Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Koliko vidim, sa ovom zakrpom manje troši bateriju.

Imam problem sa baterijom nesto zeza,ne moze da napuni do 100% napuni do 98-99,ali 100 nema sanse.do pre je bilo.sve ok,a sada se malo brze prazni.
Jeste li vi menjali baterije i koje ste uzimali?
Nasao sam neku malo skuplju,ne znam kakav je isao sam bolje skuplje

Imam problem sa baterijom nesto zeza,ne moze da napuni do 100% napuni do 98-99,ali 100 nema sanse.do pre je bilo.sve ok,a sada se malo brze prazni.
Jeste li vi menjali baterije i koje ste uzimali?
Nasao sam neku malo skuplju,ne znam kakav je isao sam bolje skuplje
Vrati nekoliko strana nanazad i videces za koju bateriju smo pricali :)

Ja sam naručio dva puta bateriju polarcell s onog nemačkog sajta i oba puta sam dobio refund s porukom da je carina vratila bateriju nazad. Ništa mi nije jasno, s obzirom da vidim da su drugi naručivali i da im je baterija stizala. :/

Ja sam naručio dva puta bateriju polarcell s onog nemačkog sajta i oba puta sam dobio refund s porukom da je carina vratila bateriju nazad. Ništa mi nije jasno, s obzirom da vidim da su drugi naručivali i da im je baterija stizala. :/

haha neznam zasto tako :D

I ako nadjes bolju i dokazes da ima veci kapacititet dobijas 50e od njih. Probao ja sa Ankerom al nije bolji.

Nisam te shvatio sto se tice lajsne,kako.mislis lajsna je ceo display?
Ne moze da se menja nikako?

Ima neka fora o zabrani prevoza litijumskih baterija. Ne znam detalje, da li je samo za avionski transport ili ne.
Mada je glupo vraćati bateriju, kad je već stigla.

Da li neko zna zasto se greje baterija prilikom punjenja,znam da je normalno da se malo greje,ali ovo je previse,i nekad ne moze da napuni do 100%,da li je to predznak da ce batetija crci,i da mora da se menja?

@alfaunits da li n9002 koji si pazario moze normalno da se koristi out of the box kod nas u srb (ima engleski meni itd, ne moram da flesujem, ubacujem drugi store itd)...hoce drugarica novi tel pa da joj ne preporucim nesto sto cu se pokajem posle ili gubim zivot da nateram da radi. I kako si zadovoljan telefonom sad posle nekog vremena koriscenja.

Danas sam stavio SVA ROM, i mislim da je to ROM sa kojim dolaze kod nas primerci! Moj je dosao sa tim ROMom, prepoznajem neke jako sitne razlike naspram Unicom stock ROMa. Sve ima, sve radi, izgled skroz kao Samsung ROM, samo nije kineski. Ima engleski naravno! Toga ima i u kineskom ROMu.

SVA, znaci ROM sa kojim izgleda dolaze primerci kod nas, ima Play Store i prvi dan dok sam se igrao (pre nego sam prebrisao Unicom ROMom), nisam video nikakve probleme. (neki su javljali da imaju probleme sa GApps i G nalogom na Unicom ROMu kada se stavi Gapps posle, meni ne!)

Dakle, out of the box, ovo radi super. Dual SIM Full Active je, evo isprobao sam i SVA ROM za svaki slucaj :)

Sad cu evo i vratiti podatke iz Unicom ROMa da isprobam malo vise, i mislim da ostajem na SVA, iako volim da ocistim nove telefone svojim ROMom.

Jedina zamerka, nesto sto mi stvarno smeta, je sto ne rade notifications na Lock screenu, ali to je uopste tako na Note 3 (samo SMS se prikazuje, nista drugo - na S5 mi se sve prikazuje). Meni ovo dodje jako bitno za Skype/Viber, da znam da li da odgovaram odmah. Ovako - bombonica fon, nema brljanja sa Google Play out of the box, nema zezanja sa kineskim.

Naravno, ako treba reset ROMa, ili neki custom ROM - NEMA IH :D

@alfaunits hvala na objasnjenju. Da i ja tebi udelim nesto pametno posto vec vidim da volis i forsiras samsung telefone; pazari package disabler pro sa stora i pobij sve sto pozelis da se ne cimas toliko sa romovima bespotrebno (ne znam kako ali na ne rutovanom telefonu radi sve kao i titanium)...nemoj samo ko ja da preteras pa da ti olovka ne radi itd :d

@alfaunits hvala na objasnjenju. Da i ja tebi udelim nesto pametno posto vec vidim da volis i forsiras samsung telefone; pazari package disabler pro sa stora i pobij sve sto pozelis da se ne cimas toliko sa romovima bespotrebno (ne znam kako ali na ne rutovanom telefonu radi sve kao i titanium)...nemoj samo ko ja da preteras pa da ti olovka ne radi itd :d
Samo da dodam. Na custom romovima izgleda da package disabler ne radi. Barem kod mene na darklordu ne radi. Pre neki dan ga pazarih i ne radi.

E, desilo mi se to, jedva sam nasao nacin da vratim RakeIn pravi i najzad mi radi opet PEN Window :)

Ma meni je radilo sve osim screen write; odradi on capture, ali kada editujem olovkom i hocu da sacuvam eto odma poruke o pucanju...a pojma nemam koji je tacno proces, morao sam dvadesetak da ih vratim iz diseblovanih, nemam vremena da palim svaki posebno :(

Ovaj Note 3 Duos u obe ROM varijante (stock i SVA) nema uopste puno bloata. tako da se mozda 5-10 appa u najgorem slucaju pogasi.

Alfaunits. Koji SVA imaš, 4.4 ili 5.0 ili koji već ima ? I šta si pogasio od procesa ? A moj je sa kineskim ROM - om došao...

SVA 7.2 KitKat. Tebi je dosao sa Unicom Stock ROMom, gde ima onaj Unicom logo pri startu i nesto na kineskom sto prica? (onaj sa skroz belom pozadinom logo?)

Vrlo malo sam pogsao, i ne secam se sta (izbrisao sam .apk direktno), jedino nisam nasao kako Baidu servis da pogasim na kineskom ROMu, jer ne znam uopste gde se nalaze njegovi fajlovi.

Da li imas izbor vise od tri jezika, ili samo kineski, engleski i korejski? Mada bi morao barem modded kineski ROM da dodje, jer inace ne bi ni Google Services imao.

Alfa hajd pomazi, nisam bekapovao kineski modded ROM, nego fleshujem fabrickim stock, 5.0, naravno izgubim Google Servise, rootujem, instaliram gaaps ali nikako da dobijem google nalog, Play mi puca non stop... :/

Napisao sam negde u temi obavezan redosled koraka, i ja sam imao problema bilo kojim drugim redosledom. Potrazi bolje moje postove u temi, da ne kucam napamet, i pogresim nesto.

Ono sto se sigurno secam, bitno je da NE startujes OS pre nego sto zavrsis root, cwm, gapps... (mislim da je islo tim smerom). Konkretno, ja sam radio factory reset pre instalacije GApps, i izbrisao i cache i Dalvik posle instalacije. Morao sam PICO instalaciju GApps da koristim, iz nekog glupog razloga nema prostora za vise od toga unutar CWMa.

PS mi nije pucao, niti sam gubio G nalog (a citam da su imali taj problem). Koristio sam pa_gapps-modular-pico-4.4.4-20150308-signed.zip, ne znam odakle bese, mislim da je sa ADH-a.
Jedino sto se secam je da mi je koji put na pocetku pucao neki gapps proces, e sad da li sam to nesto zeznuo ne znam, jer od zadnjeg factory reseta ne pravi nikakav problem.

Steta sto nisi sacuvao taj modovan ROM nekako, imam utisak da ko god je pakovao N9002 za ne-kineska trzista je odradio posao, bilo SVA bilo drugi ROMovi.

Tako nekako, sam uradio, možda mi gaaps nije bio dobar ali uspeo sam. 5.0, rutovao i ubacio Google services. E sada samo imam tri jezika. Da vidim može li se ubaciti i srpski. Zbog toga sam jedino i čačkao telefon. :) Kada su modovali ROM, nešto su pobrljavili sa tastaturom, nisam mogao da isključim predikciju a pošto koristim i SwiftKey, dve predikcije su mi bile mnogo. Srpski bi ubacio samo zbog prodaje sutra...

Poslednja izmena:
Nisam nasao nacina da ista sem engleskog, korejskog i kineskog ima u tom ROMu. Ne vidim nacin da se doda jezik. Moze u SVA ROMu.

BTW, onaj GApps koji sam napisao je za kitkat, naravno, nemojte na 5.x stavljati :) Kako ti inace radi 5.0, javi nakon nekoliko dana baterija kako se ponasa, signal, itd.

Nazad
Vrh Dno