Šta je novo?

Huawei Ascend Mate7

Imam b324 ,da li mogu da ga probudim bez pritiskanja dugmenceta da desne strane ili mora da imam b327?
Mozes otiskom, ja dugmence ne koristim od prvog dana. Nema double tap to wake ni na b327.

Da,čuo sam da je double tap bio samo na betama jer mate 7 nema senzor pritiska koji je potreban za tu namenu.

Nema to veze sa senzorom pritiska, posebno kad radi na beti. To funkcionise tako sto je digitizer upaljen i kad je ekran ugasen, nista vise.

Evo i prve upotrebljive informacije u vezi Android 6.0 :)

Some users have leaked Mate 7 Android 6.0 Marshmallow screenshots on Huawei official Chinese forum .
It seems like they had connected their Mate 7 to HiSuite and received the B506 update there.
But apparently, Huawei is only planning to start Mate 7 user testings of Android 6.0 on 22nd November with limited users on its official Chinese forum.
So it is unclear whether there has been a fault of releasing the B506 version early.
As a new user, I am not able to post pictures here. Screenshots can be found on the Huawei official Chinese forum within the Mate 7 thread. :fingers-crossed:

From official Huawei forum:

New SMS menu, new battery icon(u can change from few) , new multitasking , also you can change dpi from settings

Build is dated October 31 - Closed beta starts November 22

db48fd6463d53723f130ab9c12635443.jpg
38893573db794e75b453bcc4f16c83db.jpg
f31e6c149adbbf24c8fedac93ba08fd3.jpg

Poslednja izmena:
Ajmo cajnezi likujte betu da se zezamo :D

Moze li neko da pomogne , kako da postavim neku drugu temu sem ovih sto ima , iskopram na telefon i on neće nista da otvori , takođe sam to hteo i sa fontovima isto se desava . Hvala unapred.

Pozdrav ,da se prijavim samo kao vlasnik ove cudne zverke [emoji5]

Mozes otiskom, ja dugmence ne koristim od prvog dana. Nema double tap to wake ni na b327.
Problem je kada je prst vlažan ,tada ne radi nikako.Prst mora biti suv a to nekada nije moguce postići.Zbog toga je kuc-kuckalica obavezna.
Poredio sam paralelno kit ket i lizalicu i oba imaju isto vreme punjenja.
Mislim da baterija traje nešto malo duže na lizalici.
Na lizalici ima par nekih fora,mada nista spec.
Sve u svemu mnogo buke i ocekivanja za neke male razlike.
Imam B324 zvaničan,kada bude 326 ili 327 zvanican onda cu da ih azuriram.
Bitno je da lizalica radi stabilno kao kit ket I to je najbitnije od svega.

Poslednja izmena:
Ako je ukljucen otisak moras da kucas pin i sa double tap to wake tako da je useless po mom misljenju.

Moze li neko da pomogne , kako da postavim neku drugu temu sem ovih sto ima , iskopram na telefon i on neće nista da otvori , takođe sam to hteo i sa fontovima isto se desava . Hvala unapred.
Javi se na pp, pa cu ti objasnim za teme i font, kako i sta, vrlo je jednostavno ;)

Napisi jedan tutorijal i okaci ovde ako ti nije problem i mene zanima

Hocu napisacu Tutorijal , kompletno objašnjenje i sa linkom zvaničnim od emui, gde se skidaju teme.
Nisam bas pri vremenu da to lepo sve natenane napišem, a necu samo da zbrzam. Za koji dan, cim ugrabim više vremena :)

Naravno nema zurbe,dotle skidanje oficijalnih tema preko njegove app

Evo ovako da napišem ukratko kako se ubacuju teme i da naravno rade kako treba.
Prvo, evo link odakle se skidaju teme

http://www.emui.com/plugin.php?id=themezone&zone=theme

http://www.huaweithemes.cf/?m=1

Odatle sam bar ja skidao, a ima još na XDA ili gde god vec neko od vas nadje teme, postupak je uvek isti ;)
Odaberete temu koju želite, evo ja cu npr temu G7
Tapnete na G7 , i skroz dole opet Tapnete, ili kliknete da se tema otvori.

ecf711709fd040d878613fa9f99c95d1.jpg

Kada se otvori, ovako izgleda
74e341b210bb799b4836d906e42618a9.jpg

Sledeći korak, izaberete temu koja vam se svidja, ja ću evo prvu da odaberem
10fb448422cde6e91f2118248a388530.jpg

Plavi pravougaonik, tako da kažem što piše sve na kineskom, to je opcija za download.

Ok, skinuli ste temu, otvorite neki file manager, nadjete folder Download/s, tu ćete naći temu koju ste skinuli.
Kada je nadjete, potrebno je da je kopirate u Folder HW Themes.
Ovako to izgleda
5cf90b726f5bfd080c8ce973fabdfa90.jpg

464c38450118f23b1f5809e9beb3afaa.jpg

Kada ste Prekopirali ili premestiti željenu temu u folder HWThemes, sledeći korak je, otvorite aplikaciju Designs, i skroz dole mora da se pojavi odgovarajuća tema koju ste skinuli.
Ja sam skinuo bas danas temu Dark Gold,i još par nekih tema, evo je ovde, vidi se da je označena.
b8b378528ca856995712154d65972f17.jpg

Tema je odabrana, a takodje imate opciju Customizing.
Kad se otvori Customise, ovako izgleda.
4f6cefec8562f692ca9552d786336ab7.jpg

E tu sad imate dosta opcija da se igrate, koju ćete odredjeni pozadinu, koje ćete Ikonice, kako da vam se otključava zaključan ekran itd itd itd
Nadam se da sam pojednostavio i lepo objasnio.
Ako nekom još nije nesto jasno, neka pita slobodno, nista ne moze da se žene ne treba rutovan fon.
Razlika je u temama, koje su emui 2.0 pa 2.3 pa 3.0 pa 3.0.5 i 3.1.
Zadnji emui 3.1 daje više opcija, ali telefon mora da već ima emui 3.1 da bi se sve iskoristili od određene teme,ukoliko vam se i svidi neka tema koja je npr 3.0 emui a vi imate 2.3 emui, radiće tema ali ne sa svim opcijama7,ali opet ništa ne može da se žene, tako je bilo kod mene na Huawei x1.
Pozdravljam

Da li neko zna šta znaci SIM Toolkit?
Kada kliknem na ikonu dobijem poruku da moja 4g sim kartica nije podržana.

Ima li sta novo vezano za lizalicu
Pablo ili Plazma vidim vi se bavite time

Ne nudi mi mogucnost izmene poruke
Meni nikakav ota update ne nudi ,normalno ili ...
Na kk sam

Poslednja izmena:
Pa flashni mu B327 preko local update-a i problem rešen.

Kazi mi Pablo ,koje bagove ima
Citao sam na xda ali poprilicno konfuzno,svako drugu pricu ima
Da li radi lte,svi senzori,otisak itd

Poslednja izmena:
Pablo, kako sljaka onaj lmk?

Imam dva havajca,jedan je zlaćani goldiša dual sim sa 3gb rama ,drugi je klasika.Na zlaćanom je lizalica B324 a na klasici je kitket.
Sta da kazem ,ne znam ni sam.Da ne pise lizalica pojma ne bi imao da nisam na kitketu, eto tako bih opisao situaciju.
Jedina stvar koja vredi na lizalici je onaj pametan wi fi sistem,sve ostalo je isto.
Nema tu nista bog zna šta na lizalici.Ima par kerefeka kao na primer dual ekran i opcija da smanjis ekran da mozes recimo u zurbi da okreces brojeve jednom rukom.
Generalno ljudi mozda previse očekuju od lizalice ili je android toliko los sistem da su mu na svakih 6 meseci potrebne revizije ili je marketing postao sastavni deo softvera.

Poslednja izmena:
Sta konkretno ne radi na B324 ima li bagova I koji su
Ima li bagova na B327 I koji su
Citao sam da ljudi imaju problem sa senzorima,lte I sim karticom ,notifikacijama
Pa ako nije problem da neko od nasih napise sta je istina o tome a sta ne ,posto su na xda poprilicno konfuzni odgovori

Poslednja izmena:
Radi sve i nema nikakvih problema. Samo prati upustvo sa koje verzije KK možeš da flashujes LP. Mislim da može sa B145 da se predje na B324 ili B327 bez bugova. Pusti ti indijance sa Xda ko zna šta taj ima instalirano pa mu nešto ne radi kako treba.

Znam da su indijanci,vecina
Zato I volim da cujem nase ljude sta imaju da kazu po tom pitanju
Hvala na odgovoru

Vidim Pablo da si pomenuo B145 na xda I da na njega moze direktni da se ubaci B324
Moj je B145
A vidim I da si poludeo ahaha ,noobs ahahaha

Poslednja izmena:
Po neki put na lizalici go sms nece da zvrči a to mi se na kit ketu nikada nije desilo.

Vrh Dno