Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ajde onda objasni meni kako da se drzim 15.5 beta drajvera kada ih ja stavim a windows posle ko zna kojeg vreman ih pregazi njegovim sa WU! Ja opet izbrisem njegove stavim svoje i tako mogu ceo dan da vodim rat sa drajverom za karticu!

Kupis 290x za njega na WU za sad nema drivera pa mozes da teras sta pozelis :)

Generalno WU bi trebao da gleda datum drivera i ako je noviji ne bi smeo ni da nudi update sa starijom verzijom, ovo sto sam ja kacio je zadnji od pre par dana tako da je taj na windows update stariji definitivno

Sta reci sistem u fazi testiranja, dosta toga M$ za sada ne da opciju izbora

Poslednja izmena:
E da imam para znam ja sta bih kupio ali ovako moram da cutim i da drljam jos neko vreme sa ovim sto imam u kucistu!

Sacu bas da probam te drajvere sto si okacio jer sa ovim sto mi WU da mi Witcher radi katastrofalno, tacnije nikada ne znam kada ce me izbaci igra napolje ili nece... mogu da igram 5 min i da me izbaci napolje a mogu da igram 2 sata i onda opet bez nekog pravila me igra izbaci napolje, a dok sam imao 15.5 drajvere mogo sam da igricu drzim ceo dan ukljuceno ne bi joj bilo nista!

Javim posle podne kakvo je stanje sa ovim drajverima!

Kada WU pregazi 15.5beta drajvere jedino sto perfomense u igram
padnu za 10-15%, drugih problema nisam video.
Inace vrlo brzo bi saznao od ljudi kojima sam radio upgrade.
Ima ih par koji zovu i kad im se komp samo "strecne".:D

Ti stvarno nemas pametnijeg posla nego da mi protivrecis... beta ko beta ni jedan ne valja barem ne za win10... vec sam rekao resili su nestajanje GUI starta i settings-a (koji se desavao sa officialnim driverima) koje se desava masi ljudi ne samo meni
dxva malo radi malo ne od prvih amd drivera i tu nije nista promenjeno
sam microsoft sa neke AMD karte je blokirao AMD drivere na WU (da te officialne jer su zezali GUI windwosa koa meni sa 290x) bas zato sto su svi bagoviti, verovatno je zato i ovaj driver leakovan jer je trenutna situacija sa istima smesna za win10

ko sto sam rekao,tvoje neargumentovane halucinacije mislim da nikog vise ne zanimaju i kako sta radi jer ko zna kako i na sta ti to uopste stavljas i dal' stavljas,oficijelna 15,5 beta pravilno stavljena nema nikakvih problema,pa vristi koliko hoces.

edit: fazlinovic - izgasi apdejt ili produzi u scheduleru vreme za automatski apdejt,iskopah pre neki dan link,ali zaboravih da ga okacim ovde,pregledacu istoriju posle pa kacim.

Poslednja izmena:
Prikazuje mi explorer.exe error pri restartovanju kompa.. Restartovao sam Windows Explorer I opet je isto.. Znate u cemu je problem? :/

Nista ignorisi istu gresku povremeno pokazuje vecini a i meni

Mhm..
Mislio sam ovo da uradim, nasao sam na jednom sajtu..
Zatvaranje (ubijanje) procesa koji blokiraju (koče) operativni sistem

Ponekad se dešava da nam se računar blokira iz čista mira i miš i tastatura više ne reaguju. Ovo je znak da postoji određeni proces na kompjuteru koji prouzrokuje usporavanje ili potpuno blokiranje rada programa na računaru. Jednostavno, kada se to dogodi, pokušajte da istovremeno pritisnete tri tastera na tastaturi: Ctrl + Alt + Delete (Del). Na XP sistemu odmah će vam se otvoriti Start Task Manager, gde možemo manipulisati procesima na računaru. Ušli ste na Windows Task manager > Processes > explorer.exe ... explorer.exe je proces koji je odgovoran za normalan rad računara. Kliknite na njega, pa idite na "End Process". Na trenutak će se ikonice sa ekrana izgubiti. Sada idite na početnu opciju u Windows Task Manager-u, File > New Task (Runn ... ) i ukucajte explorer.exe

Proverite naravno da li u računaru nema virusa, malware-a, trojanaca ... jer su oni takođe čest faktor usporavanja, kočenja, blokiranja rada sistema. Ubijanje procesa često puta može spasiti započete projekte na kompjuteru.

E da imam para znam ja sta bih kupio ali ovako moram da cutim i da drljam jos neko vreme sa ovim sto imam u kucistu!

Sacu bas da probam te drajvere sto si okacio jer sa ovim sto mi WU da mi Witcher radi katastrofalno, tacnije nikada ne znam kada ce me izbaci igra napolje ili nece... mogu da igram 5 min i da me izbaci napolje a mogu da igram 2 sata i onda opet bez nekog pravila me igra izbaci napolje, a dok sam imao 15.5 drajvere mogo sam da igricu drzim ceo dan ukljuceno ne bi joj bilo nista!

Javim posle podne kakvo je stanje sa ovim drajverima!

uradis ko ja ... sredis Win ... i iskljucis WU ... prosto koj ce mi ***** update samo patchuje nesto a sve lepo radi kad ga namestim :)

Prestanite da propagirate gašenje WU, niti je AMD završio drajvere.
Koji će verovatno biti finalni pred RTM.

Jedna interesantna inside informacije:
Btw, AFAIK(i.e. upto yesterday), MS still have not finalized how to handle the win7OEM upgrade mechanism, there was a bottom-line from Nadella : "No laundering of pirated Windows".

Iskreno malo su mi tu smesni, vec su odavno trebali odluciti gde idu

A i detaljno objasnjenje feedback sistema kako se razmatra, izgleda glavni razlog izbacivanja tehnicap preview je bas feedback, manje bug tracking

http://blogs.windows.com/bloggingwindows/2015/06/12/how-windows-insider-feedback-influences-windows-10-development/

Poslednja izmena:
Počele notifikacije da stižu preko Tapatalk ali ipak ne može da otvori nijednu temu, šteta...

Izvinjavam se što ulećem u temu ovako kao padobranac. Može li neko da mi u dve tri rečenice objasni koje su prednosti desetke u odnosu na sedmicu? Ali zaista mislim na prednosti...
Osmicu nisam ni probao, videlo se odmah da je fail. Ali primećujem hype sada oko desetke.. :smash: Hvala.

Prednost je to sto ces zbog DX12 morat da predjes na isti ako igras igrice... kao i to sto ce podrska win7 naglo poceti da nestaje kako vreme odmice....

Koje su mi opcije da resim problem?

Pa win 10 radi pa radi ali cim pokrenem the witcher 3 i krenem sa igrom nema pravila mogu da igram 10 min i da mi izbaci stop working a mogu da igram nekada sat dva i da me izbaci kada idem na fast travel.

Sada je pitanje jel to do drajvera jer mi se to desavalo sa onim kojem sam bio dobio sa WU a i sa ovima koje je zeljko okacio na prosloj strani. Ne stizem da istestiram igru sa 15.5 drajverima (jer je windows brzi od mene pa ih vec pretaba sa njegovima) ali dok su oni bili nisam imao nikakvih problema. E sada na sta jos sumnjam a to je update za witcher 1.05 koji je nedavno izbacen da mi mozda on ne pravi problem, mada da je on problem bilo bi u temi o witcheru vise slucajeva da se ljudi javljaju ali niko ne komentarise problem koji ja imam sto znaci da su upitanju drajveri ali jednostavno ne prepustam nista slucaju.

Ovo pitanje mozde da ide ovde i u witcher temu ali kontam da je vise za ovu temu!

@ umart

pominja si produzenje vremena za update windows-a, gde se to tacno podesava i u kranjem slucaju kako da mu stopiram WU gde se gasi? Hvala

Poslednja izmena:
Izvinjavam se što ulećem u temu ovako kao padobranac. Može li neko da mi u dve tri rečenice objasni koje su prednosti desetke u odnosu na sedmicu? Ali zaista mislim na prednosti...
Osmicu nisam ni probao, videlo se odmah da je fail. Ali primećujem hype sada oko desetke.. :smash: Hvala.
Windows kao window, samo stabiniji, brzi, dolazi sa integrisnim programima
koje bi inace jurio po netu.
Mogucnost instaliranja svega u windows okruzenju, pocev od samog OS.
Bez fleki bez dvd, reset sistema, kontabilnost sa dosta uredjaja i aplikacija.
Jednom reciju instaliras i to je to, nema potrebe vise za cistom instalacijom.
Ima jos dosta toga, ali u sustini fleksibilan sistem.

Poslednja izmena:
Sličan problem je i sa nvidia kartama. Doduše nvidia je sredila win10 drajvere, poslednji imaju dobre performanse, ali sa druge strane sprečila je instalaciju regularnih drajvera (350.12 su poslednji win8.1 drajveri koji se mogu koristiti na win10), što je možda problem onima koji žele posledje game ready drajvere, jer win10 drajveri ređe izlaze.

Poslednja izmena:
Rade svi drajveri koji rade i na win 8.1, nego win voli da ih pregazi svojima.
Pa tu moze da dodje do konflikta.
Nije mi poznato da neko nije mogao da ih instalira ili da ne rade.

Rade svi drajveri koji rade i na win 8.1, nego win voli da ih pregazi svojima.
Pa tu moze da dodje do konflikta.
Nije mi poznato da neko nije mogao da ih instalira ili da ne rade.

Nije tačno, 350.12 je poslednja serija win 8.1 drajvera koji rade na win10. To su potvrdili i ljudi iz nV na njihovom forumu, a to obrazložili sa time da je njihov cilj da maksimalno istestiraju win10 seriju drajvera.

Pa neznam sareniji start :) kao i onaj *****ni novi settings meni i stari control panel (smesno za noob-ve izgleda potrebno)
isto kao i razlika izmedju 7 i 8-ce samo sto je metro screen umanjen, ali to vecina sebi nece priznati, lepo je zivet u oblacima :d

Ja i dalje ne vidim potrebu metra na desktop PC-u realno vracamo gadzete iz viste ali sad u start meniju koji stoji zatvoren i dodajemo im funkcije na klik kao da smo *****i i koristimo ih na tabletu (verovatno se ocekuje da desktop predje na touch screen-ve a PC izumre)

Generalno DX12 je najveci napredak za gaming ako ga programeri iskoriste kako treba

Eto ja cu licno da pogasim svi win10 djubrestinu u obliku metro-a i tada imam win7 start meni i to je to, nov sistem sa novim kernelom, DX12

Poslednja izmena:
Ti ocigledno nosi preboleo sedmicu :) nema Modern aplikacija bez modern okruzenja, meni su te aplikacije korisne, kao i sam modern interfejs. Cak mi je i 8.1 ok...8mica je bila totalno ogoljena i tezak fail.

Poslednja izmena:
Ne razume sta smeta kod metro screena?
Pa tu mozes da pinujes sve sta ti treba i sta cesto koristis
A isto tako da sklonis sta ti se ne svidja ili ne koristis.
Mozes sve desktop shortcut da pinujes tu.

naravno i bitno jako sto se moze odresiti custom velicina samog starta :) ono sto fali to su metro univerzalne aplikacije..npr facebook , twitter, tapatalk i takk te su sasvim ok, mada moze tu mnogo bolje, ujedno boost i za Mobilnu platformu, samo jaka podrska developera.

Ti ocigledno nosi preboleo sedmicu :) nema Modern aplikacija bez modern okruzenja, meni su te aplikacije korisne, kao i sam modern interfejs. Cak mi je i 8.1 ok...8mica je bila totalno ogoljena i tezak fail.

Ne ja koristim win 8 i 8.1 ve ~3 godine, metro aplikacije su za one sto vole telefone... ja od tih klinaca nisam ako neko zeli samo napred... za njih ce biti dobrih stvari zbog vece sihronizacije izmedju metro-a na desktopu, win phone-u , frizideru i TV-u, xbox- itd

Nemam nista protiv da ljudi koriste, ali za mene bas mi i nisu potrebne, ovi sto vole sereno i da se "igraju" sa PC-em ko sa telefonom njima ce se verovatno svideti, ne sporim da ce za vecinu sihronizacija sa telefonom biti veliki plus, sve ostalo mi je za sad malo "nepotrebno"

Mada ne sporim da to sto mozes da poiskljucujes metro aplikacije je velik plus i u odnosu na 8-ci smanjis metro screen u start-u, tako da svi mogu biti srecni

Poslednja izmena:
Neverovatno, ako ja nesto ne koristim onda ne treba ni da postoji?
Bice ljudi kojima ce to koristiti, meni ne smeta sto stoji tamo.

Neverovatno, ako ja nesto ne koristim onda ne treba ni da postoji?
Bice ljudi kojima ce to koristiti, meni ne smeta sto stoji tamo.

Nisam to rekao, ali za sada metro aplikacije osim za decu nisu za desktop, mozda kad svi naviknemo da koristimo touch ekrane a ne miseve

A ne stvarno ja sam koristio win 8.1 jedno pola godine, naravno da sam ubio totalno sve sa metro failom, meni nikada nije palo na pamet da upalim metro aplikaciju, to je sve na nivou painta.

Linux ima tako te kao win telefon na kompjuteru uradi sam metro aplikacije? Jer meni bi bilo bolno da koristim tako "kompleksne" aplikacije na telefonu a ne na kompjuteru

Neka izgleda kao win98, ne pridajem znacaju, neka samo nastavi da ovako radi.
Imam brdo programa, i to sve perfektno radi sta da trazim vise?
Ovo nisam doziveo ni na jednom OS do sad, samo napucavas i radi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno