Pozdrav svima
Pročitao sam prvi post i drugi i td. Imam neke nedoumice pa bih želeo da mi pomognete. Da bi bio što precizniji preneću moje iskustvo sa Paypalo-m i ebay.
Registovao-prijavio sam se na oba početkom godine. Imam Hit račun u Intesi (maestro-debitna, master-kreditna i amex-kreditna). Na paypal sam vezao amex (american expres) kreditnu karticu. Prilikom prijave skinuli su mi 1,5e i posle vratili na karticu. Nalog sam verifikovao i ima premier status. U nekoliko navrata sam kupovao preko ebay-a i plaćao preko paypal-a. Plaćanje je bilo i u $, funtama i evrima, račun-kartica mi se zaduživala u evrima i nisam posebno vodio računa oko kursa tj. konverzije. Sve u svemu bio sam zadovoljan kako sve funkcioniše.
Došao sam u priliku da i ja nešto prodam (pre dva meseca). Predmet sam prodao za 30$ plus 30$ poštarine za Ameriku. Ukupno je na pp nalog leglo 60$. Ebay je za mesečni fee uzeo preko 6$ plus ~3$ za pp. Naračunu imam nešto preko 50$. Kako da te dolare potrošim na sledeću kupovinu? Kada sam pazario (u evrima) pre koji dan balans na pp mi nije bio diran već je cela suma skinuta sa kartice. Par detalja koji mogu biti bitni: kada je na pp nalogu primaran euro, u tom slučaju "available balance = 0,00; total balance including pendin is 50,6$", kada je na pp nalogu primaran $, u tom slučaju "available balance = 50,60; total balance including pendin is 50,6$". Nisam na pp vršio konvertovanje iz $ u euro. Da li ovo ima uticaja na plaćanje. Molim one koji su uspeli da troše sredstva sa pp opišu proceduru i da uporede svoje naloge sa ovim što sam izneo. Rad sam da povežem Visa internet karticu, dobio u međuvremenu, i da povučem novac na nju baš ako moram (-1,5e za verifikaciju nove kartice -4e za transfer). U tom slučaju bolje da sam poklonio robu koju sam prodao. Molim vas nemojte da me ispravljate za eng. reči i da me ne upućujete na čitanje teme, celu sam pročitao. Biću i ja malo mudros*r: NIJE ZNANJE ZNANJE IMATI, VEĆ JE ZNANJE ZNANJE DATI. HVALA i pozdrav svima!