Šta je novo?

Huawei Ascend Mate7

Moram da se nadovezem na zvuk, odlican je ali tih. Mislio sam da je do novih slusalica ali iste ne smem da pojacam do kraja na sluzbenom ipadu mini 2. Sa druge strane bolji je i glasniji zvuk od mnogih telefona, ukljucujuci prvi mate, samo malo mu fali da ni u prevozu nema problema.

Tih zvuk, pa ima sigurno 30% jace od LG g3 ili nesto jaci od s5.

Trenutno bas poredim ta tri telefona.

Nije zamerka samo primecivanje, obozavam ga. Da ste koristili prvi mate skontali bi koliko su dimenzije ovog telefona neverovatne. Samo je 0.1" manji ekran a sam telefon sve ukupno u ruci deluje duplo manje.

Nisam ni ja koristio M7,8 zbog zvuka vec zbog izrade i Sense-a . . Ocuvan je jer je nov.. :) Ma ne plasi me to, navikao sam na cigle.. Mnogo mi je bitnije da je izrada vrhunsa..
Izrada je stvarno vrhunska. U to ne sumnjaj. Zadnja maska je od aluminijuma samo gornji i donji deo je od plastike pošto su tu smeštene antene. Nista ne škripi i ne krcka. EMUI je drugačiji od Sense-a i radi sporije. Ne mnogo sporije ali ipak sporije - upoređivano sa drugarovim M8.

Ta cena je odlična ponuda, uzimaj bez razmišljanja.

Uradio sam update na 5.1.1 :)

Išao sam po upustvu iz Huawei-a koje je bilo zapakovano zajedno sa update-om. Pošto sam video brdo nekih fantomskih bugova koji imaju ljudi na xda koji su radili update sa kojekakvih drugih verzija osim preporučenih odlučio sam da poslusam šta piše u upustvu: za update na B324 preporučene verzije firmware-a su B137, B145 i još jedna koju nisam zapamtio. Pošto sam ja bio na B141 prvo sam podigao na B145 pa te onda flashovao B324. Naravno sve bez factory reseta :)

Sve je prošlo kako treba. Prvi boot posle flasha B324 je trajao nekih 15 minuta i telefon se baš ugrejao. Trebalo mu vremena da sve aplikacije prebaci sa dalvika na ART. Prvih pola sata posle boota telefon je lagovao nenormalno, valjda dok se sve update-uje i da se napuni cache. Posle toga sve ide glatko. Bas je doneo neku svežinu telefonu.

Nema bugova nema npr fantomskog podesavanja "swipe fingerprint sensor to bring down nottification shade" koji ni kod naseg telefona ne može da radi zbog toga što je to hardware-based feature sa Mate S i ne radi na ovom starijem senzoru. Konačno se pojavila opcija da se skloni ima operatera sa nottification bara.
Jedina opcija koja nema je hide navigation bar ali ja je imam pošto mi je bila uključena na KK. Ako bi uradio factory reset nestala bi ta opcija.
Edit: takođe je izbačena opcija swipe na status bar sa desne strane - više ne otvara quick toggles nego samo nottification shade. Ovo mi se ne sviđa ali naviknucu se...

Prvi utisci su bas pozitivni. :)

Sad kad dođem kući ide bootloader unlock, flash TWRP i flash SuperSU :)

Poslednja izmena:
Jako lako se namesti da se hide button pojavi na lp, samo se jedna 0 promeni u 1

3e94f86ff886cbc6899f72213695569e.jpg

Btw ako hoces sacekaj sa twrp-om da ne koristis no gui verziju. Okacicu ja kad se dokopam kompa (najkasnije u nedelju) gui verziju koje nema nigde na xda (bar je tad nije bilo) nego je nadjoh na nekom portalu tog developera, ni 100 downloadova nije imala kad je ja skinuh.

Poslednja izmena:
Jako lako se namesti da se hide button pojavi na lp, samo se jedna 0 promeni u 1

3e94f86ff886cbc6899f72213695569e.jpg

Btw ako hoces sacekaj sa twrp-om da ne koristis no gui verziju. Okacicu ja kad se dokopam kompa (najkasnije u nedelju) gui verziju koje nema nigde na xda (bar je tad nije bilo) nego je nadjoh na nekom portalu tog developera, ni 100 downloadova nije imala kad je ja skinuh.
Ma mogu ja sad da flashujem ovu sa xda a posle preko nje onu od tebe. Ne mogu bez roota. I onako u recovery-ju ne provodim puno vremena. Ne kontam ljude koji i stavljaju kojekakve teme i skinuju TWRP :D

E da multitasing = 0

072dc7e5adfca0878dca86849e83e3e7.jpg

57ff0eb758f5bc21e83a7b7f00a14d98.jpg

:(

Poslednja izmena:
To je najgora stvar hw stocka, agresivan task killer. Prvi mate mi prodisao sa cm-om (isto 2gb rama), bukvalno chrome sa 40 tabova nikad nije sam ubio. A za root te savrseno razumem, dok me je zezao onaj sajt za bl unlock nosio sam mate 7 i mate u airplane modu nakacen na sedmicin hotspot. 6 i 6.1 inca u dzepu :D na kraju se ispostavilo da mi je novi akaunt sve resio jer sam kreirao svoj dok je hw i dalje bio china only kad sam nekad davno imao ideos x5 (desire z hw upola cene desirea z).
Sad kad se setim kako je nekad sve bilo lako, bukvalno kombinacija tastera i bootloader pc vidi kao usb drive i samo overwrite recoveryja, kernela...cega god :)

Wtf sad?

tumblr_nvuikl9Tlu1qgixe0o1_540.png

Poslednja izmena:
Redovan problem, desilo se i meni. Tek sam sa connect to fb uspeo da odradim sve.

Mail huaweiju ili pisi stranici moj huawei na fb, mozda imaju neku foru mada ne znam dal rade vikendom.

Kad rutujete i cackate mnogo po telefonu. Meni sve radi odlicno.

Hahaahahahahah, joj. Best post ever. Covek ne moze da se registruje zato sto cacka...makes perfect sense.

Mogu da potpisem da ne zna sta je rut niti koje mogucnosti mu otvara.

Ovaj dan lepo napreduje, razbijamo madjare za sad 56-0, priceless post na forumu, life is good :D

Uspeo sam preko kineske verzije site-a. :) Samo u meniju za izbor telefona sam morao da izaberem Huawei Y300-0000 (ovo sam pročitao na xda) i dobio sam unlock code. Jos samo da probam kući da vidim da li radi :D

Ja sam tako prvo probao i nisam uspeo.
Zanima me nesto, ne moras da ga napises naravno, jel ti cudan unlock kod? Moje je bio skoro sve kecevi :D

Glavno da radi :D

Radi kod :) Vec imam i instaliran twrp i SuperSu. Mada kad sam usao u fastboot pisalo je: phone unlocked crvenim slovima i pre nego što sam otključao BL.

Sjajno, jos samo cm12 :D

Da li se isplati ovo uzimati, ako mozete navesti prednosti i mane

Ne mora da radi fm radio i motion control sto se mene tice.

Ne mora da radi fm radio i motion control sto se mene tice.
Cm nije ni na jednom telefonu završen. Na svakom ima koje kakve bugove - to je ono igrala se deca pa napravile nešto što kao radi. Ni kompletan cm tim nije u stanju da napravi sistem za 1+1 a ne ove neoficijlne budzevine...

Cm nije ni na jednom telefonu završen. Na svakom ima koje kakve bugove - to je ono igrala se deca pa napravile nešto što kao radi. Ni kompletan cm tim nije u stanju da napravi sistem za 1+1 a ne ove neoficijlne budzevine...
Slazem se, sa konstantnim updateovima na popularnim telefonima je skroz podnosljivo sa obzirom sta se dobija ili recimo na prvom mejtu mi nije bagovalo nista osim sto nije radio fm radio. Neki ludi rus izbacio "alphu" koja je radila sjajno.

Nazalost siguran sam skoro da sad nece biti takav slucaj, bice one flyos i miui gluposti sigurno, za ostalo sta nam bogdroid da.

Vrh Dno