Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Pretvoreno :)
Cudna stvar.
Za pretvaranje iz funti u dolare mi nista nije naplaceno. Dok je za prenos dolara u evre postojao neki curency transaction fee ukljucen u rate.

Nisi morao da pretvaras nista jer svakako to sto bi skinuo bi ti bilo pretvoreno u evre kod nas jer imas devizni racun u evrima..paypal ima uzasan kurs oko toga..npr...500 dolara na paypalu je tipa 400evra...a kada ti prebacis te dolare u banku to ti izadje nekih 415...po meni nisi trebao da da pretvaras strane valute...jer em ti uzmu pare za konverziju em imaju uzasan kurs

Nisi morao da pretvaras nista jer svakako to sto bi skinuo bi ti bilo pretvoreno u evre kod nas jer imas devizni racun u evrima..paypal ima uzasan kurs oko toga..npr...500 dolara na paypalu je tipa 400evra...a kada ti prebacis te dolare u banku to ti izadje nekih 415...po meni nisi trebao da da pretvaras strane valute...jer em ti uzmu pare za konverziju em imaju uzasan kurs
Razumem te, ali problem je sto sam imao 3 valute.
A ne postoji opcija da povucem sva sredstva, vec bih morao da uradim 3 transakcije, jednu za evre, jednu za dolare i jednu za funte, sto bi mi pp naplatio po 4e, tj 12e ukupno.

Koliko je potrebno vremena da legne uplata na karticu ?
Na pp mi pise da je completed, ali mi jos nije stigla poruka od intese.
Povukao sam 14 oktobra..

14m6jvs.jpg

Pozdrav! :cigar:

Imam jedno pitanjce, da li država uzima porez na neke veće sume koje se povlače sa PP ? Tipa 3000 - 5000 eura i sl.

Da li je bolje povlačiti sve ili u delovima i do koliko ?

Vodite računa, meni je, ni sam ne znam kako, ponovo bilo vraćeno da mi PayPal radi konverziju, iako sam odavno ovo promenio.
Skapirao sam kada sam video koliko mi je skinuto sa kreditne kartice - kurs izuzetno povoljan, 124,7 RSD.:mad:

Nece , videces na izvodu iz banke ili preko online bankinga , s tim ako si 14 povukao to bi vec trebalo da je leglo
Kada mi je paypal skinuo onaj dolar za verifikaciju, stigla mi je poruka od intese.
Isto tako, kada su vratili, stigla poruka o uplati i stanje racuna.
Ja zbog toga cekam tu potvrdu, jer ne mogu da cekam sat vremena u koloni, samo da bi mi rekli da li su sredstva legla, ili ne.
Bukvalno sam cekao sat vremena i 15 minuta samo da preuzmem karticu.
I ne, nije bila guzva, padala je ona ruzna kisa. Samo 3 klijenta su "obradile" salterske sluzbenice pre nego sto sam stigao na red.

Danas mi je leglo na karticu, prebacio sam 260 dolara a primio sam 219 evra...a po nemoj racunanju sam trebao da dobijem 230e...da li banka uzme neke pare za tu konverziju dolara u evre i da li je bolje bilo da sam ih prebacio na samom pauypalu u evre?

Pogledaj da li ti je možda ćekirano kao što je meni bilo, da PayPal radi konverziju.
Možda si tu izgubio, a ako je bilo, onda 100% jesi.

Pa to je tu negde...
260$ po Google-u je 228e.
Minus 4e za povlacenje na karticu = 224e.
Tih 5 evra su verovatno razlika u kursu između google-a i visinog kursa.

ne ne...265 sam imao i paypal je skinuo 5 dolara..nije cekirano da radi konverziju pejpal...mozda je to uradila banka sama jer sam prebacio dolare?

U tom slucaju trebalo je da ti legne 260$ konvertovano u evre po visinom kursu.

Danas mi je leglo na karticu, prebacio sam 260 dolara a primio sam 219 evra...a po nemoj racunanju sam trebao da dobijem 230e...da li banka uzme neke pare za tu konverziju dolara u evre i da li je bolje bilo da sam ih prebacio na samom pauypalu u evre?

Isto se i meni desavalo,postavio sam i slike sa dokazima-sad ce se javi onaj dezurni da kaza da nije tako
Mnogo se gubi kad se povlaci u dolarima-ne zna se ko radi konverziju Visa,Paypal ili zajedno
Vise mi se isplati da u Paypal menjacnici zamenim dolare u evre i onda winthdraw evro-tad nema nikakve provizije
Evo primer za 260$,dobio bi 223 evra

From

Amount
(amount to transfer)

260

To

Calculate
223.02 EUR (1 USD = 0.857794 EUR)

Poslednja izmena:
Ajd da se i ja upisem,
prvi puta sam povlacio pare i to 19. oktobra oko 20.00,
jutros stigao sms od banke da su pare legle na karticu u iznosu manjem od 4 evra nego sto je povuceno, odnosno manji za samo onih 4 evra sto uzima Paypal.
Sto se tice brzine, jako sam zadovoljan nesto oko 36 sati je po meni jako prihvatljivo
U pitanju je Visa virtuon, Raiffeisen banke, sada me interesuje samo trebam otici do banke i sa onog bank racuna koji je vezan za Virtuon podignem iznos koji zelim, i jel nema zaokruzivanja na onoj izjavi o prijemu para?

Jel dizao neko neku vecu lovu sa paypala? Ako jeste, koliko je povukao i koliko mu je stiglo? Treba da povučem skoro 2000€ nije mi svejedno :-D

povlacim $ na racun u Aik-u koji je u dinarima - nema dodatnog pretvaranja u Euro,
PP naplati fee 5$ i legne iznos po kursu Visa Europe >$-din< na dan kad sam povukao
nema dodatnog smanjenja od strane Vise il banke - ako povucem 100$ dodje 95$ nakon par dana po kursu Vise Europe i koji je bolji od kursa banke,

Jedno pitanje. Malopre mi je stigao mail od Paypala da sam dodao kreditnu karticu na svoj nalog, sto nisam uradio. Odmah sam otisao na svoj nalog i vidim da su mi sve pare povucene na tu karticu. Tacnije neko mi je ukrao sve pare. Idem na Open Dispute u Resolution centru selektujem tu transakciju, trazi mi transaction ID, prekopiram i izbaci mi gresku da ne postoji taj transaction ID...na slici se lepo vidi da postoji. Ladno ne mogu ni dispute da otvorim. Nije mi jasno kako je ovo uopste moglo da se desi. Sta mi je ciniti sada?

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    65.2 KB · Pregleda: 180
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    37.2 KB · Pregleda: 185
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    43.4 KB · Pregleda: 182
Nemaju, radi neki do 10 uvece kod njih, ali opet mi nije jasno kako sada ne radi. Ali zvao sam i ne radi.

EDIT: Sad vidim da rade do 5.30PM po nasem vremenu.

Poslednja izmena:
Isto se i meni desavalo,postavio sam i slike sa dokazima-sad ce se javi onaj dezurni da kaza da nije tako
Mnogo se gubi kad se povlaci u dolarima-ne zna se ko radi konverziju Visa,Paypal ili zajedno
Ne, javicu se ja da kazem da isteras to do kraja sa bankom da se vidi ko je uzeo sta.
I Intesa i PayPal imaju konkretne fixne procente koje uzimaju u slucaju konverzije, a koji se razlikuju, pa mozes i po tome videti ko uzima sta.
Intesa uzima 5.5% za USD->EUR (0.75% je fee za Hit kurs za kupovinu evra, a 4.75% je fee za prodaju dolara (u je, ranije je bilo 3% za dolar :D). U slucaju da nije Hit kurs onda je 2.5% za EUR + 5.5% za USD - > 8%.

Ne kazem ja nigde da nisi u pravu, ali si evo jedan od dva samo kojima se tako desilo, dok je ostalima sve tacno, Intesa nista nije uzimala, pa je logicno da ili vas dvojica niste nesto podesili za konverziju, ili se kod vas potrefila neka greska.
Zato bolje isteraj do kraja, ali prica kako Intesa uzima svima procenat za povlacenje... ne pije vodu uopste, kada se samo dvojica na celom forumu zale, dok drugima ide kako treba.

Pozdrav svima
Pročitao sam prvi post i drugi i td. Imam neke nedoumice pa bih želeo da mi pomognete. Da bi bio što precizniji preneću moje iskustvo sa Paypalo-m i ebay.
Registovao-prijavio sam se na oba početkom godine. Imam Hit račun u Intesi (maestro-debitna, master-kreditna i amex-kreditna). Na paypal sam vezao amex (american expres) kreditnu karticu. Prilikom prijave skinuli su mi 1,5e i posle vratili na karticu. Nalog sam verifikovao i ima premier status. U nekoliko navrata sam kupovao preko ebay-a i plaćao preko paypal-a. Plaćanje je bilo i u $, funtama i evrima, račun-kartica mi se zaduživala u evrima i nisam posebno vodio računa oko kursa tj. konverzije. Sve u svemu bio sam zadovoljan kako sve funkcioniše.
Došao sam u priliku da i ja nešto prodam (pre dva meseca). Predmet sam prodao za 30$ plus 30$ poštarine za Ameriku. Ukupno je na pp nalog leglo 60$. Ebay je za mesečni fee uzeo preko 6$ plus ~3$ za pp. Naračunu imam nešto preko 50$. Kako da te dolare potrošim na sledeću kupovinu? Kada sam pazario (u evrima) pre koji dan balans na pp mi nije bio diran već je cela suma skinuta sa kartice. Par detalja koji mogu biti bitni: kada je na pp nalogu primaran euro, u tom slučaju "available balance = 0,00; total balance including pendin is 50,6$", kada je na pp nalogu primaran $, u tom slučaju "available balance = 50,60; total balance including pendin is 50,6$". Nisam na pp vršio konvertovanje iz $ u euro. Da li ovo ima uticaja na plaćanje. Molim one koji su uspeli da troše sredstva sa pp opišu proceduru i da uporede svoje naloge sa ovim što sam izneo. Rad sam da povežem Visa internet karticu, dobio u međuvremenu, i da povučem novac na nju baš ako moram (-1,5e za verifikaciju nove kartice -4e za transfer). U tom slučaju bolje da sam poklonio robu koju sam prodao. Molim vas nemojte da me ispravljate za eng. reči i da me ne upućujete na čitanje teme, celu sam pročitao. Biću i ja malo mudros*r: NIJE ZNANJE ZNANJE IMATI, VEĆ JE ZNANJE ZNANJE DATI. HVALA i pozdrav svima!

Jel postoji nacin da se podesi 2-step login verifikacija na paypalu, tj da mi salje sms pri svakom logovanju? Pretrazih ceo PayPal ali ne mogu da nadjem.

Nazad
Vrh Dno