Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Jel ovaj android 6.0 ? Ako je temasek dali ona funkcija za spen se flesuje preko rikavery ili ide sa romom zajedno

Ne, Temasek CM 12.1 - 5.1.1, stabilniji je nego CM 13 - 6.0, to je tek počelo sa razvojem. Sa ovim CM12.1 ja nijedan bug nisam imao do sada.

Ono što sam ja instalirao je;

- bootloader BL_N9005XXUGBOJ6
- modem CP_N9005XXUGBOJ1 (ovo mi je ostalo od Arya Mod 8.1, i pokazalo se kao ok)

- Temasek CM 12.1 (https://s.basketbuild.com/filedl/de....1-20151119-UNOFFICIAL-temasek-hlte-V18.6.zip)
- Opengapps nano (http://opengapps.org/)
- arter97 kernel 9.0 (http://www.arter97.com/browse/Note 3/kernel/AOSP_Lollipop-5.1/9.0/arter97-kernel-hlte-9.0.zip)

Prvo iz recovery flešnuo ROM, bez izlaska iz recovery-a flešnuo odmah opengapps nano, zatim wipe dalvik/cache, podigao sistem, zatim opet u recovery, flešnuo arter97 kernel i to je to.

Ostalo su standardne app, s` tim što sam za kameru instalirao Next Mod camera http://forum.xda-developers.com/one...eranextmod-t3086513/post60202401#post60202401), za spen našao narodnu verziju spencommand... Sve radi odlično.

edit: Krale, "spencommand" je obična apk (http://www.emandt.net/Android/SPenCommand/Website/), košta oko 4€ plaćanje samo preko paypal, nema je na Google play (bar je ja nisam našao), a na xda sam negde našao i trial verziju. Posle sam našao na netu narodnu verziju full apk (lako se nalazi).

Poslednja izmena:
Da preko lucky pach moze da se krakuje, nije to problem nego ja sam instalirao jednon temasek, ali je imao batery drain vajda problem je bio kernel, a i primetio sam da sa TW najbolje radi bar sto se tice baterije

Arya Mod 8.1 vs Temasek 18.6 sa arter97 9.0 kernelom -> baterija ista ili bolja na Temasek romu. Ali obavezno arter97 kernel.

Heh, ipak ima bug...

Ovako: sa arter97 kernelom spen jednostavno prestane da radi posle 10-ak ili manje sati. Jednostavno, digitajzer ga ne prepoznaje, ekran ne reaguje uopšte na spen nikako. Sve drugo radi bez greške.

Sa Temasek kernelom koji dolazi uz rom, spen nema tih problema, ali sa druge strane, pri razgovoru, ekran se ugasi, proximity senzor radi, ali i tako ugašen pri razgovoru reaguje na dodir, pa se može desiti da u toku razgovora uvetom spustite not. bar i aktivirate nešto... Osim toga sve drugo koliko vidim radi...

Radi li neki od tih ROMova na DUal SIM Note 3?:)

[YOUTUBE]6iBqrTDawM4[/YOUTUBE]

Konacno stigao da fleshnem temasek poslednji 12.1 al isti problem imam sa baterijom. Legao da spavam na 100% baterije probudio se ono 64%...

Kod mene nema taj problem... Bbs ili neki wakelock detector da proveriš?

Kad stavim neku sliku na home and lock screen na home izgleda ok a na lock je skroz izopacena, sta da iskljucim/ukljucim da funkcionise normalno?

Takav je izgleda Lock screen na N3, kao da se skalira na druge dimenzije za njega, i onda deskalira na njegove... vidim cesto nelogicne pozadine kada pustim MX Player sa nekim MP3em koji imaju Image tag, pa se bas glupo vidi na Lock screenu ta slika :D

Ja sam inace stavio total black za obe pozadine (zasto da mi trosi bateriju SAMOLED pozadina? :D) pa nisam ni primecivao to dok nisi pomenuo i povezao sa ovim :)

Mozes BTW da podesis zasebno lock screen img, i onda cropujes po zelji drugacije, vidices da ce bolje ispasti.

razmisljam da uzmem ovaj fon ali me jedino sto me brine je onaj "burn in" sto amoled ekrani imaju, jel iko od vas imao to na ovom telefonu?

Naravno da ima, ako budeš kupovao gledaj da uzmeš što jeftiniji i to je to.
Fenomenalan telefon u svakom smislu te reči! !!

Najbolje ti je da pogledaš na netu, ima sigurno i klipova na kojima se jasno vidi.
Da ti pišem sad definiciju ovde mislim da nema neko smisla....

pisao sam ja o burn in screenu pre nekoliko desetina stranica... to je kad je bukvalno u pozadini telefona vidis slova, brojeve, slike... svakom je razlicito.. ja sam uzeo beli n9005 i imao je to... vratio sam posle i uzeo crni.. ne moze da se popravi, bar ne softverski

Fabričko oštećenje ekrana.
Jedino zamena ekrana popravlja stvar. Ali meni ne smeta, to samo ja mogu da primetim.

nije fabricko ostecenje... moze da se desi i u toku 'zivota' telefona... ako je telefon izlozen jakom suncu, ili ako ekran bas dugodugo radi... kao oni test modeli u vipu telenoru i to...

Ne dešava se ekranima koji su normalno podešeni, nego kod ljudi koji ih drže odvrnute do daske. Ne znam kako ih ne bole oči.

Ne znam koji po redu AMOLED imamo u kući i nije se desio burn in nijednog ekrana.

Meni je uvek bilo na auto, ali sam većinu vremena provodio napolju. Mada posle 2 godine i nije neka steta

Uglavnom se desava onima koji prze svoj ekran sa full brightnessom...ja uzeo od drugara pre par dana S5,tek posle dva dana skontao da ima malo burn ina,ispod notification bar-a,i jos malo nesto ispod....ali poenta je sto je bas tesko uocljivo,nisam odmah ni skontao,i vidi se jedino na svetlo sivoj povrsini....e sad,postoji neka aplikacija koja navodno moze da "sredi" taj burn in efekat,mada nekima pomogne a nekima ne....

Upravo i ja na istim mestima imam burn in.
Ne znam na koji način može aplikacija da sredi hardver, odnosno piksel, al dobro. Drago mi je ako je nekome pomoglo...

Osvetljenje je stvar razlicitog vida/oka ;)

Upravo i ja na istim mestima imam burn in.
Ne znam na koji način može aplikacija da sredi hardver, odnosno piksel, al dobro. Drago mi je ako je nekome pomoglo...
Pa,navodno se odvrne osvetljenje na max,i onda aplikacija rotira boje konstantno...i navodno to je to...ja tek kasnije saznao da je drugar od koga sam kupio tell przio brightness skoro uvek na max :) oslepeo dabogda!!![emoji1]

Ne može se burn in srediti nikako. To pokušavaju još od davnih dana. Nikad neće ni moći.

I ja se slazem. Meni je samo prosto nelogicno, i totalno *****ski, da recimo gomila flagship modela moze da ima ovaj "problem" pogotovo bez mogucnosti reklamacije! Pa izem ti i tehnologiju i sve kad ti je burn in redovna pojava!!!Msm, zamisli da zveknes na fon 500-600€ i posle par meseci imas ovu pojavu.... Meni je to totalno besmisleno!
Ok, ako je full brightnes glavni uzrok, koji moj mi onda uopste i dajes opciju da gurnem taj slajder do kraja? Msm stvarno...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno