Wire-om.
Da li je neko radio porucivanje i placanje preko amazona uz opciju:
AmazonGlobal Priority shipping makes international shipping easy by calculating import fees at checkout, as well as clearing customs for you. In addition, you have the visibility to track your packages door-to-door.
Daje mi cenu koja je oko 40dolara plus 33 dolara import fees deposit.
Kako ste prolazili sa carinom i sl? Da li je to ista fora kao DHL ili ga nasi drugacije gledaju?
Ima prodavaca i iz Evrope i Bilskog istoka, Indije na američkom Amazonu, ako je na njega mislio. Bolje nek vidi na DE,UK,FR Amazonu, tamo ima više prodavaca iz Evrope. Ali kao što i sam reče, nismo mi ciljna grupa Amazona...Banda klosari lopuze itd, nista preko Amazona osim ako nisu knjige/cd-ovi/male stvari od kineskih resellera na njihovom sajtu.
Tako da to sto ti traze 73$, to je da ONI preuzmu na sebe spediciju, i naravno ti da platis to posle, mozda gresim, daj boze i da gresim, ali nista preko Amazon-a, nije on jednostavno za nas namenjen, za nas su ebay/kinezi.
Verovatno ga lažu da ne bi im pravio posao. Žalba je oko 500-550 din. Nepovratno. A odgovor jeste u roku od 30 dana, pa ako je usvojen imaju još 30 dana rok da mu isporuče po novom obračunu. U praksi bi trebalo da je mnogo ranije do nedelju-dve..., a ako oce bas da se zali legitimnim putem, podnosenje zalbe kosta 1600 dinara i rok za odgovor je 30 dana. Nadam se da ce danas da rese stvar bez tuzbe.
Verovatno ga lažu da ne bi im pravio posao. Žalba je oko 500-550 din. Nepovratno. A odgovor jeste u roku od 30 dana, pa ako je usvojen imaju još 30 dana rok da mu isporuče po novom obračunu. U praksi bi trebalo da je mnogo ranije do nedelju-dve.
Ljudi,treba mi savet..drug zeli da mi posalje mobilni (polovni 4s)iz USA kao paket USPS-om ,oko 50dolara. Medjutim negde na netu sam nasao da oni ne salju direktno za Srbiju,vec to moze da ode za Madjarski,Nemacku,pa oni da proslede Srbiji.. Moze neki savet?
Ja sam tacno pre dve godine rekao kako ce da bude, pa ste se smejali![]()
Ljudi,treba mi savet..drug zeli da mi posalje mobilni (polovni 4s)iz USA kao paket USPS-om ,oko 50dolara. Medjutim negde na netu sam nasao da oni ne salju direktno za Srbiju,vec to moze da ode za Madjarski,Nemacku,pa oni da proslede Srbiji.. Moze neki savet?
Ne vidim da se nesto promenilo zvanicno, jedino ako sada primenjuju tarifu 7 a ne 6, iako je trebalo i ranije tarifa 7. A tarifa 6 se poklapa sa prethodnim.
Sta si predlagao tada?
Ne vidim da se nesto promenilo zvanicno, jedino ako sada primenjuju tarifu 7 a ne 6, iako je trebalo i ranije tarifa 7. A tarifa 6 se poklapa sa prethodnim.
Sta si predlagao tada?
Primer: Ulažem prigovor carinarnici Beograd (ulica i broj) na rešenje broj CR175255/01 u kome je doneta odluka od strane službenog lica (Ime i prezime) gde je došlo do previda u proceni pošiljke koja je plaćena 20.89$ sa poštanskim troškovima koji su uračunati u cenu. Plaćanje je izvršeno putem elektronskog servisa PayPal INC. sa sedištem (podaci) koji je posrednik u plaćanju između mene kao vlasnika Visa kartice izdate od banke (ime banke) važećom do (datum). Uz žalbu prilažem i sledeća dokumenta (Kopiju izvoda iz banke za Visa karticu, elektronski račun izdat od strane PayPal-a, račun od sajta na kome je izvršeno plaćanje, dokument o naručivanju, dokument o poreklu robe, kopiju lične karte kao dokaz o vlasništvu nad pomenutim dokumentima i verodostojnosti naručivanja).
PS. Još i bubreg da vam priložim i onda smo kvit![]()
Постоји шест метода обрачуна царинске вредности увезене робе и царински орган је обавезан да их примењује по следећем редоследу:
1) метод трансакцијске вредности,
2) метод трансакцијске вредности идентичне робе,
3) метод трансакцијске вредности сличне робе,
4) метод дедукције (метод јединичне цене),
5) метод обрачунате вредности,
6) метод утврђивања царинске вредности на други одговарајући начин.
Основни и најважнији метод, који се мора примењивати увек када су испуњени услови прописани за његову примену, заснива се на трансакцијској вредности робе. Чл. 38 – 57. Царинског закона („Службени гласник РС”, број 18/10) садрже одредбе о одређивању царинске вредности робе, а чл. 98 – 131. Уредбе о царински дозвољеном поступању с робом детаљније су разрађене ове законске одредбе.
Pa koliko je Tarifa 6? To je i načešći vid prigovora-žalba na već donetu odluku, tj. carinski obračun.
(Sl. glasnik RS br. 43/03 , 51/03 - ispravka, 53/04 - dr. propis, 42/05 - dr. propis, 61/05 , 101/05 - dr. zakon, 42/06 - dr. propis, 47/07 - dr. propis, 54/08 - dr. propis, 5/09 , 54/09 , 35/10 - dr. propis, 50/11 , 70/11 - dr. propis, 55/12 - dr. propis, 93/12 , 47/13 - dr. propis, 65/13 - dr. propis) Prečišćen tekst zaključno sa izmenama iz Sl. gl. RS br. 65/13 koje su u primeni od 02/08/2013
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari