Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

znaci moze da me zezne..ja sam tako nesto i mislio on mi kaze necu ti kao traziti refund..kodove sam mu poslao preko mejla

Pa, imaš 180 dana da vidiš hoće li tražiti lovu ili neće :)

Dwayne, evo mog odgovora na tvoju PP:
Ja sam uplate primio od dugogodisnjih saradnika i to bas za neku robu i koliko se secam pisalo je negde issue refund ali se nisam mnogo obazirao. Sad sam se bas kacio na PayPal i i vise nigde ne vidim tu opciju, a nije proslo 180dana.

ako ste placali nesto danas, a niste dobili povratni info od PP
---
Paypal slowness
5 Oct 2015 11:42 am
Members, if you have made a purchase through Paypal and it has not yet been credited to your account, please do not make a duplicate purchase or cancel the order. Paypal is currently experiencing a long delay in crediting payments so please be patient.
---

da li je moguce da posaljem sebi sa jednog paypal naloga pare na drugi?
i da li se to placa ako je moguce?

Nemam dva naloga da bi probao ali ne vidim rezloga zašto ne bi moglo sem jednog, ako su oba pp naloga registrovana sa istim emailom što mislim da nije moguće enivej.
Kad šalješ pare svakako šalješ na ovu ili onu email adresu tako da bi trebalo da radi. Naravno da se plaća, to je klasična transakcija, paypal ne zna da je Pera Pera sa jednom email adresom i Pera Pera sa drugom zapravo ista osoba a i da znaju opet bi se plaćalo...

hvala na odgovoru
da li negde pise koliko se placa?
kada hocu da posaljem pise da onaj koji prima, place fee, ali ne pise koliko

Naravno. Ali zvanicno ti ne bi smeo da imas dva naloga, bez dva drzavljanstva, ili boravisne/radne dozvole u drugoj drzavi. (ovde pricam o PP pravilima, ne srpskom zakonu)

Znaci, mozes, ali cisto da se ogradim za advokate :)

Imas Fees na sajtu PayPala, samo nadji tabelu zemalja, i Srbiju onda. Mislim da je 3.99%+0.5$ ili tako nesto. Ako ti jedan od naloga nije iz Srbije, onda vec moras malo vise zagledati tabelu :)

Poslednja izmena:
oba su iz srbije
aha znaci ne bi trebalo da imam dva naloga?
mozda je bolje da onda ne pokusavam da posaljem

hteo sam da posaljem sa naloga koji je povezan na viza internet karticu na nalog koji je povezan sa viza elektron
cini mi se da sam ovde video da su ljudi povlacili pare sa pp i na viza internet
to je onda onih 4 evra i cekam 7 dana, a pare pokupim na salteru u banci?

*mozda i nisam u pravu za dupli nalog. U svakom slucaju nemoj da te to brine, sumnjam da to proveravaju.

Da za povlacenje.

hvala
onda mi je bolje da podignem tako, nego da sve posaljem na jedan pa da dignem sa njega

Nisam baš siguran za to povlačenje na Visa Internet karticu! Znam da može da se refundira na nju ali mislim da ne mogu da se primaju uplate zato što je tu karticu moguće "puniti" jedino ličnom uplatom na šalteru ili elektronski za dinarskog računa kupovinom deviza, niko drugi ne može da uplati direktno na Visa Internet karticu tj. devizni račun za koji je ta kartica vezana, ovo sam proverio pošto sam hteo da je koristim za primanje uplata i rekli su mi da nemože.

Pisali su da su radili to.

Ako ne moze, trazite Visa Electron, isto je besplatna, sve moze sa njom, plus moze i da se placa na POS terminalima. U svemu je bolja.

ma imam i visa internet i visa electron :/
stim sto na akautnu koji je povezan sa internet karticom imam oko 85e koje sam hteo da prebacim na ovaj drugi paypal koji je povezan sa visa electron

sad sam se zabrinuo sto mozda ne mogu da povucem pare na internet karticu
da li to znaci da su mi zaglavljene tamo? posto ne bi bilo pametno da ih posaljem sam sebi na drugi nalog

Mogu da se povlace na obicnu internet, drugar radi tako.

Mesecima ga teram da uzme elektron da se ne mlati po banci, ali lenjost je cudo :)

Ti ustvari imas dva devizna racuna, i na svakom vezana po 1 kartica?

On mora u poslovnicu u svakom slucaju. Jer sa Visa Electron moze da podigne samo po HIT kursu dinare na bankomatu, koji nije bas fin :)

Nemoj da se brineš i rizikuješ potencialne komplikacije, prebaci lovu na moj PP, ja to par puta obrnem i vratim ti onoliko koliko si uplatio/prebacio :d

Jel koristi neko otp banku ili aik za pp ako je radio withdraw koliko dana posto kod inteze najbrze dosad 6 dana sto je predugo kod raifaizena to bude za 3-4 dana ali nesto negotivim tu banku :).
Ako neko zna koja je najbolja tj nabrza banka da predjem sa ove raspale inteze.Hvala

Meni se skinuo novac na unicredit visa za malo vise od 24h.. Bas sam se iznenadio :)

kasno uvece 6-og malo pre 00h sam povukao novac na unicredit ... jutros oko 9h leglo na racun .. Dakle najbrzi u tom kliringu na relaciji pp/banka je unicredit banka ..

Prilozi

• Screen Shot 2015-10-08 at 4.53.44 PM.png
    Screen Shot 2015-10-08 at 4.53.44 PM.png
    105.6 KB · Pregleda: 119
  • Screen Shot 2015-10-08 at 4.56.47 PM.png
    Screen Shot 2015-10-08 at 4.56.47 PM.png
    86.7 KB · Pregleda: 112
Slabo sma upoznat sa ovom tematikom, pa se unapred izvinjavam ukoliko pitam nesto neozbiljno ili glupo. Uglavnom, pre nekog vremena mi se posreci i dobijem posao za americku kompaniju. E sad, ja sam njima poslao broj mog racuna iz Banke Intese, no, oni kazu da bi bilo ubedljivo najlakse i najlepse kad bih mogao da otvorim Pay Pal te da me tako isplacuju. Problem je u tome sto je karticu Banke Intese nemoguce registrovati na Py Pal sajtu, a oni mi kao obrazlozenje navode kako Pay Pal transakcije i dalje nisu odobrene u Srbiji. Jedni pricaju da jeste, drugi da nije, nemam pojma kome da verujem... Elem, postoji li neka sansa da se sa nekom od domacih kartica prijavim na Pay Pal i ima li neka banka koja omogucuje takvu vrstu transakcije? Ili su ovi iz Intese bili u pravi i Pay Pal razmena i dalje nije moguca u Srbiji?...

moguce je povezati, ja sam pre par dana povezao drugu karticu
obe su iz inteze

................
Really???:)

nije mi jasno sto u svim firmama, bile to banke, mobilni operateri, lanci prodavnica, svi radnici i svaka poslovnica ima razlicitu pricu

imam jedno pitanje...imam visa electron...unikredit...i na nju mi leze plata u dinarima...sa njom pacam online domace racune i sl...

znaci moze i za paypal...ali me zanima posto su tu dinarska sredstva, kakva je situacija sa tom konverzijom duplom i sl...citam tutorijal ali mi nije jasno kolko je dobro za mene da sve to placam sa tog dinarskog racuna...

treba oi otvaram neki drugi ili...

Jednostavno je, ako kupuješ iz nekog evropskog šopa ili bilo kog gde se plaća u evrima banka će izvršiti kupovinu evra u tvoje ime prilikom kupovine onoga što već uzimaš a po kursu koji će ti reći u unikredit banci kad ih pozoveš i pitaš.
Ako kupuješ u dolarima, onda će tvoja banka najpre prebaciti dinare u evre a zatim evre u dolare da bi se izvršilo plaćanje...

ok...hvala...veruujem da nije neka preteraba razlika u kursu...mozda par dinara...sto je na male cifre onoga sto bih ja narucivao zanemarljivo...

Ako ćeš uzimati skuplje stvari računa samo da imaš i PDV i carinu (32% ukupno)...

Vrh Dno