Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Da dopunim svoje iskustvo sa kradjom para sa mog paypal naloga. Paypal mi je poslao malopre poruku da su "We've completed our investigation and accepted your unauthorized account use claim.

As you've already changed your password, there is no further action required from you, and this case is now closed."

A onda su mi poslali jos jedan mail da umesto da mi vrate pare koje su mi ukradene, oni su vratili pare onome sto mi je uplatio pare, i sada mi je nalog u minusu $200. Tako da sam $400 u minusu ukupno, 200 koje su mi ukradeni i 200 koje mi je skinuo paypal. Plus ce sada neko morati nesto da mi uplacuje, novih $200 da dodjem na nulu. Bas lepo, odlicna tehnicka podrska.

"As you've already changed your password, there is no further action required from you, and this case is now closed."
Vrh!

Nebitno, oprosticu te pare, ali PayPal je za mene zavrsio. Jedan ekstremno nesiguran i nezasticen servis.

PayPal funkcionise kao nasa drzava - sve je super dok nesto ne podje naopako, a onda si nagrabusao :D

Mislim da ti njih nisi razumeo.
Rekli su ti sledece: posto si promenio lozinku ne moras nista vise da radis sa sigurnosne strane.
Oni su poslali novac onom ko ti je uplatio taj iznos, tako da sada taj lik treba da ti uplati ponovo.
Zovi tehnicku podrsku da se raspitas kome da se obratis za transakciju i da ti to lepo objasne.
Taj novac niko nije podigao, jer su oni stopirali isplatu za koju je potrebno da prodje 7 dana. A ti si prijavio odmah.

Tako je samo sada sto kada njemu taj vrati te pare, on ce da ima 0 na balansu posto je sada u minusu taj iznos

Poz,drustvo moze pomoc?Uradio sam prvu kupovinu preko Paypal,htedoh da kupim neki android box,ali je poslo po zlu,nisu poslali,pa je doticna internet prodavnica poslal refudniranje novca veoma brzo.E sad zasto na Paypal profilu pise u balansu da imam nula a ispod pise da je stigao refund kao na slici koju sam poslao?kada cu moci da raspolazem dalje sa ovim novcem preko mog paypala,ili treba nesto jso da cekam da procesuiraju u paypalu?Untitled.jpg

Nebitno, oprosticu te pare, ali PayPal je za mene zavrsio. Jedan ekstremno nesiguran i nezasticen servis.
Meni zarobili 2200 dolara slepci, bez razloga, a sve legalno. Eno stoje godinu dana, traže mi neke gluposti da im šaljem. Ja digao ruke odavno. Kao čekaš 180 dana, pa Withdraw, naravno lopovska kompanija to nije ispostovala, nego daju nove neke zahteve. Tako da nemoj nista da te čudi. Pun je internet pritužbi protiv njih. Pa samo pogledaj korisnički podršku, sve ti botovi šalju, nikad da ti se javi čovek. Ja još ****** zvao telefon, čekao sat vremena niko se nije javio, a račun na telefonu 1500 dinara.

Izgleda da na paypalu nije preporucljivo raditi neku vecu kupovinu ili prodaju tipa preko $300

Fullhd meni kad su vracali pare neku sicu par dolara vratila se direkt na karticu,mada tad paypalom nisi mogao da primas uplate

mene zanima posto je paypal zvanicno ovde dali mozes da se zalis nekoj nasoj instanci konkretno narodnoj banci

Meni zarobili 2200 dolara slepci, bez razloga, a sve legalno. Eno stoje godinu dana, traže mi neke gluposti da im šaljem. Ja digao ruke odavno. Kao čekaš 180 dana, pa Withdraw, naravno lopovska kompanija to nije ispostovala, nego daju nove neke zahteve. Tako da nemoj nista da te čudi. Pun je internet pritužbi protiv njih. Pa samo pogledaj korisnički podršku, sve ti botovi šalju, nikad da ti se javi čovek. Ja još ****** zvao telefon, čekao sat vremena niko se nije javio, a račun na telefonu 1500 dinara.
Mogu da pitam zasto su ti zarobili, I sta si sve prosao sa njima? Meni dosta bas prolazi preko pp , I nekad mi nije sve jedno kad imam par k u saldu.

Verovatno je imao nalog registrovan na drugu državu pa sad traže validni dokaz stanovanja

Upravo tako. Ja sam tako radio preko 6 meseci i preneo sigurno preko 10 hiljada dolara bez ikakvih problema. Ajde da novac nije legalan, pa da kazem da sam ja kriminalac, nego su sve uplate do jedne legalne, nikad nikakva prituzba niti claim nije stigao za tih 6-7 meseci. I onda nekom rutinskom proverom kao to videli i onda traze podatke. Posto ja nisam drzavljanin te zemlje na koju nisam registrovao PayPal, kako da im posaljem bilo sta. I slao im mejlove i svasta, samo mi botovi odgovaraju. I kao cekas 45 dana, pa moze withdraw ukoliko nema prituzbe. Onda posle bilo 180 dana, isto nista. I moje pare stoje skoro godinu dana i ne mozes nista sa njima. Samo mi nije jasno koliko te pare mogu da stoje tu i zasto su tolike lopine.

Ja ne znam sta si ti očekivao.
Imas lazan nalog sa kojeg bi da podizes novac?
To se svuda tretira kao prevara.

Pa prevara jeste, i to znaci permanent ban naloga, ali novac nije prevara. Neka oni meni daju moj legalno zaradjen novac, a meni taj nalog vise ne treba. Tako bi bar trebalo da bude, jer sam gledao takvih zilion slucajeva i ljudi su uzimali svoj novac. Nego je to banda pokvarena, mogu da rade sta im se hoce i nista im ne mozes. Mogu da ti uslikam mejlove, imam ih na desetine kako su pisali kao kad prodje 180 dana ide podizanje novca, a onda ispalo **** lud zbunjenog.

Samo pogledaj video i sve ce ti biti jasno. I veruj mi da nije preterivanje taj video, ja sam iskusio sve, ama sve kao i u videu. I taj lik sto je to snimio, to je istinita prica.

Poslednja izmena:
Ja ne znam sta si ti očekivao.
Imas lazan nalog sa kojeg bi da podizes novac?
To se svuda tretira kao prevara.

tačno, otvaranje naloga na drugu državu čiji nisi državljanin je nelegalno, čak i da si otvorio na bosnu a iz srbije si opet je nelegalno i
u tom slučaju lova ostaje blokirana zauvek. To je tako već godinama, bilo tako kad je meni trebao PP nalog pre 5-6 godina dok još nije
bio kod nas pa sam baš zato i odustao da ne bi imao problema koje ti imaš..
Uvek je bilo napomena "ako ti zatraže autentifikaciju adrese stanovanja to je game over"...

Poslednja izmena:
Ma čisto kažem, ja sam digao ruke od toga prvog dana kad se to desilo.

Ali mi nije jasno sta oni sada rade sa tim novcem. Čist lopovluk.

I baš me briga za te 2 hiljade, kad sam ja njih *****ao za preko 10. Mogu da mi pljunu pod prozor :)

Poslednja izmena:
Jasno, to je bio tvoj svestan rizik, nema šta da se ljutiš na paypal, to je jednostavno njihova politika od početka,
koju si prohvatio kada si registrovao nalog. Isto kao kad bi ušao u nepušački lokal (gde je to jasno naznačeno na vratima)
i zapalio cigaru unutra, neko bi došao da te isprati napolje, politika firme, prihvatiš ili odeš na drugo mesto.
Predpostavljam da si više koristi imao nego štete tako da je sad vreme da se nađe novo rešenje.

Meni zarobili malo preko 1k $ ukupno, nije bilo paypala kod nas pa sam otvarao na sloveniju, i to mi je bio jedini nacin da kupujem na ebay, manje transakcije prolazile bez problema, veca odmah lock,

Tako da im je fora bila verovatno da pustaju manje transakcije a kada naidje veca tipa 100-200-300$ onda traze podatke koje ti nemas naravno

Ma ja kad se setim sta sve nisam radio da bih prebacivao novac ovde, dodje mi da se smejem jedno pola sata.

Prvo sam otvorio Italijanski jer me tako posavetovao jedan lik sa jednog foruma i dao mi neku Italijansku laznu adresu, a ja nikada u tim vodama nisam bio. Primao ja pare na taj PayPal bez problema, za mene je tada 100 dolara bila znas koja para :). Onda dosli do tacke gde treba taj novac preneti u Srbiju. Tu je dosao Payoneer, ali sijo mi ga djura, to je americki bankovni nalog, ne moze da se poveze na italijanski. Onda ja otvorim americki i opet nije moglo da se prebaci sa italijanskog na americki direktno nego ja kontaktiram podrsku i javi mi se zena i kaze da treba da salje Invoice i ja tako uradim i pare legnu na americki. Od tada je krenula Odiseja sa PayPal-om i Payoneer servisom. Islo je to sve normalno (preneo nekih 1000$ mozda), dok mi na Payoneer nisu trazili dokaz uplata, a meni je vecina njih bila kao donacija, a oni ne podrzavaju donacije po pravilniku. I tu mi iskljuce njihov US Payment service. Sta sad da radim? Napravim dva Elance naloga, jedan je Empoyee a drugi Employer :D i onda napravim fake posao i na paypal posaljem fakturu i onda prebacim na ovaj, pa sa ovog na zaposlenog, pa onda na Payoneer, posto su partneri i ne treba ti US Payment service. Sve je to islo lepo dok PayPal nije poslao zahtev za porez, nakon sto se predje 2 ili 2.5 hiljade dolara. Ja nisam znao koliko to traje, jer da sam znao, trebao sam odmah da deaktiviram taj nalog i samo da napravim novi, povezem istu karticu i banku i ne bi bilo problema, dok ne predjem opet 2 hiljade dolara. Mene mrzelo, oni slali zahteve i na kraju stigne da ne mogu da primam uplate vise dok ne dam podatke za porez. Ja izvucem pare i napravim novi nalog. Opet to islo sve normalno, i opet dosao porez. Tu me izvale, ja bio nakupio 2 hiljade dolara, zato sto nisam imao drugi banc account da bih povezao i da bih izvukao pare na vreme, zato sto je PayPal tada uveo novinu, da bankovni nalog mora da glasi na isto ime kao i PayPal nalog. Sa prvim nalogom nije bilo problema, ali sam morao da napravim Payoneer na sestrino ime, a PayPal nije hteo da prihvati taj banc account. Tako se pare nakupile, oni me izvale i pare ostanu. Od tada primam pare na PayPal nalog drugara iz Norveske i hvala bogu, evo vec godinu dana to sve ide bez ikakvih problema, on tamo izvlaci i meni salje ovde na devizni racun i tako.

Kad se setim jos da sam na Photoshop lazirao fakture i slao Payoneer-u i oni naseli i omogucili mi posle taj US Payment service ponovo, ali bilo kasno. Kako bilo da bilo, sada imam to reseno, tako da me bas briga :). Bio sam angazovao i neke kineze koji zamalo da izvuku tih 2000 dolara, bile pare povucene, ali paypal izvalio i vratio ih na nalog. Tako da, nema od toga nista. Svasta sam prosao, ali tvrdim da sam prvog dana znao sve ovo sada, nikada me ne bi izvalili. Moze PayPal da se prevari, samo treba znati sve rupe.

No, moj savet vam je da to ne radite, jer nikad ne znate sta ce oni da promene i kakve ce nove zahteve da traze, a pare stoje na nalogu i ne mozete da ih povucete. Bolje igrajte na sigurno, nego ovako. I da, nas srpski nalog ne bih otvorio da mi neko plati, PayPal + ova lopovska drzava, sigurno neka za***ancija u buducnosti. Dokle god mogu da imam ovaj Norveski, ja cu ga imati. I neka placam 50e prenos od tamo do ovde na iznos od 1000e, ipak je sigurno.

Poslednja izmena:
Ako smem da pitam šta ti radiš pa ti 100$ nije ništa i možeš da oprostiš 2.000$?
Ništa ne kritikujem samo me interesuje :)

Ne bih previše da otkrivam. Recimo da održavam računare strancima.

Ćitam šta si sve radio da prebacuješ pare, pa mi malo čudno deluje tvoja ranija rečenica da su ti slepci zarobili pare bez razloga, a bilo je sve legalno :) Nekako mi se čini da ništa nije bilo legalno :)

Novac je legalan, niko nije prevaren od klijenata. To sto postoje rupe u sistemu, to je njihova greska, a ne moja.

Nije legalno da ja tako prebacujem pare, a legalno je da na svaku transakciju uzmu po 8%. To jeste legalno. To je zapad, njih bre zanimaju samo pare, a korisnike ko ****.

Pa kako nije legalno da uzmu? Njihova firma, njihov servis, njihovi uslovi.
Da tu nesto nije po zakonu, firma i servis ne bi postojali.
Zloupotreba sistema i servisa koji koristis kao prvo nije moralna, a tek onda nije ni zakonita, tako da budi srecan sto si prosao samo sa zepljenjenim novcem.
Ta prica "ja varam njih jer su oni lopovi", je klasicna slika mentaliteta prosecnog istocnog evropejca.

Pominjes kreiranje laznih naloga, laznih poslova, a posle pricas sta je legalno, a sta ne...Previse je ljudi sa duplim standardima danas.
Ljudi koji se ozbiljno bave takvim stvarima nikada se ne zale, jer znaju kako posluju i da je to sto rade blackhat.

A i to me zabole. Pare su bile legalne, to što usluga nije, to me bas briga. Uglavnom, su svi uzimali proviziju, tako da lepo meni, lepo njima. Prekinuo sam sa time, ali čisto sam ispričao šta moraš da radiš u ovoj lopovskoj zemlji da bi nešto legalno zaradio.

Evo ja digao pre 5 dana na racun u Intezi 1200 evra (pisalo mi da maximalno toliku sumu mogu da povučem ) i sve uredno stiglo 1196 evra, i vise sam nego zadovoljan uslugom,sve uredno i korektno sa njihove strane, cak me ni iz banke nisu cimali da dolazim da potpisujem ono odakle mi kinta (dešavalo mi se pre sa skrilla kad sam povlacio da me cimaju za mnogo manju kintu) .

Ne cimaju kada dolazi na karticu.

A vi ostali - ne mesajte "politiku firme" i zakone :) Zabranjeno je pusiti u nepusackom delu zakonom. Zabranjeno je imati nalog za e-Money service (sto PayPal jeste u vecini zemalja) ukoliko niste rezident te zemlje. (sto je razlika u odnosu na banke, gde cesto moze i nerezident otvoriti racun, cak i kod nas oduvek, itd.)
Nije politika PayPala da pusta manje transakcije, nego moraju da traze podatke za vece, po zakonu zemalja u kojima su registrovani.

Ako se ne varam, u tom slucaju se novac i ne vraca posiljaocu, vec ostaje zamrznut.

Jel neko od vas slao USD (ili EUR) sa srpskog PayPal naloga na srpski PP nalog? Da li ima i koliki je fee?

Nazad
Vrh Dno