hahahahahdzabe nekima i milion sati
sto se zestis vkoz ko te to isprasio u BF, nisam ja kriv sto ti takvi kao ja kvare igru time sto te deru.
Ne lupaj. Coveka znam od BF2 (Zoo.Karma koliko me secanje sluzi) i dobar je igrac.
Ja sam oduvek solirao cak i kad sam igrao iskljucivo cq, jer su squad leaderi glupi. Nemaju smisla za taktiku ni najmanje. Dobar primer je recimo Zavod mapa. Umesto da se fokusiraju na C,D,E (kao svojevrsni trougao) oni gube vreme osvajajuci A (ili F valjda kod one kule) zavisi sa koje strane spawnujemo; idu levom stranom mape (kad se gleda od A flaga ka mapi), tu na otvorenom se upustaju u neke sukobe sa AV, dok ih snajperi pune sa krova. I treba da igram kooperativno??? Msm, jes` da ovde ima povrsnih ljudi koji misle da ja blage veze nemam, ali nisam toliko glup da igram timski...po meni, svako ko igra CQ (van neke svoje stalne ekipe koja funkcionise preko voice chata_ je najobicniji *****. A kakvih postova ovde ima, samo potvrdjuje to moje misljenje.
Nije ni čudo što su tebi squad lideri moroni kad ti ideš na C,D i E samo zato što je to close quaters i deo mape za tvoju odbranu pušku. Ta taktika koju ti ne razumeš je denial, tj. oduzimanje neprijatelju mogućnosti da dobiju dodatni armor, IFV na A ili F zatavici. One se ne drže već se samo uzimaju zbog vozila pa ponovo kada je uništevno vozilo. Jedno vozilo više za tvoj tim je u isto vreme i jedno vozilo manje za neprijatelja. To je 2 razlike u jednom potezu.
A ti snajperi na krovovima ne samo što ništa ne mogu da urade jer su im ostale zastave daleko a one koje se tu zauzimaju ispod nogu, nego ih bilo koji heli može da počisti za 2 sekunde. A i svaki snajper je jedan manje neprijatelj da ti oduzima zastavu.
Tako da sami ti nastavi da soliraš u timskoj igri pošto su svi ostali *****i a jedino ti znaš da igraš.
@fingon82
Pomenuo si ga u svom postu, valjda znas sta pises. Orgazmiras na TDM a pametujes i ucis druge sta i kako da igraju a ne znas ih. I zamolio bih te da nam ne delis tako pametne savete, jer mi dodju kao laksativ. Jel bacis koji medipak i ammo ili moraju nesrecnici da te jure po mapi?
Ima jos nas koji igramo sa prijateljima iz klana i nema veceg uzivanja od razbijanja u timskoj igri. Ali kako ti to da shvatis, yebem li ga...
@perafilozof
C i D na Zavodu je klasican clusterfuck od zastava za prey and spray igrace. Uz kontrolisanje A, F i delimicno E zbog pristupa, oljustice bulju armorom ovim jadnicima na centralnim zastavama. Reconi na krovovima su samo lep bonus
Procitaj pazljivije. NEKIMA ni milion sati nije dovoljno. Nisam pomenuo njega, vec sam njemu odgovarao, to su razlicite stvari. I nije fora u clusterfucku vec u blizini zastavica
Nemojte mnogo da se razbijete u timskoj igriu svakom slucaju, 1 squad drzi c-d-e (najbolji), ne ceo tim, ali namerno izvrces ono sto ja pricam kako bi dokazao neku poentu.
Da ali CQ nije 1v1 vec timska objektiv igra. I potpuno se ne slazem, 100-200 sati je previse a nakon 200 sati kada vidis ispred sebe tenk, helikopter ili avion mozes samo cekati respawn. Kako ce neko imati osjecaj timske igre za odredjenim objektivom ili kako da upravlja sa nekim vozilom i koristi ga na pravi nacin. Gdje je skill sa odredjenim anti-vehicle gadget-ima. A da ne spominjem da su još prave BF CQ mape long range mape dok je svaki TDM close quarters. Dva potpuno suprotna nacina igranja. CQ na metrollu, close quarters bf3 mapama, marketima i ostalim mapama za grudvanje ne brojim.
TDM sam nekada davno igrao u starijim naslovima i u BF-u je najgore odradjen. Ne postoji jedna jedina mapa koja je pravljena iskljucivo za TDM. Stotine FPS-ova koji su taj neki arena šuteri rade TDM mnogo bolje. Ne vidim poente igranja TDM-a u BF-u pored COD-a.
Problem u CQ modovima i jesu igraci koji dolaze sa TDM servera ili TDM FPS-ova koji ne znaju koriistiti vozila i nemaju osjecaj za tim.
Iz BF3 ubjedljivo najbolja za neki normalan TDM je Talah Market mapa.
Ako BF3 posmatramo kao strogo CQ igru sa akcentom na gameplay vozilima, onda je igra krs jer je broken (neizbalansirana), iz prostog razloga sto heli i jet piloti ako su vrhunski nemaju "prirodnih neprijatelja". Sa zemlje nema ko da ih obori, tako da onih par srecnika sto su vrhunski drajveri beru glave po serveru, dok su ostali topovsko meso. Takodje, unistavanje vozila trazi daleko manje skilla nego ubijanje dobrog protivnika u infantry combat. Znam jer sam prvih 200-300 sati igrao samo cq. Sve sem Smawa je point,wait for lock and shoot, nema tu mnogo skilla (ako uopste). Moze da se sastavi odlican squad od 4 coveka, da igra objective based igru,ali ako ne iskuju skill u tdmu i sretnu dva prekaljena igraca tdma koji su resili da se malo zezaju po Caspianu, posle 7+7 sekundi spawnovace se iz baze sva cetvorica.
Helikopteri su problem u BF3 ali ako imas 4-5 engineera od 30 ljudi u svom timu koji vode racuna o tome, taj helikopter nema sta da trazi na mapi. Sta bi bilo da je 15 ljudi engineeri i da gledaju na suparnicka vozila i da popravljaju svoja. A ne da je cijeli tim medic i da AA stoji u main bazi. Normalno da ce farmati poene na tebi. Sto dovoljuno govori da su to TDM igraci koji nisu svjesni vozila pa ih jedan helikopter ovna cijelu parrtiju. Da ne kazem da jedan jet pilot moze rjesiti da taj helikopter ne bude u zraku ni jednu minutu.
Kada smo igrali klanski nismo nikada imali problem ni sa vozilima da ih koristimo ni sa samom borbom protiv vozila. A nekada nas je znalo igrati samo po 5-6 iz klana pa smo opet izlazili na kraj. Nisu savseno balansirana ali su daleko od nekoh OP-a ili da su beskorisni.
Long story short, koga ovnuje helikopter u spomenutom BF3, i zasluzuje. Ne mozes se boriti protiv letjelica sa AA koji je u main bazi sakrivajuci se iza kontejnera pa ako ubode, ubode. A i bez AA, kako sam rekao, 2-3 engineera mogu letjelice drzati poprilicno daleko od akcije a to sto trideset ljudi misli da je TDM pa ih ubija iz neba i iz zemlje i kontaju se sta se desilo, i zasluzuju kada igraju TDM na CQ. A kada spominjes lokanje tenka u BF3, ja nisam ukupno 5 puta zaginuo u tenku od lock on oružja tako da je i to mit.
Obrisi inbox nemu ti poslat porukuLMAOznaci vi ste momci komedija, pocepah se od smeha, jedva cekam sutra da nekim ljubiteljima bf pokazem postove ovde
iskreno, veoma me zabavlja vas fatalizam+patetika, i preozbiljno shvatanje sebe a i igre, sto je tek smesno. "Stvari koje ti nikada neces razumjeti"
kao da je to nesto duboko, nesto bitno, sveprozimajuce
napraviste filozofiju od pucacine. Aj pa tako, ne znam ja te vase duboke stvari
zdravo ostajte
Da nisam igrao, mozda bi ti i vjerovao. Nekako podjednako imam sati igranja onako solo za ubiti partiju-dvije i sa svojim klanom u komunikacije gdje su nas tipicno prozivali iizlazili sa servera da bi se nas pola moralo prebacivati u drugi tim da ne bude base rape. I u solo varijanti i u klanskoj sam igao i kao pješak i kao tenkista i kao vozac/gunner helikopter i kao vozac jeta. Za ovih 1200h u BF3 nisam nikada osjetio da je jedna od tih varijanata toliko OP da se ne moze igrati. Tako da to sto vi pricate nije naprosto istina ma sta god napisali.
Ovnali bi protivnici samo kada sam igrao sa ******** ne brineci za zastavice, sta se na njima spawna i sta se desava u timu. Ako tebe ovna helikopter (koji ovako brzo pada od mene koji sam noob u jetu: https://youtu.be/RcOT8CTUBKY?t=175 ) i nisi sposoban da ga skineš jetom tamam da se zabijes u njega, onda nemoj igrati battlefield. Igraj nesto drugo. Ja imam samo nekih 16h u jetu jer mi je najdraza igra kao pješak i kao tenkista, ali sam znao vrtiti avion, kako sam rekao, toliko da me oci zabole, da me ne skinu. Ako neko ko ima 300h u jetu vozi bolje, kako je to molimte OP ?
Nabijate sate u TDM modovima i zalite se na vaozila. Paradoksalno u najmanju ruku. Opet ponavljam, balans treba biti bolji, ali i da su vozila OP, zasto ti majstore ne uzmes to isto vozilo pa ne uzvratis ??? Dok vi nabijate kobajagi skillove u TDM-u, neko ko nabija sate i skill u vozilu cini to vozilo OP. Cool story bro. Ili vi kukate na neciji skill koji se ne moze balansirati ?? Da ste igrali sa nama, odgovorno tvrdi da bi ste se zalili da su tenkovi OP a imam prijatelja koji sa tenkom gotovo ne gine bas na tim mapama i gdje su jetovi i helikopteri. A nerjetko smo igrali protiv drugih klanova koji su u komunikaciji. Da si igrao CQ na karkandu zalio bi se na tenkove od corleone grupe. Tima ljudi gdje su dvojica popravljala a jedan vozio. Nadji na youtubeu.
U tenku/lavu sam proveo mnogo sati a najvise sam igao mape sa svim vozilima i valjda bi do sada urlao na sav glas kako su letjelice OP i kako ne mogu izaci iz baze. Bilo je neigrivo kako sam rekao, samo kada me potrefe panjevi koji se tuku uzmedju sebe ko ce sjesti u Viper i ako mu ne sjedne kolega iz klana, on ga razbije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari