Šta je novo?

Huawei Ascend Mate7

Meni loli radi kako treba. I to jeste zvaničan. Od kad su se google servisi smirili baterija traje i traje...
Na veličinu se čovek navikne. Ne nosiš ga u džepu u teretanu jedino...

Jel neko programirao nfc tagove na ll mate 7, pokušavam da napravim tag koji će mi uključiti gps, rotaciju ekrana i igo kad uđem u auto? Ranije sam imao note 2 i tu nije bilo problema kod tragova, mada je bio rutovan...

Ni ja se bas ne igram sa N5, iako ima milion mogucnosti, nisam bas sklon tome jer moram sve ispocetka da podesavam svaki put. Ali mi je dosta bitno da telefon ima neke nove funkcije koje donosi novi sistem. Drugacija je malo prica kada sa KK predjete na LL jer je to potpuno drugaciji izgled, nove funkcije, itd. S druge strane L na MM nije nesto revolucionarno, ali Doze opcija je bogom dana za ovakav telefon sa slabom baterijom. Racunam na to da mi ne bi smetalo da ne dobije MM, kako god.
Opet kazem, ne odlucujem nista jos, i dalje drzim opcije otvorenim.

Meni loli radi kako treba. I to jeste zvaničan. Od kad su se google servisi smirili baterija traje i traje...
Na veličinu se čovek navikne. Ne nosiš ga u džepu u teretanu jedino...

Koja je verzija fabričke lizalice?

Ostanimo svi na windowsu xp, smrt progresu. Anyway lp radi sjajno, a ima i kineski kang vip rom koji je baziran na stocku koji radi jos bolje i ima milion dodatnih opcija. Fabricki lp je b324.

Kako si pogodio da imam XP?
Imam instaliranu gomilu programa i usb uredjaja i sve radi odlicno.Nisam dosao u situaciju da mi nesto treba a da je xp limit za to.Isto to je vezano i za kitket.
Jedina stvar koja povremeno zna da se pojavi su servisi u pozadini koji trose bateriju po info panelu,mada u stvarnosti nisam primetio neko rapidno trosenje.
Plasim se da je lizalica resila taj problem pod znacima navoda a dodala neki drugi.
Najvise me brine da li ce D3go da radi.
Vidim da mi je iskocila pozivnica za lizalicu ali da bi je pritisnuo moram biti siguran da je stabilna kao kitket.

Poslednja izmena:
Vrati se na jb za svaki slucaj.

Meni radi D3 go na lizalici, i opšte uzevši telefon jeste malo unapređen u svakom pogledu u odnosu na KK

Koja su recimo najbitnija unapređenja?

Posto nema teme zakacicu ovde. Mate 8 sa kirin 950 zverina u najavi... Kirin950 po svim testovima do sada za oko 5% bolji od exynos iz note 5.. Gpu napokon odlican :)

gsmarena_003.jpg

http://www.gsmarena.com/huawei_kiri...mise_in_leaked_geekbench_score-news-14806.php

Kinezi pisu jeftinija verzija u kini oko 550$. 3gb/32gb.

Poslednja izmena:
Zanima me screen size, manje necu

As expected, the Huawei Mate 8 will feature a 6-inch screen, carrying a 1080 x 1920 resolution. The home-grown Kirin 950 chipset will be under the hood, providing an octa-core 2.2 CPU (comprised of Cortex-A72 cores), and the Mali-T880 GPU. 4GB of RAM is inside, along with 64GB of expandable native storage. A 16MP camera graces the back of the phone, with an 8MP snapper found on front to shoot selfies and handle video chats.

Sreca pa nisu isli na 2k displej :)
Manji vise sve se zna sem baterije.. Kinezi javljaju da ce biti preko 4000mah.

Poslednja izmena:
Koja su recimo najbitnija unapređenja?
Prvo, ceo telefon nekako brže radi. U pitanju su nijanse, ali se primeti. I senzor za otisak prsta je za nijansu brži. Kvalitet zvuka prilikom razgovora je bolji, i na zvučniku i na mikrofonu. Dodata je opcija mini ekrana, veoma korisna i veoma lepo radi. Notifikacije su lepše odrađene, posebno za thrd part aplikacije, npr ko ne koristi stock aplikaciju za poruke, može direktno sa zaključenog ekrana prevlačenjem prsta da uđe u pristiglu poruku. To nije bilo moguće na KK, osim sa stock aplikacijom. Još jedna dodatna opcija je Wi-Fi+, iliti pametna Wi-Fi mreža, ako je ugašen wifi, a telefon se nađe u dometu poznate wifi mreže, automatski se pali i povezuje. I na kraju ono najvažnije, baterija se brže puni, a traje isto ako ne i duže. Eto to su neke sitnice, ali sve u svemu ja sam zadovoljan sa LP-om.

Poslednja izmena:
Manje vise sve se zna sem baterije.. Kinezi javljaju da ce biti preko 4000mah.

Tako i treba. A ne da stanjuju uredjaj i smanjuju baterije ko samsung. Sve ide napred, vise rama, octacore procesori ogromni ekrani a baterija ostaje bedna. Bas me briga što su ekrani, procesori i memorije štedljivi. Ništa ali apsolutno ništa ne može da zameni čistu sirovu snagu u više mAh.

Na gsm areni kazu 2k ekran i 20mpx, spekulacije su sve za sad rekao bih

Gsmarena je sprdnja.. Pogotovu ona stranica sa spec i pogotovu pre predstavljanja.

m8-a.png

99% fin spec

Da li će osnovna verzija biti dual sim?

Na gsm areni kazu 2k ekran i 20mpx, spekulacije su sve za sad rekao bih
evo sta kinezi pisu.. Mozda stvarno skuplja verzija bude 2k displej. Mada ce to biti glup potez.

Mate 8 is still the all-metal material, it will be a 6-inch 1080p screen while the screen provides the pressing technology. There is news that it will be high version 2K resolution, a higher resolution view of Huawei has been very inconsistent, so this remains to be seen.

In addition, the aircraft is equipped with 950 processors clocked at 2.4GHz Kirin has 3GB RAM + 32GB storage and 4GB RAM + 64GB storage in two versions, the front camera of 800 million pixels, the rear is Sony's 21 million pixels, battery Capacity 4000mAh or higher.

Jedino sto ne verujem je ova info vezana za kameru i 2k ekran.

Poslednja izmena:
Sto ne bi verovao, u suprotno izbacuju isti fon sa novim cpuom

Pa nece bas biti isti.. Kamera od 16mp i ois je sasvim dovoljan i realan pomak u odnosu na mate 7.
Tu je jos i ekran na force dodir.. Verovatno i neki hi fi dac za zvuk..

2k ekran ne verujem posto je meizu batalio tu politiku i vratio se 1080p.. Kinezi brze shvataju neke stvari od "zapadnjaka"

Videcemo :)

Taj force nije cak ni gimick koliko nicemu ne sluzi ali ajde nekom losom logikom, 20 mpx sam daleko cesce sretao nego 16 tj ne mogu da napamet kazem nijedan fon sa 16 mpx a sa dvadeset mogu nekoliko tako da mi 20 zvuci realnije ali ovo je bas spiritualna spekulacija :D

S6 ? :)
Jedva cekam da vidim sta zver moze.. :)

Ako je Lizalica ukusna kao što kažete,onda ću je polizati za novu godinu,taman sam sebe da iznenadim i obradujem:dNemam boljeg Deda Mraza od sebe samoga.

Poslednja izmena:
Plasma, evo baš sad poredim D3 go na mejtu koji je na lizalici, i na Samsung galaxy tab 3 koji je na KK-u. Na mejtu učitava aplikaciju duplo brže, i pet puta mu treba manje vremena da dostigne punu čistoću slike. Uz to na tabu stalno krašuje, dok na mejtu apsolutno nikad. Štaviše, D3 go je aplikacija na kojoj se najviše primećuje razlika u radu između LPa i KKa, naravno u korist LPa. Pišem ti ovo jer si spomenuo u nekom od prethodnih postova da ti je veoma važno kako će raditi baš D3 go. S druge strane, dešava mi se na LPu da mi zamrzava vreme na vidžetu, u pitanju je vreme Srbija XL. Sve moguće dozvole sam uključio, i ništa. Na KKu je taj isti vidžet radio bez problema. Ostali vidžeti rade dobro. Da li neko ima sličan problem?
PS. Stigao juče aluminijumski bumper sa akrilnim leđima, poručen pre više od mesec dana na Aliju... Izgleda fenomenalno

Poslednja izmena:
Daj slike tog bumpera i samog i kako telefon izgleda u njemu.

@omtv i meni na LP "koči" vidžete - 1weather se ne apdejtuje automatski, a probao sam i minimal text sat, ni on nije radio kako treba. Očigledno mate ima baš agresivan task kiler

Stavite ih u protected apps

Stavite ih u protected apps
Stavljen je u protected apps, i uključene sve opcije za njega u menadžeru obaveštenja... ne vredi

@Pablo
Probao sam da ga slikam danas sa ženinim telefonom, i baš mi nešto bzvz slike. Videću popodne da iskopam digitalca iz fioke, pa kačim slike

Poslednja izmena:
Proveri da ti nije instaliran widget na sd, to mu ne da da se updatuje

Nije na SD. Updatuje se on, ali vreme se ponekad zamrzne i ne slaže se sa vremenom u status traci. Posle se samo od sebe odmrzne, i tako u krug.

Nazad
Vrh Dno