Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ovo je za in ear vise nego dovoljno tj ovi podaci se odnose na jacinu izlaza/zvuka a posto vecina ljudi koristi in ear slusalice uz telefon nema tu nikakvih problema, cak moze i da sacuva sluh (ne zezam se, znam koliko moze da me povuce da przim in ear uz pojacalo iako za to nema potrebe a posle samo 5 min. slusanja sa ludackim jacinama skapiram da je to veoma lose).

Ta prosecna jacina izlaza moze da pravi problem ako neko koristi zahtevnije on ear slusalice, npr neke sa impedansom iznad 64 oma a koje uz to imaju i slabu osetljivost. Ili neko ko fura vintage 600 omske sluske koje nijedan telefon nece pogurati kako treba, a takvih korisnika Nexusa je mozda 1% na svetu :)

Al' ajde.. mogli su da pojacaju pa da bude kao na S6 npr ali ne vidim tu veci problem.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]9WS01o-1zl0[/YOUTUBE]

Ovo je za in ear vise nego dovoljno tj ovi podaci se odnose na jacinu izlaza/zvuka a posto vecina ljudi koristi in ear slusalice uz telefon nema tu nikakvih problema, cak moze i da sacuva sluh (ne zezam se, znam koliko moze da me povuce da przim in ear uz pojacalo iako za to nema potrebe a posle samo 5 min. slusanja sa ludackim jacinama skapiram da je to veoma lose).

Ta prosecna jacina izlaza moze da pravi problem ako neko koristi zahtevnije on ear slusalice, npr neke sa impedansom iznad 64 oma a koje uz to imaju i slabu osetljivost. Ili neko ko fura vintage 600 omske sluske koje nijedan telefon nece pogurati kako treba, a takvih korisnika Nexusa je mozda 1% na svetu :)

Al' ajde.. mogli su da pojacaju pa da bude kao na S6 npr ali ne vidim tu veci problem.

A posto su sad in amp-ovi za sluske, red je da taj trend zavlada i kod nas i sve prepreke za ulazak i svet gluvoce su predjene.[emoji1]

Vecina in ear su ionako na 16 oma, tako da nema problema...sto rece ko fura zahtevnije sluske sa jacim omazama, imao bi problema, al taj sigurno ne tera takve sluske na telefonu ili fura headphone amp.

to nije dovoljno dobro. /s

nego, jel rečeno negde šta je u donjem grillu, kada već nije zvučnik?

Poslednja izmena:
Iskreno očekivao sam vise od kamera, bar na 5x, osim u low light, kamera i nije puno bolja.

[YOUTUBE]A5_-azfDf6o[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]fdSGp_YZOMs[/YOUTUBE]

Upravo pročitah da je iPhone 6s od sutra u prodaji u Telenoru, možda se pomenuta insajderska informacija za Nexus 5x ipak odnosila na iPhone?

A kako bi se isti pokazali u Camera FV5 aplikaciji u manual mode-u?

Iskreno očekivao sam vise od kamera, bar na 5x, osim u low light, kamera i nije puno bolja.

Pazi, sama Nexus 5 kamera je odlicna i jedini pravi limiti iste su mala velicina senzora a i delimicna zastarelost istog. Jednim delom tu pomaze hdr mod koji je dobro ''odradjen''.

5X i 6P imaju veci i bolji senzor cije ce se prednosti videti tek u realnoj (svakodnevnoj) upotrebi, pre svega pri zahtevnijem svetlu (ne samo LL vec i nisko, ''zimsko'' sunce npr). Evo kolika je razlika u velicini senzora (1/3.2'' vs 1/2.3'', nebitno sto su drugi telefoni navedeni tu kao primer).

Poredjenje iznad u sustini ne moze da prikaze tu razliku osim mozda u par primera. Sigurno malo bolje kamere imaju 5X/6P ali steta za OIS, tu N5 u nekim situacijama moze da bude bar u maloj prednosti.
Vecina in ear su ionako na 16 oma, tako da nema problema...sto rece ko fura zahtevnije sluske sa jacim omazama, imao bi problema, al taj sigurno ne tera takve sluske na telefonu ili fura headphone amp.

Bas tako, ko ima neke ''heavy'' sluske mora da kupi i odgovarajuce prenosivo pojacalo. Npr bar FiiO e11k (70-80$) a nekim slusalicama treba i daleko jaci AMP samo je broj ljudi koji iste koristi uz smartfon dosta mali.

A za sve ostalo moze da posluzi i E6 od 30-ak $, to je jos manji AMP. Uz takve uredjaje dobije se i daleko jaci zvuk ali i mogucnost da se koristi na raznim telefonima, plejerima, kupis jednom i koristis dok ne crkne a to se verovatno nece desiti bar 5 godina :)

Poslednja izmena:
Upravo pročitah da je iPhone 6s od sutra u prodaji u Telenoru, možda se pomenuta insajderska informacija za Nexus 5x ipak odnosila na iPhone?

Pa izgleda... :( Mada sam naglasio vise puta da mi treba info o Nexusu ne o iPhone-u...

Zašto bi to dobio 6p kada je Huawei?
5X je LG, ali pošto je čist Android verovatno da ni on neće imati...
Nigde nisu spomenuli na ovim "iskutijavanjima" :)

Poslednja izmena:
Verovatno ce prvi custom kernel to ubaciti kao prvu stavku kao na nexus 6.. Ipak je amoled u pitanju

Iskren da budem ne znam i sta ce mu dupli tap kada ima onaj ambijent displej

Da bi double tap radio onako kako ima smisla, to mora hardverski da se reši. Dve veze su potrebne da ekran ne bi morao sve vreme da bude uključen da bi registrovao tap.

Zbog toga ta custom kernel rešenja za ovu funkciju nikad ne valjaju i jedu bateriju...

To bas i nije istina.:) Slazem se da hardverski deo treba da bude odradjen ali bilo je slucajeva kada ne utice na bateriju kada se ukljuci preko custom kernela

Ja sam bio koristio rom koji je imao kernel u sebi koji je imao uključen dt2w i nije trošilo ništa baterije, na nexus 7. Na nexus 5 je trošilo, ali nisam ni previše lud za tom pocijom.

[youtube]UcEwASovpZE[/youtube]
Pocketnow

Odlican review kao i uvek. Vec vidim hajmea kako menja g4 za nexus 6p :)

[youtube]4m4GqChBz4Q[/youtube]

Frost zakon :) dosta bolja baterija na 6p kod ovog lika

Poslednja izmena:
Vrh Dno