Šta je novo?

LG Nexus 5X

Jeste, Nexus 5X će da naškodi LG & LGE reputaciji ali je savršeno normalno da imaju Bello, Leon, Spirit, Magnu, Joy i slične. Svi oni su mnogo veće zverke od jednog Nexusa 5X pa im je ovaj potez bio promašaj i put u low end propast gde vladaju kinezi od $75. Realno, nema što.

Pa pazi, ta tri koja si naveo su namenjeni trzistu tipa nasih roditelja i ljudi kojima kupovina telefona predstavlja isto sto i kupovina salame podriguse u maksiju... odu, vidie koja salama je lepa na oko i najjeftinija i kupe...
Nexus je namenjen ljudima koji ipak nesto znaju o telefonima, tehnici itd. Ne mislim da ce nexus 5x uticati na lg u nekom negativnom smislu ali definitvno mislim da je nexus 5 ipak bio veci bum na trzistu (odnos cena kvalitet) nego sto ce to da bude ovaj nexus 5x...

Svidja mi se vise 5x, kompaktan je, ne treba mu NASA hardver, realno android je dostigao vrhunac sa kvad korom i 2 gb rama, sve iznad je proseravanje i utrkivanje ciji je veci, ja do sada nigde u radu nisam video tu prednost od 3 ili 4 giga rama naspram 2.

On mu bas dodje kao pravi naslednik petice, kao i kod tableta kad je izasla druga sedmica...malo jaci proc, jace obe kamere, jaca baterija, usb...a ko hoce drasticne promene, da bude fensi, tu mu je 6p, koji ima odlike premijuma.

Na kraju, neksuse uzimamo zbog softvera(mi smo bre plebs, a smrtnici nek cekaju godinu dana na update.[emoji2] [emoji2] [emoji2] ), a ne hardvera. Jedino smara cena i mene licno ovaj senzor za otisak, totalno mi je nebitna ta opcija, al posto je to sad pomodarstvo svih proizvodjaca, ***. Sledece godine cu ganjam ovaj 5x verovatno.

@ Danilo

Svestan si da ti taj komentar ništa ne znači?
Meni se recimo sviđa i "grba" i samo staklo pozadi (mada sam se nadao da će biti safir za te pare). Meni liči na Sajlonce ili Bendera.

@ Loznica
Trebalo bi da ima brzo punjenje sa svakim USB c punjačem. Odnosno svaki USB c daje više struje, tako da tu nije potrebno da se budži brzo punjenje.

Nije strašno, ali bolje bi bilo da je nema, mogao je i telefon svuda da bude iste širine (bila bi bolja baterija).
Cena je isto problematična, a to je prvi faktor kod kupovine telefona :)

Poslednja izmena:
pa dobro ne piše koji iphone. možda misli na tamo neki 4-5 :D

Ma HTC ne zna gde bije godinama.
I ono malo slave što su imali su prokockali.

back on topic,
Ako se 5x pojavi kod nas skorije uzeću njega (ali samo 32GB).
u suprotnom, sačekaću da malčice padne cena šestici. Ne daje mi se 600e za telefon.
Jedina alternativa mi ostaje moto x style.

Potreban mi je upgrade što se tiče memorije, asap. :D

Eto taj htc je dokaz onoga što sam pričao, tu je kao nexus 5x, plus alu kuciste jednako 430 funti tj. 660 dolara za 16GB i 2GB verziju. Cak je hardverski i slabiji, baterija smesna.

Poslednja izmena:
Otvorih temu za a9...

On topic: znači telenor def. neće imati u ponudi huawei? Šteta, nadam se da će mts imati, ipak su u dobrim odnosima sa kinezima...

^^ Ok telefon. Steta sto mu je samo prvih par dana cena 400$,sto je sramna kopija iphona , sto ima 2150mah bateriju,i sto je 3gb/32gb verzija samo za usa trziste [emoji15]

Dobre strane : odlicna crvena boja,obecan updejt 15 dana posle googla i

-Unlock the bootloader without voiding warranty

Tebi se isto dopada crvena, meni je baš dobra, a pošto sam ga video i lično još lepše uživo izgleda. Jeste, iskopirali su Apple skroz, ali to samo govori koliko je jak uticaj te kompanije na sve ostale igrače. Svi žele da budu Apple, misle ako imaju isti dizajn da će imati i sličan uspeh, ali ne ide to baš tako. Anyway, nije baš tema, ali uskoro idu prvi utisci na sajtu za A9. Solidan je telefon skroz, meni se dopada.

Držite se teme.. Nexus 5x i 6p.

Definitvno ta enkripcija (ne znam sta i kako koriste) unistava performanse. Posto 5x po ovim klipovima radi sporije od 5, a primecujem i da laguje gde petica nema laga. Ako nekim cudom nemaju enkripciju onda su nesto zeznuli.

Nema šanse da Google ovo traži od OEM-a, a onda svoj Nexus isporuče sa ugašenom enkripcijom.

http://www.androidpolice.com/2015/1...ll-disk-encryption-by-default-on-new-devices/
For device implementations supporting full-disk encryption and with Advanced Encryption Standard (AES) crypto performance above 50MiB/sec, the full-disk encryption MUST be enabled by default at the time the user has completed the out-of-box setup experience

Da li 5X prodiše ako se enkripcija ugasi to ćemo tek da vidimo...

Enkripcija je bila obavezna kada je izašao loli i bila je uključena na n6. Onda se google oko januara predomislio i samo je jako preporučivao.
Sada je opet obavezna. Realno i treba da bude.

Druga je stvar što ona radi dobro samo kod apple-a, jer oni ne stave najbolju moguću memoriju (najbržu).

Definitvno ta enkripcija (ne znam sta i kako koriste) unistava performanse. Posto 5x po ovim klipovima radi sporije od 5, a primecujem i da laguje gde petica nema laga. Ako nekim cudom nemaju enkripciju onda su nesto zeznuli.

Zar ta enkripcija ne radi samo u trenutcima ukljucena i restarta telefona tj. tada se podaci dekriptuju i do sledeceg gasenja/restarta oni su dekriptovani..u tom slucaju ne vidim razloga za lag.. Jedino ako je namesteno da se enkripcija/dekripcija "radi on the fly"..pogledacu malo poblize mehanizam

A sta se to pa bitno dobija novim verzijama? Mizerne promene... Ili pak neki taze bag..

Zar ta enkripcija ne radi samo u trenutcima ukljucena i restarta telefona tj. tada se podaci dekriptuju i do sledeceg gasenja/restarta oni su dekriptovani..u tom slucaju ne vidim razloga za lag.. Jedino ako je namesteno da se enkripcija/dekripcija "radi on the fly"..pogledacu malo poblize mehanizam

Enkripcija i dekripcija je uvek on-the-fly.

Sve sam bliži odluci da je NEXUS 6p moj novi telefon. E sad koje će cene biti kod nas, veliko je pitanje.

I da li će ga uopšte biti kod nas u prodaji (kp)? Sigurno ne mislim na maloprodajne objekte obzirom da su kod njih cene smehotresne, veze s mozgom nemaju...

Biće ih sigurno, ako je bio nexus 6, biće i ovih.

Biće ih sigurno, ako je bio nexus 6, biće i ovih.
Odlično! Obzirom da sam u velikoj dilemi između 6P i Z5P, pretpostavljam da će cena presuditi (bar kod mene) a čeka se decembar/januar pa da vidimo.

Ne znam kakav je moto fon, ali motorola ima dobitnu kombinaciju izrade telefona, čvrst metalan ram, plus ta gumirana plastika su po meni najbolja kombinacija. Mnogo prijatnije od full aluminijum telefona.

Ovo je moj idući mobitel 99%. Trenutno imam Moto X Style, al mislim da kad uzmemi Nexus 6P da ću na njemu ostati. Moto x je super odlična kvaliteta izrade, ekran svijetli baš odlicno, puno jača svjetlina od S6 i Note 4 koje sam imao tako da. Inače mogu reći mobitel radi super, fali mi malo led svjetlo za obavijesti.

Bateriju onaj Moto display ubija pa sam ga isključio te SAD imam oko 4 i pol sata ekrana u prosijeku sa svjetlinom blizu polovice naravno automatska.

Mislim da će mi Huawei upotpuniti ovu motorolu ponajprije zbog baterije.

U usa su svi modeli 6p out of stock sem 32gb crnog. Da li je stvarno bila tolika navala ili su im zalihe bile bedne.

Poslednja izmena:
Ne moze edit. Ne znam da li je kaceno. Prebedan izlaz na sluskama.. Stvarno cudna situacija.

uploadfromtaptalk1445446767586.png

Nazad
Vrh Dno