Šta je novo?

LG Nexus 5X

[YOUTUBE]Pi5L-ml2hVY[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]4oziH6DDrj0[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]9ZzLNtMuXS0[/YOUTUBE]

^Ja se ni ne pravim da znam kao neki. Bedno je to što bi ti voleo jaki da se pitaš na forumu a promašio si point postojanja istog - ne moraju svi koji razmenjuju mišljenja da prvo na strebamo napamet GSM arenu. . JA kada postujem nešto u šta nisam siguran ,unapred se ogradim . Mozes procitati jos koji put ako nije jasno .Ti spavaš na forumu i dočekujes ljude djonom,ponovo otvaras već otvorene teme samo da se tvoj glas čuje što više puta- bedno. Vređanje je posebna priča,kompletira sliku o tebi.

Poslednja izmena:
Pa ti si mene vredjao covece,ako se covekom mozes i nazvati.. Ja sam u mom postu samo napisao da to sto pises nije istina ,gde je tu prozivanje i omalozavanje ? Ako to tvoj mentalni sklop ne moze da izdrzi idi napolje i igraj se u pesku sa decom urasta do 10god max. Ubijaju te neki cudni kompleksi.
Sta sve ovde necu procitati. [emoji15]

Ovo za preuzimanje teme je vec prica za smejanje

P.s. ako ce ti biti lakse u zivotu evo neka modovi prebace sve sa ove teme u tu "tvoju" i neka ovu izbrisu.. Totalno nebitno za mene

Poslednja izmena:
Ovo prosto nije istina.. Nexus 6 proslogodisnji je uvecan moto x 2013 i nema nikakve veze sa smernicama googla sto se tice dizajna. Tako da ta prica pada u vodu.
Jedino da je bas google hteo taj dizajn moto x sto je smesno.. Plus je taj nexus 6 rebrendiran motorola telefon koji se prodavao u brazilu i kini.
Можда се дизајн свидео гуглу па су хтели такав нексус. Ја не верујем да сам произвођач бира дизајн, пре бих рекао да заједно то раде, с тим да произвођач углавном само клима главом а гугл води реч. Не знам што онда 6п не би личио на хонор или мате 7 ако је тако.

Ja sam samo hteo da kazem da je prica takva da google postavi bitne detalje moba npr usb type c,koja kamera,nfc chip ,bezicno punjenje itd itd.

I onda uglavnom ostavi proizvodjacima slobodu u dizajniranju moba u granicama neke normale.

Post moj se odnosio na kolegin koji je cista neistina da proizvodjaci od googla dobiju sve u milimetar sta kako i onda udri..

Sto se specifikacija i tehnologije tice mislim da tu google odlucuje o svemu o dizajnu odlucuje proizvodjac, jer oni ne bi smeli da odstupaju puno od nekog svog prepoznatljivog dizajna.

I onda uglavnom ostavi proizvodjacima slobodu u dizajniranju moba u granicama neke normale.

Ovo sigurno nije tako. Koja još firma posluje tako. Nexus 6 je sigurno već bio unapred dizajniran od strane gugla. Sa drugima su uvek sarađivali u dizajniranju telefona.

Da ali google nema tu presudnu rec nego posalje tim od 3,4 ljudi i dogovaraju se,to jest konstantno su u kontaktu sa npr lg-om.

Naravno da nece dopustiti da naprave flip telefon ali proizvodjaci imaju odredjenu slobodu..

Da je lg rekao pravimo full alu telefon ovi bi rekli super,o tome pisem vec sat vremena.

Poslednja izmena:
@Loznica
Ala znaš da kažeš,alal vera... Ko li te tako mudrog napravi...
Pa ti 100% radiš u Guglu (samo si skroman da priznas) ,čim raspolažeš takvim informacijama.
BRAVO.

Poslednja izmena:
Vidljivo je da je LG model ove godine izbačen čisto da se popuni rupa za one koji hoće manji nexus. Huawei je fokus. Teško da će neki dobro poznat i izgrađen brend (kao lg, samsung, htc) da izbaci full alu high end specifikacije za manje od 400 dolara. To jedino rade kitajci, oni mogu da dampinguju cene.

^^ Nemoj da ides... Evo javio sam gizmu da obrise temu ili da prebaci sve u "tvoju"

@telep

Mogli su da ubace alu ram,bolji displej,stereo zvucnike itd itd. Mislis da bi im google to zabranio ?
A i taj lg ima iste troskove proizvodje kao ti kinezi pa nisam siguran na sta ciljas ? Pogotovu kad nexus linija nema troskove reklama itd itd

Poslednja izmena:
@telep

Mogli su da ubace alu ram,bolji displej,stereo zvucnike itd itd. Mislis da bi im google to zabranio ?
A i taj lg ima iste troskove proizvodje kao ti kinezi pa nisam siguran na sta ciljas ? Pogotovu kad nexus linija nema troskove reklama itd itd

Ciljam na to da izgraditi brend nije lako, a ni jeftino. I kada se izgradi, sigurno nećeš da prodaješ premium uređaj po ceni mid range telefona. Nije samo napraviti telefon, treba ga prodati, treba ga reklamirati, treba mnogo toga. Kinez jednostavno nema ništa od toga, on ga u startu ponudi jeftinije. Drugi brendovi to neće sigurno nikada raditi.

Kao što nema rols rojs veličine juga, i da košta 50K eura, već prave samo svoje za 300K eura. Tako nećeš dobiti s6 u telu s6 mini-a za 350 eura.

Poslednja izmena:
To opet ne bi bio premium uredjaj o tome se radi.. Zna se sta je premium,uvek najveca rezolucija u tom trenutku makar ona bila i 4k,uvek jaka cena ,jaka reklama itd itd.
Lg ocito nije shvatio reklamu koju dobija preko googla pogotovu ove godine i pogotovu na usa trzistu.
Ali njihova greska :)

Naravno pricam o android svetu.

Poslednja izmena:
@loznica Da jer kao sto si i sam rekao tehnicke specifaikacije dobiju od gugla. Da je sve to imao kao sto si naveo isto bi bio pozicioniran kao Huawei, sto im ne odgovara. Ovako pokrivaju srednji i vise segment i vise para.

Ne znam cemu zabuna, 5X nije nikakva reprezentacija najnovijih tehnologija i moci bilo gugla ili lga. On je tu da popuni ponudu i to je to.

Poslednja izmena:
I to je jasno. Pitanje je bilo zasto je lg pristao na to.. ?
Taj odgovor trazim :)

Jer ako smo mi direktni konkurenti (skoro na istoj lestvici tehnoloskog razvoja) i apple naruci od mene displej za premium iphone a od tebe za neki midrange(naravno losijeg kvaliteta) sta to govori o tvojoj firmi ?

Poslednja izmena:
Epl naruči godišnje stotine miliona ekrana, i to znači ogroman profit za LG. Ne može poslovanje takvih giganata da se stavi u neki kalup, i da se sve dešava po unapred definisanim pravilima poslovanja između drugih kompanija.. Epl je gigant, i oni u tom slučaju odlučuju parvila ne LG. Jer izgubiti kupca kao epl, bi bilo nezgodno.

Ovo za displeje je samo bio primer.. U ovom slucaju displej ~ nexus telefon.

Ali ok kapiram da ne razmisljamo isto,ja da sam CEO lg nikada ne bih pristao i napravio(ova rec bitnija) ovakav nexus pored ove azdaje kog su kinezi napravili..
Ali zato i nisam CEO :)

P.s.mozda je sve stvar dogovora..mozda sledece god budemo videli lg od 700e a huawei od 400 :)

Poslednja izmena:
Potpuno se varas ako mislis da 5X moze bilo kako da naskodi reputaciji. Osim ako nema neki ozbiljni hardverski defekat.

Stvar posmatraj kroz prizmu para i sve ce ti biti jasnije. Ne znam da li si do sada skontao ali svet odavno tako funkcionise :).

Para bez prave reklame i prave reputacije nema :) (primecujete da svaki drugi review posredno "pljuje" lg nexus 5x)

Odosmo u tezak off ,ovde stajem sa teskim spamovanjem teme.

P.s. ocekujem poene od moderacije,ali sam se vec navikao ,plus ce odmor dobro doci,mislim na odmor za vas od mene ;)

Poslednja izmena:
Ajde spustite loptu. Ok?

Ja što više gledam ove testove sve manje vidim ko će ga kupiti. On se izgleda samo zove Nexus. Reloaduje aplikacije, secne, laguje... Idi bre

Definitvno ta enkripcija (ne znam sta i kako koriste) unistava performanse. Posto 5x po ovim klipovima radi sporije od 5, a primecujem i da laguje gde petica nema laga. Ako nekim cudom nemaju enkripciju onda su nesto zeznuli.

Poslednja izmena:
Premala je razlika u ceni za ovoliku razliku u telefonima. Ako porediš modele sa istim kapacitetom vidiš da je razlika samo 70$. To teško da su dva segmenta. Koja je to srednja klasa od 530€?

Ja što više gledam ove testove sve manje vidim ko će ga kupiti. On se izgleda samo zove Nexus. Reloaduje aplikacije, secne, laguje... Idi bre

Neko kome je 5.7" na telefonu (i nerealne dimenzije za tu dijagonalu) previse recimo. Ili neko ko zeli jeftiniji uredjaj a ne pati za tim da mu telefon bude izradjen od metala...
Ovo za lag i ucitavanje aplikacija ne znam iskreno, nisam pratio previse, mozda je neoptimizovan softver.

Na 150nitsa

Nexus-6P-Actual-Battery_w_750.png

http://www.tomsguide.com/us/google-nexus-6p,review-3131.html

I resisted the urge to test the shatter resistance of the Gorilla Glass 4, but I was pleased to see the panel repelled my fingerprints better than most phones.

our tests, the Nexus 6P reproduced 187 percent of the sRGB color gamut. That's well above the 123 percent smartphone average. The Samsung posted 164 percent, placing it in a distant second place. The Moto X and iPhone notched 106 and 105 percent, respectively.

However, the Nexus 6P's color accuracy could be better. Its Delta-E score of 2.5 (0 is best) fell behind the Moto X Pure (2.8), OnePlus 2 (2), Galaxy S6 Edge Plus (2.1) and especially the iPhone 6 Plus' nearly perfect mark of 0.4.

Another knock against the Nexus 6P's display is its below-average brightness of 337 nits. That’s well below the 428-nit smartphone average but still more than the OnePlus 2's 331 nits. Both phones were outperformed by the iPhone 6 Plus, Galaxy S6 Edge Plus and Moto X Pure.

Drugi bold: ocekivano,pisao sam o ovome i pre izlaska moba :) za mene ne prevelik minus,za druge mozda.

Poslednja izmena:
Ja sam kod druga pojacao ekran na nexus 6 na maksimum, i kazu da je on na 270 nits, i po meni nista mu ne fali. Ne vidim ko bi mogao da gleda u taj "taman" ogroman ekran, toliko pojacan. Oslepeo bi

Evo ga novi HTC telefon:

Leđa baš kakva bi valjalo da su na 6p i prednja strana sa očajnim ivicama...

Sramota na sta je spao htc, ovo je toliko jadno da nemam reci.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno