Šta je novo?

Loto prevara, gle čuda i iznenadjenja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Valjda na Prvoj? :p

Sve je to isti k :d

Da je tako lako dobiti onda bi svi igrali i nagrada za sedmicu bi bila 1 dinar(kao u Bruce Almighty)
Ukupno ima preko 15 miliona kombinacija, a mesečno se uplati jedva 500 hiljdada kolona(u kojima sigurno ima duplikata)
A što se tiče same prevare i nameštanja, ako se radi, sigurno se ne radi tako kao što svi tvrde, prosto je naopako da bude toliki broj ljudi umešano, to jedino radi na filmu ( tipa Ocean's Eleven)
A otkud ti znas da lik koji kuca te brojeve nije neko visoko pozicioniran lik koji to radi od kuce a ne neki nebitan baja u studiju.
Daj molim te kome pokusavas da dokazes da loto nije namesten.
Mislim da 95% ljudi koji igra zna da je namesteno al svejedno ga igra i dalje.
Ovo da se desilo u normalnoj drzavi, pljustale bi odstete i tuzbe na sve strane.
Il radis za Lutriju ili si verni igrac iste koji veruje u svemocnu sedmicu, bilo kako god jedan od retkih si koji moze da kaze da loto nije najveca muljavina u ovoj zemlji.

Jel bese nasa lutrija posluje u minusu, jedno vreme jesu ? Inace jedina drzavna lutrija na svetu koja je u minusu.

A kako se desilo da u milisekundi sve obriše sa ekrana i lik iskuca 4 x 27, uhvatila ga panika.
Dal neko zna nekog koje dobio sedmicu ili da je čuo da neko zna nekoga ko je dobio premiju?
Ja znam lično par ljudi koji su dobili petice i šestice al za sedmicu ne znam i nisam čuo nikad za sve ove moje godine. Kao ni moj teča koji je radio u lutriji.
Žao mi svih ovih baba i deda koji pune budžet i tuđe džepove već par decenija.

OK, a koliko si njih čuo koji su radili nameštanja?

A otkud ti znas da lik koji kuca te brojeve nije neko visoko pozicioniran lik koji to radi od kuce a ne neki nebitan baja u studiju.
Daj molim te kome pokusavas da dokazes da loto nije namesten.
Mislim da 95% ljudi koji igra zna da je namesteno al svejedno ga igra i dalje.
Ovo da se desilo u normalnoj drzavi, pljustale bi odstete i tuzbe na sve strane.
Il radis za Lutriju ili si verni igrac iste koji veruje u svemocnu sedmicu, bilo kako god jedan od retkih si koji moze da kaze da loto nije najveca muljavina u ovoj zemlji.

Ni jednom nisam rekao da nije nameštno, nego pokušavam da kažem da ako jeste namešten, sigurno se ne radi tako.
Previše je komplikovano i previše ljudi bi trebalo da bude uključeno u prevaru.
Pa sam bubanj da se namseti da izvuče 7 odredjenih loptica je veoma teško, a da se to ne primeti, ili da ne traje 10 sati

Poslednja izmena:
Lose ti ide teorija verovatnoce, nikako nije 1/36

Jel moze neko da izracuna koja je verovatnoca, ajmo matematicari, to je minut posla?

Svakako bi policija zaplenila bubanj jos jutros u 8.00.

OK, a koliko si njih čuo koji su radili nameštanja?
Pa u poslednje vreme ovo je treca dokazana prevara - posle Frikom sladoleda (sve pokupio isti lik) i licitacija na RTS-u. S tim sto ovaj sa licitacijama mozda i nije prevarant, vec je covek smislio mehanizam koji dobija.

Poslednja izmena:
Zasto imam osecaj da ce u narednom periodu sedmice da se izvlace kao lude, u pokusaju da se opravdaju.

@smit
Ne moram ja ili bilo ko da čuje dal je nešto namešteno, sumnja se već dugi niz godina i evo desilo se to što se desilo.Dal je namešteno ili nije na igračima je da odluče.Zvanična saopštenja od Lutrije ne treba uzimti u obzir.Ako bude istrage e to će biti tek zanimljivo.
Pošto znamo kako su se i mnogo ozbiljnije stvari [afere] od ove završile, zaključak je izvedite sami.

Jedina velika prevara koja je rešena , a za koju ja znam , je afera sa Frikom nagradnom igrom.

@smit
Ne moram ja ili bilo ko da čuje dal je nešto namešteno, sumnja se već dugi niz godina i evo desilo se to što se desilo.Dal je namešteno ili nije na igračima je da odluče.Zvanična saopštenja od Lutrije ne treba uzimti u obzir.Ako bude istrage e to će biti tek zanimljivo.
Pošto znamo kako su se i mnogo ozbiljnije stvari [afere] od ove završile, zaključak je izvedite sami.

Jedina velika prevara koja je rešena , a za koju ja znam , je afera sa Frikom nagradnom igrom.

Nisi razumeo moje pitanje.
Pitanje se odnosilo na račun tvog, što mora neko da zna dobotnika sedmice, isto se svodi i na prevarante.
Npr onaj ko stvarno dobije velike pare(na bolo koji način od običnih gradjana) momentalno postaje zanimljiv odredjenom sloju.
Pa upitaj se sam, da li bi ti pričao po kraju da si dobio milionče

Ne bih sad da ulazim u priču jer odlazimo u off, ali sve se sazna, pogotovo onaj ko hoće da nađe milionera naći će ga

Nisi razumeo moje pitanje.
Pitanje se odnosilo na račun tvog, što mora neko da zna dobotnika sedmice, isto se svodi i na prevarante.
Npr onaj ko stvarno dobije velike pare(na bolo koji način od običnih gradjana) momentalno postaje zanimljiv odredjenom sloju.
Pa upitaj se sam, da li bi ti pričao po kraju da si dobio milionče
Ja bih pricao. Bolje da zlobne komsije znaju odakle mi lova nego da pricaju da sam kriminalac i lopov. I ovako bih te pare za 10 dana spucao pa ne moze niko ni da se okoristi od toga.

zar njima njie cilj da niko ne dobije sedmicu?

Ne verujem da im je to cilj, pa zar igre na srecu ne postoje da bi i sirotinja mogla preko noci da se obogati? :D

Nego interesuje me zna li neki matematicar kolika bi bila sansa da se od 35 brojeva u bubnju izvuce bas 21?

Poslednja izmena:
Manja, mnogo manja bi bila verovatnoća da su "slučajno pogodili" sledećih 3,4,5 brojeva. :) Ovako jedan broj je zaista razumna verovatnoća ali ipak neverovatna kao slučajna u zemlji gde svi kradu.

Loto muzika :smoke: ...

trebalo bi ti cak 10 dana za 1mil € :)

Pa da, valjda i ja mogu da odmorim vikendom jednom u zivotu :)
Nije valjda da mislis da ne mogu da potrosim milionce da 8 radnjih dana? Sad da krenem da sastavljam spisak za 10 minuta bi skapirao da mi je malo :d BTW, to je milion dok se ne odbije porez.

Jel moze neko da izracuna koja je verovatnoca, ajmo matematicari, to je minut posla?

Svakako bi policija zaplenila bubanj jos jutros u 8.00.

Pa u poslednje vreme ovo je treca dokazana prevara - posle Frikom sladoleda (sve pokupio isti lik) i licitacija na RTS-u. S tim sto ovaj sa licitacijama mozda i nije prevarant, vec je covek smislio mehanizam koji dobija.

Verovatnoca za izvlacenje sedmice:

bbc9dfe87e33320a9292dae6e3f3d78f.png

[1]

Đukanović, koji je ostavku na funkciju predsednika Skupštine „Države lutrije Srbije” podneo u avgustu 2014, napisao je da je postoji problem sa softverima „loto” i „bingo” jer ih deset godina unazad održava krajnje nekredibilna firma „Nirvana” iz Zagreba za koju niko iz sveta igara na sreću nije čuo.

U izjavi za „Politiku”, nekadašnji potpredsednik Skupštine DLS naveo je da je nemoguće namestiti „peticu”, „šesticu” i „sedmicu”.

– Moguće je napraviti tehničku grešku iz ko zna kojih razloga, svesno ili nesvesno. Postoji mogućnost da neko ubaci neku grešku u softver. Njih nam i izrađuje i održava firma „Nirvana” iz Zagreba. Kada sam došao u lutriju čudio sam se kako su našli tu firmu i ko su ljudi koji rade za nju. Kod firmi koje se bave izradom i održavanjem softvera problem je u tome što one kada jednom uđu, teško ih je „izbaciti”. Ne može sa njima da se raskine ugovor i da se posao da drugoj firmi. Da bi se angažovalo drugo preduzeće treba sprovesti javnu nabavku, a za to je potrebno vreme – objašnjava Đukanović.

On je naglasio i da onaj koji ima softver „izvlači najveći kajmak”.

– Borio sam se protiv toga. Došlo je do potpisivanja ugovora između Ministarstva odbrane i Vojno-tehničkog instituta sa lutrijom. To je bila odluka vlade i softver je i dalje u fazi ispitivanja – objasnio je Đukanović.

http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/Tuzilastvo-nalozilo-provere-LOTO-izvlacenja.lt.html

Kakav je to svemirski software koji prikazuje izvučene brojeve, i da li neko ima predstavu šta taj software uopšte radi?

Poslednja izmena:
Luk et d post #1775 or

Poslednja izmena:
Da li si ozbiljan? Pa isprati kako ce jedno 20% ljudi da poveruje u bilo koju zvanicnu bajku koja bude plasirana. Pametan ne mora da vidi da bi zakljucio, a glupom nije dovoljno ni svojim ocima da vidi.

Ako se pojavi premijer i isprica, onda ima da poveruje i 70% ljudi. :d

Ma to je softver koji povezuje sve zajedno. Prikazivanje brojeva je samo sminka na kraju, ali podaci moraju odnekle da se izvuku.

Uz pomoć tog softvera znaju koja kombinacija nije uplaćena.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno