Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A vise dnevnih transakcija ispod 15k eura se ne prijavljuje ;)

Znaci i dalje jedini nacin da se prime pare od fizickog lica (iako je mozda prijatelj ili rodbina) je western union ili neke strane kartice... Btw. Nisam mislio tipa pranje novca, vec poreska, posto poreska cim je vise para hoce da se ogrebe...

I preki WU ona hoce da se ogrebe ako ima osnova.
A platiti dranje WUu da bi brze dobio je glupost.

Probao veceras da uplatim i pise da uplata nije u funciji trenutno, samo na tom automatu ili svugde nemam pojma :(

^Nije svugde, meni je juce uvece prosla uplata bez problema, odnosno nije prihvatio jednu novcanicu od 1000din. Do sada sam uplacivao 3 puta na bankomatu, prvi put nije prihvatio 2x2000din i sada 1000din. Radnica u Telenor prodavnici mi je zamenila novcanice kad sam se pozalio na bankomat. :)

Znaci i dalje jedini nacin da se prime pare od fizickog lica (iako je mozda prijatelj ili rodbina) je western union ili neke strane kartice... Btw. Nisam mislio tipa pranje novca, vec poreska, posto poreska cim je vise para hoce da se ogrebe...

Bitcoin je mnogo bolji nacin :D . Bez ikakve provizije instant slanje / primanje . Moze i 1M € da ti posalju , poreska i ovi ostali nemaju veze sa tim. Posle prodajes polako licno ima likova po BG i NS .

Poslednja izmena:
Koja je logika da neko ko mi salje pare devizama kupi bitcoin-ove, iste posalje, pa ja prodajem iste i onda opet imam zezanja oko dizanja kesa. Jesi ti mozda video negde u Srbiji po prodavnicama, marketima ili ugostiteljskim objektima da se moze placati bitcoin-om? Takodje da li je to ona ista valuta koja je imala nagle padove i skokove? Zamisli - jednog dana imas 20 000 eur u toj valuti, probudis se sutradan i skontas da imas 10 000. Neka hvala, ali kriptovalute me ne zanimaju trenutno ni najmanje, a pogotovo sto nemaju apsolutno nikakvo pokrice.
Istom logikom mogao bi pare primiti PayPal-om, Pioneer-om, Skrill-om ili slicno, ali sve to u neku ruku nije legalno propisanim zakonom, jedino sto se to trenutno ne prati...

Koja je logika da neko ko mi salje pare devizama kupi bitcoin-ove, iste posalje, pa ja prodajem iste i onda opet imam zezanja oko dizanja kesa. Jesi ti mozda video negde u Srbiji po prodavnicama, marketima ili ugostiteljskim objektima da se moze placati bitcoin-om? Takodje da li je to ona ista valuta koja je imala nagle padove i skokove? Zamisli - jednog dana imas 20 000 eur u toj valuti, probudis se sutradan i skontas da imas 10 000. Neka hvala, ali kriptovalute me ne zanimaju trenutno ni najmanje, a pogotovo sto nemaju apsolutno nikakvo pokrice.
Istom logikom mogao bi pare primiti PayPal-om, Pioneer-om, Skrill-om ili slicno, ali sve to u neku ruku nije legalno propisanim zakonom, jedino sto se to trenutno ne prati...

Nemas zezanje oko dizanja kesa , prodas za kes ili uplatu na racun. Logika je u tome sto moze 1M € bez provizije i bilo kakvog cekanja da ti posalje.

Nije toliko nestabilna . I nisam mislio na cuvanje te valute to je vec ako si spreman na rizik. Ali za brz internacionalni transfer je mnogo bolja od bilo kog drugog nacina koji postoji trenutno.

Nikakvo pokrice nema ni $ € niti bilo koja druga fiat valuta vec duze vreme.

Sve ostale koje si naveo imaju ogromne provizije i veci problem da prebacis na kes. Pogotovo paypal.

Jedino mesto za koje ja znam trenutno da u Srbiji prima bitcoin je Appetite caffe i restoran u Beogradu. Tu ima cak i Bitcoin bankomat.

A i otvaraju uskoro Srpsku menjacnicu za bitcoin http://bitcoin365.net/

No sve to nije ova tema. Samo sam se nadovezao na pricu internacionalnog slanja novca.

Ne znam da li je bilo reci .. ali kako da prebacim novac sa Paypal-a kada to ne moze sa mastercard koja je jedina opcija u telenor banci .. zasto nema VISA ? bezveze

Ne znam da li je bilo reci .. ali kako da prebacim novac sa Paypal-a kada to ne moze sa mastercard koja je jedina opcija u telenor banci .. zasto nema VISA ? bezveze

Meni je pre bezveze što ne može osim Vise da se skida i na druge kartice...Zašto PayPal to nije omogućio?

^, ^^ & ^^^ Savet - o PayPal-u ovde. ;) Jer nema veze Telenor nista sa time sto PayPal ne da na Master :D

Pozdrav!
MrBigJump.gif

jedno pitanje platio sam kredit preko ebank i kada pise izvrseno jel to znaci da je novac poslat i sada zavisi od banke kada ce biti proknjizeno hvala.

Od banke u kojoj je kredit zavisi kada ce biti proknjizeno. Novac je vec legao na partiju kredita, a ako nije sutra ujutro ce.

poslato odlicno.imam puno racuna i sve placam preko telenor banke sve racuni zapamceni hvala na pomoci.

Zanimljivo kartica telenor banke master card radi na Paypalu dok recimo na SolidTrustPayu i Payeeru ne radi tj uvek pri depositu izbacuje "Transakcije je odbijena molimo pozovite vasu telenor banku na taj i taj broj" blah blah blah.

Da li nekom radi na ostale pomenute procesore ili samo na Paypalu ?

Da li ja mogu npr, ako sam u inostranstvu da sam sebi na racun uplatim eure? Npr odem u neku banku ili postu u inostranstvu i uplatim na svoj racun?

Inace ovo oko uplate eur na racun. Po zakonu je limit 10000eur ali da se ne trazi nikakva provera novca, vazi ako sa kesom od 10000eur odete u banku i uplatite na svoj eur racun, ali zbog neke "sigurnosti" banke odobravaju do nekih 7-8000 eur gotovine bez provere. Tako su mi rekli u SoGe banci kod nas.

Ponovo im ne radi bankomat u Požeškoj. Kad god meni treba on ne radi. Prošlog puta im je trebalo dva dana da ga osposobe.

Slavisa, mozes. Ali znaj da to kosta.

Moze i 50.000€ bez potvrda da se uplati ali obavezno ide prijava upravi protiv pranja novca. Ide prijava i na 5.000 i to "vezanih" transakcija.

Ponovo im ne radi bankomat u Požeškoj. Kad god meni treba on ne radi. Prošlog puta im je trebalo dva dana da ga osposobe.

I ja baš danas hteo da deponujem novac oko 13h i nije radio.
Kao rade na otklanjanju problema.

I dalje ne radi. Nije kao da imaju sto bankomata pa da im treba toliko vremena.

Što se postavke bankomata tiče,nisu baš mnogo ozbiljni,mene to prilično iritira,ta vrsta amaterizma.

Mene više nervira to što već 7 meseci ne mogu da obezbede da se dopuna radi za vip i mts korisnike,a ne samo za telenor.

koju šifru plaćanja unosim kad hoću da platim telenor račun?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno