Pričamo o nameštanju da se dobije, a nameštanje da se ne dobije, stvarno nema potrebe za istim, jer su male šanse da se ona i desi, pogotovo ovom količinom uplata.Ne mora da prođe svih sedam kuglica. Može i jedna ako tog broja nema u uplaćenim kombinacijama.
to stalno pominjes, a vec smo racunali da je tom kolicinom uplata veca sansa da se dobije sedmica, nego da se izvuce odredjeni broj od 35/6, pa se ovo prvo nikako ne desava, a ovo drugo se desilo iz prve.pogotovo ovom količinom uplata.
Ne razumem. Te pare su namenjene za nagradu bez obzira kad će biti isporučena. Državna lutrija zarađuje procenat od ukupne uplate, nema veze sa dužinom držanja sedmice (osim ako ne računaš da će biti više uplata, zato što je nagrada veća)
Ovo ti je pogrešna teza. Kombinacija 1,2,3,4,5,6,7 je podjednako verovatna kao i bilo koja druga, jedino je bezveze igrati je jer je par hiljada ljudi uplati u svakom kolu i onda bi nagrada bila smešna ako bi se stvarno izvukla.
Ček, ajde dogovori su sa sobom šta je tema. Pričali smo o nameštanje bubja preko loptica, kad sam rekao da treba mnogo vremena da izađu svih 7, ti reče treba samo jedna da ne bi bilo glavne nagrade, jer su oni na dobitku, na moje pitanje kako su to na dobitku, ti se opet vraćaš na početak da sebi nameste glavnu nagradu. Idemo u krug, ajde da se držimo teme (koja god da je u tom trenutku), a ne da ih menjamo sa svakim novim odgovorom.
Na primer, sve kuglice su 21 i iz bubnja, logicno, izvlaci se 21, a kamera sve to snimi. Nakon toga uzivo se emituje taj snimak
A kako se desilo da u milisekundi sve obriše sa ekrana i lik iskuca 4 x 27, uhvatila ga panika.
Dal neko zna nekog koje dobio sedmicu ili da je čuo da neko zna nekoga ko je dobio premiju?
Ja znam lično par ljudi koji su dobili petice i šestice al za sedmicu ne znam i nisam čuo nikad za sve ove moje godine. Kao ni moj teča koji je radio u lutriji.
Žao mi svih ovih baba i deda koji pune budžet i tuđe džepove već par decenija.
Ni jednom nisam rekao da nije nameštno, nego pokušavam da kažem da ako jeste namešten, sigurno se ne radi tako.
Previše je komplikovano i previše ljudi bi trebalo da bude uključeno u prevaru.
Pa sam bubanj da se namseti da izvuče 7 odredjenih loptica je veoma teško, a da se to ne primeti, ili da ne traje 10 sati
***, šansa je bila 1 od 36
Ovo mislim da nije tacno. Do kraja su ostala 3 POLJA - mogla je 21-ica da bude na 7, 6, ili 5 mestu (a bas ga uboli odmah). Stoga verovatnoca da bude na 5-om mestu mora da ukljucuje da ne bude na 6-om i 7-om mestu.
Ovo treba matematicar da potvrdi, cini mi se da je verovatnoca da 21-ica bude na 5 mestu MANJA od 1/36.
To sam i ja razmisljao, verovatnoca da 21 izadje do kraja jeste (oko) 1/36, a da izadje na tom mestu mora biti daleko manja, treba nam neki ekspert kombinatorike i logike da potvrdiOvo mislim da nije tacno. Do kraja su ostala 3 POLJA - mogla je 21-ica da bude na 7, 6, ili 5 mestu (a bas ga uboli odmah). Stoga verovatnoca da bude na 5-om mestu mora da ukljucuje da ne bude na 6-om i 7-om mestu.
Ovo treba matematicar da potvrdi, cini mi se da je verovatnoca da 21-ica bude na 5 mestu MANJA od 1/36.
To sam i ja razmisljao, verovatnoca da 21 izadje do kraja jeste (oko) 1/36, a da izadje na tom mestu mora biti daleko manja, treba nam neki ekspert kombinatorike i logike da potvrdi![]()
Lottery ping-pong balls have a small valve, like a basketball or soccer ball, only it’s very tiny, and nearly invisible. We use a hypodermic needle to inject heavier-than-air gasses such as radon into the balls we don’t want to come up. At first, we tried helium in the ones we did want to rise, but they jumped up so quickly that it was obvious.
EDIT: hehehe, samo zamisljam komunikaciju izmedju operatera i njegovog pretpostavljenog:Aj da i ja iznesem svoju teoriju zavere u ovom slucaju.
Polazim od pretpostavke da niko nije lud da vara na nacin koji moze biti dokazan i zato:
Ne radimo intervencije na lopticama ili otvoru bubnja vec to radimo na pritisku vazduha unutar bubnja jer jedino on nece biti proveravan.
Mehanizam? Sam software.
...prati bas odredjenu kuglicu i ne dize pritisak dokle god ta loptica ne dobije zgodnu putanju kako bi pri povecanju pritiska bas ona prosla kroz rupicu.
Neka mi neko dokaze da ovaj scenario nije moguc. [emoji14]
Ovo mislim da nije tacno. Do kraja su ostala 3 POLJA - mogla je 21-ica da bude na 7, 6, ili 5 mestu (a bas ga uboli odmah). Stoga verovatnoca da bude na 5-om mestu mora da ukljucuje da ne bude na 6-om i 7-om mestu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari