Šta je novo?

Huawei Ascend Mate7

Ako ti treba veliki ekran, brutalna baterija Mate7 je telefon za tebe. :) A ni ostale specifikacije nisu lose :)

Sad sa ovim zadnjim update-om u podesavanjima kamere sam primetio ovo:

Super Night mode ima podesavanja ISO: 100-1600 i Exposure: 1/4S - 32S
img91781600x1200.jpg

Takodje sad podesavanja rade i u landscape modu na proslom buildu su radile samo u portrait modu odnosno kad si bio u landscape modu i pritisnuo settings slova su isla u portrait polozaju.

Poslednja izmena:
Aj okini neku sliku noću sa iso 100 i exposure na primer 4s pa okači ovde da vidim kako izgleda.

Evo preko TT-a. Zakači ću na Flickr kad dodjem kući.
f88c13f9623261b23550e934297e2dc4.jpg

e896056947d35d622b17502a270122de.jpg

867ce3ea087cdf6d2a800f13dcae2eff.jpg

Poslednja izmena:
Jos jedna:
66bdb4a14f05c73832a15ac3a37a1ff8.jpg

Nije loše što su ubacili ta ručna podešavanja, sigurno da bi s tripodom bio mnogo bolji rezultat.

@ Pablo

Proveri exife pa napisi, meni ovo deluje samo kao da je ISO 800-1600 a SS 1/8s npr, probaj opet ali sa ISO 100 i uz shutter speed preko 1s. Samo sto tesko iz ruke mozes da snimis upotrebljivu fotku sa SS preko 1s.

@ Pablo

Proveri exife pa napisi, meni ovo deluje samo kao da je ISO 800-1600 a SS 1/8s npr, probaj opet ali sa ISO 100 i uz shutter speed preko 1s. Samo sto tesko iz ruke mozes da snimis upotrebljivu fotku sa SS preko 1s.
Sve je iz ruke slikano ali koristio sam pomoć: drvo, stub ili slično. Evo exif od zadnje:
8ce677e5578299831629305cc793a3db.jpg

Evo i u originalu svi file-ovi:
IMG_20151112_200447 by Pablo Pablo, on Flickr
IMG_20151112_200703 by Pablo Pablo, on Flickr

Ova crkva je slikana sa 2S
IMG_20151112_201241 by Pablo Pablo, on Flickr
IMG_20151112_214756 by Pablo Pablo, on Flickr

Poslednja izmena:
Koliko gotivim kada proizvodjac ne zaboravi da ubaci sw poboljsanja u stariji model iako je novi iza ugla. To po meni vredi vise nego svi gigaherci rami i cuda..

Ko to danas radi u ovoj industriji ? S6 nije dobio podesavanja kamere koje ima note 5,onda g4 nije dobio ona podesavanja sa v10 itd itd.

Samo jos kod kineza moze da se vidi trud guranja svih opcija iz novih mobova u starije flagshipove, i licno mislim da ce samo zbog te filozofije osvojiti trziste.

Poslednja izmena:
Sve to stoji ali su *****ali Lollipop jer se cekao kao nova god. Realno mate 7 bi morao da dobije 6.0 update a oce li vidjecemo. Ako se huawei popravi na tom planu e to je vec neka druga i ozb prica.

Dobice sigurno, ako ispostuju januar kao sto rekose skidam kapu al' nisam optimista.

Problem je što Huawei kineske verzije telefona uvek više update dobiju, a sto kasne i odugovlace sa eu verzijama, nikako mi nije jasno. Isti slučaj npr kao sa x2, kineska verzija je koliko sam upućen dobila već dva update, a eu verzija x2 jos nista, doduše eu verzija se pojavila tek krajem septembra u prodaji, mada je kao x2 najavljen update na 6.0...

Jedna mala informacija.
Svi oni koji poseduju Mate 7 i Romingovu garanciju automatski poseduju i premijum garanciju koja podrazumeva da samo jednom u toku dve godine mogu da reklamiraju telefon sa fizickim ostećenjima kao na primer polomljen ekran,oštećenja na kućištu nastala od pada.

Yup, bilo je price o tome. Potvrdio sam huawei.

Sve to stoji ali su *****ali Lollipop jer se cekao kao nova god. Realno mate 7 bi morao da dobije 6.0 update a oce li vidjecemo. Ako se huawei popravi na tom planu e to je vec neka druga i ozb prica.
Jeste ali realno ni KK nije ništa falilo. Sad su popravili LP sa B327 bolje radi od B324 i baterija je malo bolja, nemam toliko wakelockova kao sa B324. Ovi na xda su prijavili da čak radi i double tap to wake up - mada iskreno ne vidim poentu ove opcije kad je fingerprint senzor brz kao munja. I kazu da rade gestures kad je ekran ugašen da se može upaliti kamera i ne znam šta još.
Dobice sigurno, ako ispostuju januar kao sto rekose skidam kapu al' nisam optimista.
Nisam ni ja optimista... Mada kao trebalo bi da se uozbilje zbog saradnje sa Googlom. Možda i izbace u januaru neku M betu i dok dođe do finalne faze biće Maj :D

Opa, double tap to wake, beskorisno ali kul ako su ti mokre ruke recimo :D

Smanjio sam dpi na 360 :D E sad je po meri.
Sve radi osim stock browsera.

Opa, double tap to wake, beskorisno ali kul ako su ti mokre ruke recimo :D

Ja nemam ove opcije ali ni ne trebaju mi sad :D Kao da ih dobijes moraš rollback na B300 pa opet B327 ali mrzi me. Jos nešto ne prodje kako treba pa cu morati factory reset i ici u banku po novi kod za aplikaciju...

Poslednja izmena:
Ko koristi stock browser ne cacka dpi :D
Predji u erste, nema koda za app :D Ja cu probably rollback jer sam dokon :)

Ljudi ja imam B324 preko OTE , ali ne daje mi update za B327 . Kako doći do tog update ?

Ostavio sam link. Skini i instaliraj preko local update.
Pablo jedno pitanje,ja sam i dalje na K.K. i video sam link koji si okacio ako skinem to i instaliram preko locala hocu li nesto zeznuti? Posto nisam bas vešt pa prvo da se informisem a zarko zelim Lolipop.

Pablo jedno pitanje,ja sam i dalje na K.K. i video sam link koji si okacio ako skinem to i instaliram preko locala hocu li nesto zeznuti? Posto nisam bas vešt pa prvo da se informisem a zarko zelim Lolipop.
Nećeš ništa zeznuti samo moraš da imaš određenu verziju kitkata. Za B324 preporučene verzije su bile B120, B137 i B145. Pročitaj readme kad skines B327 da znaš sa koje verzije možeš da updatuješ.

Predjoh na 400 dpi, konacno se opet osecam da imam fablet. Jedino kad bih mogao navbar malo da povecam al nema veze, navici cu. Btw probao sam rollback pa b327 failovala instalacija ali se fw instalirao ali je isto tako odradio factory reset, vratio nandroid i isao direktno sa b324 i sve proslo smooth. Istina je da na 300 ima double tap to wake i gesture po ugasenom ekranu tj neko slovo za start aplikacije, al naravno nema toga kad se ide sa b324 na b327 direkt.

Treba mi mala pomoć.. Trenutno sam na B324. Skinuo sam B327, i sad bi trebao da ga raspakujem u root SD kartice u folder dload?? Jel tako? Ali ako ga flešujem na ovaj način onda neću imati neke funkcije kao što su 2ttw? Da bi dobio ove funkcije moram prvo rollback na koju verziju? Link?
Da li sam dobro ukapirao?

Treba da ostanes na rollbacku za to :)

Tako je, raspakuješ i instaliraš...ja sam isto to uradio i nema 2ttw, noćna kamera ima manual, pojavio se neki Huawei cloud, antivirus... a žao mi je što ne umem da uradim rolbek

Hvala. Neću za sad da ga apdejtujem dok ne skapiram kako da uradim rollback

Bilo bi dobro da neko ostavi detaljno uputstvo za neznalice kakav sam ja. Pokušao sam da tražim po netu, ali mi ništa nije jasno, kao ni za promenu dpi, i to bih voleo da probam.

Hvala. Neću za sad da ga apdejtujem dok ne skapiram kako da uradim rollback
Skini B300 rollback paket on ima manje od 20 MB. Samo pazi da skines odgovarajući odnosno za MT7-L09. Mislim da je procedura: B324 - > B327 - >B300

Vrh Dno