Šta je novo?

Ishrana, trening, fitnes (borba protiv sedenja za ljude iz IT-a)

@Dzekson
Jel mozes da kazes nesto vise o tom Jomelop-u?
Koliko kosta, koliko si mazao, kolika provrsina, koliki su ostali oziljci...

@nikolaf7
I za tebe isto vazi :)
Sta je to "saljica", i iskustva.

Trebalo bi uskoro da se operisem, nece biti mali rez, pa da znam sta da radim da makar minimalizujem, ako vec ne mogu potpuno da uklonim, oziljke.

Nemanja, whey bih uzeo neki za malo pre trening i za PWM. Kažem problem je sledeći. Teretana počinje u 7, ustajem u 6 i tad popijem toplu vodu sa malo meda i limuna, i tabletu posle za želudac gde ne smem da jedem pola sata ništa (još nekih 20 dana sam na terapiji, ali realno i posle morao bih da ustajem u 5 da bih mogao da doručkujem pre treninga), i to je problem nemam kad da jedem pa uglavnom na prazan želudac moram na trening. Ili da ipak pojedem nešto minimalno minimalno nemam pojma...

Što se surutke tiče kud je i pomenuh :) Logično je da je kao suplement i izvor proteina daleko bolji whey, pa pogledajte cenu i koncetraciju wheya, mislim surutka kosta 50 dinara litar, to nije zamena nikako.
Mozes uzeti npr pola merice pred trening (cisto da nije prazan stomak), ali ne moras. Znam kako ti je, pa sta je tu je :) Uzeces u sklopu PWM-a posle treninga.

Tebi bi odgovarao neki koncentrat. Mozes uzeti "The Nutrition - Amino Whey", imas ga kod nas, a imas i u okolnim zemljama (to je slovenacka marka). Pakovanje od 3.5kg ti ispadne najjeftinije.
Pored toga i Ultimate Nutrition ima dobrih koncentrata (i ne koristi soju ni zelatin). AllMax (kanadska firma) ima odlicne proteine (pogotovo izolat) i dok ih je bilo kod nas bili su najjeftiniji ubedljivo. ON Gold ti isto nije los. Pogledaj cene za koliko sta mozes da nadjes pa pogledaj sta ti se najvise isplati (cena po gramu proteina).
-Mozes i Dymatize (Elite ili Elite gourment recimo), ali su oni poceli da koriste soju. Ja licno sam koristio par kutija (i sada imam vise od pola) ISO-100 (to je cist izolat) ali mi se stvarno ne svidja sto koriste soju (u ovom prozivodu je kao filter, ali opet...).
Postoji i MyProtein, dobra je marka, ima dobrih proteina i mozes da narucis direktno sa sajta (UK) ali na neku zemlju u EU i da ti ispadne bas povoljno. Cesto imaju i poprilicne popuste. A mozes i ovde preko oglasa i neke online radnje ga imaju.

Sto se ukusa tice to je individualno. Ja sam uglavnom uzimao ciste izolate (preko 90% Amino Whey ima odlicnu aromu, ali mi nekako nije tako sladak. Burazeru je fenomenalan. Uzmi u obzir da u mom recniku ne postoji "preslatko" :)
UN su mislim svi ukusi dobri. Uzimao sam njihov cist izolat "Iso Sensation 93" sa ukusom cokolade i cookies i oba su dobra. Mom bratu se uopste nije dopao cookies, dok mu je cokolada i vanila dobra.
AllMax Isolate (takodje cist izolat) sam uzimao Peanutbutter cookies (sa komadicima cokolade), ukus havarija :banana:
ON nisam probao i ne mogu da kazem za ukus.
Dymatize sam uzimao neke blendove i meni su se dopali banana i cokolada. Blueberry mi se nije dopao, ali ja izgleda ne volim borovnice (mada sam cuo da je odlican za palacinke od wheya). To je Elite XT, dakle napominjem, blend, sto nije tako merodavno na koncentrat. Banana izolat je odlicna. U svakom slucaju izbegavaj Dymatie cokoladu. Svi kazu da je jako losa. Oni su prethodnih godina menjali formulu, pa je mozda sada ukus bolji, pa ti razmisli.
MyProtein whey nisam uzimao. Drug je uzimao/uzima neutralni (dakle bez ukusa) i mesavinu sa ovsenim pahuljicama za koju kaze da je super, kao plazma i mleko.

Imas ih kod nas u prodavnicama (online prodavnice su jeftinije, kao npr ove sto imaju i forume, da ne reklamiram). U inostranstvu su cak i od toga poprilicno jeftinije, pa ako mozes nekako da nabavis odatle slobodno. Da ne reklamiram...

Poslednja izmena:
Jomelop je po licenci saljoviceve masti. Sada je kao neki melem jer su provalili da mast suvise dugo traje ljudima. Moze se kupiti u svakoj apoteci i kosta tipa oko 700kinti. Nisam kupovao skoro.
Koristi se za uklanjanje oziljaka i protiv opekotin, regenerise kozu, uklanja ona zadebljenja na kozi.
Radi posao. Svako ko je koristio to i pridrzavao se uputstva video je ucinak. Treba da se utrljava neko vreme pa se ljudi smore. U svakom slucaju radi posao.

Jomelop je po licenci saljoviceve masti. Sada je kao neki melem jer su provalili da mast suvise dugo traje ljudima. Moze se kupiti u svakoj apoteci i kosta tipa oko 700kinti. Nisam kupovao skoro.
Koristi se za uklanjanje oziljaka i protiv opekotin, regenerise kozu, uklanja ona zadebljenja na kozi.
Radi posao. Svako ko je koristio to i pridrzavao se uputstva video je ucinak. Treba da se utrljava neko vreme pa se ljudi smore. U svakom slucaju radi posao.

this.

ja zapravo imam mast koja je old-skul pakovanje a sva sreca nema rok trajanja.

Kitty Swan, danska glumica koja je svojevremeno bila popularna zbog svoje jedinstvene lepote, dozivela je nesrecu gde su ona i njen otac izgoreli 90% tela na setu snimanja nekog filma. tadasnji lekari su rekli da ce ostati "spaljena krasta" do kraja zivota, Saljiceva mast je vratila ne samo u zivot, vec je dostigla povracaj u skoro identican izgled lepote koji je imala, a neverovatan oporavak je proslavio Saljicevu mast do te mere da su novine nakon Kitty-nog izlecenja brujale nekoliko godina o tome, dok su lekari ostajali u cudu.

Poslednja izmena:
Gde mogu da nadjem tu kremu koju ti imas?
Kako izgleda?
I jel znas mozda da li pomaze kod strija? Starih, dakle belih, ne onih roze. Jer dermatolozi kazu da za to nema leka. Tj postoji neka terapija sa kiselinama koje bi mikroostecenjima podstakle regeneraciju ali ni to nema neki veliki efekat.

Pa saljiceva mast, to sto i oni pricaju. E sad drug je isao u Podgoricu da mu je prave.
Za strije sam cuo da je shea butter dobar, da li kao preventiva ili lijek izguglaj. Ima povoljno na ebay da se nadje.

Poslednja izmena:
Ja sam učio o toj kremi, ima još nekih koje imaju isto dejstvo, sad, izgleda da je ta najbolja. Jednu od tih drugih, Contractubex, je moja bivša mazala posle skidanja mladeža, ok je ispalo, smanjila je ožiljak.

Poslednja izmena:
A postoji li neka krema protiv sitnih kapilara na licu, tj. nosu? Thread veins, spider veins, broken veins vidim da se zove na engleskom. Imam na sredini nosa i pored nozdrva to crvenilo i voleo bih da ga uklonim nekako ako je moguce.

92 kile :d

za mesec i 5 dana, skinuto okruglo 10 kila. Homemade Insanity je u pitanju (HIIT u sopstvenoj reziji sa favorizovanjem odredjenih delova tela i misica), a svaki treci dan se pocastim i sa picom/palacinkama.

za vikend stize popravljeni CO2 aparat pa se prave i klupe i bendzovi :d

Ok ljudi, NAJZAD jedna tema o zdravlju, tu sam sakupio podosta isklustava za skoro 5 godina bavljenja time i čitanjem punoooo tekstova.

Da krenem sa istorijom da biste razumeli ono šta hoću da kažem.

Pre nego što sam se preselio za Nemačku (24.decembar 2011), uglavnom sam bio težak između 97-102 Kg, zavisi od meseca do meseca, ali nikad ispod toga. Inače sam visok 188 cm.

Sa prvom diletom sam krenuo 2010. godine negde u aprilu mesecu, jer sam bio INSPIRISAN onome što sam video po prodavnicama zdrave hrane u Nemačkoj (tada sam još uvek bio laik) i time što me je žena kritikovala za debljinu. Tada sam dakle još uvek živeo u Srbiji, ona u Nemačkoj i dolazio sam u posete svaka 3 meseca otprilike. U Srbiji mi je tada, aprila 2010. neko rekao da ima neke navodno delotvorne tablete za mršavljenje (ne sećam se sada kako se zovu ako pitate), i kupio sam odmah 3 pakovanja po 60 tableta za nekih 5000 tadašnjih dinara. To su neke nemačke tablete za mršavljenje koje, navodno, deluju tako što mozgu šalju signal da je sit pa se ne oseća glad. E sad, potrudio sam se da izbacim brzu hranu, koka kole i čipseve, beli hleba sam APSOLUTNO izbacio iz menija, a umesto njega sam kupio neki tzv. Norveški hleba koji je 50 % pravljen od punog zrna pšenice.

Dakle, te tablete i promenjena ishrana su dovele do prvih rezultata vrlo brzo, mada sam ja bio MNOGO psihički jak pa čak iako sam osetio glad nisam posegao sa hranom već sam popio dve ili tri čaše mlake vode i to me je uglavnom smirilo. Ne mogu da tvrdim da su ove tablete za mršavljenje zaista delotvorne ali sam ja i dosta promenio ishranu + NISAM NIKADA VEČERAO niti jeo posle 18:30 uveče. Nekad sam imao neko voće pri ruci ako baš nisam mogao da izdržim (uglavnom citrusno voće) i to sam uveče pojeo.

Doručak mi se sastojao od puno ovsenih pahuljica BEZ šećera + neki dodaci koje sam unutra stavljao, ručak mi se sastojao od nekog maminog jela i OBAVEZNO sam skoro pa svaki dan jeo gareni brokoli ili karfiol. I to najveći komad koji sam mogao da nađem. Uz ručak sam jeo jedno tanko parče tog tzv. norveškog hleba (kupljenog u Maxi-ju) i ništa više.

Pola sata pre bilo kog obroka pio sam dve čaše relativno mlake vode i one tablete za mršavljenje uz to. Ne znam da li neko of vas to radi da pije pola sata pre obroka dve čaše mlake vode, isprobajte obavezno isplati se !!!

Takođe kad je bila sezona jeo sam puno voća (najviše citrusa, kivija i nara), a kada sam odlazio na put negde gde sam znao da nema dobre hrane za mene, poneo bih sa sobom oljušteni nar i još neko voće.

Sve ovo vreme NIKADA nisam jeo bilo kakav beli hleba, palačinke, statkiše sam smanjio na najmanju moguću meru a čokolade,kada sam ih jeo, to su bile one sa 70 ili 85 % kakaoa u sebi(dakle, u prevodu, dosta manje šećera).

Prva dva meseca su mi bila najteža, jer sam imao povremene napade gladi, koje sam međutim uspeo da savladam na način kako sam gore opisao. Popio bih tada dve čaše mlake vode ili bih pojeo neko južno voće u VEĆIM količinama(naravno ne banane već uglavnom su to bile mandarine). Više puta sam imao tzv. kuru mandarina, pa sam kasnije popodne do nekih 8 uveče jeo samo mandarine. Umeo sam i po 2 kg mandarina na dan da pojedem, a stolica mi je bila vrlo interesantna, da se tako izrazim. :) Sve u svemu, kad je period od ova prva dva meseca prošao, navikao sam se i posle sam dosta ređe imao te napade gladi.

Ovaj režim vrlo stroge i kontrolisane ishrane sam ržao sve do mog preseljenja u Nemačku, gde sam otkrio začine, koje ranije skoro nikada nisam koristio jer moja majka i uopšte porodica nema naviku da stavlja začine u jelo. Pod začinima ne mislim na so i biber već na indijske začine: kim, kurkuma i puno drugih...

Sa početnih 102 kg za samo 5 meseci sam došao na 76 Kg, verovali ili ne. Što se vežbanja tiče, nikada nisam voleo da vežbam a i da volim nisam imao vremena da vežbvam, jer moj posao to nije dozvoljavao(manjak vremena).

Danas sam u odnosu na tada još izbacio i gluten i bilo koje vrste glutenskih žitarica ili proizvoda od glutena, izbacio sam i meso,jaja i mlečne proizvode i sira (potpuni sam vegan), a uveo sam pijenje Cinka, Vitamina B12, Selena, Ulja od Boražije, meljem svaki drugi dan Laneno seme i to pijem(oko 50 g ). Jedem samo namirnice, dakle, koje nemaju gluten(heljda, kinoa, amarant, proso, što se žitarica tiče), jedem VRLO ZAČINJENU hranu sa puno indijskog kima, kurkume i ostalih azijskih začina (da i čili naravno).

Danas težim 78.5 kg i ne pomeram se od te tačke skoro uopšte. Nekad imam 77 nekad 78.5 i to je to.

Ako imate pitanja slobodno, spreman sam da diskutujem sa vama. Samo bez uvreda i bez omalovažavanja, molim vas.

Mogao si jednostavno da napišeš da držiš tzv lepota i zdravlje dijetu :) ili kupus dijetu. Ima dosta naziva, ali se svodi na isto, gladovanje i neki nebulozni principi tipa izbacivanje večere, kure mandarina, voćni dan, magične tablete itd.

Au brate, mala je to kilaza za tu visinu,a zivot uz takvu ishranu...nerealno mi deluje.

Danas više ne gladujem, jedem samo sve sa puno ljutog i puno začina indijskih. I kilaža se danas sama reguliše, ne gladujem ja još od početka 2012. više.

Samo zdravo jedem, izbacio sam šećer, doručkujem musli (samo on ima oko 800 kalorija), ručam oko 4 popodne nešto zdravo, a skoro sam kupio i profesionalni blender od 2600 W marke Optimum (Optimum 9200 2. Gen) i sada pravim zelene kašaste sokove (Green Smoothie na engleskom).

Blender imam tačno ovaj : http://www.froothie.co.uk/optimum-9200.html

Umesto šećera koristim Eritrol (koji se dobija labor. putem a sadržan je u malim količinama u nekom voću), koji ima samo 0.4 kalorije na 100 g i NE PODIŽE insulin u krvi uopšte. Stavljam ga u čaj, kafu, kolače sa njim mi žena pravi.

Kad koristimo brašna, samo ona bez glutena(kukuruzno, heljdino, pirinčano od celog zrna, brašno od prosa, amaranta, kinoe).

P.S. Ko krene da jede puno začinjenu hranu, sa puno čilija, kurkume, indijskog kima i još nekih azijskih začina, primetiće da se probava menja na bolje. Tj. ja kad sam prvi put jeo jedno indijsko jelo, išao sam posle 5 puta na WC u roku od 6 sati. I taj efekat traje sve dok se loše naslage sa zidova creva ne očiste, dakle od nekoliko nedelja do meseci.

Poslednja izmena:
Hm, osude coveka na dozivotnu i bolje ga hrane nego sto se vi hranite na slobodi. U cemu je štos?

...a ti Kosta, ulovio sam te da si zabusavo s dijetom - kazes da ne veceras posle 18:30 a tamo cepas mandarine SVE DO 20:00. Ne moze to tako. ;)

Nije ni tih 2 kila mandarina naivno [emoji12] jednom meni neki izrazito društven tip prišao u teretani i pohvalio se kako jede dva puta dnevno, a ostatak dana samo voće. I nije neki režim.

Ima li ovde gurmana :). Nista lepse posle treninga pojesti neku dobru klopu, pogotovo posle plivanja - kako se ogladni. Velikim delom i volim vezbanje i sport jer mogu onda puno da jedem :).

Mene posle nedeljne rute od 100-nak kilometara bajsom petoro cupaju iz frizidera:)

Stignem,odmorim pola sata,istusiram se, ispraznim pola frizidera i ubujem 2-3 sata cvrstog sna.... I probudim se preporodjen.

Ja sinoc pravo sa treninga isao da istovaram neku zemlju,kad sam usao u kuhinju,pola kile gibanice i pola litre jogurta kao dobar dan.
Naduo se ko balon,ujutru stomak ravan.

...a ti Kosta, ulovio sam te da si zabusavo s dijetom - kazes da ne veceras posle 18:30 a tamo cepas mandarine SVE DO 20:00. Ne moze to tako. ;)

Pa ja nigde nisam rekao da sam to radio svaki dan, pre svega nisam imao para da kupujem toliku količinu mandarina svaki dan, ali recimo da sam jednom nedeljno jeo te količine mandarina, pa posle nisam 6 dana. To kad si mi ti napadi gladi bili neizdrživi, posle trežeg meseca kad mi se telo skroz priviknulo to više nisam ni radio.

Niko mi nije rekao da li radite ovo sa vodom, da pijete pola sata pre jela dve čaše mlake vode ? I da, umalo da zaboravim, tečnost ne bi smelo da se pije u toku obroka(ma bilo koja da je) jer ona smanjuje koncentraciju želudačne kiseline i osetrno produžava i otežava varenje. To ja radim već 5 godina skoro. Voda se pije tek posle 2 sata od ZAVRŠENOG obroka, ne ranije.

Ima li ovde gurmana :). Nista lepse posle treninga pojesti neku dobru klopu, pogotovo posle plivanja - kako se ogladni. Velikim delom i volim vezbanje i sport jer mogu onda puno da jedem :).

Upravo tako. Nista bolje nego kad sam napakujes ili jos bolje kad ti zena spremi :d posle velikih fizickih napora bar znam zasto mogu toliko da pojedem i zasto sam gladan uopste. Aj razumem zdravu i kontrolisanu ishranu ali hc dijete i izgladnjivanje.. nema sanse.

hrana-ps.jpg
predjelo.jpg
:beer:

E jeste 2 sata posle obroka.
Bitno je ne piti 15min posle. Mada meni časa Coca Cole uvek olakša varenje.

Niko mi nije rekao da li radite ovo sa vodom, da pijete pola sata pre jela dve čaše mlake vode ? I da, umalo da zaboravim, tečnost ne bi smelo da se pije u toku obroka(ma bilo koja da je) jer ona smanjuje koncentraciju želudačne kiseline i osetrno produžava i otežava varenje. To ja radim već 5 godina skoro. Voda se pije tek posle 2 sata od ZAVRŠENOG obroka, ne ranije.

Čuo sam za to. Ja popijem času vode pre jela. Ali baš i mlake..

Ovo nije tacno. Casa vode pomaze varenju, i moze se piti bilo kada, pre, posle i u toku jela, nema nikakve veze. Cak premalo vode moze biti lose. Ima dosta o tome na netu na zdrastvenim sajtovima, i detaljnih objasnjenja, ovo je jos jedan od mitova. Kao i sto goji ako se jede pre spavanja, voce na prazan stomak i slicne izmisljotine. link

Poslednja izmena:
Tema je trebalo da se zove saveti iz lepota i zdravlje i blic žene.

Koliko nabolje drzati ovsene, razane u mleku pre ubacivanja u blender?
Koliko im treba da omeksaju?
Jel ste uzimali u celom zrnu zitarice, gde to uopste ima?

Kako gde, pa svuda gde i ovsene, zdrava hrana, ja isključivo kupujem integralne, ali i njih sam smanjio. Kupujem lan, orašaste plodove, mungo pasulj, heljdu, kinou... Najbolje je jesti klice, google for sprouts.

-Mozes i Dymatize (Elite ili Elite gourment recimo), ali su oni poceli da koriste soju.
Gde moze da se procita o Dymatize i soji?

Koliko vidim jos uvek kazu:
Elite Whey Protein je savršena mešavina koncentrata proteina iz surutke, ion-exchange izolata proteina iz surutke i peptida iz surutke.

Ovaj proizvod je bez dodataka šećera, fruktoze, soli i ugljenih hidrata.

Poslednja izmena:
Loš je Dymatize, nosio drugar mericu proteina u laboratoriju na analizu (i Scitec Nutrition-ov protein), oba su imala cca 10gr po merici proteina. Smejurija tj prevara... Navodno provereni su TwinLab (ja taj pijem posle treninga, odličan) , ON, MP (mada ni on više nije isti kao recimo pre 7-8 meseci), Ultimate Nutrition...

To su sve brendovi koji su na vrhu naseg trzista po cenama.

Inace cudi me da ne postoji valjana laboratorijska provera sadrzaja ovih proizvoda u Srbiji (prema deklaraciji), ako je tacno ovo za Dymatize.

Poslednja izmena:
To su ti među najboljim Whey proteinima, nisam rekao da su jeftini, mada sam ja TW platio 5600din, al to je već druga priča.

Kakav je Allmax?
Ja sam dobio njihov kreatin 400g,ali ga nisam koristio.
Eno stoji mi u spajzu neotvoren.

Nazad
Vrh Dno