Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Erste Maestro, možeš na nju da uplaćuješ šta hoćeš, € / $, nema konverzije prilikom kupovine... Verovatno bolja opcija id Intesa Electron kartice.

Erste Maestro, možeš na nju da uplaćuješ šta hoćeš, € / $, nema konverzije prilikom kupovine... Verovatno bolja opcija id Intesa Electron kartice.

Mastet, ne Maestro. Mada ne pise da li ima konverzije ili ne. Niti stoji da nema konverzije za placanje u inostranstvu u tarifniku.

Ajd' da pokusam da preformulisem pitanje: Ima li neka banka koja 100% dozvoljava povezivanje njihove kartice sa Pay Pal-om?

Sve Visa i Master.

Imam Intesinu Visa karticu, koju mi ne dozvoljavaju da povezem sa Pay Pal-om. Sa druge strane, moju internet Visa karticu mogu bez problema da povezem, doduse, nisam siguran da mogu da primim pare na nju. Jednostavno, mom poslodavcu je daleko najlakse da mi uplacuje novac preko Pay Pal-a, ali ne znam da li je to uopste izvodljivo...

Mastet, ne Maestro. Mada ne pise da li ima konverzije ili ne. Niti stoji da nema konverzije za placanje u inostranstvu u tarifniku.

Piše u linku da je Maestro.
Imam je i na njoj piše da je Maestro.
Nema konverzija nikakvih, šta uplatiš to imaš na računu. Tipa sada na računima vezanim za nju imam xx €, xx $ i xxxx Din. ;)
Od kako je imam (nekih 6 meseci možda duže) gotovo da sam prestao da koristim Intesa Visa Electron.
Ono što nisam napomenuo je da ne znam koliko košta održavanje kartice jer sam ja ovu "dobio" u paketu sa dirnarskom kada sam prešao u drugu (ERSTE) banku. ;)
:wave:

Nema konverzija nikakvih, šta uplatiš to imaš na računu.
Ne misli se ovde na konverziju kod uplate na račun, tu ni nema konverzije već na konverziju kod plaćanja zato što neki imaju dinare na računu, neki evre ili dolare, sajtovi uglavnom naplaćuju u evrima (evropa) ili dolarima (maltene svi ostali koji nisu evropa) a visa, o kojoj se pričalo, sve transakcije svodi na evro, uvek (nebitno koja banka izdaje visa karticu). Jedino nema konverzije ako imaš evre na računu i plaćaš u evrima...

Poslednja izmena:
Meni taj link izlazi da je Mastet. Da je Maestro nr bi je primio PayPal zar ne?
Mislio sam na proviziju za placanje vani. Neke banke to imaju. Pogledaj tarifnik.

Mogu da se povlace na obicnu internet, drugar radi tako.

Mesecima ga teram da uzme elektron da se ne mlati po banci, ali lenjost je cudo :)

Ti ustvari imas dva devizna racuna, i na svakom vezana po 1 kartica?

Tema ima mnogo strana pa bih pitao ukratko

dali je zaista moguce prebacivati novac na Visu Virtuon internet karticu i od kojih banka su izdate

ako nije dali onda treba visa electron ili neki mastecard sa posebnim deviznim racunom koji je vezan sa istom,u ovom slucaju dajte preporuku za banku i karticu

Poslednja izmena:
Eh za nedelju dana 10 njih koje mrzi da i prvi post procitaju :)

MRzi i nas da pomognemo tako sto gubimo vreme opet pricajuci isto :)

alfaunits@ rodjace,vidis da je kontroverza oko izbora kartice,neki kazu moze na virtuon neki kazu ne moze,takodje nekima leze na master ili maestro drugima ne,ja imam virtuonku i kad sam hteo u banci da podignem pare sa nje rekli su mi da ne moze vec moram da otvorim jos jedan devizni racun pa da se prvo tamo prebace.

zbam ja dobro kako to fukcionise ili kako bi trebalo i citao sam temu bar 5otak stranica al niko ne napisa neke "best-buy" opcije gde sve prolazi glatko,ta i ta kartica te banke otvoris taj racun toliko kosta,znaci ono kad sve ide straight

Pise lepo da Visa Internet i Electron prolaze, a radnici lupaju.

Ne prolazi nikome Master i Maestro za PODIZANJE novca. Prolazi vecini Master za placanje, jer i treba da prodje. Meni nije AIKov, ali to nije do AIKa, jer drugima prolazi.

Pise lepo da Visa Internet i Electron prolaze, a radnici lupaju.
Upravo. I meni je radnica u Intesi rekla da za prijem novca (znaci direktnu deviznu uplatu iz inostranstva) moram da otvorim i namenski devizni racun pored Visa Internet sto nisam uradio.
Povukao sam bez problema, otisao na salter i podigao. Niko me nista nije pitao.

Treba dodati u FAQ: "Ingorisite radnike u banci, ne pitajte ih nista" :)

Ozbiljno, samo prave probleme.

Pa dobro, i meni su rekli na salteru da ne moze visa internet za primanje uplata :)
I uzeo sam electron.
U svakom slucaju, electron je bolja opcija jer mozete podici novac na bankomatu, ako vam zatreba novac, dok sa visa internet karticom mozete podizati samo na salteru.
Isto je besplatno odrzavanje...

Visa Electron je u svakom pogledu bolja, jedino sto treba da se otvore dva devizna zbog nje (inace mora novac da stoji na racunu sa koga se placa).

pitanje na brzaka
vezao sam paypal sa intesinom internet karticom jos 25.08.skinuli su onih 1.5e ali jos ih nisu vratili na visinu karticu(jos stoje tamo na pp)
kako to da vratim ili kome da pisem?
neće ti vratiit, pre su vraćali na karticu, saada imamo full paypal, ostaće na računu paypala. Kad nešto kupiš, trošiće prvo njih, pa će povlačiti sa kartice.
juce sam prvi put kupio preko paypal-a.novac i dalje 1.5e stoji tamo(naPP),naravno ceo iznos svukao sa intesine vise.

^
nema kombinovanja - tipa nesto kosta 2e, a na PP ima 1,5e
onda sav novac ide sa kartice a ne samo 1 deo,
znaci tih trenutnih 1,5e se mogu potrositi na nesto sto kosta manje od tog iznosa

kako nema kombinovanja?
ja placam intesa internet karticom vec duze vreme i kada izaberem paypal za opciju placanja, prvo mi skine sta imam na njemu, pa posle sta imam na kartici koja je povezana

znaci ako nesto posta 5 dolara, a imam 1,5 na paypal, skida 1,5 odatle i 3,5 sa kartice

^zanimljivo,
meni,
il skida ceo iznos sa balansa il povlaci ceo sa kartice
nije mi se do sada desilo, da je kombinovao
trenutno aik visa a imao sam i US nalog sa wells fargo visom (j-1 w&t) i kod njega bilo isto

Na pp imam 3 balansa, u evrima dolarima i funtama.
Kako da to sve povucem na karticu ?
mogu da izaberem balans, ali mi se ne placa za sva 3 balansa po 4e za povlacenje na karticu ?
Da li da pretvorim dolare i funte u evre pa da onda sve povucem zajedno ?

Pretvoreno :)
Cudna stvar.
Za pretvaranje iz funti u dolare mi nista nije naplaceno. Dok je za prenos dolara u evre postojao neki curency transaction fee ukljucen u rate.

Čuo sam da prilikom primanja novca na paypal račun država uzima neki užasno veliki procenat kao porez na dobit i da primljena suma biva umanjena za više od 50% na kraju. Da li je to tačn?

ne znam kako moze da uzme, mada sam i ja cuo nesto slicno ranije, ali primio sam pare na paypal dosta puta i nikada nisam imao takvih problema

Naravno da moze,po zakonu je svako duzan da prijavi novac do odredjenog iznosa u toku godine i da na to plati porez.
Zaboravio sam koji to bese iznos ali imate u najnovijem sluzbenom glasniku ili privrednom savetniku

pad ne znam kako moze da uzme, mislim da ne znam koji se metod koristi

Nazad
Vrh Dno