Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Verovatno je uz Net100 9000, ali ga nema u izboru. Ili je ranije bio 9000 :)

Pise lepo od 9000 din, za net 50 cena je 18.600 po 12 rata mesecno iznosi 1550 + 1799 (regularna UO cena) = 3349 dinara mesecno.
Poslovnice su danas dobijale po 1x, jedino je immocentar dobio 4 ili 5.
Najverovatnije je neka blic akcija, nisu ni zaposleni obavesteni.

VDSL [emoji23]
c33d247ab06a5fda6fea267968693156.jpg

Piše OD 9000 ali nema podatka u kojoj varijanti je on 9000,00.Ima još grešaka na sajtu,nije to jedina.Sajt im je pravi cirkus kolorado.Neke sam im prijavio i rekli su da će večeras da ih isprave.

Hvala Vam na savetima.Kontaktirao sam priljatelja koji radi u Telekomu i obecao mi je pomoci oko nabavke ploce.Uspeo je da izboksuje plocu za Vdsl (mada nije bilo lako,malo mesto,nema zainteresovanih).Juce sam slucajno prolazio pored centrale i video da se nesto radi u centrali.Prisao sam i pitao ih.Kazu,ugradili smo plocu i testirali.Znam da je za mene pa sam otisao u poslovnicu.Oni nemaju pojma,navodno,javice mi,u interesu nam je da sto pre postanete nas korisnik,itd.Kazu mi da nije sve gotovo i da su potrebna i druga podesavanja i da ce potrajati.Vazno je da je ploca stigla,sad cu ici svaki dan da dosadjujem da mi sto pre omoguce brzi net.Zeleo bih da pitam za ruter.Radnik kod centrale mi je pokazao neki model (mislim da ima oznaku 630) i rekao da urgiram da mi taj daju.Koje model rutera imaju za vdsl i koji se najbolje pokazao?

@vapa032: Heh za taj HG630 plaču ljudi ovde po forumu da ne radi forwardovanje portova :D Doduše ti pojedinci koji su kukali su svi izgleda dobili IP adrese iz opsega 100.x.x.x koji je iza Carrier Grade NAT-a. Mislim da nemaš ti tu šta da urgiraš i insistiraš, uzećeš šta ti nude a daju one koje trenutno imaju u poslovnici. A to se razlikuje od poslovnice do poslovnice, ja sam 24.11. dobio ZTE ZXHN H168N a u poslednje vreme su se bar ovde na temi oglašavali ljudi da su dobili neki drugi ZTE model. I oni i taj Huawie HG630 svi izgledaju manje više , kao igračka xD tj "malo sr*njce".
Ovaj ZTE što sam ja dobio ima za nijansu jači WiFi signal od mog starog ADSL rutera (Huawei HG530), ali ništa specijalno jači.

Ako ste uzeli 5 meseci Net50 za dinar (ili 4/3 za Net20/Net10), proverite racun za prosli mesec. Meni su naplatili pun iznos, pa sam ulozio reklamaciju
Inace, iz nekog razloga mi na portalu stoji da usluga pocinje od januara 2016. kao i za IPTV (za koji je normalno da to pise jer je 2 meseca probni period onaj, ali nema razloga da VDSL pocinje tada).

Nama je stigao danas racun od 1.249 dinara da platimo za VDSL i ako smo potpisali na prvih 5 meseci po 1 dinar.(UO na 24 MESECA) Ugovor nam je od 6.11.2015. i kad smo otisli u poslovnicu Telekoma (Beograd) tamo su nam rekli da od 1 Decembra pocinje to od 1 RSD. Nama je to pomalo vacaroska fora ali sta je tu je,mora se plati. Sad bi trebalo onda do Aprila da placamo po taj jedan dinar. U svakom slucaju ostaje da se vidi... Javi nam samo dal je i kod tebe slicna situacija. Pozz:)

Pa ne vidim sto bi to bila vacaroska fora, cak je potpuno OK sa njihove strane, jer je ispravljeno ono sto je mnogima pravilo problem kada su pre davali takve akcije, tj. ko potpise 25. njemu su 5 dana racunali kao ceo mesec. A to da se prvi mesec placa stoji i u ugovoru, bar ako pricamo o ovoj novoj akciji 5 meseci po 1 dinar.

Nama je stigao danas racun od 1.249 dinara da platimo za VDSL i ako smo potpisali na prvih 5 meseci po 1 dinar.(UO na 24 MESECA) Ugovor nam je od 6.11.2015. i kad smo otisli u poslovnicu Telekoma (Beograd) tamo su nam rekli da od 1 Decembra pocinje to od 1 RSD. Nama je to pomalo vacaroska fora ali sta je tu je,mora se plati. Sad bi trebalo onda do Aprila da placamo po taj jedan dinar. U svakom slucaju ostaje da se vidi... Javi nam samo dal je i kod tebe slicna situacija. Pozz:)
Tako je jedan mesec kasnije pocinje da se racuna po 1 rsd sve lepo pise na sajtu ili na onom flajeru njihovom zaboravio sam gde sam procitao mada ce pre biti flajer iz poslovnice.

Stiglo danas.
Uzeo sam i Acera one 10.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    101.7 KB · Pregleda: 152

Moze biti, i iskreno nije to lose, sto kaze Marko, bas je bila glupa ona fora da se prvi mesec racuna parcijalno :) (mada sam ja pocetkom novembra potpisao, vise mi znaci da bude novembar! ;))

Bice fora ako to pise u ugovoru, toliko je tipican da nisam ocekivao da nesto tako konkretno ima u njemu :)

Javljam!

Inace, izgleda da je IPTV 2 meseca probe besplatan skroz? Ja sam razumeo da se 1136 placa, a da su dodatni paketi frei 2 meseca.
I u ovom slucaju se racunaju 2 kalendarska meseca :D

Некада су као први месец рачунали онај у коме је уговор кренуо па се дешавало да неко потпише на крају месеца и као фрај месец има пар дана. Овако је и боље.

Je l' mozete vi da otvorite mts-ov sajt? uopste ne mogu da proverim uplate i racune. Nista osim prve strane ne mogu da otvorim vec dosta dugo... Inace danas mi stigao racun za net od 7600din... a treba 1800din... Smorio sam se, moram da idem u poslovnicu... Verovatno opet budze vrednost telekoma pred prodaju kao i prosli put...

Poslednja izmena:
Niko nam nije skrenuo paznju ( iz TELEKOMA) da cemo platiti 1.249 dinara koriscenje VDSL za prvih 25 dana to jest do 1 Decembra, a da posle toga krece ta njihova akcija za 1 dinar.A ni u ugovoru to nigde nije napisano,samo prvih 5 meseci po dinar.E o tome se radi. Nema veze sad znamo za jadac :)

Ja do jucce nisam mogao da otvorim Racune/Placanje na portalu, danas mi radi.

Meni se ne svidja sto tek od 1. decembra pocinje po dinar, ja sam skoro ceo novembar imao, pa mi to dodje minus, cak i da ne racunaju ceo novembar :)

Cain, za koji net i odakle znas, kada ne mozes da otvoris portal?:)

Radi. Trenutno, već sledeće sekunde se može desiti da ne radi.

Meni se ne svidja sto tek od 1. decembra pocinje po dinar, ja sam skoro ceo novembar imao, pa mi to dodje minus, cak i da ne racunaju ceo novembar :)

Lepo rezonujes.Svaka cast za istomisljenika. Pozz

?
Ovo nema neke logike.
Pretpostavljam da si prethodno plaćao Net10 paket.

1249=1549/31*25

tj naplatili su Net10 paket u trajanju od 25 dana + ~0 din za prvih 5 dana (umesto obrnuto) što znači da su oni uračunali nekakav promo period.

Windows 10 programerski tim pisao Telekomov softver za obračun? :d

Više puta sam pisao ovde kako telekom zapravo svira po diktatu SBB-a vezano za ukidanje booster usluge.Sada sam našao i zvaničnu potvrdu da SBB ima svoje ministarstvo u našoj vladi.Uzgred,to su isti oni koji sada hoće da kupe telekom.

Sramotno ponašanje domaćih kvislinga koji se ne libe da javnom servisu otimaju imovinu radi uvođenja SBB-a u tu istu imovinu.Mogu samo da naslutim kakve je sve naredbe od SBB-a dobijao Telekom u dosadašnjem radu.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=12&dd=11&nav_category=12&nav_id=1073412

Poslednja izmena:
Više puta sam pisao ovde kako telekom zapravo svira po diktatu SBB-a vezano za ukidanje booster usluge.Sada sam našao i zvaničnu potvrdu da SBB ima svoje ministarstvo u našoj vladi.Uzgred,to su isti oni koji sada hoće da kupe telekom.

Sramotno ponašanje domaćih kvislinga koji se ne libe da javnom servisu otimaju imovinu radi uvođenja SBB-a u tu istu imovinu.Mogu samo da naslutim kakve je sve naredbe od SBB-a dobijao Telekom u dosadašnjem radu.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=12&dd=11&nav_category=12&nav_id=1073412

Kakve ovo ima veze sa Telekomom i UBoosterom? izvini kad moram da ti kazem ali lupas kao maksim po diviziji, nema SjBB veze sa tim ali ni najmanje, znam da se ti ne slazes sa tim i to je ok ne moras jos jednom ponoviti, a i sto se tice te teme koju si postavio pa naravno da Bujosecvic treba da vodi racuna a ne Vlada Srbije, pa za sta onda on sluzi tu da uzima mesecno 300.000 RSD koliko mu drzavljani Srbije placaju za njegov nerad.
Neko mora za 3 puta manje novca da radi posteno svoj posao da bi dobio pare od tog istog naroda dok lopine kao Bujke bi nista da ne rade, da ne odgovaraju nizasta ali da imaju 3K EVRA...

I na kraju kao sto vidis nikome nije prodat MTS kako si ti mislio
Uzgred,to su isti oni koji sada hoće da kupe telekom.
na svu srecu jos uvek je nas i nadam se da ce biti jos bolji, nadam se jer nam jedino to jos preostaje...

Prilozi

• 4907047739.png
    4907047739.png
    30.6 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
ja sam, da ne bih cekao red sa penzionerima, u "lolu" otisao oko 20,00 i tada podneo zahtev, tako da realno nije proslo 24h :)
sa druge strane, nisam uzimao mik jer sam vec bio na telekomovom adslu. nije mi frka. sacekacu.

sto se tice dileme americki sbb, pinkov iptv, resio sam je tako sto sam odjavio iptv, stavio antenu na prozor, a vec odranije imam razne streamove.

Pa dobro ako bas hoces preciznije ja sam negde popodne oko 17h podneo zahtev a sutra ujuru oko 09 su me zvali pa tako ni meni realno nije proslo ni 24h ali je bilo pre 2.5 godina, ti malo kaskas...

Nazad
Vrh Dno