Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam siguran za 1001, mislim da je dovoljno imati 2 evra vise, ali ja nemam :D Problem je kada se bas ima okruglo. Saznacu sutra.
Isto nije moguce promeniti 0.01 eur, tj. ne daje mogucnost da se promene svi evri sa EUR racuna, vec mora ostati 0.01EUR. Sto je prosto bezobrazluk...

Profajler, to nije bas tako kao sto kazes :) Zvanicno jeste, ali u Raiffeisenu mogu u vecini poslovnica podici i vise, barem krajem radnog dana, ako ima u blagajni.
A takodje, ja mogu za Intesu otici do druge filijale, i podici 50.000eur u krugu od 500m :) Za TELENOR OVO NE MOZE. Limit je za sve bankomate (imam 2 bankomata u Knezu, oba ne daju, jedan kaze no funds, a drugi kaze cash limit reached).
A i da je po bankomatu, najblizi bankomat posle Kneza je, za moje pojmove, je u pipipi :) Dok Intesa oko mena ima 15 komada, a 10 u krugu od 500m. Raiffeisena cini mi se 5. Telenor bankomata 2 :) Jedino na Novom Beogradu je Telenor u prednosti, jer tamo ima po jedna filijala svake banke na 10km :D

Inace, onaj spoljni bankomat u Knezu je cist promasaj i bezobrazno je sto ne radi unutrasnji kada ne radi filijala. Zimi sam se smrzao dok sam podigao novac, a danas mi je bankomat sprzio prste :) Toliko se usijao od sunca, da BOLI :)
Probao sam ga jedino jer sam mislio da unutrasnji nema novca u sebi, ali javlja pogresnu gresku, spoljni kaze da je limit reached.

Taj limit nema za dinare cini mi se!

Poslednja izmena:
5000eur ukupno dnevno sa deviznog racuna u Intezi, ne po filijali... Gleda se ukupan iznos. I to je tako vec godinama :)

E sad, kad bih dizao 100k eur da ih stavim u dzep (ko to jos radi?!), sigurno ne bih isao na 15 Intezinih bankomata okolo vec bih se kulturno najavio za sutra i da mi spreme kesh :).

Sto se tice ovoga da je bankomat vreo na suncu ili da je zimi hladno da se podize napolju - ne vidim kome bi mladom coveku to smetalo :)

Poslednja izmena:
5000eur ukupno dnevno sa deviznog racuna u Intezi, ne po filijali... Gleda se ukupan iznos. I to je tako vec godinama :)
Nije, oduvek je u Intesi moglo u vise filijala po 5K istog dana bez najave.

E sad, kad bih dizao 100k eur da ih stavim u dzep (ko to jos radi?!), sigurno ne bih isao na 15 Intezinih bankomata okolo vec bih se kulturno najavio za sutra i da mi spreme kesh :).
Ne bankomate, evre bi morao na salter, i mogao bi po 500eur novcanice dobiti verovatno. Na TB bankomatu moze samo po 50eur da se dobije koliko sam video, tako da tu i 5000e je .... hmm!
U svakom slucaju mnogo nezgodna banka za evre :(

Sto se tice ovoga da je bankomat vreo na suncu ili da je zimi hladno da se podize napolju - ne vidim kome bi mladom coveku to smetalo :)
Bilo kom normalnom :) Isprobaj :D

Da li je neko slao novac "na email ili broj telefona"? Kako će neko ko nema račun u TB podići pare, dobija neki link, kod u poruci i podiže na bankomatu bez kartice?

Otvori link i ukuca svoj TR, koji može da bude u bilo kojoj banci. Novac onda leže na taj TR.

Znači mora imati račun u nekoj drugoj banci. Pogrešno sam mislio da podiže na bankomatu TB.

Na mail su stigle nove instrukcije za devizna placanja.

Tako je video sam i ja.

U tom slucaju mozes da trazis da ti isplate u evrima po srednjem kursu. Ako ti odgovara naravno.

Limit je inace <5000€ za Telenor Banku dnevno. Mogao sam do centa podici danas.

Unutrasnji bankomat, ne pece prste :d

Nije ni toliko, nesto manje od 5000e. Ne znam da li je to 4950e (posto samo po 50eur isplacuje) ili 4500 ili 4100... ne moze 5000e i vise dnevno, na svim bankomatima zajedno.
Previse imaju restrikcija. Da su u Nemackoj, ne bi ni imalo razloga za podizanjem gotovine, ali u Srbiji prebaciti devize izmedju dveju banaka je preskupo! (ide kao loro doznaka!)
Poslati 200eur izmedju svoja dva racuna izadje preko 10% provizija ;)

Tako da, iskreno, meni je Telenor Banka out of the question za ozbiljnu banku, i koriscenje evara. Za nesto sitno, da, sve ostalo - nikako.

Zar je 5000eur nesto sitno ? :)
To zadovoljava 99.999% korisnika.

Dalje, gore si uporedjivao neadekvatne primere, jedan od >5000e i drugi od 200e. Trosak loro doznake je oko 20-30eur sto nije nista naspram rizicne situacije da npr. 50.000eur nosis sa sobom po gradu..

Nesto si tu lose protumacio.
Na 50.000EUR, Nostro doznaka (ne LORO kako sam rekao, sto je primanje, dakle nas zanima slanje) iz Intese je recimo 0.6%, 350EUR max., sto dodje 300EUR za sumu od 50.000e!
Plus LORO troskove banke u koju dolaze devize.
http://www.bancaintesa.rs/upload/documents/Tarifa03042015.pdf
7.3.1.1. Nostro doznake po nalogu fizickih lica, 0.6%, max. 40.000RSD
7.3.1.7.-8. su samo dodatni troskovi INO banke, za slucaj opcije OUR za iste.
Barem je tako bilo kada sam ja slao.

Primanje doznake je 0.15%, 40.000 max. (LORO), odmah ispod u tabeli. To dodje 0.75% za oba smera u Intesi.

E sad, oba smera su jeftinija iz/u Telenor, u stvari u svim bankama su verovatno jeftiniji od Intese, ali opet jedna od banaka mora biti ne-Telenor. Sto povlaci mnogo vece cene nego tarife iz Telenor banke. Samo 0.15% pa je 75eur. Cist bezobrazluk kartela, za koji nije Telenor kriv, ali ***...

Pa to kazem, ako primas devize u banci u kojoj ne zelis da ih cuvas onda je svaka banka neodgovarajuca osim one koju zelis za deponovanje. Takav je sistem i cena usluga.

Ne, fora je da zelim da ih cuvam tamo ali da mi budu dostupne. A nisu :(

Ako zelim 6000eur da podignem, ja iz Telenor banke to ne mogu uraditi istog dana. Da sam u Nemackoj, za to ne bi imalo potrebe nikakve, ali ovo je Srbija :(

A sistem cena i usluga je bezobrazan kartelski, namesten da ne moze drugacije da se koriste devize u zemlji. Interni nalozi u devizama, medju fizickim licima, u Nemackoj su mozda i manji nego kod nas, ali su tarife smesne. 2-5EUR za bilo koji iznos.
A nase banke jos manje urade za transfer nego nemacke. To je cist bezobrazluk, koji je omogucen oligopolom, a ne nekim slobodnim trzistem ili kapitalizmom.

Poslednja izmena:
Interni nalozi u devizama, medju fizickim licima, u Nemackoj su mozda i manji nego kod nas, ali su tarife smesne. 2-5EUR za bilo koji iznos.
A nase banke jos manje urade za transfer nego nemacke. To je cist bezobrazluk, koji je omogucen oligopolom, a ne nekim slobodnim trzistem ili kapitalizmom.
Pa ti druže idi u Nemačku i placaj proviziju 2 eura. Ovo je Srbija i zvanična valuta je dinar. Probaj u Nemačkoj da radiš transfer u dolarima pa da vidiš kako ćeš da prođeš.

Ja i pricam o proviziji za dolare u Nemackoj za one koji citaju. A to nije zvanicna valuta u Nemackoj.

Vidim u android aplikaciji mogucnost placanja racuna za struju (ED beograd, ns, su..) preko Klik opcije.

Da li je neko isprobao?

Nisam EDB jer je kasno stigao, ali sam Infostan i telenor racune uredno platio na klik

To za EPS bi bilo bas dobro da su sklopili ugovor..

Sklopljen je ugovor, radi sve, samo sto malo kasnije stigne u odnosu na papirni racun. Barem je tako bilo ovaj mesec u mom slucaju. Infostan je uredno placen i proknjizen. Ako radi sa Infostanom, radi i sa EDB...

Neznam sto ne prosire broj klijenata, za SBB bi bilo super da ubace

Bilo je vec reci o ovome, potrebno je da obe strane zele da to urade, a ne samo jedna, u ovom slucaju Telenor.

Sbb uopste nema zelju za tim jer direct debit ih kosta. Mada ih i salteruse kostaju:)

Nece telekomunikacione kompanije da saradjuju ni ich :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno