Ma ja kad se setim sta sve nisam radio da bih prebacivao novac ovde, dodje mi da se smejem jedno pola sata.
Prvo sam otvorio Italijanski jer me tako posavetovao jedan lik sa jednog foruma i dao mi neku Italijansku laznu adresu, a ja nikada u tim vodama nisam bio. Primao ja pare na taj PayPal bez problema, za mene je tada 100 dolara bila znas koja para

. Onda dosli do tacke gde treba taj novac preneti u Srbiju. Tu je dosao Payoneer, ali sijo mi ga djura, to je americki bankovni nalog, ne moze da se poveze na italijanski. Onda ja otvorim americki i opet nije moglo da se prebaci sa italijanskog na americki direktno nego ja kontaktiram podrsku i javi mi se zena i kaze da treba da salje Invoice i ja tako uradim i pare legnu na americki. Od tada je krenula Odiseja sa PayPal-om i Payoneer servisom. Islo je to sve normalno (preneo nekih 1000$ mozda), dok mi na Payoneer nisu trazili dokaz uplata, a meni je vecina njih bila kao donacija, a oni ne podrzavaju donacije po pravilniku. I tu mi iskljuce njihov US Payment service. Sta sad da radim? Napravim dva Elance naloga, jedan je Empoyee a drugi Employer

i onda napravim fake posao i na paypal posaljem fakturu i onda prebacim na ovaj, pa sa ovog na zaposlenog, pa onda na Payoneer, posto su partneri i ne treba ti US Payment service. Sve je to islo lepo dok PayPal nije poslao zahtev za porez, nakon sto se predje 2 ili 2.5 hiljade dolara. Ja nisam znao koliko to traje, jer da sam znao, trebao sam odmah da deaktiviram taj nalog i samo da napravim novi, povezem istu karticu i banku i ne bi bilo problema, dok ne predjem opet 2 hiljade dolara. Mene mrzelo, oni slali zahteve i na kraju stigne da ne mogu da primam uplate vise dok ne dam podatke za porez. Ja izvucem pare i napravim novi nalog. Opet to islo sve normalno, i opet dosao porez. Tu me izvale, ja bio nakupio 2 hiljade dolara, zato sto nisam imao drugi banc account da bih povezao i da bih izvukao pare na vreme, zato sto je PayPal tada uveo novinu, da bankovni nalog mora da glasi na isto ime kao i PayPal nalog. Sa prvim nalogom nije bilo problema, ali sam morao da napravim Payoneer na sestrino ime, a PayPal nije hteo da prihvati taj banc account. Tako se pare nakupile, oni me izvale i pare ostanu. Od tada primam pare na PayPal nalog drugara iz Norveske i hvala bogu, evo vec godinu dana to sve ide bez ikakvih problema, on tamo izvlaci i meni salje ovde na devizni racun i tako.
Kad se setim jos da sam na Photoshop lazirao fakture i slao Payoneer-u i oni naseli i omogucili mi posle taj US Payment service ponovo, ali bilo kasno. Kako bilo da bilo, sada imam to reseno, tako da me bas briga

. Bio sam angazovao i neke kineze koji zamalo da izvuku tih 2000 dolara, bile pare povucene, ali paypal izvalio i vratio ih na nalog. Tako da, nema od toga nista. Svasta sam prosao, ali tvrdim da sam prvog dana znao sve ovo sada, nikada me ne bi izvalili. Moze PayPal da se prevari, samo treba znati sve rupe.
No, moj savet vam je da to ne radite, jer nikad ne znate sta ce oni da promene i kakve ce nove zahteve da traze, a pare stoje na nalogu i ne mozete da ih povucete. Bolje igrajte na sigurno, nego ovako. I da, nas srpski nalog ne bih otvorio da mi neko plati, PayPal + ova lopovska drzava, sigurno neka za***ancija u buducnosti. Dokle god mogu da imam ovaj Norveski, ja cu ga imati. I neka placam 50e prenos od tamo do ovde na iznos od 1000e, ipak je sigurno.