem ali mogao bih oko 45 ...........

Kako 3700, pa redovna cena za 50 je 1999, a sa ugovorom 1799.... neko se tu zeznuo
Meni bar zvuci logicno da ti mozes da podignes brzinu na 50 i da bi trebao da placas 1799 jer je to sada redovna cena ako si na UO-naravno, mozda gresim. Uglavnom sve ce biti jasno kada ti stigne racun u januaru, tj. kad vidis po kojoj ceni su ti naplatili 20/2

Poslednja izmena:
Zavisi samo od centrale i nema nikakve evidencije koja centrala ima ploce za vdsl.Za svaki slucaj pojedinacno pitati za mogucnosti ugradnje.Na 321 metar sam od centrale,cekam odgovor vec 30 dana,za super box.Jos se ne oglasavaju,centrala nema plocu za vdsl,mogucnosti postoje,ne znam sta vise cekaju??

Sta cekas da ti kazu da ne mozes superbox a sam znas da nema ploce za vdsl?
Sta te obda briga za njihov odgovor ako znas da ne nozes ni teorijski da dobijes vdsl? Da ima ploce mogao bi bez problema da dobijes na toj razdaljini.

Vrh Dno