- Učlanjen(a)
- 02.11.2007
- Poena
- 259
Слажем се са HSV у већини ствари. Не знам само зашто се људи толико бране од семенки, воћа, поврћа?! Људи одлазе све раније и раније. У Јапану је до Мекдоналдс појаве био занемарљив или непостојан проценат рака, кардиоваскуларних болести и осталих смртоносних видова обољења, због чега?? Да није од земљотреса?Sustina je da treba konzumirati i travke, bilje, povrce, voce ali i meso u umerenim kolicinama spremljeno na ''zdrav'' nacin. Sigurno ne treba jesti po 5kg cvaraka i 10kg prsute nedeljno.
A ne treba zaboraviti da je u Srbiji takav standard da vecina ljudi jede meso i preradjevine u minimalnim kolicinama, tu je veci problem sto su proizvodi sumnjivog ili loseg kvaliteta sto ne vazi samo za mesista vec i za voce, povrce i sve ostalo. Svratite u prosecno selo u kom svi imaju preko 70, 80 godina a mnogi su zdravi i radno sposobni pa ih pitajte da li je meso stetno.
Ne vidim poentu ubedjivanja i tog biljojed fazona po svaku cenu, svako treba da nadje najbolji nacin ishrane za sebe a od toga je mozda i vaznije treniranje i vodjenje sto zdravijeg zivota (bez cigareta, alkohola, pravih-teskih droga, brze hrane i industrijskih slatkisa/gaziranih i kvazi-vocnih sokova, sto manje stresa). Naravno tesko je sve to izbeci ali treba pokusati, meni je jedino alk. ''problem'' da batalim a i zabole me, mora i neki porok da postoji :d, u sportu sam od sedme godine, hasam i bilje i mesinu, treniram, porast'o sam prilicno i zdrav fala bogu, sta vise covek da pozeli u zivotu osim malo boljeg standardaali zdravlje je naravno prioritet.
Svet polako odlazi u 'rac sto se mnogih stvari tice, posebno postaje problem gojaznost i ocajna fizicka aktivnost ljudi, stres, industrijalizacija, globalizacija, lose posledice brzog, urbanog zivota, deklarisanje raznih bolesti i devijantnih ponasanja, sklonosti za nesto sto je ''normalno i prirodno'' i samo je pitanje vremena kada ce nam biti potreban ''restart'' i vracanje korenima, prirodi i zdravom zivotu (kog nema bez mesa u normalnim kolicinama), bek tu d ruts, selo, planine, reke ma uopste vracanje prirodi i zdravoj hrani, fizickim aktivnostima.. valjda nece biti prekasno za to, ako se uopste i desi ''kod vecine''. Ja cu svakako da idem tim putem
![]()
Поред тога што је месиште сумњивог квалитета било где данас на планети запитајте се зашто се у епохи наших предака рак појављивао углавном у богатијем сталежу.
Нико никог не убеђује, само дискутујемо. Ја дајем примере и доказе а овде видим одговоре секта, јеси променио ник на ћирилицу, нашао се лик из дијаспоре да прича. Мени ни из џепа ни у џеп. Заболе ме шта ћете да радите. Онај који жели више да сазна а обично су то људи који су наишли на озбиљан здравствени проблем. Прочитајте мало коју књигу, рецимо Маје Волк, има је у свакој књижари.
Свет иде у ку... због гојазности кажеш? А како настаје? Наравно да се стрес скуља, неактиван живот, неквалитетан, глобализација, бомбардовање и уопште стање нације.
Враћање природи је кључ. Ја ником не браним нити то могу да једе месо. Нема проблема али убаците воће, поврће и нека буде барем баланс 70:30. Па и ја поједем понекад рибу. Сигуран сам да ћете се осећати боље, лакше, покретљивије, расположеније. Они који не знају зашто можда се и заинтересују.
Лознице, начин живота ти одређује колико ћеш живети. Бомбардовање је далеко погоршало стање земље али још увек делови Србије нису контаминирани. Размишљање да једном мора да се умре је ок али ти си тај који барем исхраном може одредити када ћеш отићи са овог света.
Наравно све ово да би се постигло треба имати предуслов економске здраве државе што код нас није случај још од 19-ог века. И разумем ту страну приче. Можда када бисмо мало мање пљували по другима и пробали да размислимо логички зашто је та природа испред носа и не користимо је него пржимо, печемо и димимо ствари можда би се нешто и покренуло.