Šta je novo?

Battlefield 4

Ma ugasio sam to odavno

I ja imam taj problem. Sad sam odcekirao ovo i provjericu posle je li do toga. Usput, da pitam je li relevantan ovaj ookla ping test? Svaki put mi prijavljuje 88% packet loss, dok ping i jitter nisu toliko losi. Kad ping provjeravam preko CP-a, uvjek mi je 0% packet loss. Inace me izbace ponekad admini zbog velikog pinga.

Probaj sa MTR-om (za Win je WinMTR) i pinguj neku udaljenu lokaciju i vidi da li imas packet loss i ako imas, gde nastaje.

Sad sam to upravo probao, ali nece da radi, tj host ne responduje od par koje sam probao.

Mozda si ukucao neki los domain, probaj sa nekim najprostijim, tipa Google. Takodje, svi paketi bi trebali da stignu do poslednje destinacije sem ako ona nije unreachable ili blokira ICMP pakete.

Probao Google odma', ali jok. Samo daje 'No response from host'.

Edit: skinuo noviju verziju i radi.

Edit2: Mozes li ti sto protumacit odavde? Je li moguce da je ovoliki ping (worst)?

Prilozi

• Google ping.txt
    2.4 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Poslato 876, stiglo 876, dakle nemas packet loss. A sto se tice rute i pinga, ona ide u USA, tako da je veliki ping i ocekivan, moze verovatno sa boljim rutiranjem malo da se smanji, ali nista drasticno. Za worst stvarno ne znam, ali pocinje jos od tvog ISP-a, tako da jedino mozes da proveris sa njima...

Poslednja izmena:
Pa ima na nekoliko mjesta gdje gubi 1-2%, ali mislim da to ne bi trebalo da predstavlja problem. Moracu definitivno provjeriti kod mog IPS-a moze li se sto uraditi. @Gdin_M, hvala ti.

Nije bitno ako vidis procenat izgubljenih paketa u toku rute na nekom network nodu, mozes ti da imas i 100% ako je recimo neki ruter podesen da ih odbacuje. Najbitnije je da svi koji su poslati sa tvoje destinacije stignu na odredisnu, tj. kao sto je kod tebe slucaj.

Ljudi, imam pitanje za vas, deluje mozda i malo glupo. Koliki vam je buffer na HDD-u i da li moze mali buffer da bude razlog stuttering-a? Znaci, ako stavim na podesavanja veca od medium i ukljucim onaj graph u igri, stuca kao lud u MP. Sa low i medium igra radi ok, ali mi opada cesto fps. Komp mi je ok ali mi je hard praistorijski sata 2, i kao sto rekoh 8 mb kesha.. Hteo bih da uzmem neki seagate sa 64 mb kesha pa da ne bacam za sad pare ako nije to..

Uzmi SSD ako možeš, za OS i jednu igru koju igraš redovno dovoljan je i SSD od 120/128GB. Ako se ima para, 240/256GB je topla preporuka.

Ne znam sta su patchovali ali igra i dalje ne poznaje pogodke, sve od servera do servera .. katastrofa

Kad' su patchovali ? Ako mislis na onaj dinamicki tikrate, 60Hz itd.. to je za CTE. Nije jos doslo na vanilu.

Ne igram aktivno ali sam malo uletio zadnjih par dana i serveri su imali dosta problema sa lagom. Nisam jedini, zalili su se ljudi preko čata.

Koliko je god kripili oni ovo ne mogu dovesti na rang BF3 a da ne pricam o necemu boljem. Da poprave BF4 trebaju je kreirati iz temelja sto je paradoks.

Igra je radila bez vecih problema pre 2-3 meseca. Bas je cudno da se ovakvi gamebreaking problemi (jos gori netcode i CTD) pojave bas oko izlaska nove "BF" igre...

Nova oružija u prolećnom apdejtu za BF4:

GROZA-1 Carbine
MARE's leg - Sidearm
AN94 - AR
L86A2 - LMG
GROZA-4 - PDW

Takođe ubacuju i GunMaster mod, on će biti za sve igrače, premijum i one bez toga a za oružija nisam siguran. Biće i brdo nekih ispravki sa CTE, nisam našao pun change log šta planiraju da ubace.

Ova nova oruzja su !@#$#$^$&*$...

eeee GROZA! i ono exploit smece AN-94, da ne pricam o vincesterki sa optikom. Sto se novih oruzja tice, za mene najblaze receno : razocarenje.

Videćemo kada izađe, bitno je da oružja budu upotrebljiva odnosno da imaju svrhu a ne da ih ubacuju samo zbog broja. Kako se zovu je nebitno.

Po starom dobrom obicaju DICE je usrao igru sa zadnjim patchem pa se lag povecao.
Evo jednog zanimljivog poredjenja

^Jel mi se cini ili igra Zavod mapu, ali nocnu varijantu (oko 7.45)? Otkud to?

To je u CTE

Na žalost noćnih mapa neće biti u novom apdejtu, još ih optimizuju kao i ir nišane ali biće.

To ce dati novu dimenziju igri, a i dobro je protiv snajpera (ako ne ubace IR long scoop-ove. Lepo bi bilo da postoji dinamicka promena dan-noc, ili odabir doba dana na svakoj mapi

Znaci, za ne verovati...

Nazad
Vrh Dno