Каква сурутка, млеко и остало. Да не дужим што се тиче протеина, слика вреди хиљаду и више речиAu čoveče. :wall:
Nije tačno, odakle sad mnogo masti i kalorija, kad ima kako Mare reče 25 na 100g znači 250 kalorija po litri?
Surutka skoro uopšte nema masti i ima oko 8g proteina po litri i to daleko kvalitetnijeg proteina od onog iz mesa i jaja.
Ја могу да ти предложим нешто за почетак. Детоксикацију соковима. Пробај 7 дана само сокове. Значи соковник и од 5-6 сокова на дан, може и више. Велике чаше оне од смутија.Zdravo svima ovde, potrebni su mi par saveta. Visok sam oko 172cm i tezak oko 85 kila, sto je mnogo. Poslednje 2 godine slabo sam bio sa aktivnostima zbog problema sa nogom, nista strasno ali sam se ugojio i to dosta. Krenuo sam u teretanu, radim kardio treninge i malo vezbe. Trcao bih napolju ali zbog problema na suncu, nakon mozda sat vremena aktivnosti velike napolju dobijem i suncanicu i hipertenziju i jos mi krene krv na nos i ne staje po pola sata i zavrsim u bolnici. U vezi ishrane, sta mi preporucujete ? Vec sam izbacio sokove, slatkise (jedva ali vec nedelju dana nisam pojeo nista slatko), crveno meso zamenio sa piletinom, ribom i eventualno pojedem jagnjetinu/prasetinu ukoliko nije masna, fastfood... Sta mi jos preporucujete, dal da uzimam proteine ? (Samo Whey bajo moj) Koje vezbe da radim ? I takodje, meni je kicma prava ali imam kriv vrat, isao sam na vezbe u centru ali ono je bilo za ledja vezbe i nije mi pomoglo uopste a radio sam mesec dana nakon tih vezbi. Sta da radim ?
Hvala vam svima unapred.
Isto, ovo je moguce sto prica Dzekson, cuo sam dosta prica i to je sok od jabuke, cvekle, sargarepe i narandze koliko znam.
Kolji voda vri![]()
+1U ime oca i sina i svetoga duha, Vinjak.
Ja uopste ne jedem povrce..tj. vrlo malo (uglavnom pirinac, krompir)..ne volim ni paradajz, papriku, luk, salate..ja bih umro od te tvoje ishraneХехе вињак да.
Прва фотка је честа појава код нас, недостатак и претерана жеља за неком врстом хране(слано, слатко, итд) и чиме заменити.
Pogledajte prilog 168783
Једна мало већа листа које се придржавам углавном. Значиће некоме за почетак.
Pogledajte prilog 168782
+1 Tako 'e, slanina FTW!Preci nam ziveli na mesu i sada se pojavi trend da neke mrsavice koje nisu dobile mecu po nekoliko godina pricaju sta je zdravo a pritom mlate pare prodajuci to sto rade. Klasicna sekta.
Deda mi ziveo na slaninici i cvarcima, u zivotu nije bio bolestan. Dali se hranio zdravo? Ja verujem da jeste. Seljak covek, gajio je sve sto je jeo, dozivso je duboku starost. To je jedino zdravo. Svi ostali dzaba mlate praznu slamu. Cak i ovaj vegan ode i kupuje voce i povrce prskano svakakvim otrovima. Jedina je razlika sto je on u sekti, mozak mu je ispran. Neka hvala, ja bih domacih cvaraka radije nego kao papagaj da zobam semenke.
Deda mi ziveo na slaninici i cvarcima, u zivotu nije bio bolestan. Dali se hranio zdravo? Ja verujem da jeste. Seljak covek, gajio je sve sto je jeo, dozivso je duboku starost. To je jedino zdravo. Svi ostali dzaba mlate praznu slamu. Cak i ovaj vegan ode i kupuje voce i povrce prskano svakakvim otrovima. Jedina je razlika sto je on u sekti, mozak mu je ispran. Neka hvala, ja bih domacih cvaraka radije nego kao papagaj da zobam semenke.
Чему вређање не капирам? Да ли може дискусија без тога или је то немогуће? Ко те тера да будеш веган не разумем?! Примања мојих родитеља пензоса су исто мала тако да ти то није изговор када је у питању здравље. Једи шта хоћеш ја само предлажем. Опет на крају си рекао нешто где си сам себе покопао а то је да би прешао на ту исхрану ако би ти здравље било угрожено. Зашто тада? Зашто не раније? Можда се упиташ то. Колико жена има хормонске поремећаје због такве исхране??? Хаххахахахааххахаха кххммм ниједна? Можда боље да преформулишеш питање у: колико девојчица све раније долази до менструалног циклуса са 10,11,12 година, погледај промене око себе. Ја могу да ти наведем колико жена је излечило цисте, притисак, разноразне болове, довело хормоне у ред, избацило лекове или смањило унос истих. Хормонски поремећаји се данас дешавају управо због тог меса. Можда мало да узмеш да прочиташ шта и како не би био толико бесан и више мислио на своје здравље него када загусти.Pa ti si potpuno skrenuo s mozgom covece. Nismo vegani i ne zelimo biti, makar vecina nas. Znam gde sve ima proteina ali cena po gramu je jako bitan faktor. Seti se da zivimo u Srbiji. Isto tako nemamo bas ni izbor da se hranimo ne znam koliko zdravo s ovim primanjima. Jedem meso jer je to moj izbor. Ja sam totalna suprotnost od tebe i nanjusio sam te odmah, vidim kako razmisljas
Gle ovako, ne zelim da se hranim tako kao ti. Mozda bas bih pristao ako bi bi zdravlje bilo ugrozeno ali do tada mi ne pada na pamet.
Koliko zena ima hormonske poremecaje zbog takve ishrane?
И поред стандардног вређања и некултуре ипак ћу ти одговорити. Ја сам човеку предложио детоксикацију од толико дана да проба. Неће умрети не брини се. Може било ко да проба или не мора. Права детоксикација је 42 дана где је мој отац са повишеним притиском, аритмијом, увећаном простатом( где се сумњало на рак) дошао на то да ништа од тога више нема. Доктор је питао шта је радио. А посетио је 20 стручњака истих тих који промовишу вредности као ти, пилула је мајка. И онда почнеш да се питаш како и зашто. Данас су прешли на сирову 50% и кувану 50% храну. Једу рибу једном недељно или два пута. Ћале је лежао у болници када је радио тестове за аритмију а око њега краљевчани, крагујевчани, шумадија, стомаци до пода са све сланином од јутра до сутра. И сви дошли због истог проблема, срчани. Зашто? Закључи сам. Пошто немаш живаца немој више да се укључујеш и задржи то знање из средње школе јер ипак је то суво злато.Pojavio se on iz dijaspore da objasni nama balkancima. Počev od detoksikacije koja je jedna od najvecih gluposti i marketinskih prevara ikad. Zdrava ishrana je jedno, a 5 dana "detoksikacije" je šarlatanstvo. Tek tvrdnja da su proteini iz povrca isti kao iz mesa je zaista za podsmeh, to se uci u srednjoj skoli. Evo samo deo iz jedne studije sa Harvarda, i ja zaista necu po ovom pitanju vise da se ukljucujem ima svakako i obrazovanijih po ovom pitanju, a i nemam zivaca :
All Protein Isn’t Alike
Protein is built from building blocks called amino acids. Our bodies make amino acids in two different ways: Either from scratch, or by modifying others. A few amino acids (known as the essential amino acids) must come from food.
Animal sources of protein tend to deliver all the amino acids we need.
Other protein sources, such as fruits, vegetables, grains, nuts and seeds, lack one or more essential amino acids.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari