Bas su homici. Pa sta bi sa tom komjuniti mapom?
Nije to cudno/novo. I u bf3 svi igraju moronske mape.
+100Da ali CQ nije 1v1 vec timska objektiv igra. I potpuno se ne slazem, 100-200 sati je previse a nakon 200 sati kada vidis ispred sebe tenk, helikopter ili avion mozes samo cekati respawn. Kako ce neko imati osjecaj timske igre za odredjenim objektivom ili kako da upravlja sa nekim vozilom i koristi ga na pravi nacin. Gdje je skill sa odredjenim anti-vehicle gadget-ima. A da ne spominjem da su još prave BF CQ mape long range mape dok je svaki TDM close quarters. Dva potpuno suprotna nacina igranja. CQ na metrollu, close quarters bf3 mapama, marketima i ostalim mapama za grudvanje ne brojim.
TDM sam nekada davno igrao u starijim naslovima i u BF-u je najgore odradjen. Ne postoji jedna jedina mapa koja je pravljena iskljucivo za TDM. Stotine FPS-ova koji su taj neki arena šuteri rade TDM mnogo bolje. Ne vidim poente igranja TDM-a u BF-u pored COD-a.
Problem u CQ modovima i jesu igraci koji dolaze sa TDM servera ili TDM FPS-ova koji ne znaju koriistiti vozila i nemaju osjecaj za tim.
^U tenku sam znao provesti cijelo vrijeme sa nekih 60-3 K/D i to na aftermath uskim mapama. Na ostalim mapama jos lakse. U BC2 takodjer u RUSH modu kao napadac od pocetka do kraja mozes zadrzasti tenk. Naravno, govorim o objektiv efikasnoj borbi gdje sakupim more poena i zavrsim prvi. U BF4 je malo drugaciji gameplay i vozila su oslabljena ali se i dalje moze vladati ako znas sta radis. Kao pješak, ako imas osvjestene ljude koji vode racuna o tenku sa RPG-em, nema njemu mira i fatanja zastavica tako da je taj dio balansiran vise nego dobro. U BF4 mi se tenk ne svidja ali klanski kolega iz njega ne izlazi i lagano ovna ljude ..osakaceni jesu za moj ukus ali ako znas voziti tenk, efikasniji si nego pješak.
Helikopteri su problem u BF3 ali ako imas 4-5 engineera od 30 ljudi u svom timu koji vode racuna o tome, taj helikopter nema sta da trazi na mapi. Sta bi bilo da je 15 ljudi engineeri i da gledaju na suparnicka vozila i da popravljaju svoja. A ne da je cijeli tim medic i da AA stoji u main bazi. Normalno da ce farmati poene na tebi. Sto dovoljuno govori da su to TDM igraci koji nisu svjesni vozila pa ih jedan helikopter ovna cijelu parrtiju. Da ne kazem da jedan jet pilot moze rjesiti da taj helikopter ne bude u zraku ni jednu minutu.
Kada smo igrali klanski nismo nikada imali problem ni sa vozilima da ih koristimo ni sa samom borbom protiv vozila. A nekada nas je znalo igrati samo po 5-6 iz klana pa smo opet izlazili na kraj. Nisu savseno balansirana ali su daleko od nekoh OP-a ili da su beskorisni.
Long story short, koga ovnuje helikopter u spomenutom BF3, i zasluzuje. Ne mozes se boriti protiv letjelica sa AA koji je u main bazi sakrivajuci se iza kontejnera pa ako ubode, ubode. A i bez AA, kako sam rekao, 2-3 engineera mogu letjelice drzati poprilicno daleko od akcije a to sto trideset ljudi misli da je TDM pa ih ubija iz neba i iz zemlje i kontaju se sta se desilo, i zasluzuju kada igraju TDM na CQ. A kada spominjes lokanje tenka u BF3, ja nisam ukupno 5 puta zaginuo u tenku od lock on oružja tako da je i to mit.
Volim igru i sa vozilima i sa vojnikom pa mi je gameplay nekako pola-pola i imao sam problem samo ako sam "sam" dok drugi gledaju kud sunce hoda. Ako 5-6 igraca vode racuna i u vozilu i protiv vozila, nisam nikada imao problema i da me neko ovna.
Da je BF savrsen ne bi se ovoliko zalili i igrao bi ga i dalje, ali za 600h u BC2, 1200h u BF3 i 300h u BF4, dgovorno tvrdim da je igranje kao vojnik i u vozilu igrivo i manje vise solidno i da nije broken. Jer da jeste toliko osakaceno, drzao bih se ili jednog, ili drugog. Tako da je ta prica kako je TDM najbolji dio igre jednostvano smijesna. Ali i ne vidim nacina da razumijes CQ ako si TDM igradc. To sto suparnici tim ovnuje tvoj se zove teamplay. Skill se ne moze balanasirati. Ja sma znao za promjenu uci u AA na caspianu da promjenim malo iz dosade i parkiram ga ispred C zastavice pa me prozivali da sa noob sto ih skidam.
A sta je poenta BF-a reci mi molim te? Osvajanje zastavica? To mogu i u Gianna Sisters da radim.
Poenta je pobeda. Pobeda se ostvaruje ubijanjem drugih igraca. Protivnicima cure tiketi ako ih ubijas. Cak i vi zastavichari ih osvajate zato sto kad ih drzite, protivnickom timu cure tiketi. Da ih bolje ubijate, curili bi im brze
toliko o @sustini bf serijala, kao da je to filozofsko pitanje. Ja igru igram zbog svog shvatanja njene "sustine" a ne zbog tudjeg. Spocitavati drugima da ti imas odgovor dok njima promice "sustina" je po malo glupo, nisi ti mesija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari